112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• bakterzoli
    Azt értem én is azt mondtam, hogy létrehoz egy particiót és aztán felrakja rá az xp-t! Ha kész a többit már az xp alól is meglehet csinálni! De tényleg nem akarok itt ebben állást foglalni, mindenki csinálja a saját belátása szerint! De szerintem hadjuk mert nem értem mit akarsz Italo, és így nem tudok segíteni! Ezért itt be is fejeztem, mert már tényleg off nagyon!
    Ha kérdezni akarsz valamit Italo barátom a továbbiakban, úgy is megtalálsz!
    Sziasztok, mert jönn a mikulás!
  • Italo forever
    Ja ok, olvasom tehát torrent oldalakról..
  • Italo forever
    Ez viszont tetszik!
    És hol tudom ezt a letölteni?
  • Wescone
  • Italo forever
    Ááá, feladom..
    Folyamatosan elbeszélünk egymás mellett.
    Hagyjuk a témát, így is nagyon off voltam ezzel a témával.
  • Wescone
    Azért mert elöször particionálsz és utána telepitesz, nem pedig forditva.
  • Storung
    Valóban első a partícionálás, utána formázás. De hidd el, hogy nem hülyeség amit írtam. A második, harmadik, sokadik partíciót (meghajtót) azért érdemes már az oprendszer alól megcsinálni, hogy megspórolj egy(több) újraindítást. Ezáltal nem kell megszakítani a telepítést és előröl végigcsinálni a második (sokadik) partíción is ugyanazt a procedúrát. Elég egyszer és akár több meghajtót is. A te gépednél a hdd-re valószínűleg egy !másik gépre feltelepített és futó oprendszer! alatt lett megcsinálva a 3 partíció, gyakorlatilag egy újraindítással vagy esetleg anélkül. Hogy milyen progival az mellékes. Valszeg PMagic volt...Mi a különbség? Az xp telepítője pedig talán nem hülye annyira, hogy ne tudná felülírni az mbr területet...Ha mégis az már a vég :)
  • vviktor1
    Nekem ez van, a középső rész sima xp-re is érvényes

http://jvideo.extra.hu/wxpee.html

Tedd be az xp lemezt bootolj arról és végigvezet a telepítésen...
    Ezt az xpEE-t azért szeretem mert nem kell már utána semmit feltenni minden benne van (AcDsee-től a uTorrentig)
  • Wescone
    De most látom, hogy csupán egy particiód van, igy aval kezd, hogy CD Rom-rol bootolsz és rögtön formázol. Utána egész biztos, hogy felkinálja a particionálás lehetőségét.
  • Wescone
    Mielött telepítene megkérdi, hogy telepitse valamelyik meglévő particióra, vagy törölje-e a particiókat. Ha törlöd a particiókat csak utána fogja megkérdezni, hogy akarsz-e újra particionálni. Amig nem törlöd a korábbi particiókat, nem kinálja fel az újraparticionálás lehetőségét.
  • bakterzoli
    De miért kell több előtte?
  • Italo forever
    Ok, de mondom több partíció kell még a telepítés előtt..
  • bakterzoli
    Én úgy szoktam:
    Partició törlése vagy Format --> Partició létrehoz --> Megadom a kívánt méretet és aztán teleptem az xp-t.
  • Italo forever
    Én ezt nem így tudom...
    Ha csak egy partíció van a gépen akkor azt az egyet kinálja fel formázásra és telepítésre, én legalábbis így emlékszem...
    Ha már eleve több partíció van a gépen akkor is csak azt kérdezi, hogy melyikre akarod telepíteni a rendszert.
    De nem akarok én ebből vita estet rendezni, hagyjuk a francba majd megoldom valahogy.
  • Italo forever
    Szia!

Msn szar még mindig..

Nem akarok linuxot telepíteni!!!!

Na mégegyszer elmondom, hogy mi van.

Tehát adva van egy vadiúj laptop amin jelenleg 1 partíció van és azon van a linux.
    A srác akié a laptop xp-t szeretne és legalább 2 partíciót.
    Persze, hogy tudom hogy a c:-re kell primary-ként az xp-t a többi partíció lehet logikai is hiszen oda nem akar op rendszert.
    Itt a sorrendekről tér el a vélemény azt hiszem.
    Én úgy tudtam, hogy előbb partícionálni kell és utánna kiválasztva a már
    megformázott primary partíciót, telepíteni rá az op rendszert!
  • Wescone
    ...természetesen az általad meghatározott particióra.
  • Wescone
    Elöbb particionál a telepítő és csak utána pakolja a Windows-t.
  • Wescone
    Telepités KÖZBEN fog rákérdezni, hogy partcionálni akarod-e a HDD-t, és ha igen, milyen felosztásban.
  • bakterzoli
    Szeva Cimbi!
    Látom megint akad olyan dolog amit meg kell oldani!
    Ha kell megyek MSN-re!

Amúgy, szerrintem:
    Először az xp-t tedd fel a c:-re, ami legyen az első partició. (primary)
    Utána teheted extended/logikaira a linuxot ext3-ra, ahová jól esik. A többi területet is tetszőlegesen particionálhatod. Az
    xp a linuxot nem látja és nem is fogja a boot menüjében felkínálni. A linux telepítésnél ezért tedd a grubot MBR-be.
    Hogy sata, pata, mindegy kell legyen (az xp-nek is.)

• Wescone
    A telepítő lemez behelyezése elött, állitsd át a Biost, hogy a gép CD Rom-rol bootoljon!
    Továbbá tudni fogod mit kell csinálnod.
  • Italo forever
    Nem erre gondoltam..
    Persze hogy vezet, a jó ég tudja hány op rendszert raktam már újra!
    Viszont nem partícionáltam, csupán ennyi a gondom..
  • Wescone
    A Windows végigvezet telepítés közben érthetően mindenen. Csak figyelni kell, és tudni fogod mit kell csinálnod.
  • Italo forever
    Tehát előbb kell partícionálni és utánna telepíteni, nem pedig fordítva.
  • Italo forever
    Egy idézet és ezt mondtam én is!

"Mit tud az XP?
    Bár az XP képes a particionálásra, meglehetősen korlátozott a tudása, éppen ezért csak végszükség esetében hívjuk segítségül. A probléma az, hogy az operációs rendszer csak üres lemezt képes particionálni, viszont az a lemez, amelyen rajta van, már nem üres. Mindebből következik, hogy ezt a szolgáltatást csak akkor vethetjük be, ha mondjuk több partíció van a gépünkön, egyiken az XP csücsül, a másikat viszont leformázzuk."
  • Italo forever
    De nincs fennmaradó rész!!!!!
    Vagy legalábbis ezt semmiképpen nem javasolták, hogy először tegyem fel az op rendszert és utánna amit látok fennmaradó részt azt jelöljem ki a másik partíciónak!
    Állítólag ez minden csak nem megfelelő partícionálás!
    Én nem tudom, csak ezt hallottam, mondjuk nekem sem így lett telepítve a 3 partíció hanem előbb lett kijelölve a 3 rész majd formázás és telepítés!!
  • Italo forever
    Hát nem nagyon lettem okosabb..
    Ahány ember, annyi javaslat!
    Na mindegy, majd csak valahogy megoldom.
    Köszi mindenkinek a válaszokat!
  • Storung
    Telepítéskor elég az első, rendszerpartíciót ntfs fájlrendszerrel megcsinálni. A fennmaradó részt a telepítés után ne keresd a sajátgépben, mert: mivel nincs partició létrehozva nem látja... Ekkor jön a Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Számítógép kezelés>Lemezkezelés útvonalon az XP saját lemezkezelő alkalmazása, amiben látod a rendszert mint rendszerpartíciót és mögötte a partícionálatlan és formázatlan területet. Ide egy kiterjesztett partíciót majd egy logikai meghajtót kell létrehozni ntfs fájlrendszerrel formázva...Ezután már látod a sajátgépben is.
  • Storung
    Üdv!

Jól tudod, ez így is történik, hiszen az adatok egy ramdrive-ban ülnek amíg az xp partícionál. A fájlműveletek ill. telepítés természetesen csak akkor kezdődnek amikor kész a partíció és meg is van formázva. Emlékezetem szerint Win Xp Prof. egyébként linux partíciót is leszedte. (Miért ne szedné hisz ellenség... :) )
  • Wescone
    Formatálni kell a vinyót, és máris lehet újra particionálni. Particionáláshoz nem kell a "partition magic" sem, és flopy meghajtóra sincs szükség.
  • Breki33
    pedig ez így van

régebben volt az fdisk-es dolog

egy kis infó
    http://techline.hu/tudastar/20071022_particionalas_xp.aspx

Mondjuk linux particiót leszedni nem egyszerű dolog
  • Italo forever
    Igen, XP-t szeretnék telepíteni!
    Tehát nem kell külön partícionáló program, el tudom ezt végezni a telepítő lemezzel?
    Ilyenről még nem is hallottam.
    Adva van egy LINUX op rendszer de csak egy partícióval.
    XP-t szeretne a srác és legalább két partíciót.

Én úgy tudtam, hogy mielőtt felraknak egy op rendszert, akkor kell partícionálni nem pedig utánna.
  • Storung
    Hali!

Nem írtad milyen oprendszer. Ha XP-t telepítesz akkor még particionálni sem kell, valamint elég egy cd meghajtó.
    A telepítés elején felismeri a hdd-t, megmutatja milyen partíciók vannak (vagy nincsenek) rajta. Törölheted az összes partíciót is. Ha esetleg már van készen és megfelel akkor oda telepíts, ha tök üres a vinyó akkor létrehozod azt a partíciót amire telepíted a rendszert (méretmegadás, file rendszer típusa, formázás). A maradékot pedig a már feltelepített rendszerből is eléred a Vezérlőpult>Felügyeleti eszközök>Számítógép kezelés>Lemezkezelés útvonalon. Itt egy a Partition Magic-hez hasonló felületen látod az összes meghajtót, és kezelheted, formázhatod a többi partíciót. Remélem nem értettem félre a kérdésed, és nem volt túl zavaros a válasz...
  • Breki33
    ja laptop akkor nem szóltam arra még nem telepítettem
  • Breki33
    nem egészen értem windows telepítéséhez nem kell floppy (nekem nincs is az új gépemben)

wan már olyan xp ami az összes eddigi frissízéssel települ k.... nem kér a..... nem igényel
  • Italo forever
    Üdv mindenkinek!

Megint kellene egy kis help!!

Egy gépet kell újratelepítenem. A Partícion Magic 8 progit használtam a 2 boot lemez létrehozásához! Az kész van.
    Namármost!
    A srácnak akinek segítek, nem tudom biztosan, hogy van-e floppy meghajtó a laptopjában, tehát ha nincs akkor mit tudok tenni?
    Ja és hogy az egész partícionálást a 2 disk végzi el vagy a programfájlba feltelepített Particion Magic 8 végzi?
  • Breki33
    köszi a hölgy nevében
  • hosszu72

Lois Lane - It's the first time
  • vviktor1
    Itt van egy Amanda ezen pont nem látom...:
    http://www.nodancelimit.com/2007/10/30/amanda-lear-with-love.html
    (de azért átlinkeltem)
  • Breki33
    kaptam egy ilyen emailt

Végre megtaláltam azt a számot, amit már nem is tudom, mennyi éve keresek. Lois Lane - It's the first time (1989)

Szeretném kiírni cd-re, ahhoz sem sokat értekJ) de azt megoldanám valahogy. Láttam a fórumodban, ezt a számot, de halvány ibolyám, hogy le lehet –e onnan tölteni, mert teljesen szőke vagyok az e –fajta dolgokhoz.

És ha lehet, akkor hogyan. Kérlek, segíts nekem. Nagyon fontos nekem ez a szám. El sem hinnéd, mennyire!! Ne haragudj, hogy sík hülye vagyok, és ilyesmivel fárasztom az agyad, de nem írtam volna, ha nem lenne ilyen fontos!!!!!!

Ha esetleg itt linkelte ki vki megtenné újra a hölgynek?.....
  • Breki33
    Pár hete rakták fel 320-asban

Még ilyen változatokról is volt szó

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561