112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• Wescone
    Én sem mondhattam volna szebben.
  • cool13
    Véleményt sok féle képpen lehet elmondani, de te mindíg olyam magas paciról teszed ezt, hogy talán nem is látod mi van itt lent!
  • Wescone
    Hogy jön témába az AMD és Intel mellé az almás cucc???
  • Italo forever
    Hát remélem, hogy jó lesz!
  • Wescone
    Jó döntés! Nem lessz panaszod rá.
    Hátránya az Intellel szemben mindössze annyi, hogy jobban melegszik, ennélfogva jobb hűtést igényel. Viszont sok software simábban fut rajta mint az Intelen.
  • cool13
    Tudom sajna, többek között ezért is nem ajánlottam előbb, már az elején!
  • Italo forever
    Egyébként pedig Te mondtad meg a frankót!!!!!
    A világon minden komoly stúdióban Apple gépet használnak!!
    Így van, csak egy a baja de az nagy...
    Az ÁRA!!!!
    Magyar amatőr zenésznek lehetetlen megvenni.
  • Italo forever
    Hú wazze, te aztán kevered a dolgokat..
    Ezek közül semmit nem használok nem is ismerem, de nem is akarom...
    Nem is értem, miért gondolod ezt?
    Sequencer progik - samplerek - vsti hangszerek, gondolom ezek nem mondanak semmit neked..
    Az pedig szerintem nem megfűzés, ha egy kolléga megosztja velem a tapasztalatait, ami pozítív volt az AMD zenei felhasználásával kapcsolatosan!
    Elhiszem, hogy Te valószínűleg jobban tudsz mindent a számítástechnikáról, de talán a zeneszerzésben talán még jobban otthon vagyok. 79'ben kezdtem zenélni és Te?(bár valószínű ezt is megcáfolod..)
    Sufniműhely max. nálad van de ezt hagyjuk..
    Ja és, hogy mennyi pézem van, na azt nem veled fogom megvitatni..
    Erre most ennyi van és akkor mi van?
    Wazze, van neked családod egyáltalán? Nekem kettő is. Gondolod nem tudnék jobbat venni, ha nem tartoznék felelőséggel a családom megélhetése iránt??
    De szerintem bármilyent vennék, mindig jönne egy manus, aki jobbat tudott volna ajánlani...
    Ilyennel tele van a spájz
  • cool13
    Már többször hangoztadtad hogy zenében az AMD a jobb! Pedig az ismeretségi körömben pár zenész, és sok studióban is, az almás cucc a favorit! Csak hogy legyen miről folytatni a társalgást! :)
  • Breki33
    Dr. Alban - Back To Basics-2007
    11.It's My Life 2007 (Neomaster Bonus Track)

http://www.speedyshare.com/478936600.html
  • Wescone
    Nekem AMD dohog a gépemben igy négy éve folyamatosan tapasztalom, hogy remekül működik, és ennyi év után is köszöni szépen; jó egésségnek örvend.
  • Trend Boy #50249
    Még egy vélemény...

Tetudod, de...

Kérdem én, a Sound Foundry, a Sony Creative Software Inc., a Picarde, a Syntrillium Software, a Nulsoft, a Steinberg, a Music Roland, a Creative Labs. , vagy a Ejay Software mire fejleszti a hardware-t, és a Software-it? Gombostűre? Elárúlom, mindegyik az intel-re, és a progikba hardware-kbe fejlesztés után teszik bele az AMD-hez szükséges kódhalamazokat, átforditókat, nyelvezeteket...

De a fent felsoroltakat írhatnám még, de van olyan, amelyik el sem indul AMD-n... ember nehagyd magad megfüzni badarságokkal, reklámokkal... Kevés pénzed van, és erre kényszerülsz az más, de hülyeségeket ne írj már le...

Arra meg gondolni sem merek, még egy sufnitunning mühely készül, és valami gagyi minőségben produkált...ááá ezt azért nem nézem ki belőled...

Viszont jó szórakozást az új géphez, és jó kis zenélgetést rajta...
  • Italo forever
    Kár, hogy nincs itt Bakterzoli barátom, pont erről beszélgettünk tegnap este..
    Neki is AMD procija van és gyorsan elmondta, mennyi mindent szokott egyszerre futtatni és semmi gond nincs vele..
    Ennyit a "megfagyásról" ha több dolgot akarsz egyidejűleg alkalmazni!

Nem vita, csak beszélgetünk ugye?
    Legalább van miről...
  • Italo forever
    " a lényeg mindig is a gyakorlatban, a gyakorlati alkalmazásokban derül ki"
    Így van, ezzel elmondtad a lényeget!
    Köztudott, hogy zenei alkalmazás jobban fut egy ugyanakkora órajelű AMD procin mint egy Intelen.
    Hogy miért? Kit érdekel?
    A műszaki paraméterek nem igazán érdekelnek, csak fusson a program!
    Slussz!
  • szlafko
    csak vélemény:
    pl: Ha egy 3,4-es AMD procit összehasonlítasz egy azonos intellel, a különbség: az AMD lehet egy picit gyorsabb, mert csúcsra van húzva, de az intel hosszabb élettartalmú.
    Gyors az AMD egy feladatnál.
    De ha egyszerre több dolgot akarok csinálni a géppel, akkor az AMD "megfagy", az intel viszont vigan kiszolgálja mindet, bár lehet egy kicsit lassabban.
  • Dióka
    és tényleg csak egy példa:

AMD 5600+ (2x2,8GHZ) kmax~89W (90nm) FSB 200MHz

Intel E6850 (2x3GHz)kmax~65W (65nm) FSB 334MHz

P4-D (1x3GHz) kmax~95W (65nm) FSB 200MHz

értelemszerűen többek között a csíkszélesség és a nagyobb magfeszültség miatt, de kétmagos kategóriában jóval magasabb az AMD fogyasztása,mint ugyanazon intelé.
    Az AMD-nél a Phenom proci piaci jelenlététől lehet igazi ütőset várni.

Szóval én várom a tesztet és majd mellérakom az én Intel E6850-esemét.
  • Dióka
    Sokat olvastam már sokmindenről,de úgy vélem a lényeg mindig is a gyakorlatban, a gyakorlati alkalmazásokban derül ki és mint ilyen, platform és programfüggő is....a marketinduma egy dolog, a szintetikus és élő tesztek meg a valóságosabb tudást tükrözik. A belinkelt teszt szép és jó is,de idejétmúlt(a régi P4-el van összehasonlítva,amitől az új kétmagosak azonos órajel mellett pont kétszer erősebbek)),hisz azóta az intel core procik sokat fejlődtek,amit az AMD viszont nem tudott nagyon követni. Hidd el, nem kételkedem, de rakd csak össze és lássuk a gyakorlatot, mert tényleg kiváncsi vagyok,mit tud.
  • mann
    Hali, ebbol van valakinek elso resz?
    Italo Disco-The Lost Tracks, tehat Vol.1?
    Marha megvan a masik 3 akkor jolenne az elso is... :)
  • Italo forever
    És még kevesebbet is eszik mint az Intel!
  • Italo forever
    "Az új processzor felépítése hasonlatos a Pentium D-hez, azonban annál némileg bonyolultabb és intelligensebb, hiszen tartalmaz egy úgynevezett System Request Interface-t és egy Crossbar Switchet. A System Request Interface szolgál a két processzor közvetlen kommunikációjára, míg a Crossbar Switch kommunikál a két mag számára közös erőforrásokkal. Ezzel szemben egy Smithfield magos Pentium D-nek ezen műveletek elvégzéséhez a rendszerbuszra van szüksége, vagyis az Athlon 64 X2 esetében a processzormagok között gyorsabb az adatáramlás, nem függ a platformtól vagy a chipsettől. Talán már ennek köszönhetően is nagyobb gyorsulásra számíthatunk egy kétmagos A64-től, mint egy kétmagos Pentiumtól."

Ez a lényeg!
  • Italo forever

Meglátjuk, még nincs meg a cucc csak a hétvégén lesz meg!
    Azért ezt
    olvasd el, elég meggyőző!
  • Dióka
    remélem nem "VITA" folyik?!

"én nem vitáztam csak elmondtam a véleményem"

voltunk így egy páran már,akkor másként látta a nagy testvér a dolgokat!

Italo Forever!
    Ez az 5600+ proci nem rossz (igaz kétmagoshoz képest egy 2magos intelhez viszonyítva marha sokat eszik), bár szegény AMD marketingesei már nem tudják hová fokozzák a számozást! Régebben a lebegőpontos műveletekben sokkal jobbak voltak az AMD-k, bár nem tudom,hogy pl. ebben is mostanában hogyan változtak meg az INTEL és AMD erőviszonyai,de ha tudod,akkor mondjuk egy 4.xx-es everest sebességtesztet rázúdíthatnál a konfigodra,hogy lássuk mennyi is az ANNYI!És tiszta lesz a kép.
    Egyébként árban mindenképpen jobban "megéri" ez az AMD proci,mint ugyanilyen kategóriás (igaz fejlettetb architektúrájú) intel változat.
  • Italo forever
    Így van, inkább hagyjuk!
  • Breki33
    én nem vitáztam csak elmondtam a véleményem
    te kérdezted a véleményünk,
    ha máshogy gondolom nem fogok bólogatni

de a te dolgod.......
  • Italo forever
    Én pedig ki merem jelenteni...
    Mondtam, nem zenehallgatás és az mp3-ba belepiszkálást értem zeneszerkesztés alatt...
    Akkor zeneszerzés, hogy megértsd.
    És inkább nem folynék bele, hogy miért jobb erre a célra az AMD. Úgy tudom te nem vagy zenész, tehát szakmai dolgokban ne vitázzunk ezen, please!
    Legyen elég annyi, hogy erősebb-gyorsabb, de utánna lehet nézni ha ennyire érdekel..
  • Breki33
    zeneszerkesztés az irányvonal és ezt sokkal jobban támogatja az AMD???

Ezt azért nem merném így kijelenteni.

És még mindig nem derült ki milyen ram pedig ez elég fontos
  • Italo forever
    Uraim, a téma lezárva!
    Megvan az új konfig!
    Bakterzoli barátom segített eldönteni!!
    Csak AMD lett, mivel írtam, hogy zeneszerkesztés az irányvonal és ezt sokkal jobban támogatja az AMD!

MSI alaplap + AMD Athlon 64 X2 5600+ AM2 processzor + NX8500GT-TD256EH

videokártya + 2gb ram

Mindez 64000 papír!! Úgyhogy kár volt "leszólni" hogy csak ennyi van rá...
    Lám össze lehet állítani ennyiből is egy ütős dolgot!
    Köszi azoknak, akik segíteni akartak, nem csak beleszólni a témába.
  • Breki33
    Témára visszatérve megjelent Dr Alban új albuma is van rajta pár jó szám
    itt párba bele lehet hallgatni

http://www.dralban.net/

De nekem igazából az It's My LIfe 2007-es veziója tetszik egész jól sikerült.

It's My Life 2007 (Neomaster Bonus Track)
  • cool13
    Szia!
    Esetleg a HWSW.hu fórumokban is szétnézhetsz! Asus P5B, vagy drágábban a testvérei, ez 775-ös tokozású, ebbe egy core 2 duo proci. A lap kb 18-25 környéke, bele egy 1.8 as core 2 duo és hasítani fog! :) Ez kb megvan a rendelkezésre álló összegből. Egy vélemény.
  • Trend Boy #50231
    Ya bocs!!! 50e a pénz? Sajna akkor inkább nem solnék ebbe bele...

Mégegyszer Bocs!!!

• Breki33
    Nekem is Intelem van, de szerintem az AMD-vel sincs gond.

Csak amit írt 50.000 abba elég csiszesen fér bele Intel proci alaplap
    és valószínűleg memória (bár erről nem írt)

Engem mikor a gépet vettem rábeszéltek (nem ahol rendeltem) kisebb procira ami 10-essel olcsóbb viszont abban a lapban jól húzható.
    Ez nagyon jól bejött, szerencsére a lap is olcsó, jól tuningolható és megbízható.
  • Breki33
    Veszteségmentes tömörítésű és tömörítetlen audio-formátumok...

Hi-Fi Magazin cikke
  • Breki33
    Fontos tudni, hogy teljesen ingyenes és VESzTESÉGMENTES tömörítő

"What is FLAC?
    FLAC stands for Free Lossless Audio Codec, an audio format similar to MP3, but lossless, meaning that audio is compressed in FLAC without any loss in quality. This is similar to how Zip works, except with FLAC you will get much better compression because it is designed specifically for audio.

FLAC is a free lossless audio format. It differs from MP3, WMA, MP4 and other formats with lossy compression because it does not cause quality loss. However, the compression ratio is lower."

Szerintem sokkal biztosabb wav-ba rakni, visszahallgatni és aztán kiírni, de ez szubjektív.
  • Breki33
    Én biztos vagyok

Wikipedia-s leírás

"Free Lossless Audio Codec [szerkesztés]
    A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
    Ugrás: <small>NAVIGÁCIÓ</small>, <small>KERESÉS</small>
    A FLAC-et (Free Lossless Audio Codec, magyarul „Szabad, veszteségmentes audiokodek”) az MP3-hoz hasonlóan hanganyagok tömörítésére használják, de azzal ellentétben a FLAC-kel való tömörítés veszteségmentes, tehát tömörítés közben a hanganyag egyáltalán nem veszít a minőségéből. A FLAC hanganyagok tömörítésére az általános célú tömörítőknél (pl. ZIP, gzip) jóval hatékonyabb: a tömörítetlen hangfájlokhoz képest akár 30-50%-os méretcsökkenés is elérhető vele, míg pl. ZIP-pel legfeljebb 10-20%.

Főbb jellemzők:

PCM kódolás
    beépített 16 bites CRC
    2 csatornás (44.1kHz)
    metadata támogatás
    A Vorbis OGG formátumot támogató lejátszók is tudják dekódolni"

Tudtommal a A "FLAC" kiterjesztésu file-k az ún. Free Lossless Audio Codec-kel vannak egységesen tömörítve (rövidítés adja ugye a nevét)

Tehát sok program használhatja a flac-ot de elvileg mindegyik ezt használja

http://flac.sourceforge.net/download.html
  • Trend Boy #50226
    Rágcsáljátok itt ezt a PC témát, de nem olvasom ki mennyi a zsé...

Anélkül meg elég nehéz bármit is összerakni, még fejben is...
    Ha filléreid vannak gépre (100e) akkor szerintem, elszaladsz az Auchan-ba, és ez nem vicc, kapsz egy elég értelmeset, ehez a zséhez képest... Ha gép kell, akkor meg két dologra íszonyú szükségem lenne ahoz, hogy értelmes tanácsot adjak...

1. Mire-Mikre akarod használni?
    2. Mennyi a zsé?

• Breki33
    Akkor mondjuk meg kéne nézned milyen memóid vannak
    valószínű aztis érdemes lenne cserélni
  • kaposi1
    "AMD-t csak annak ajánlok aki bevállalja hogy évente cseréli, többet nem nagyon bír."

Nekem harom eve semmi gondom az AMD-vel.
    Csak rammal,es uj kartyakkal etettem azota.
    Hiaba azok a franya jatekok.
    Lassan atomeromu kell nekik.
  • vviktor1
    Mégegy szavazat az Intelre (akkoris ha játék) !
  • szlafko
    Ja, de fontos mire kell a gép.
    Ha játék =AMD.
    Ha bármi más= INTEL.

egyszerű.
  • szlafko
    mivel a Flac lossless (veszteségmentes) tömörítési eljárás, ha normálisan vették át a hanganyagot, akkor a betömörítés, és a kitömörítés után, ugyanazt kell visszakapnod, miint az eredeti hangfile (nem romlik a minőség!)

azért ebben nem vagyok teljesen biztos.
    Ha nem tudod milyen progit használtak eredetileg , ezért te mást használsz, már beüthet a grimbusz. (szerintem)