112174

xnl87ky5.jpg

free counters

• imre07
    Ha már beszélgetünk róla, és vanak itt JMJ rajongók is:
    Jean_Michel_Jarre_-_Oxygene_(New_Master_Recording_2007)_DTS_CD
    401 megabite
  • Breki33
    hát én vlc-vel játszottam le azt hiszem illetva az újabb POwerDVD is tudja talán.

Nekem Sima AIWA erősítőm van de biztos így van
  • imre07
    A winampnak van ilyen plugin-je, ami lejátsza a DTS cd-t.
    Nem feltétlenül e játékosban kell a DTS dekóder, nekem az ősrégi Marantz CD-játszóm is viszi a DTS cd-t,(akkor még lehet, hogy DTS-ről nem is álmodtak) csak digi kábellel kell összekötni a játékost a DTS dekódert tartalmazó erősítővel. Pc-n még olyan dvd játszónak is le kell tudnia játszani sztem, ami DTS hangot tartalmazó filmet is lejátszik.
  • Breki33
    Igen korábban több DTS cd linkje is volt itt illetve talán az ftp-n is volt ilyen szekció.

Ezek valóban nagyon nagyot szólnak csak pc-n kicsit nehéz őket működésre bírni :-)

Illetve olyan asztali lejátszó kell hosza ami tartalmaz DTS decodert
  • imre07
    Egyetértek veled, wav-ból éppúgy nincs értelme DTS-t (cd) csinálni, mint igazi DVD-Audiót sem. De megjelent néhány eredeti DTS cd,(lehet , hogy kb. annyi , mint amennyi DVD-Audio lemez)ami a neten is elérhető itt-ott,ami nem ugynevezett upmix, hanem eredeti felvétel, vagy uram bocsá quadrfon hangfelvételről készült, és lehet , hogy nem is 5.1-es. Ezek sokkal jobban szólnak, mint a normál cd-k, vagy mint az ezeknél kicsit jobb HDCD-k. Ezeken kívül még lehet találni DVD-Audióból készített DTS cd-ket is a neten, ezek természetesen nem eredeti kiadások.
    A műltkor már írtam , hogy összehasonlítottam a saját kis rendszeremen egy Dire Straits válogatást, egy eredeti HDCD-t, és egy DTS-cd-t. messze az utóbbi nyert.
  • Breki33
    Na akkor konkrétumok a DTS-ről nállam hozzáértőbbektől

Mi a DTS ?

A dts technológia mára nemcsak a filmszínházakban élvezhető, hanem az otthoni rendszereknél is elérhetővé vált. A hardware-gyártó cégek napjainkban már kivétel nélkül ellátják a magasabb minőségű készülékeiket dts dekóderrel. A dts technológia az egyetlen, amely a DVD-n és LD-n kívül biztosítja a forradalmian új, térhatású hangzás megjelenését a CD lemezeken is.

A szakértők és a zenerajongók is egyetértenek abban, hogy a dts hang minősége több mint meggyőző. Ennek eredménye az, hogy egyre inkább természetessé válik a zenei anyagok többcsatornás, újrakevert változatainak újrakiadása, illetve az eleve többcsatornás hangzásra komponált új albumok megjelenése (Az alábbiakban csak az otthoni felhasználásra kifejlesztett dts rendszerekkel foglalkozunk.)

A dts CD-ken található hangformátumot egyszerre fejlesztették ki a LaserDisc-en találhatóval, mivel mindkettő PCM 44.1 kHz / 16 bit-es digitális szabványt használ. Felmerült, hogy miként lehetne ebbe a kétcsatornás jelfolyamba 5.1 csatornás hangot kódolni. Ekkor fejlesztettek ki egy új kódoló eljárást, melyet "Coherent Acoustic" néven ismerünk, amely lehetővé tette, hogy a dts hang megjelenhessen LaserDisc-en, CD-n, majd később DVD-n is.

A dts kódolású CD (és LD) lemezen az adatátviteli sebesség 1,411 Mbit / secundum, míg a tömörítési arány 16-bites jel esetén 2,9:1-hez, 24-bites jel esetén 4,3:1-hez. A DVD-Video lemezeken az adatátviteli sebesség, köszönhetően a magasabb (48 kHz) mintavételezési frekvenciának, akár 1.509 Mbit / secundum is lehet, jellemzően azonban, főleg a "helyhiány" miatt, ez az érték általában 754 kbit / secundum. Gyakran feltételezik, hogy a dts rendszer perceptuális (ún. "lossy") kódolású, azaz veszteséges tömörítési rendszer, pedig ez nem pontos. Egyrészt a perceptuális kódolásnak pontosan meghatározott definíciói vannak, másrészt viszont, ha ettől egy kicsit elvonatkoztatunk, akkor minden audio kódolást perceptuálisnak kell tekintenünk. ( A Linear PCM például redukálja a valódi hangokat egy korlátozott bithatárig, és a mintavételezési arány megállapítását csak az emberi fül számára még elméletben hallható hangok rögzítéséig tolja ki.) De van még számos, igen hatékony módszere a hangtömörítésnek. Két olyan kategóriája van az adatoknak, amelyek szóba jöhetnek azok méretének csökkentésekor.

Először is a felesleges adatok, amelyek veszteség nélkül kiiktathatóak. Képzeljük el például a "0057" adatsort: az "57" kisebb helyen elfér és megtartja az eredeti információt. A számítástechnikában használatos ZIP tömörítés jó példa erre a rendszerre.

A másik kategória - amely a legtöbb hangtömörítési módszer alapja - az emberi tapasztalás szempontjából "lényegtelen" adatokkal operál, amely pl. hangok esetében egy hangszer azonosítására fizikailag jók, de a fül számára nem hallhatóak. Például: a domináns hang egy adott frekvencián és jelszinten bizonyos más hangokat - amelyeknek jelszintje alacsonyabb, frekvenciájuk kissé eltér az adott hangétól - egyszerűen "eltakar". Ezek a hangok alig, vagy egyáltalán nem hallhatóak. Hasonló a helyzet az ugyanolyan frekvenciájú, de halkabb hangokkal, amennyiben nagyon kevéssel a fő hang után (vagy akár előtte!) szólalnak meg: nem, vagy alig hallhatóak. Ebből következőleg a perceptuális kódolás alapgondolata, hogy a kódoló kiszámítja és hasznosítja a kizárási küszöböket: a takart hangokat egyáltalán nem, vagy csak a csökkentett funkciójuknak megfelelően, kevesebb bit segítségével rögzíti.

Más technikák a csatornák legmagasabb ill. a legmélyebb frekvenciáinak összevonását használják, azoknál, amelyeknél az emberi fül számára a helymeghatározást szinte lehetetlennek tartják. Ezzel ugyan "helyet" takarítanak meg, ám a lejátszás (a csatornák helyreállítása) folyamán a fázisinformáció óhatatlanul elvész, és pl. hallhatóan csökken a térérzet a tömörítetlen jelfolyamhoz képest. Az ilyesfajta stratégiák jól beválhatnak, ám teljesen feleslegesek az alacsonyabb tömörítési arányú kódolásnál (pl. dts), amikor a kódolónak elegendő az objektív felesleget eltávolítani a jelből. Ebből a szempontból a dts sokkal inkább közelít a veszteségmentes tömörítési eljárásokhoz, mint az egyéb jelenleg használatos perceptuális kódolási módszerek.

Általában, a hangtömörítő eljárások csökkentik az audio jel méretét vagy sávszélességét, abban a reményben, hogy az a helyreállítás után a hangminőség nem csökken az elfogatható, hallgatható szint alá. A "Coherent Acoustic" eljárás szándéka alapvetően más: meghagyja a meglévő sávszélességet, és sokkal hatékonyabb kódolást használ az eredeti hangminőség megőrzése érdekében. Annyi helyen, amennyit a lineáris PCM használ két csatornás audióra, ott a "Coherent Acoustic" képes "bepakolni" pl. 5.1 csatornás 24-bites hangot. Ebben a rendszerben mind a hat csatorna önálló, és a sub-csatornától eltekintve mindegyik teljes frekvenciaátfogású.

Első lépésként alkalmazza azt az elgondolást, hogy a teljes hangspektrum sávokra osztása remek lehetőséget kínál a kódolás optimalizálására, hiszen a különböző frekvenciasávok minden adott pillanatban egymástól eltérőek lesznek, így a kódolás mértékét, érzékenységét sávonként lehet szabályozni. Minden frekvenciasávon belül előrejelzés készül a jel legfrissebb el&# 337;zményéből, amely azután az aktuális jelből levonható, a különbség pedig rögzíthető. Amennyiben az előrejelzés megfelelően pontos, a rögzített különbség kisebb lesz az aktuális jelnél, tehát kevesebb adattal rögzíthető.

A Coherent Acoustic, a dts által használt algoritmus igen széles skálát használ, 32kbit / sec-tól egészen 4Mbit / sec-ig képes dolgozni. Kezelni tud akár 24 bites nyolc különálló csatornát. Így azután, megintcsak ellentétben a közhiedelemmel, amikor a CD-n, LD-n vagy DVD-n használatos bittartományban dolgozik, egyáltalán nem viselkedik perceptuális kódolóként!
    (Alacsonyabb bitráta szükségessége esetén persze a perceptuális mód dts kódolás esetében is létező opció, a kódolás alkalmával bekapcsolható. Lásd, pl. egyes DVD-Video kiadványok)

Összefoglalva: a DTS Coherent Acoustics, mint hangtömörítő algoritmus, kifejlesztői szerint nem tartozik a veszteséges (perceptual vagy lossy) tömörítést használó kódolók sorába, inkább a veszteségmentes (lossless) eljárásokhoz hasonlítható.

http://www.dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=41
  • Breki33
    Igazából lehet, hogy maradok a wavpacknál, lejátszó simán játsza nem kell konvertálgatni, mire meg ez kiforrja magát lehet a DVD-lajátszó is viszi.

Wav-ból DTS hangsáv leírás itt
    Minnetonka Surcode DVDPro For DTS Encoder

Viszont a DTS (Digital Theatre System) 5.1-es, a Dolby Digitalhoz képest több információt hordoz, így produkálva jobb minőséget.
    Szerintem ha azt egy wav-ból készíted akkor nem kapsz igazi DTS-t

Úgy értem egy úgymond sima wav DTS-be kódolva nem lesz igazi DTS térhatású, de lehet még reggel van P

http://dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=48
  • Breki33
    többen kérdezték privátban

Pass: KroMvEL
  • Wescone
    Válts Nero Express-re, könnyebb úgy dolgozni a file-okkal és adat DVD-ként ird, úgy beengedi.
  • Wescone
    Én még mindig 6-ost használok (nem is áll szándékomban lecserélni) de szerintem ez az opció a 7-esben is benne van.
    Szóval, miután kiválogattad a track-eket melyeket meg akarsz irni, pipáld ki a "ne legyen szünet a track-ek közt" ablakot. Sokan úgy gondolják evel meg is oldották a dolgot, de tévednek. Ezután jelöld ki azt a számot amelyiket toldani akarod az előzőhöz és katt a "tulajdonságok"-ra. Itt "szünet"-nek nullát adsz és lejebb találsz egy "összevonás az elöző track-el" (vagy valami ilyesmi) ablakot és adsz neki 10 frame (!) értéket. Ha utána átváltasz másodpercre 0.13 mp-et fogsz látni a beállított 10 frame helyett. Ennyi elég ahhoz, hogy törésmentes legyen a track-ek közti váltás. Ezt a dolgot be kell állítani minden olyan track esetében melyet össze akarsz vonni az előzővel.
  • imre07
    Meg ezt is írta korábban:
    "Simán a Nero 6 Ultra Edition-al.
    De mégcsak nem is állítok semmin, burning rom-ban áthúzom a wav fájlokat tartalmazó mappákat és gyí, mehet az írás.
    Simán lejátsza az asztali dvd-m."
    Kérdés, milyen beállítás mellet engedi áthúzni a wav-ot?
    Mi van a burning rom-ban az előtte levő lépésben a bal oldalon a DVD oszlopban kiválasztva? Adat? Video?
  • imre07
    Írta:T
    ehát először is a CueSplitter progival szétszedem az APE-t,(breki jól írta, kell hozzá a monkey és a cue.) aztán átkonvertálom wav-ba és már égetem is a dvd-re.
    A Nero verzio: 6.6.0.15 Ultra Edition
    Ennyi.

• zsoltford
    7-est
  • Wescone
    Hányas Nero-t használsz?
  • imre07
    Semmi probléma,csak a többiek okulása írtam le a tapasztalataimat.
    Én egyébként audio DVD alatt nem DVD-Audió formátumot értettem,mert ahhoz tényleg spéci DVD lejátszó kell.(Pana vagy Pio, a drágább tipusok) Nekem a DVD Audio kreátor is megteszi, ha műkszik. 2 csatornás, AC3-at vagy PCM-et csinálni wav-ból, aztán DVD-re kiírni, hogy lejátszható legyen bármilyen DVD lejátszón.
    Egyébként meg azt nem értem, hogy mi értelme van azzal a profi progival Wav-ból igazi DVD-Audiót csinálni.nem hiszem, hogy a minősége jobb lesz, de több helyet foglal. Ha már valaki szereti a sok csatornát, akkor ott a DTS audio cd is. Van több csatorna, cd-n elfér, és még hagyományos cd lejátszón is lejátszható, ha van digi kimenet, és egy DTS dekóderes erősítő. (a nincs, akkor is lejátsza, csak élvezhetetlen. és tönkreteheti a hangfalakat)
  • imre07
    Bocsi, Neked akartam címezni. Írni is tudok, csak sötétben egy kicsit mellényultam a billentyűknek!
  • zsoltford
    én kiváncsi volnék!
  • imre07
    Hali!
    Köszömnöm! Anéro baja orvosolva, remélek ez is műkszik mostmár!

• zsoltford
    volt egy sony lejátszóm de arra rá tudtammásolni az adatokat de a tulyomó többségét baszott lejátszani, hacsak nem alakitotta át egy sony programmal...na az a falon végezte...ezért kérdeztem van-e valakinek tapasztalata mit takar a downloads drm9, downloads drm10, downlads cd ???
  • Wescone
    Az albumokon néhány szám összekapcsolódik ezért ha ki akarja valaki irni őket CD-re és nincs tapasztalata a "hézagmentes" trackváltás irásának terén kérdezzen a művelet elvégzése elött

A track-ek hangminősége fenomenális!!!
  • Italo forever
    Köszi szépen!!
  • Breki33
    bocsi

Igazából direkt audió DVD- készítésére a Discwelder Chrome-t ajánlják
    De az elég profi program és DVD-A kompatibilis lejátszó kell hozzá.

• Wescone
    Kraftwerk - The Man Machine (wav. / CD Ready)

Kraftwerk - The Man Machine / Part 1
    Kraftwerk - The Man Machine / Part 2
    Kraftwerk - The Man Machine / Part 3
  • Wescone
    Kraftwerk - Electric Cafe (wav. / CD Ready)

Kraftwerk - Electric Cafe / Part 1
    Kraftwerk - Electric Cafe / Part 2
    Kraftwerk - Electric Cafe / Part 3
  • Wescone
    Kraftwerk - Computerwelt (wav. / CD Ready)

Kraftwerk - Computerwelt / Part 1
    Kraftwerk - Computerwelt / Part 2
    Kraftwerk - Computerwelt / Part 3
  • Wescone
    Kraftwerk - The Mix (wav. - CD Ready)

Kraftwerk - The Mix / Part 1
    Kraftwerk - The Mix / Part 2
    Kraftwerk - The Mix / Part 3
    Kraftwerk - The Mix / Part 4
    Kraftwerk - The Mix / Part 5
  • Wescone
    Hello Bakterzoli!
    Nézz be a "Jean-Michel Jarre"-ba légy oly kedves. Vár ott egy hsz.
  • Wescone
    "És senki nem panaszkodhat a mostani magas árakra sem:
    '81-82 körül: IBM AT (286): 1.500.000 Ft
    IBM XT : 1.000.000 Ft
    megérte várni egy kicsit."

Nincs itt valami NAGYON elírva?
  • bakterzoli
    Audio DVD Creator 1.9.1.0
    Okosság!
    Ha gond van küldj pm-et!
  • Wescone
    A hét zenés kvarcóra... négy gombos volt.
  • imre07
    A hibaüzenet egyébként "Cannot connect TRF". Megoldás a teljes eltávolítás. Vagy régebbi verzíó kell, vagy sokkal újabb, amiben kijavították a hibát Néróéknál.
  • imre07
    Sziasztok!
    A DVD audio Creator innen letlthető válzozatát a szöveg szerint valóban 14 napig lehetne használni. Én is innen (is) letöltöttem, aztán az a szemét progi, miután dolgozott vagy egy órát az átalakítással, közli, hogy csak az első 5 számot írja fel! Hát ilyen a 14 napos próbaváltozat. Elméletileg mindent csinál, csak írni nem ír, és elrontja a DVD-idet, ha nem újraírhatóval probálod.
    Más. A Néro 6.6. x.x. verzióival nem hajlandó írni, erről meg a Néro tehet. Megprobáltam a DVD audio által létrehozott könytárból kiírni Clone CD-vel, azzal sem ment a Néro. A hibaüzenetre rákeresve a Gogle-ban több száz linket dobott ki a hibával kapcsolatban.
    Hát ennyit a progikról.
    Igaza van Wescone-nak, cd, minden lejátsz, egyszerű írni, mindennel kompatibilis, bombabiztos wav formátum.
  • zsoltford
    köszi, belemerülni nem szeretnék csak katalogusadatként ezt a 3 különbséget látom a termékek között...igy ezek szerint kellene választanom...
  • egyeki
    Köszönöm.
  • Breki33
    Ugyaninnen

Ha eljutottál a nagyobb felbontású flac-ig,
    akkor három lehetőség van optika lemezre írni:

1 veszteségesen 16bit/44,1kHz konvertáció után CD-t írsz.
    Erre alakalmas az EAC, vagy a plextor oldaláról letölthető
    PlexTools (én ezt használom és Plexwrite Premium 2 CD írót)

2 veszteség nélkül átkonvertálod *.wav formátumra,
    ezután DVD-A lemezt csinálsz. Akkor csak DVD-A kompatibilis
    lejátszón hallgatható, de legalább minden megvan.
    Ilyen DVD-A lemezt tudsz csinálni Wavelab 5.1/b, vagy
    DiscWelber Chrome progikkal, de kösd fel a gatyeszt...
    Én onnan tudom, mert kb 200 DVD-A lemezt megírtam
    és szerintem van jobb megoldás is...

3 veszteség nélkül átkonvertálod *.wav formátumra,
    ezután csinálsz egy egyszerű DVD lemezt az Audio DVD creator
    nevű borzalmasan gagyi progival, amin be tudsz egy lehetőséget
    kapcsolni, hogy PCM magas minőség 96 kHz 24 bit.
    Így minden DVD játszó képes lejátszani a lemezt.

Hát ennyit a nagyobb felbontású dolgokról.

Átalakításra én a dBpoweramp Music Converter-t használom.
  • Breki33
    Általam már korábban leírt módon:
    veszteség nélkül átkonvertálod *.wav formátumra,
    ezután csinálsz egy egyszerű DVD lemezt az Audio DVD creator
    nevű borzalmasan gagyi progival, amin be tudsz egy lehetőséget
    kapcsolni, hogy PCM magas minőség 96 kHz 24 bit.
    Így minden DVD játszó képes lejátszani a lemezt.

Ebben a progiban neked azt kell bekapcsolnod, hogy PCM 48 khz/16 bit
    Ezt azért kell így csinálni, mert a DVD-játszók egyik audio szabványa ez a felbontás.
    Megjegyzem az mindegy, hogy az általad átkonvertált és felírni kívánt *.wav fájlok
    csak 44,1 khz/16 bit felbontásúak, ezt a progi megoldja (persze nem lesz jobb minőségű, csak nagyobb)

Tehát a munka végén létrejön egy olyan fájlstruktúra ami tartalmazza
    AUDIO_TS
    VIDEO_TS
    nevű mappákat és a video_ts mappában megjelennek a jól ismert *.bup, *.ifo, *.vob fájlok.
    Ezeket már bármelyik DVD-játszó képes lejátszani.
    Egyébként van még elég sok olyan progi a mi képes CD minőségű hangot ilyen módon átalakítani,
    és DVD-n lejátszahóvá tenni (szinte az összes video-szerkesztő),
    az általam említett progi viszont ezt nagyobb felbontású *.wav-ok
    esetében is megteszi, így semmi szükség a DVD-A kompatibilis lejátszók beszerzésére...

http://www.hifipiac.hu/Altalanos-beszelgetesek/8434-cd-hdcd-sacd-dvd-audio/Page-2.html
  • Breki33
    Audio DVD Creator 1.9.1.0 Letöltés

Ismertető: Az Audio DVD Creator segítségével kedvenc zenei CD-inket, MP3 és WAV fájljainkat írhatjuk olyan DVD-lemezre, amit bármilyen DVD-Video szabványt támogató lejátszóban meghallgathatunk. A PCM és az AC3 formátum közül választhatunk. A program automatikusan elkészíti a lemez menürendszerét is. Az előkészítésben a varázsló lépéseit kell csak követnünk. Az összeállítást megtekinthtjük előnézetben, a fájlokat a merevlemezünk egy mappájába, vagy a támogatott író alkalmazással DVD-re pörkölhetjük.
    Megjegyzés: A regisztrálatlan változatot 14 napig teljes értékűen használhatjuk.

http://www.honositomuhely.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=1&func=fileinfo&filecatid=117&parent=category
  • Breki33

The Best Of Blondie
    Pop/Rock
    1984
    95.1 in Rar/Unrar 101 Mb
    320kbps/Stereo/SHQ

Тlist.

1 [04:35] Blondie - Heart Of Glass
    2 [03:09] Blondie - Dreaming
    3 [04:43] Blondie - Tide Is High
    4 [02:31] Blondie - In The Flesh
    5 [03:06] Blondie - Sunday Girl