11
IPX vs TC/IP
-
#11 az nekem is jó lenne -
Zsoldos #10 Udv!
Tud valaki windows oprendszerhez ipx over tcp/ip programot? Szoval ami 2 gep kozott ipx protokoll lehetoseget biztositana interneten keresztul. -
Admiral #9 Az IPX az a Novell NetWare egy régi, elavult, megbízhatatlan Datagram Protokoll-ja (hasonlít az UDP-re). A Novell NetWare IPX rétege Best-Effort alapon próbálja eljuttatni a csomagot a célállomáshoz, de nem garantál semmit.
A TCP/IP az egy csatlakozás-alapú, megbizható protokoll. Garantálva van benne a duplikációmentesség, és a csomagoknak van CRC-jük a hibavédelemhez. A folyam-alapú socketek (Stream Sockets) pedig hatékony adatátvitelt tesz lehetővé nagyobb adatmennyiség esetében is.
-
tehen_m #8 Elolvassa mindekettő működését és magában összehasonlítja hogy melyik a jobb(bár ez 1értelmű)
(Gondlom ezt nem tette meg mert még helyesen se tudja leírni)
De külföldi oldalakon le van írva nagyon jól (és még a kettő összehasonlítása is)
Ha ezt megtette akkor nincs szükség érvekre ,tapasztalatra. -
#7 érvekre, tapasztalatokra, meg emberek véleményére hogy a jó büdös francba keressen googleben? megmondanád? -
John McLane #6 mert például szinte TCP/IP-t használnak. az ipx ha jól tusom a novell netware protokollkészlete, de az újabb verziókban már ez is tcp/tp-t támogat, ergo nem igazán van már hálózat ami ezt használja. -
#5 Lehet, hogy így egyben nem fogsz találni, csak úgy, ha találsz valamit az IPX-ről és valamit a TCP/IP-ről, és akkor az érveket te szerkeszted meg. -
#4 kerestem de semmi konkrétum ! Olyan leírás lenne amivel komolyan tudnék érvelni a tc/ip használata melett az IPX szemben -
tehen_m #3 Szerintem google .
pl
vagy ez -
#2 Átraktam a megfelelő fórumba... -
#1 Szükségem lenne infókra/érvekre a TC/IP melett, hogy miért szar/elavult az IPX protokol ! Minden segitség nagyon jól jönne, és fontos lenne ! Merre keresgéljek ? köccee