32
Tudtok ajánlani egy ilyet?
-
Picivizipaci #32 A következő a problémám, van 1 laptopom író nélkül és szeretnem valahogy az egész frissen telepített op rendszert valahogy lementeni 1 db bootolható dvd-re.
Az általam optimális folyamat a következő lenne:
1, az egész laptop hdd lementése 1db iso-ba ftp-n keresztül a destop gépemre
2, a dvd megírása
3, öröm a köbön :)
Ötlet ?
Kösz mindenkinek -
Zephyrx #31 Hi! Ugylátom elég kihalt már ez a fórum, de hátha valaki még tud segíteni. Az Acronis True Image Home 10-zel szeretnék backupot készíteni. Vgayis a backup az sikerült, tudom is használni, minden rendben, csak 1 dologra lennék kiváncsi. Megoldható-e hogy a bootlemezen legyen rajta a backup fájl is, tehát amelyiken van a backup fájl, arról bootoljon is.
Várom bárki segítségét.
Előre is thnx. -
#30 Köszi
Még annyit szeretnék Tőled megkérdezni, hogy mivel cd-re szeretném kiírni az elmentett particiót, azt megtehetem-e és melyik móddal írhatom ki ha ez lehetséges.
Előre is köszi a választ -
#29 ok, sok sikert. -
#28 arsene!
Köszi szépen a segítséget, így már remélem boldogulni fogok a programmal. -
#27 nem bonyolult. add meg a partíciót, amelyiket szeretnéd elmenteni. kicsit molyolgat a progi, készít egy boot cd-t és az általad megadott helyre elmenti az XP-t.
amikor vmi gáz van, akkor nem az eredeti XP lemezzel kell bootolni, hanem amit az Acronis gyártott, s ekkor szintén a lementett rendszer elérési útját add meg neki. szépen átmásolja és működnie kell. én többször megcsináltam már és semmi probléma nem volt (ugyanezen a 9-es verzióval), tisztán bootolt.
spec. tutorial azért nem szükséges, mert pár lépés az egész és igen szájbarágós, meg sok választást nem is hagy a program. -
#26 Sziasztok!
Az XP-s partíciómat szeretném elmenteni Acronis True Image 9.1-es progival, de sajnos nem ismerem a programot és magyar leírást, amely lépésenként végigvezet a program használatán sehol sem találtam a neten. Úgy szeretném megoldani, hogy bootolható cd-re, vagy dvd-re lehessen kiírni a cuccost, mert a gépemben nincsen floppy meghajtó. Úgy hallottam, hogy ezzel a programmal ez megoldható, csak sajnos a mikéntjét nem ismerem.
Légyszi' segítsen valaki egy részletes leírással... pls. -
#25 Nem használtam még. -
#24 Hello!
Igen megfér, semmi baj nincs 1 hónapja:)
csak ma újrarakom ezt a fo.....-t:) és el akarnám menteni...
Minap vettem észre hogy már ott tartok hogy semmit se lát:D se pendrive, se mp3, se nyomtató.:D
és uninstallok hadát kell elvégezni hogy hajlandó legyen elindulni (persze utána reinstall:)
És te használtad már ezt a DriverImage-t?
Kösszi. Marci -
#23 DriverImage? Link. megkérdezném, hogy a NOD és az F-Secure megfér egymás mellett?? -
#22 Hello. Nos még mindig nem találtam megoldást Backup téren:)
Kipróbáltam még május elején az Acronis TrueImage-et...hát hadd ne mondjam..eltüntette 110 gigámat :)...úgyhogy erről a progiról már le is mondtam.
Most 1 hónapja van fent egy xp:) és úgy látszik máig bírta. Legalábbis hibaüzenetek sorát kapom:) nem indul el az F-secure sem, nod-sem...reinstall, nod hajlandó, F-secure továbbra sem:) Ragaszkodom F-securhoz mert sztem ez a legjobb azok közül amiket eddig használtam (ZA, Outpost, Norton, nameg a sokak által áhított Panda:D
szóval kérném segítségeteket hogy mostmár tényleg találjunk vmi megoldást a fejfájásomra:) (Norton Ghost nem akarja vinni a winchestert, mert hibát ír ki rá....és F-disk-et meg nem akarok használni:)
Esküszöm....eddigi legjobb partíció mentő a PQDI amivel eddig találkoztam, csak ügye az meg csak FAT-ot tud menteni:)
kösszi szépen előre is mindenkinek :) Üdv: Dookie -
#21 próbáld meg az Acronis TrueImage-et. a honlapjáról letölthető, fullverziós kiadásban, 15 napos időkorláttal. de neked úgyis csak 1-2 órára kell, s tökéletes munkát végez. én tegnap készítettem el egy mentést, ami kb. 20-25 percig tartott, + a boot CD legyártása. a másolás cca. 8 perc volt és hibátlan.
próbáld ki. -
#20 Hello.
Lenne számomra egy oltári nagy probléma, tegnap elérkeztem oda, hogy vissza kéne töltenem a mentésem...nos ez nagy nehezen sikerült is, mert nem akarta olvasni dvd-ről a fájlt...felmásoltam gépre onnan vissza is töltötte, beállítottam hogy "active" partició legyen, gondolom ez az, hogy erről bootoljon....nos de ez nem történik meg nem bootol be...
Valamit rosszul állítottam volna? ugyanoda nyomtam vissza mégse műkődik:S lécci vki help..
Ha esetleg vki tudna egy olyan Norton Ghost verziószámot mondani, amiben van boot cd és nem kell floopy-val szenvedni...
Mert van 1 Nortonom és volt hozzá egy boot floopy, de azt hiába probáltam, nem látta a cd-t azt se, a gépről meg nem akarta elindítani
Kösszi szépen mindenkinek
Üdv: Dookie -
#19 elvileg a norton ghost tudja vagy legalábbis kéne neki (voltak vele gondjaim főleg ami a bootolást illeti) -
#18 Valaki tudna arra modszert illetve programot amivel DVD-re lehet az egész rendszert elmenteni ügy ,hogy bootolni lehessen róla és viszamásolásával minden rendesen fusson? -
#17 iratkozz mar fel a listara es ott megmondjak hogy mi lehet a baj.. -
Kope #16 Akkor lehet, hogy én bénáztam. Majd megnézem figyelmesebben. -
#15 Te valamit akkor nagyon rosszul csinalhattal. Szerintem nem veletlenul irtak bele a Key Featuresei koze, hogy tud inkrementális backupot.
Key features:
Real-time server disk backup and instant bare metal server restore
Restore individual files and folder
Disk imaging and disk cloning
Incremental backup and disk image verification
Scheduling and scripting
Support for SAN, NAS, RAID, tape drives, CD/DVD, network and other backup storage -
szala #14 Remélem jo lesz, én már több oprendszeren is használtam eccer sem akadt még ki és nem is hibázott, mondjuk nekem max 2-300 megás file okat ment , ha melozok, elötte a backup on demand ot használtam, azzal voltak gondok, ezért tértem át erre. -
Kope #13 Köszi a tanácsot. Most megnézegettem Szala által ajánlott az Iomega backup progiját és az alkalmasnak tűnik a feladatra. Holnap felrakom, tesztelem és kiderül, hogy azzal is vannak-e ilyen gondok. Igérem, beszámolok a tapasztalataimról. -
#12 na jo
szerintem meg mindig hardver problemad van
de hogy hamar egtalald a valaszd ajanlom figyelmedbe a kov oldalt:
http://listmanager.technetklub.hu/read/all_forums/
it van win2000 lista.
ide iratkozz fel
majd irj le minden fontos adatot mint pl az elso hozzaszolasod es kerdezd meg hogy latot e mar valaki ilyet.
nagy valoszinuseggel lesz megoldas ott egy ket napon belul max. -
Kope #11 Mint már említettem, ezen túl vagyunk. Már alaplaptól kezdve mindent cseréltünk, a winyók pedig folyamatosan cserélődnek.
És érdekes, hogy csak a 20 gigánál nagyobb álományokkal történik mindig a baleset. -
#10 Hello
nem ertem hogy mert hall bele az ms-es backup....
szerintem ott valami hw hibad lesz....
legfokepp mem hibara gyanakodnak igy elso korben....
vagy talan hdd
az ms-es backupnal nem szoktak elojonni ilyen hibak -
Kope #9 Az acronist kipróbáltam, de3 sajna nekem nem jó, mert nem tud növekményes backupot készíteni. A legfontosabb, hogy visszamenőleg, akár több hónapra is visszaállítható legyen dátum szerint a fájl állapota. Csak, hogy érthetőbb legyen, ez egy digitális térképészettel foglalkozó cég, ahol előfordul, hogy valamit elcsesznek menet közbren és ez csak később derül ki és szólnak, hogy mondjuk a két héttel ezelőtti állapot kell nekik, vagy kezdhetik előlről a 2 hónapos munkát. tehát mindenképpen olyan progi kell, ami inkrementális backupot tud csinálni.
Na mindjárt megnézem a szala által javasolt iomega backupot is. -
szala #8 hi
én az iomega auto back up progiját használom , bármit bárhova ment, egy file nak akár összes ujra mentett verzioját , képes archiválni, de lehet ezt limitálni, kevés memoriát használ, szoval tudom ajánlani -
Kope #7 Nem, lokálból. -
#6 a bkf-eket halon keresztul probalod megnyitani? -
Kope #5 Először is köszi a segítséget mindenkinek.
Tertovan:
A dolog úgy néz ki, hogy a szerveren tárolt adatokat egy másik gép hálózaton keresztül menti a saját beépített winyóira. Ezt a gépet semmi másra nem is használjuk. Fel vannak rá map-elve a szerver megfelelő drive-jai és onnan csinálja a saját beépített winyóira a backup file-okat. A backup winyókat havonta kicseréljük és csinálunk egy normál mentést az újonan berakott winyóra, majd onnatól kezdve egy hónapig csak növekményes mentés van a normál file-hoz.(SCSI az egész rendszer, mind a szerver, mind a mentőgép)
A szalagos mentési képesség csak azért jó ha van, mert a nagyobb projekteteket arra archiváljuk ki, de azt meg tudom oldani másképp is (Wintarral). Amúgy DDS-5-ös DAT meghajtónk van és nem Ultrium.
Az NT backup file-jaival az a jelenség, hogy amikor a progi által készített .bkf kiterjesztésü fileok általában a 20 gigánál nagyobb méretüek) véletlenszerüen két egy növekményes mentést követően a mérete a duplájára hízik és amikor az NT backuppal kinyitom, közli, hogy korrupt a file. Az eseménynaplóba azonban semmi hiba nem kerül be, csak egyszerűen a file lesz használhatatlan. (Cseréltünk már vezérlőt, alaplapot...stb, szóval a vasproblémákon túl vagyunk).
Ha van valamk ötletetek, akkor azt szivesen kipróbálom, mert amúgy ha nem lenne ez a hibajelenség, akkor tökéletes lenne ez a metódus. -
#4 Hello
Pontosan mire mented?
Ultrium -ra?
mert akkor a mentoegyseg-hez kell hogy legyen mento program is.
vagy hova mentesz?
az nt backup mert hal meg?
mi az esemeny id-je?
Udv:Tertovan -
#3 Probald ki a Acronis True Image Server nevu programot.
Talan ez megfelelo lesz neked.
Acronis True Image Honlap
Online szerver backupot tud, es szazszalek, hogy szalagos meghajtot is kezel.
Key features:
Real-time server disk backup and instant bare metal server restore
Restore individual files and folder
Disk imaging and disk cloning
Incremental backup and disk image verification
Scheduling and scripting
Support for SAN, NAS, RAID, tape drives, CD/DVD, network and other backup storage
-
#2 Van egy Cobian Backup 6 nevű.
Nekem az irodában a szerverre való mentéshez jól működik.
Az igazság az hogy egy srác jókedvében írogatja, igy hát a biztonságosságáról és nagyobb rendszereken való felhasználhatóságáról nem tudok nyilatkozni. De egy próbát talán megér. -
Kope #1 A következő a gondom.
Adott egy 70 felhasználos, domainos rendszer Windows 2000 Szerverrel. A felhasználók az álományaikat a szerverre mentik rá, a szerveren tárolt adatok mennyisége összesen kb. 150GB.
A mentéseket naponta kell végezni növekményes formában, a visszaállíthatóságnak naprakésznek kell lennie visszamenőleg is.
Jelenleg a Windows beépített backup programját használom, de rendszeresen előfordul a probléma, hogy a backup file lesérül és használhatatlanná válik, lehet kidobni az egészet. Meg egyébbként is egy kalap szart ér az egész. (A Windows beépített programjai közül egyedül a számológép használható megbízhatóan)
Tehát olyan progira lenne szükségesm, ami tud növekményes mentést is készíteni (azaz mindig csak az aktuális változásokat menti hozzá a korábbi állományhoz). Nem ártana, ha tudna szalagos meghajtót is kezelni. Tud valaki ilyet ajánlani?