25
jpeg convertálás nyomtátási hiba miat
-
#25 Idáig nem volt vele gondom és simán nyomtatott. Igaz, hogy vagy 4 hónapot nem használtam. A monitora való írást meg sajnos nem értem -
#24 Úgyúgy, ahogy Nenad mondja. Felbontás maradjon, dpi-vel kell játszani hogy a megfelelő méretet kapjuk. Így lesz a legkisebb minőségvesztés.
cicai:
1: roszul van kalibrálva a monitorod és nem látsz színhelyes képet.
2: a nyomtató ennyit tud, vagy roszul van beállítva. -
#23 hm,télleg :-D htx! -
#22 Köszönöm mindenkinek, aki segítő szándékkal szolt a problémámhoz. Ugynéz ki megoldódott a fénykép nyomtatása. Nem tudom, hogy elhiszitek-e de csak úgy hajlandó nyomtatni, ha elöte egy fuvoka tisztítást csinálok. A Microsoft Office Picture Manager progival tudom nyomtatni. MDI-be convertálom át a képet. De egy pici probléma még mindig van. Mégpedig az, hogy halványabban nyomtat néha, de még nem jöttem rá, hogy miért.
Esetleg erre valami megoldás? -
#21 én akkor is egy psp -t javasolnék. egyszerű, könnyen kezelhető és olcsó -
nenad #20 hehe Boba :)
No Komaim, eloszor is a digitalis fotokat hagyd a leheto legnagyobb meretben. Miert is? Amit is Boba baratunk mar pedzegetett DPI.
Azaz Dot Per Inch azaz pontok szama /2.54 cm (ha jol tudom)
A monitorod tud 72-96 dpit max.. a nyomtatod meg minimum 300dpit.
gyors kalkulacio utan meglepodve tapasztalhatjuk hogy a kepunk 1/3 akkora lett mint amekkoranak gondoltuk...
Minel inkabb kisebbre veszed a kepet a nyomtatonak/nyomtato szoftvernek annal tobbet kell talalgatnia. (interpolalni) fokepp ha te azt a kepet A4 be szeretned peldaul kinyomtatni...
Szoval csak a minoseget teszed tonkre, ha kisebbre veszed, nyugodtan kuldjed neki, igy is interpolalni fogja megsugom, de kevesbe.
Ha nem nyomtatja a kepet akkor ott mas gond van.
-
#19 Mások is hallottak már ugye a dpi-ről? -
#18 Azaz, köss bele! Ügyes voltál!
nc! -
Roll #17 Pl. Acdsee-ben Modify menü Resize, azon belül actual print size, ott állítsd centiméterbe be a kívánt méretet és utánna próbáld, hátha így jó lesz. -
#16 Hát bizony nagyon nagy a kép. De így a legjobb minőségű a kép. Azt meg nem tudtam, hogy ekkora felbontást nem lehet kinyomtatni A4-es lapra. -
#15 Ezt hogy érted? -
#14 Köszönöm kipróbálom. -
Roll #13 Ugye a kép méretét nem hagytad olyan bazi nagyon?
Mert ekkora felbontás, az legalább egy a3-as kép, ha nem nagyobb. -
#12 Üres lapot nyomtat. Habár egyszer többszöri próbálkozás után egy nagyon halvány valamit kinyomtatott. Egyébként a kép digitális fényképezőgéppel van felvéve 2048X1136X24b készült. Nem tudom ez jelent-e valamit? Csináltam pici felbontásba is képet de azt se nyomtata ki. -
#11 okoska -
#10 Nem kezel a gólem! :) -
#9 Az 5.1 már kezeli, csak megint lusta voltál utánanézni... -
#8 ezt javaslom én is,én is ezt használom,paint meg nem kezel jpg-t :-) -
skristof #7 és mellé egy helyesírási kézikönyv -
#6 windows paint? -
Devla #5 Ez az ingyenes progi át tudja konvertálni, és amellett még nagyon sok mindent tud. De szerintem jobb, ha megpróbálod megoldani magát a hibát, mert ez csak megkerülése. -
#4 Újabb rejtélyes hiba. Legalábbis számomra.
Hihetetlen, hogy rákattintasz a win kép- és faxmegjelenítőben, hogy nyomtatás és nem nyomtatja. Mi a hibaüzenet? Vagy az sincs? -
#3 Hát nekem sajnos elö jött.Tudna valaki segiteni. -
#2 Sziaztok!
Nemtudom kinyomtatni a jpeg formátumú fényképet. A bmp ki tudom.
A nyomtatom lexmark Z33-as. Csak egy patron a szines van bent. A feketém
beszáradt és mikor megoldottam a beszáradási problémát közben megsértettem a nyomtatópatron elejét véletlenül. A jpeg formátumot átlehet convertálni bmp-re vagy más formátumra hátha mással menne a nyomtatás? Ha igen milyen progival.
Köszi -
#1 érdekes hiba, nekem sosem volt gond ilyennel. psp vel szépen lehet mindent csinálni amit kell..