22
  • Janek81
    #22
    Miért is? :)
  • Tetsuo
    #21
    Tehát rájöttél h a #2es hozzászólásod első mondata hülyeség. LOL
  • Janek81
    #20
    Ebbe szerintem ne menjünk bele. Hidd el, meg vannak a módszerek. Nem hinném, hogy véletlenszerű rajtaütéskor kapták el azokat a vírus író emberkéket, amiről az SG is cikkezik alkalmanként. Mindenki hibázik, nem elég körültekintő, és elég megszállottan üldözik ezeket az embereket ahhoz, hogy egy apró hiba elég legyen, hogy a nyomukra bukanjanak.
    Amiből meg ez kiindult, csak egy valószínüsítés volt. Én is aláírom, hogy nem kellne a levegőbe beszélni (hangot is adtam ennek alább), de sztem már túl van ragozva. Ennyi.
  • BiroAndras
    #19
    És nyílván a profi hackerek a saját számítógépükről indítják a vírusokat...
  • Janek81
    #18
    Nem a krekker hollétét boncolgatták, csak azt valószínűsítették, hogy valahonan dél-amerikából ered. Amit nem nagy dolog visszakövetni, még amikor foglalkoztam a témával, jómagam is írtam programot, ami IP alapján megmondja, hogy melyik orszábgól lógsz a neten...
  • Megamanó
    #17
    Lehet, hogy nem értek hozzá, és nem ilyen 1Xű a dolog, de sztem egész jó ötlet, hogy egy vírust, egy másik, olyan vírussal tegyenek hatástalanná, amelyik blokkolja azt. :) ez jó mondta lett. Remélem értitek:)
  • Megamanó
    #16
    Lehet, hogy nem értek hozzá, és nem ilyen 1Xű a dolog, de sztem egész jó ötlet, hogy egy vírust, egy másik, olyan vírussal tegyenek hatástalanná, amelyik blokkolja azt. :) ez jó mondta lett. Remélem értitek:)
  • Mars
    #15
    Túl nagy fenék van kerítve ennek is. Egy phpBB fórumot kb 5 perc alatt újra lehet rakni minden pereputtyával együtt. Adatbázis meg ott maradt a helyén.
  • Tetsuo
    #14
    Szerinted meg lehet állapítani visszavezetéses módszerrel h honnan jöttek az adatcsomagok? Szerintem egy crackernél nem.
  • Janek81
    #13
    Sry, lehet én vagyok a hülye, de nem látom sehol az ellentmondást, vagy hogy mit nem lehet ezen érteni...
  • Janek81
    #12
    De igen, elég upgradeelni magát a fórumot a legújabb verzióra. Bár amennyire tudom, ez a sebezhetőség a fórumot futtató szerverre is veszélyt jelent, így ezt nem merném teljes biztonsággal kijelenteni. Lehet lesz egy ehhez kapcsolódó javítás a szerver- szoftverekhez is.
  • PetruZ
    #11
    A muksó azt nyilatkozza, hogy még nem tudják, mit és hogyan javít az új féreg. Erre te majdhogynem elküldöd a fenébe, hogy hogyan meri szakembernek nevezni magát. Én erre felemlítettem a körülményeket, és hogy ezekre tekintettel talán még nem kellene azért ennyire leb*szni az ürgét. Te erre jössz azzal, hogy mondott volna konkrétumot, vagy semmit. Ehh, vesszek meg, ha értem...
  • TeszteloPontHu
    #10
    "php szoftver frissítésére" - gondolom nem a PHP szoftvert kell frissíteni, hanem PHP nyelven írt szoftvert (a phpBB-t), nem?
  • Mars
    #9
    Mindig lecsúszol az elsőről mi?
  • Devla
    #8
    Dehogynem találkoztak. Már kb egy éve is volt egy hasonló féreg, ami egy akkor "népszerű" biztonsági rést javított. Ha az említett "szakemberek" ezen ennyire meglepódtek, akkor megvan a véleményem róluk.
  • AndySkw
    #7
    Janeknek igaza van, tényleg teljesen felesleges a levegőbe beszélni. Ilyennel még soha senki nem találkozott, teljesen egyedi az eset, viszont hatalmas lehetőségek vannak benne, jó lenne, ha valaki valamelyik keresőoldalon felfigyelne erre, és támogatná a jövőbeni hasonló titkos/kevésbé titkos projekteket, sokezer felhasználó életét könnyítenék meg vele. :)
  • entreri
    #6
    Ez Santy? --> http://www.animevilag.hu/

    jobb oldalon.
  • dez
    #5
    Van már rá "legális" javítás is: újabb verzió a programból. A féreg egy ideiglenes foltozást csinál. Lényeg, hogy az uriember kicsit félrebeszél. A féreg tényleg meggátolja a másik féreg terjedését, de maga is kiírja, hogy upgrédelés ajánlott.
  • Janek81
    #4
    Nem hinném, hogy bármiért elnézést kellene kérnem. A miértre épp te adtad meg a választ. Magamból indulok ki, és én olyanról nem nyilatkoz/mondom el a véleményem, amit nem ismerek (vagy egyáltalán, vagy eléggé ahhoz, hogy vállaljam hosszabb távon is az állításomat). Magyarul vagy mondtak volna biztosat, vagy inkább hallgattak volna.

    Egyébként jól ismerem a phpBB-t, és ha felfedeztek benne egy hibát és arra van egy javítás (jelen esetben "vírus" formájában), szerintem a hozzá értő szakiknak egyáltalán nem nagy dolog eldönteni a hatékonyságát... Más kérdés, hogy valszeg nem így álltak volna a dologhoz, ha a javítás megalkotója nem ilyen formában adta volna közre...
  • PetruZ
    #3
    "No ez igazán szép. És ezek nevezik magukat biztnsági szakembereknek? :)"

    Tekintve, hogy ez az izé alig pár napja jelent meg, és hogy évvége volt, meg a phpBB nem az a rendszer, ami két fájlból áll, azt hiszem, elnézést kellene kérned. :)
  • Janek81
    #2
    A másik cikkhez hasonlóan, itt is csak azt tudom mondani, hogy érdemesebb lenne az értelmes hozzászólásokra törekedni inkább, mint arra, hogy te legyél az első - szerintem. :)

    "Mikko Hyppönen, az F-Secure igazgatója azonban arra figyelmeztetett, hogy bár a vírus jótékony hatásúnak tűnik, nem kizárt, hogy a háttérben egyéb műveleteket is elvégez, amelyek tovább gyengíthetik az érintett weboldalakat [...] nem hiszek abban, hogy bárki is képes lenne jótékony féregvírus megírására"
    Valahol itt kezdődik az ellentét az úgynevezett jó és rossz oldal között. Már miért ne írhatna valaki egy jó és hasznos programot? Csak mert nem egy elismert cég alkalmazottja...?

    "Nem tudjuk megmondani, hogy az új féreg által alkalmazott javítás mennyire hatásos."
    No ez igazán szép. És ezek nevezik magukat biztnsági szakembereknek? :)
  • Tetsuo
    #1
    "így a féreg nagy valószínűséggel a dél-amerikai országból ered. " Persze.