52
-
lalail #52 -
dez #51 Egyébként a HD1 ~28mbps-sel megy. Nem rossz, nem rossz, de azért monitoron nem über-szuper. A 15mbps meg kimondottan nem tökéletes.
Nézegettem a HD-DVD alaptömörítésének szánt wmv formátumban kiadott videókat, és hát azok sem igazán tökéletesek. Több szempontból elég jók, de pl. a színárnyalatokban nem 100%-osak: csíkosodnak a színátmenetek. (Persze sokaknak ez nem szembetűnő.) -
dez #50 :) :)
Nem rossz a mai projektorok képe (én is nézegetem néha), de azért mégsem olyan tökéletes, mint egy normálisabb monitoré. Bizonyos hibáknál nem a képméret a lényeg. (A DVD meg még jó, hogy nagyon gyenge neki, a negyed felbontásával, stb.) Pl. a projektorok nem olyan pontosan adják vissza a árnyalatokat, így az mpeg zajok egy típusa kevésbé látszik. (Egyébként gondolom, a pj-tx100-asról beszélsz.)
Az Astrán lévő HD1 már nem kísérleti, egyre több film megy, ezévtől rohamosan bővítik a programot, és az Astra-HD nevű demó-csatornán sem csak képek vannak.
Az most kit érdekel, hogy valaki szerint jó az a 15mbit? Valaki szerint az svcd már a tökély. Tölts le a netről ilyen HD adás mentéseket, és nézd meg a saját szemeddel, milyen zajosak (pixel és szín-zaj)...
És már miért ne kellene arányosan magasabb bitráta? Az mpeg kicsi négyzetekre bontja a képet, nem egész képre jellemző dolgokat tárol. Egy 4x nagyobb képen 4x több ilyen négyzet van. Ahhoz, hogy ugyanannyi adatmennyiség jusson egy négyzetre, 4x több adatra van szükség. Itt nincs apelláta. Az álló és a mozgó részeken is meglátszik a túl alacsony bitráta. Csak egy jobb tömörítés teheti lehetővé az alacsonyabb bitrátát. -
#49 :)
hitachi tc100 volt, 1280x720. és hidd el, nagyon kellemes képe van mamár a projektoroknak, ráadásul a hatalmas képméret miatt MINDEN hiba látható rajta, ami plazmán pl. nem. az átlag dvd pl. halálsz*r :( Eyg ilyen vetitő mamár 4-500e ...
és igen, HD adás volt, mivel az astrán már megy 2 kisérleti hdtv csatorna :) más kérdés, hogy csak kb tájképekkel :D
ahogy olvastam vkitől, a HD-HBO amcsiban 15mbiten ad, mégsem annyira rossz, ahogyan azt a 10mbites 720x576 utánm várnánk: ennek oka az mpeg tömörités jellege, a nagyobb képméret nem igényel arányosan magasabb bitrátát :)
ettől függetlennül, remélem a max bitráta blue rayen 40mbit lesz :D -
dez #48 A projektoroknak azért nem annyira tökéletes a képe, hogy szembetűnő legyen az mpeg zaj. Az is kérdéses, hogy HD volt-e, mert azok elég ritkák még, és rohadt drágák. (Egy kisebb mozikba szánt HD projektor több tízmilkó.)
Van egy pár HDTV és SDTV adás stream mentéseim, és 1:1 méretnél a HD-s zajosabb, mint a másik. Kicsinyítve már kevésbé látszik, de az nem számít. Ha HD, akkor nem SD megjelenítőn kell nézni. (A bitráta számokra nem emlékszem, de egyszer kiszámoltam, és pixelre jóval kevesebb jött ki a HD esetén. És azt hiszem mpeg4, wmv, stb. esetén is hasonló a helyzet.) -
mechorg #47 Ja. Nagyon ki van talalva ez a torrent egyebkent.
Kar hogy a legnagyobb oldalak megszun...tetodnek : ( -
#46 nem CSAK mpeg2 lehet ... mármint a hddvd/br-en. a hdtv adások mpeg2-k, de ugy tudom, a bitráta 20-40mbit lehet... az pedig ellensulyozza a méretet. Én láttam már hdtv adást, kivetitőn, nyoma sem volt képhibának, maga volt a csoda :) -
FTeR #45 valaki fordítsa le a swéd leveleket, mert nagyon kiváncsi vagyok rájuk. :D kösz
nagyon magabiztos a gyerek, csak meg ne szívja... -
dez #44 Hát, lehet, hogy a HD-DVD-n vagy a Blu-ray-on nem mpeg2 lesz, de a HDTV adások abban jönnek. -
#43 Jaja én is totál átálltam a torrentre.. pláne mióta megszaparodtak a leecher kis buzik akik csak töltenek, de nem lehet róluk leszedni semmit mert attól neki 4 K-val lassabban jön... -
#42 nekem bejön ez a torrent rendszer. a dc-vel már úgy is tele volt a fakkom. remélem ezek a torrentes oldalak nem tűnnek majd el. elvégre ezzel szedem a cuccaim 70%-át... -
mechorg #41 Ezek a nagy gyartok olyan funkciokat raknak a keszulekeikbe amik semmihez nem kellenek, csak ahhoz hogy sajat / letoltott cuccokat is meg tudjak nezni. Akkormeg? -
#40 alacsonyabb a bitráta, de a tömöritési technologiák is fejlődtek, tehát nem lehet az mpeg2höz 1:1 ben hasonlitani egy AVC/mpeg4 tömöritést!
ettől függetlenül, korábbi tesztekben az jött ki, hogy a wmv képhibái az embereket jobban zavarják, mint az mpeg2 hibák... -
dez #39 Az igazán becsületes megoldás az lenne, ha olyan lejátszókat, erősítőket, hangszórókat, megjelenítőket gyártanának, amiken kijön a különbség az eléggé tömörített és az eredeti anyag között. Így aki nem akar kompromisszumokat, megvenné az eredetit (ehhez persze értelmesebb áron is kellene adni, bár jobb helyeken ez kisebb probléma).
Ó de nem, ez a profit kárára menne, olcsóbb perek tömegét indítani. Meg nem lenne olyan nagy az mp3 lejátszó biznisz. (Irracionálisan drágán adják őket, alkatrészben a töredéke.)
Csak 1-2 példa: a mai lejátszók többségében olyan D/A konverterek vannak, amik nemhogy a 24-bit/96-192kHz-es, de még a 16-bit/44kHz-es tartalmat sem adják vissza rendesen. Olyan módszerrel állítják elő a hangot, ami nagyrészt eltünteti a különbséget az első és a második között, persze nem pozitív irányban. (Persze a bennük lévő egyéb tagok, pl. előerősítő a D/A után sem valami fényesek.) A másik: egy jó megjelenítőn igencsak lehet látni a különbséget a tömörítetlen és az mpeg2 [DVD] anyag között. És van némi további különbséget a DivX/Xvid és mpeg2 között is. Erre mit csinálnak: a HD felbontású cuccokat a pixelszámhoz viszonyítva még alacsonyabb bitrátával akarják tárolni (HD-DVD, HDTV adások). -
dez #38 Ezeket a torrent tracker oldalakat csak azért tudták bezáratni, mert az üzemeltetőnek nem volt pénze a perköltségekre (még ha valószínűleg nyertek volna is). -
dez #37 Azért a file csere önmagában még nem bűn. Sőt, állampolgári jognak kellene lennie. Az egy dolog, hogy illegális tartalmat "is" :) megosztanak. -
dez #36 A torrent szervereken nem folyik át az "adat". Azért p2p (peer to peer -> közvetlen ügyféltől ügyfélig átvitel). -
mechorg #35 Aki bunt kovet el vagy annak elkoveteseben segedkezik... Nemde valahogy igy van? : ) -
mechorg #34 Mindent elrontanak ezek a kontar bahmok. -
#33 A Napstert is eltüntették, pedig a szerver ott is csak a fájlok neveit és elérhetőséget tárolta, magát a fájlt nem, és az átvitelben sem működött közre. -
DW #32 Már csak azért se:) -
#31 RIAA és MPAA -
#30 izé... ez most az MPAA, akkor benéztem... most akkor dvdt nem kéne vennem ... rájuk még enm annyira haragszom :D
de már nem sok kell. -
#29 törjön le a kezem, ha eredeti zenecd-t vennék ... -
Supergamer_real #28 Ez nagyon durva!!!
Meg is érdemli ezeket a beszólásokat mind az EA mind a Dreamworks -
robocop #27 Erre egy válasz:
http://www.p2punite.net/ -
Xian #26 asdefge:
Az eXeem beta test nem az eles adatbazison
megy. Van kulon adatbazis, par test file-al.
Mas
Az ok, hogy bezartak a suprnova -t, de az adatbazisa az fut tovabb persze nem publikusan.
Ez lesz az eXeem alapja.
-
#25 NEkem supernova leállása után nem jött be a bi-torrent. próbáltam... Tehát az oldal nem volt elérhető.. lehet cska leállás volt átmenetileg.. -
Xian #24 Hi
Nalam 0.16 -os eXeem megy rendesen.
Utoljara valami tsunami videot szedtem le.
-
asdefge #23 Winnie! Ugyan dobj már egy jó serialt, ígérem, csak keresnék egyet :-))
A 0.16 nálam meg se nyikkan, a 0.13 legalább elindul. ME van a gépen. Tipp? -
winnie #22 szerintem nem lesz publikus teszt. vagyunk 5000-en bétetesztelők, ez bőven elégnek tűnik -
#21 nemhiszem, hogy mobil lesz, 1 db nagy szerver lesz, mint kazaa eseteben, ezt tegnap mondta a keszitoje -
#20 örömmel várjuk! -
#19 Lehet, de az mondjuk akarmelyik free szolg szerverere felteheto lesz .. szoval nagyon kis savszelt es eroforrast fog lefoglani , hogy tenyleg "mobil" legyen .. legalabbis maskulonben nincs sok ertelme :) -
#18 mar most is van egy korai beta, de januarban kezdik el gondolom a publikus teszteket .. -
winnie #17 AZ a baj, ha a főszerver üemeltetőjét beperelik akkor cseszheted a mirrorokat:( UGyanis szerver nélkül a mirror sem megy.. Nézd meg a Suprnova mirrorok sem működnek (lehetett kb 30 vagy 40 mirror oldal)
a bi-torrent.com vígan működik. tök mindegy, hogy nem meg a suprnova - ők csak linkeket gyűjtöttek. ezeket bárki átvihette bárhová, így jó ideig a torrentek is élni fognak -
winnie #16 az exeem valamikor januárban már jönni fog -
#15 Menjenek már szilveszterezni ahelyett hogy itt hőbörögnek ******** anyucikájukat!!! -
#14 hajra! :) -
#13 Exeemnel is lesz ugyanugy egy kozponti szerver, mint kazaa-nal...