Blu-Ray DVD kombó a JVC-től

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szépnek szép 33.GB egy lemezen ,
de ott a dupla dvd ami 2000 huf és 8 giga megy fel ráés ebbõl a 2000 huf ból veszel 20 sima dvdt aminek lényegesen nagyobb a tárolókapacitása.
Na a lényeg mennyibe is fog ez kerülni?

PS:szerintem a Blue-ray tech csak olyan 1 év mulva lessz fontos mert még "most" jött be a DVD...

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

"Ez a 21. század formátum háborúja" - Ez olyan mintha 1905-ben kijelentették volna, hogy a gramofonlemez a 20. század gyõztes hangtárolási formátuma...

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

a sima cd-t is csak olvasni lehetett elõször...
(btw, ezek mind CD szabványok, csak a semmit mondó cd akárhány elnevezés helyett kitalálták, h DVD meg BD stb.)
Hmm, ebben a cikkben blue-ray-t irnak, holott e betu nincs a vegen. Vagyis blu-ray. A kapcsolodo cikkek is jol irjak, de ebben rosszul szerepel 😛

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Az ilyen kombinált cuccok jó drágák szoktak lenni, mert magasabb a gyártási költség, úgy meg kinek kell? Aki meg kipengeti egy blu ray lemez árát, az nyilván nem mezei dvd-nek akarja használni. Ami felett eljárt az idõ, azt kár erõltetni.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Szerintem vagy felvásárolták, vagy mégsem volt annyira jól kitalálva a szisztéma...

Mi van azzal a technológiával amit kb 5éve csinált egy kis japán cég? 120Giga 1DVD méretû lemezen, a technológia költségei állítólag még jobb mutatókkal rendelkeztek mint a DVD-jjjé, csak aztán vhogy elhallgattak és eltünt a cég. Majd valamelyik multi elõhozza a technikát kb 2010-ben.
TeszteloPontHu
Nem akarom lehûteni a lelkesedéseteket, de a cikkben csak és kizárólag olvasásról van szó. Senki nem beszélt két (netán 3) réteg "házilagos" írásáról. Ezeket a lemezeket gyárban készítenék, nem íróval.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

egy 2 oldalas 2 rétegû (ami 4 réteget jelent) BD esetén már így 100 gigáról beszélünk, igaz kereskedelmi forgalomba nem kapható.
DVDnél is volt ilyen szabvány mégse jöttek ki 😞
nem keletkeznek rajta semien lyukak, egyszerûen csak keresztûlvilágít rajta. BD réteg nem érzékeny a vörös lézerre, a kék lézer meg nem ér el a dvd rétegig.
Scape fogta meg jól, 25+8,5GB (pontosbban 25+(4.x+4,x) )lesz. pl egy filmnél vagy játéknál maga a film vagy a játék a dvd rétegen van, h mindenki tudja olvasni, az extrák meg BD rétegen (esetleg maga a dvd réteg anyaga is rajta van még1x, azoknak akiknek nem kombó a meghajtójuk)
ez egy nagyon jó mgeoldás és remélem gyõzelemre viszi a kék lézer technológiát.
Már enélkûl is elõrébb jártak, hiszen már vannak 1 olvasófejjel ellátott komobó meghajtók. Ígymeg már maga a lemez is kombó. (és gondolom majd ez is kijön két oldalasan, plusz a BD réteget is megduplázva)
Én alig mikor ez megfizethetõ áron lesz kapható. 10 dvd-n elvérne az összes adatom ami a szobámba van 😊
uu
olyat kene hogy bd es hd-dvd es mind a ketto ketretegu😊) lenne vagy 100 giga 1 lemezen😊

uu
"A JVC által bemutatott prototípuson a vállalat közleménye szerint összesen 33,5 GB-nyi adatot tárolhatunk"
meg lehet irni mind3 reteget

QuippeR
blue-ray
szóismétlés
sry...

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

QuippeR
valószínûleg a normál dvd írásakor a blu-ray rétegen keletkezett lyukak miatt már nem lehet blu-ray réteget írni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Scape
Akkor elvileg eldönthetem hogy melyik formátumra írjak. DVD vagy BD.
És ha már az egyik formátumot megírtam akkor nem írhatom már meg a másikat?
"Egy további speciális réteg teszi lehetõvé, hogy a kék lézer kizárólag a külsõ Blue-Ray réteget, míg a vörös lézer a belsõ DVD rétegeket olvassa be."
Ezek szerint használhatom mindkettõt is?
Akkor tárolhatok 25 + 8,5 GB adatot?<#kerdes>