246
-
Devla #46 Nem vagyok benne biztos, hogy miről beszélsz, de szerintem nem kapcsoltad be a v-syncet, attól csúszkálhat a kép gyors mozgás közben. -
Laci #45 "Ja, és az ultraDMA-t ne felejts el bekapcsolni, mert soxor nem alapértelmezett."
Megtörtént. Lehet hogy ebben a windóz a ludas, de nem nagy a siker....
Jut eszembe tényleg: NEM ALAPÉRTELMEZETT. Na ez meg a mmmásik ami sok mindent elárul. ANNAK AZONNAL KÉSZEN KELL ÁLLNIA! Persze a már említett koppintási mániával lehet ez is kapcsolatban (PRÓBÁLTAK ugye mint tudjuk) -
Laci #44 "Vegyél egy normális PC-t normális videókártyával, amin van TV-kimenet, és nézzed azon keresztül az emulációt. "
NORMÁLIS PÉCÉ. LÁTOTT MÁR ilyet VALAKI ennek fényében? Az előzőben is ezt kérdeztem, de mind hiába... -
Laci #43 "Ezek az okfejtések meg kb. 10 éve voltak aktuálisak. Akkor még én is agyalogtam ilyesmiken. De aztán tájékozódtam"
Tudam!! Tudtam!! ETTŐL FÉÉÉÉLTEEEEEM Ezt a PÉCÉS maszlagot már ismerem, NEM EZ KELL, hanem TECHNIKAI ÉRVEK
FELADOM:) -
Vers #42 a pc régen is szar volt meg ma is az
mi sem bizonyitja ezt jobban hogy az aki kitalálta az egészet (IBM), a napokban vált meg pc üzletágátol
az intel processzorokrol meg annyit hogy a nexgen konzolokba csak IBM proci kerül , gondolom ennek is megvan az oka,talán mert jobb?
-
#41 ahhoz van koze, hogy az intel piacvezeto processzorfejlesztes teren, es az x86os termekei is jok. a netbusttel mellefogtak, de ennek oka a tervezeskor meg elore nem lathato gyartastechnologiai problemak.
multimedia: en lattam. ismerosom PCbol rendezett be studiot, van 1 MAC gepe is, most fogja lecserelni PCre azt is.
rendbentartas: a windows kernel kepes hard RTOS mukodesre, sokkal lakalmasabb multimedias feladatok elvegzesere, mint barmely unix kernel. persze ezt nem nagon lehet olvasni a sok "windowsnakakurvaanyjat" post kozott, mert ha valaki belekontarkodik a rendszerbe, vagy nem megfelelo modon epiti fel a gepet, vagy beleganyol a windowsba, es az lefagy, akkor ki a szar? a m$ sajnos a windows legalabb olyan jo oprendszer, mint a tobbi, bizonyos tekintetben eloremutatobb is. persze erteni kellene hozza, de latom jelen esetben ez a veszely nem fenyeget. -
valaé valaé ná #40 Ezek az okfejtések meg kb. 10 éve voltak aktuálisak. Akkor még én is agyalogtam ilyesmiken. De aztán tájékozódtam.
Én sem szeretem a PC-ket. De ahogyan WC-re is muszáj elmenni, a PC-t is muszáj használni, mert nincs más valódi alternatíva. Erre előbb-utóbb magad is rájössz.
Az emulátoros problémád meg annyira általánosít, hogy komolyabban nem is akarok foglalkozni a válasszal. Vegyél egy normális PC-t normális videókártyával, amin van TV-kimenet, és nézzed azon keresztül az emulációt. Esetleg próbáld szinkronizálni a frame/sec értéket a monitor képfissítési frekveniájához. Vegyél bele sok memóriát, hogy ne használja a vincsesztert virtuális memóriának és akkor nem akadozik.
Ja, és az ultraDMA-t ne felejts el bekapcsolni, mert soxor nem alapértelmezett. -
Laci #39 "...vagy nezd meg az itaniumot: egy olyan letisztult, gyonyoru architektura..."
Egy pillanat! Az más! Nem tudom mennyi köze van a pécéhez
"...az, hogy a PC alklmatlan multimediara hulyeseg. csak meg kell venni bele a megfelflo bovitokartyakat"
Látott már ilyet valaki?
"...meg rendben kell tartani a windowst."
Najó:))) Hagyjuk abba tényleg:))) Feladom:) -
Laci #38 "...az x86 architektura eletbentartasa az architekturalis problemak ellenere bizon egy igen komoly feladat volt, es kituno mernoki teljesitmeny..."
Mérnöki????? Pont ez az hogy ÜZLETI teljesítmény, erről fecsegek itt végig... Azt az architektúrát egyébként 20 évvel ezelőtt kellett volna elfelejteni... -
#37 hat ez egy kicsit demagog duma... az, hogy az intel milyen CPUkat gyartott 25 eve nem mervado. az x86 architektura eletbentartasa az architekturalis problemak ellenere bizon egy igen komoly feladat volt, es kituno mernoki teljesitmeny.
vagy nezd meg az itaniumot: egy olyan letisztult, gyonyoru architektura, hogy beszaras. jo, hat nem sikeres, es szvsz nem is lesz az(de elveheti az intel elozo VLIW probalkozasanak a piacat, amiket a HP lezernyomtatoiban talalhatunk meg ma, bizony, az is x86 alazo cucc volt valaha :) ) de azt az intaium projekt megmutatja, hogy az intel sem rosszabb processzorgyarto, mint barmely masik.
az, hogy a PC alklmatlan multimediara hulyeseg. csak meg kell venni bele a megfelflo bovitokartyakat. meg rendben kell tartani a windowst. vagy a linuxot. nem a mac a spanyolviasz. persze nagyon jo rendszer, es szerintem tudasa, ara alapjan versenykepes is, de nem jobb. -
Laci #36 A videomegjelenítéses problémával kapcsolatban azért még technikai szempontból kíváncsian várom a CÁFOLATOKAT (értve? Tehát cáfolatok, nem pedig demagóg pécés PR maszlag kel, arról már én is tudom hogy hülyeség!!!!!!!!)!!! -
Laci #35 Hadd írjam le azt a már ezerszer használt mondatot is a mi drága PC-nkről, amit egyben tudni is illene róla és ami mindent elárul az egészről:
Ha ismerjük a történelmét akkor tudjuk hogy az IBM a PC-jébe ÜZLETI okokból választotta "egy másik" helyett az x86-os intel "csodát".
Mire lehet ebből EGYÉRTELMŰEN következtetni?
Arra, hogy aminek az ALAPJAIRÓL CSAK az üzleti szempontok döntenek OLYAN NAGYON JÓ MINŐSÉGŰ MÁR NEM LEHET.
Ha valaki csak ennyit tud a PC-ről mégha nem is hasznát szgépeket, nem is tud róluk semmi mást, az is tudhatja, hogy bizony ez az "agyoncsodált" PC miért is nem ér valami sokat...Az hogy PRÓBÁLTAK az M$ meg az Intel belekoppintani rengeteg dolgot még nem teszi jó géppé, sőt annál nagyobb az egészben a káosz, ezt kár is tagadni.
De mindegy, mert...
Ettől függetlenül persze az emberek úgy gondolják ez éri meg nekik. Hát ha nem akarnak multimédiával foglalkozni, akkor még lehet is hogy ez éri meg, de tartsuk észben, hogy ettől a jobb dolgok ára viszont felmegy!
Ezen is el lehet gondolkodni és akkor már értelmét is veszti a vita az egészről...egyértelmű a dolog ugyanis...
És szvsz erről akkor inkább egyelőre ennyit. -
Laci #34 Az meg a másik hogy nem csak nekem tünt fel ez a "rejtélyes" probléma... -
Laci #33 És igen NEM VÉLETLEN hogy valakik bizony nem ezt a kacatot (PC) szeretik használni, de az még nem jelent szektát...De ezt te is nagyon jól tudod.
Egyébként sajnos már régóta nincs Amigám és sajnos nem is nagyon láttam sokat... -
Laci #32 Najó hát látom ebből nem lesz semmi...pedig kíváncsi lettem volna..Érdekel a téma és egy hozzáértő elmondhatná az okokat, nem pedig azt kéne leszólni aki mer felháborodni tőle -
valaé valaé ná #31 MegaLOL -
Laci #30 Nem is beszélve még a pécés "DMA"-ról, amit Ultra előszóval illetnek (bár nem értem miért)...
Megy az emuláció aztán a windóz elkezd tölteni, mi történik? Iszonyatok akadozás, mert nem bír a meghajtókkal a gép. Kiváncsi vagyok Macen ilyen mikor van. DE JAVÍTSATOK KI HA A MAC-el kapcsolatban tévedek. A pécével nem tévedhettem ugyanis az már nálam is évek keserves tapasztalata. -
Laci #29 "...és javítson valaki ha tévedek..."
Nah akkor kiváncsian várom mik voltak azok a hülyeségek és a javításukat is... -
valaé valaé ná #28 Te vagy most ébredtél fel egy 5-6 éves kómából, vagy amiga szektás vagy. Öröm nézni mennyi sületlenséget hordtál itt össze. Remélem egyszer lesz annyi ismereted a témában, hogy jót fogsz röhögni a saját beírásaidon. -
The Termentor #27 ez az igazsag... -
The Termentor #26 jatekokon kivul mindent tucc macen csinalni...
en egyszer lattam olyat hogy mac lefagy. eppen win emulaciot futtattunk rajta...
nem rtem mer imac llett a neve. ebben az volt a poen hogy megveszed a gepet. ami egy monitor. bedugod a konnektorba es megy...
minden van benne. az imac g5 az mar csak egy tft monitor. nincs haza es megis jo.
ja de arra azert figyelhettek vona hogy ne geforce fx5200 legyen benne.
az meg ne fikazza a mac et aki meg nem hasznalta... -
Laci #25 Én próbáltam az emulációkat pécén. Mondanom sem kell SEMMIT nem képes úgy emulálni, ahogy annak az eredeti szerkezet lehetőségei szerint mennie kéne (bár szerintem mást sem nagyon tud rendsesen csinálni). Elég ha egy ZX-es, C64-es és ezekhez hasonló igényű emulációval próbálkozunk.
Ugye ezek azok a gépek, melyek elvileg abba a kategóriába tartonzak, amit a mai pécé "minden gond nélkül" (na ez is jó vicc) és teljes sebességgel tud emulálni.
Csakhogy: Még ezt sem igazából tudja, mert az a rohadt videojel amit ez a gönc (amit pc-nek neveznek) kihány magából NEM TUD SZINKRONT TARTANI és csúszkálnak a kép különböző mezejei egymáshoz képest össze vissza. Nyilván nemcsak emulációnál, hanem mindennél így van, amiben a pécés "rendszer" részt vesz, de talán ezen tűnik fel jobban.
Perzse jöhet az igénytelen szöveg hogy kit érdekel, de aki jobb gépeket is használt, azt általában idegesíti az ilyen szégyenletes hibák sorozata, főleg ha 10 meg 20 évvel régebbi gépekhez képest lát ilyen visszaeséseket...
És ez attól tartok a pécénél általában így van. Nem egy pécét láttam már, de még sosem láttam a pentium óta olyat, ami valami folyamatos mozgó látványt tudott volna produkálni. Előtte úgy emlékszem egyébként más volt a helyzet, de emellett az erőforráskihasználás mellett az a rendszer ma már ilyen új dolgokat nem nagyon visz el..
Nah ezek után akarjon valaki mac-et emulálni PC-n:))) Jó vic:))))
Viszont mi a helyzet a Mac-el... Az ugye egész jól bír az x86-al sebességarányban is és javítson valaki ha tévedek, de mintha nem lenne ott az a csúszkálós jelenség.
Ezek szerint még az is lehet hogy jobb az ilyen emuláció mint az eredeti gépen való futtatás? Ezek után azt is el tudom képzelni.
Vagy a hibákat is emulálja?:))
A sebesség meg a másik. Az x86 jóval primitívebb cuccait persze, hogy egy PPC-vel jobban le lehet emulálni, és az is biztos, hogy fordítva, tehát x86-al ez nem nagyon fog normálisan menni:) -
Alfa Of NS #24 Igaz, hogy az Almara nincs annyi game, mint PC-re, de azert eleg szep szammal vannak itt is:
http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore.woa/72103/wo/0k1hftNxTZuk25aJoCmajweLdXA/1.3.0.6.16.1.1.0.1.3.1.1.0?59,45
Mintha ugy emlekeznek, hogy vannak gamek amik elobb jonnek ki Macra, mint PC-re. Tan a Quake-kel vagy mivel volt igy anno. -
#23 Ez az olcsó Mac meg jó lehet, de azért kíváncsi leszek, mennyi lesz, mire Magyarországra is eljut. Mindenesetre én nem fogok venni, ahhoz túlságosan is sokat játszom. -
#22 Van Mac-emulátor PC-re, PearPC a neve. Múltkor kipróbáltam így a MacOS 10.2-t, hát, érdekes egy rendszer, de sajnos a gyorsaságát nem tudtam megtapasztalni az emuláció miatt...:( -
Jimmyke #21 Ezzel okoznak egy kis fejfájást a M$nak :) -
#20 "nincsenek kamu prociszámolások"
van helyette elcsalt fotosop bencsmark, mert sajnos gyengécske a G5 az x86okkal szemben :D -
#19 ha elterjed a MAC, megéri majd arra is irkálni ilyeneket ... addig jo a MAC használoknak, amig nem lesz kommersz termék belőle - SZVSZ.
utána minden előnye köddé foszlik ... -
#18 mivel más anyagi háttérrel rendelkeznek, ebből kifolyólag más a mentalitásuk :)
majd a gazdaságos MAC-el változik a helyzet, ha jol elterjed :) -
#17 menj be az apple boltba, es nagyon sok nagyon jo programot fogsz talalni. az, h nincs hulyeseg. csak az apple felhasznalok alapjaban veve nem warezolosok, mint a whitebox OEM pcket hasznalok. -
Gabest #16 PC-s szoftver is általában boltban kezdi pályafutását... De van egy olyan érzésem, hogy a mac-es programoknak is hasonló százaléka kerül fel a netre, pl 50%, csak 100-nak 50, 2-nek meg 1 a fele. -
#15 probald ki mielott ilyeneket mondasz. van ra ugyanannyi szoftver. igaz nem a DC++on, hanem a boltban, es ez bizony egyeseknek ekvivalens azzal, h nincs szoftver :( azert gratula a szeles latokorhoz -
#14 a sunnak azert lett x86 szervere, mert a magasabb kategoriabol nem lehet megelni. profitorientaltak, es sok profit van az x86ban, azert epitenek ilyet, nem "szoktato" mint a mac.
A JDS megintcsak profitorientalt cucc, vallalati kliens-oldali operaciosrendszer nagyon fejlett tavole, es csoportos managelhetoseggel. ez sem "nesze nep, itt van egy kis sz*r, mert neked ez kell" termek, nagyon is jo. -
dduma #13 Helyes. Így már nem 200nál kezdődnek a mac-ek... -
dez #12 Valamiért bizonyára, mert elég sokan vesznek. És van is pár "tippem". -
Vers #11 talán azér mer az egész pc egy nagy SPYWARE,virus, meg popup szenny
és már a pupom tele van az egésszel -
acdc #10 1.Azért amiért sokan vesznek ja és ha egy árban lesz a pc-vel kicsit megfog változni az arány.
2.Aki haladni akar a korral és pl longhorn miatt nem akar gépet cserélni
3.mert valaki a minőségre megy nem a mennyiségre (ha egy progi megcsinálja és (ráadásul jogtiszta) miért tegyek fel 100 sz@rt
4.mert fényévekre van az xp-től eleve hangal irányítod meg nincs regisztri stb és nem ócska fat
van (sok fájlrendszer nem lesz töredezett)
amugy ez nem pc-mac vita nekem pc van de ha ennyibe fog kerülni akkor váltok
5.ja és nem pocsékolja az erőforrást úgy mint pc nincsenek kamu prociszámozások -
Devla #9 Miért akarna bárki is macet venni? Semmivel nem jobb a PCnél, cserébe jóval kevesebb program van rá. -
acdc #8 Miért ne lenne sokan kiprobálnák mielőtt drága macet vennének (a sun sem véletlenül ad ki x86ra - sun java desktopot-) win mellett jo lenne egy normális alternatíva akinek linux nem jön be -
Devla #7 Mert nincs is rá szükség.