62
  • mechorg
    Jo-jo, nem mondtam hogy nincs igazad...
  • wulfgar
    nem, de en azokat a bunoket kurv*ra elitelem. aki olyat tesz nem ember!
  • mechorg
    Masnaposan sokszor szabsz ki halalbuntetest? : )
  • wulfgar
    vazer:) a konyebben nem azt jelenti h tobbet kapjon hanem h max par evet... masnapos vagyok meg mindig sory
  • wulfgar
    es az kimaradt hogy ezt sokkal de sokkal konyebben buntetni az ilyesmit.
  • wulfgar
    Eloppjak, eloppjak. Biztosito fizet akitol lopnak.(legalabbis szerintem), de most nem ez a lenyeg. Az az igazsag hogy ejszaka az ember nem mehet le nyugodtan az utcara mer leszrujak, agyonverik es kiraboljak. Nemieroszak, gyilkossagok stb. Millioszor sulyosabb buncselekmenyek. Ezek ellen tegyenek vmi. LEszarnam ha ellopnak az osszes penzem, csak majd a gyerekem ne erje kar, vagy barmi tortenjen valamelyik csaladtagommal. Alapbol azokat akik rabolnak, gyilkolnak, eroszakolnak a sajat kezemmel folytanam meg. Halalbuntetes kene ide!
  • mrzool
    Ebből a cikkből talán választ kapsz a kérdéseidre: http://www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=351
  • Munch
    A másik: ha van egy wlanos notebookja valakinek, amiben mondjuk be van állítva, hogy próbáljon hálózattal lefedett területet keresni, akkor már azt azonnal követi az FBI? :D
  • Munch
    Nem sántít ez a történet egy kicsit?
    Hogy kapták rajta őket?
    És főleg: Honnan tudta az fbi, hogy ezek wlanra akarnak éppen betörni? :D
    Eléggé nevetséges, még azt is el tudom képzelni, hogy egy kitalált történet az egész.
    Nagyon sántít.
  • Garfield
    Vazze, a hekker-krekker baromságon lovaglóknak egy példa, hogy szerintem mi a különbség kettejük közt:

hekker: betör a lakásodba és hagy egy cetlit, hogy szar a zár
    krekker: betör a lakásodba és kipakolja.

Szerény véleményem szerint mindkettő takarodjon az anyjába.

További jó lovagolást az "okosügyesszépbátor hekker, csúnyagonoszalattomos krekker" dumán.
  • RpPRO
    Miert van bajotok a 9 evvel? Azert kapott ennyit, mert 'próbaidősként volt szabadlábon'. Ez mit is jelent? Csinalt mar valamit, ami torvenybe utkozott, de elevult volna, ha nyugton bir maradni egy ideig. Nem birt. Ezaltal a korabbi buntetesehez hozzaadodik ez.

Megerdemelte.
  • AtisH
    Az is tény, hogy az IT-s szakember(ek), akik ilyen "lyukkal" rendelkező hálózatot telepítettek vagy éppenséggel üzemeltetnek nem kéne felelőségre vonni (persze, ha nem egy új hibát leltek a hackerek). Vagy talán azt a céges vezetőt, akik nem volt hajlandó pénzt áldozni az megfelelő szoftverért.

Lehet, h azért adnak hosszú büntit az USA-ban, mert ott tovább élnek az emberek. Egyébként azon is érdemes elgondolkodni mennyire fog a becsületessség útjára lépni 9 év börtön után az ember.
  • Piscator
    Ezt a buzi, szemüveges, életét a gép előtt töltő elektromániás linuxköcsögös szöveget hányszor rakod még be?
    Csak mert hemzseg a önnyalástól, meg a nagy kioktatástól. Köszönjük, rombolt, nem rombolt, ez a kérdés.
  • Commandante
    Ez a Milho vagy kamu nick, vagy szimplán egy idiótát takar! Te áldoznál a saját pénzedből arra, hogy egy áruházláncnak felhívd a figyelmét az informatikai rendszerük réseire?
  • h4x0r
    Nem a kisujjambol szopom a dolgot. Amugy a hackkeles nem kifejezetten a szamitogepekkel kapcsolatos. Lasd: mediahack.

Amugy erdekes dolog: nezzetek utana vmilyen angolszotarban, hogy mit jelent a to hack vagy hacker illetve ugyanez a crack-el.
  • mrzool
    "meg ennyi év szerintem nagyon sok..."

Ember! Meg mindenki más, aki sokkalja! Nézzétek már meg, hogy az USÁ-ban milyen büntetéseket szoktak kiszabni... Ne a nevetséges magyar ítéletekből induljatok ki...
  • Milho
    Trabant szerintem nincs igazad!!!Szerintem jól tették, hogy megpróbálták...ha az én bankszámlámról van szó, akkor is ez a véleményem, mert az üzletláncnak kellene gondoskodni arról, hogy a személyes adataim védve legyenek...

--->Amúgy megszívták...meg ennyi év szerintem nagyon sok...
  • trabant
  • trabant
    Nem rajtuk múlt hogy nem sikerült, megérdemlik a sittet. Neked is más lenne a véleményed ha épp a te bankszámládat ürítették volna ki. Ez sima lopás(i kísérlet), köztörvényes bűntett.
  • trabant
    Rosszul tudod.

hacker = internetbohóc
    cracker = másolásvédelem semlegesítő

Az utóbbi jóval régebbi "foglalkozás", és nem szerencsés az utóbbiakra kenni az előbbiek bűncselekményeit, csak mert az egyik hekker igyekszik elhatárolódni a másik hekkertől.
  • sz4bolcs
    Nem sok embernek kívánok 9 évet a sitten
  • sz4bolcs
    Na hát itt most balesetet szenvedett a hacker és be is lett perelve :D
  • sz4bolcs
    Egyszerű: Mert aki meg tudja tenni, azt le kell csukni. Ennyi erővel fél világot be lehetne zárni élete végéig.
  • mechorg
    Ha valakit elkapnak végre, azon érdemes példát statuálni, ha egyszer több nincs meg

Akik egy-egy focimeccs után szétvernek egy utcát, azok közül is nyugodtan le lehtne csukni az rendszeres károkozókat jó sok időre, biztos a többinek is megjönne az esze!
  • avman
    >>hacker: nemhivatalos, de nagyon képzett, visszafejtésben jártas, számítástechnikai szakember, a hozzáférési jogok megszerzésének szakértője, számítógépes kalóz, hacker<<
    vs.
    hacker
    olyan technofil ember, aki a szoftverek és a hardver eszközök működésének minél alaposabb megismerését, teljesítményük maximális kihasználását, a számítógépes és telekommunikációs rendszerek gyenge pontjainak felderítését, és nehéz programozási feladatok megoldását élvezi; tevékenysége célja nem a (szándékos) károkozás, szemben a crackerrel. A kifejezés használatos a " szakértő" értelemben is.
    cracker
    szoftverek, számítógépes és távközlési rendszerek feltörésére szakosodott "kalóz";
    cracker rendszerint ártó vagy haszonszerzési szándékkal dolgozik, szemben a hackerrel, aki inkább intellektuális kihívásként foglalkozik a biztonsági rések felderítésével
    még annnyi, h a crackert szokés dark-side hackernek is nevezni + vannak állítólag firecrackerek, snapperek, bangerek valamint a hackerek mostanában samurai-oknak is szeretik magukat nevezni... sok kockafejű hülye...
    jelenleg még tudtommalnincs hivatalos akadémiai álláspont, v jegyzet mao-n, sem sehol...
    hackelés alapból egy rendszert feltörését jelentette a kezdektől... de ettől függetlenül jobb lenne ha a nyílt forráskódú szofvert fejlestők nem nyúlnák le ezt a nevet a tisztességes konzollovagoktól, mert azért az sem járja...
  • Troppauer
    Azert az is elgondolkodtato, hogy valakik csinalnak egy ilyen rendszert, elkerik erte a nagy penzt erte es ugy szar, ahogy van. Azok miert nem szankcionalhatok valamivel ???????
    Gondolok itt akar a WLAN-ra vagy a winfosra............

Ha pl egy auto tervezesi hibas, aztan balesetet szenved az ember, siman beperelheto a gyarto!!!!!!!!
  • Commandante
    Vazzee, mikor kattantok már le végre a hacker/cracker/fucker/sucker etc. fogalmi csűrés-csavarásról! Nem mindegy, minek hívom? Tolvaj és kész! Vagy informatikai alkalmazott. Én nem látok átmenetet a kettő között...
  • Commandante
    Ha nem csukom le a verdámat a nyóckerben, és elkötik, akkor egy marha vagyok, de ettől ez még igenis lopás. Ha a WLAN hálózat nem biztonságos, akkor az informatikai biztonságért felelős alkalmazott egy marha, de ettől még ez is lopás.

Attól, hogy valaminek az elkövetéséhez nem kell stukker és símaszk, az még mindig bűntény marad. Jusson eszetekbe, hogy régen a marha- és lótolvajokat simán fellógatták, pedig ahhoz még bugylibicskára sem volt szükség.

Itt az ideje, hogy a sok kis bitagyú tolvajpalántának input-ot csináljanak az output-jából!
  • Methylisocloro
    Lehet hogy a számítógép őskorában valóban ezt jelentette a hacker. Ébresztő!
  • Tralfamador
    ize...usa-rol van szo...
    usa-ban maskepp merik a bunteteseket...
    pl. egy szandekos emberolesert cserebe (ha radbizonyitjak) nemegyszer osztanak halabuntit, de az fix, hogy 50-60 eves bortonbunti alatt nem uszod meg...ha meg mast is radvernek, akkor begyujthetsz egy jo kis 170 eves bortont, amit meg ha feleznek is (ugysem teszik) eleg hosszu ido...ennyit az anyosokrol...

Na mind1, a "alanyunk" meg oruljon, hogy csak 9 evre varrtak be...sztem. megerdemelte...
  • aaaaa
    "ha valaki fejszével kinyírja az anyósát az kap 2 évet, jó magaviselettel 1et"
    A bírónak is van valószínűleg anyósa és együttérez az elkövetővel... :) A számítógépekhez meg többnyire nem értenek, ezért legszívesebben életfogytig tartó büntetést szabna ki, biztos ami biztos.
  • AtisH
    A károkozás mértéke is befolyásolhatja a büntetés súlyosságát.

Ugyan nem tudjuk, h mi miatt volt próbaidőn (ellopott egy laptopot vagy korábban már nyúlt le hitekártya adatokat). Ha belegondolunk akkor gyanús, h az FBI csak úgy ott termett. Valszeg már visszajáró "ügyfelek" voltak a csáveszek az üzletnél és zsaruk már várták őket.

Szerintem sok egy kicsit a 9 év egy rablási kisérletért. Legalább annyit azért lenyúlhatott volna, h 1 jó ügyvédet megfizethessen.
  • Garfield
    1. Te elolvastad a fenti hírt, vagy csak a címe alapján írsz???

Idézek a cikkből:

A fiatalember egy kollégájával megpróbált a Rowes üzletlánc detroiti boltjának vezeték nélküli (WLAN) rendszerének egy biztonsági rését kihasználva hozzájutni a kereskedőcég több ügyfelének személyes adataihoz. A két jómadarat főként a kiválasztott személyek bank- és hitelkártya-adatai érdekelték.

Mi ez a hadova a biztonsági rés felderítéséről???

2. Tudod, azért is börtön jár teljesen jogosan, ha valahova betörnek, de nem visznek el semmit. nehogy már a károkozástól függjön a böntetés: ideje lenne megtanulni a magántulajdont tisztelni.
  • Darth Sith
    kárt nem okoztak, felderítettek egy biztonsági hibát de azért 9 év... Nem loptak el semmit, de megtehették volna, biztos ami biztos, 9 év...
    Mondjuk másdolog hogy tényleg nem kell betörni sehova, de ha kárt nem okozott akkor mér kell ennyi időra lecsukni? persze a ha valaki fejszével kinyírja az anyósát az kap 2 évet, jó magaviselettel 1et.. Vagy meglopja az államot 5 milliárd dollárral, kap 1-2 évet, ők nem loptak el semmit, de megtehették volna, max 1-2 millió dolcsit, de azé ők kapnak 9 évet..
  • kicsizoz
    A korai hozzászólásokra reagálva:
    Azért 9 év, és még örülhet is neki, mert visszaeső.
    Vagyis nem ennyi jár számítógépes betörésért, csak azért kapta, mert visszaeső.
    A társa pár hónap felfüggesztettet kapot, gondolom az a "normál" tarifa.
    Szóval nincs miért hőbörögni!
  • FTeR
    1 hacker nem tőr be poénból sehova és legfőképpen nemt tesz kárt semmiben és senkinek, így nincs is mit megmagyaráznia
    a hacker nem egyenlő suhanc/bünöző...
    a hacker hamár le kellene fordítani akkor inkább szaki.
  • h4x0r
    A crack.exe keszitoinek hivatalos megnevezese a warez d00dz, ha jol tudom.
    Ezek egyertelmuen crackerek.
  • Mighty
    En ugy eleve ellene vagyok ennek a fajta buntetesnek. Bunozik valaki, majd buntetesbol az en adombol eldegel vigan (TV, konditerem, anyamkinja).
    Hat egy nagy l....szt. Dolgozzanak meg a kajajukert es a szallasukert. Szepen takarithatnak az utak menti csalitosokat. (termeszetesen vasra verve!)

Szoval, kenyszermunkara veluk!!!!
  • trabant
    Ismét egy hacker mosdató kamu... A hacker az hacker, akárhogy is magyarázza utólag a tettének indítékait. A cracker meg az az úriember aki a crack.exe-t csinálja a játékaidhoz.
  • Scape
    Talán ha nem lett volna felfüggesztett akkor sikerűlt volna neki. Így lehet hogy figyelték.

Bár kár nem történt, de történhetett volna.
    Legközelebb meggondolja, hogy mit tesz.