20
Szal...
-
#20 Holdnaptár. -
#19 *Domokos -
#18 Jaja, ez még az Ég és Föld(Vargha Domonkos) című könyvben volt asszem. Legalábbis én ott találkoztam vele először :) -
#17 jah ezt én is ismertem :)) -
#16 nem off ez, én is hallottam kiskoromban. -
#15 Kicsit off, remélem nem gond, de régen nagyapám tanított egy aró érdekességet :)
Könnyen meg lehet ismerni, hogy a Hold nő vagy csökken, mégpedig a formájáról .
Ha ' D ' betű alakja van, akkor dagad:
http://bfa3.home.att.net/Graphics/Moon/moon_07.jpg
Ha pedig ' C ', akkor csökken
http://bfa3.home.att.net/Graphics/Moon/moon_24.jpg -
#14 Meloba vaok... majd ha haza ertem :D -
#13 muti a képet -
#12 Akkor kaprazott a szemem :D
De lehet hogy a digi kameram van megcseszve mert nekem az majig teliholdnak tunik es a datum 2004/12/10 -
#11 most majdnem telihold van, az stimmel - de 12-én volt újhold, úgyhogy akörül kizárt, hogy azt láttál :) -
#10 Az bisztos de nekem akkoris feltunt ma reggel. -
#9 a holdállás nem olyan, hogy néha sokáig ilyen meg sokáig olyan... elég fix, és könnyen számolható a napi állása. -
flashX #8 a telihold jóval nagyobb mint bármilyen más állapotban, szal ha nem vót nagy akkó az nem az vót -
#7 Emlékszem nyáron volt egy nagyon hosszú időszak, amíg egyáltalán nem látszódott a Hold! Értelemszerűen a másik féltekén volt,de nagyon rossz volt, hogy olyan sokáig nem volt. :-) -
#6 Pedig tuti hogy akkor keszult a kep... -
#5 Ugy gondoltam en is...
De tisztan emlekszem pl hogy mult vasarnap reggel amikor jottunk a digibol is telohold-at veltem latni.
Es nem ittam vaze :D -
#4 Nagyon kicsi az eltérés a két állapot közt. De telihold csak egy napig van. -
#3 10-én valami mást láthattál, mert 12-én volt újhold, telihold meg tegnapelőtt volt, most már csökkenőben van. -
#2 Nem masert csak December 10-ediken csinaltam par kepet valakikrol es telihold volt az egen. Ma regel kineztem es megint/meg mindig telihold volt.
Itt valami nem stimmel ugye? -
#1 Szerintetek ugy atlagosan hany napig (ejszakaig) szokott lenni telihold egy honapban (egy alkalomkot) ?