38
PS2-höz 5.1es erősítő
  • dinomano
    Hmmm... Megmondom nektek öszinten; h. mint irtam, RGB-bemenetet szétbarmolni nem tudok és akarok+keves pénzmagom van a dologra (hazvasarlas, napokban költözés stb.); valami olcso megoldas érdekel, azt sem bánom, ha nem 5.1-et sikerül varazsolnom; csak jobb minöseget akarok, mint amit a TV nyujtani tud... Esetleg 2 hangfal+mélynyomo... azt hiszem azt mondjak a 2.1es technikanak... Nagyon nem értek a témahoz: PS2-ön ugye csak RGB-n tudok hangot kicsalni, mashol nem? Bocsi, nagyon süsü vagyok a temahoz, hangteknics az utobbi idöben kezd erdekelni naon...
  • Afe
    jah én is úgy használom, hogy RGB kép(tv-n hang lehúzva), optikain 45e ft-os ~600W-os Thommson házimozin meg a szól a hang.
    az RGB-t meg felesleges szétbarmolnod, mert ott ha megfeszülsz se hozol ki 5.1-et, csak az optikain keresztűl.
    a ps2 esetében csak PL2 vanik game közben, DD5.1 csak néhány intro esetében fordúl elő nagy ritkán( MGS2, Onimusha3 amire így emlékszem), de majd a PS3 teljes DD5.1-ben fog vala duruzsolni, ha megélem azt a pár évet mire lemegy az ára és hozzájutok egyhez :)
  • Banyapapa
    hápffff
    tv-t felejtsd el:P
    Kell valami házimozi cuccos,pl: nemtom mennyit adnál ki rá ugyi,de egy tesco gazdaságos jvc 30 ezer.
    optikai kábel meg ugy sacc vateran, 1.5 méteres 1500

Csak a házimozis erösitön legyen optikai bemenet.
    De minöséget megne kérdezd,me ilyenem nem van,meg ez a 30ezer indulo,innen meg a csillagos ég:P
  • dinomano
    magyarán mondva egy optikai kabelt "kezelö" hangfalszett, amit jackdugoval tudok bedugasz a TV-hez? Holt süsü vagyok a temahoz, bocsi... :-D Kifjthetned, ha van kedved, hogy pontosan hogy menne a dolog+saccperkb. mibe fájna nekem az egesz hangtechnika...(olcso megoldasra gondolva...)
  • Banyapapa
    5.1,meg olyan amibe a optikai kábel is belémegy
  • dinomano
    ..Aham...akkor mit ajanlasz? 2.1-et max.? Az a gáz, h. a TV-hez egy SCART-os RGB bemenet van; tehat ott nem tudok bontani; van RGB-bemenet is(2audio,1video) a TV-n, de az kompozitjelet visz..értelemszerüen nem akarok lemondani az RGB-bemenet nyujtotta jó képröl...valami kösztes megoldas? ill. szerinted h. jarok legjobban?
  • Banyapapa
    ugy kár az 5.1 belé,oda optikai kábel kell.
  • dinomano
    Az én kérdésem az; hogy vajh (ha veszek 5.1es hangfalszettet), lehetséges-e, hogy a TV-n keresztül menjen a jel, és a TV-hez levö fejhallgaton vezessem a jelet a hang-falsettbe? Uyganis RGB-s SCART csatlakozom van a PS2-höz a TV felöl; és (mivel ez az egyetlen SCARTos RGB-bemenete van a TV-nek), nem akarom megbontani...Szolna a cucc 5.1-ben; ha a TV-n keresztül, fülhallgatocsatin, jackdugoval vezetném ki a jelet?
  • berkojani
    HAli mindenkinek
    Help!!!!!!!!!!!!!!!
    Azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok olyan átalakítót(eladót)
    ami rca-t alkít át tv antenna bemenetté???????
  • Prince of Máté
    az 5.1es hangszórókat ti hogyan kötöttétek rá a TV-re???
  • BONO
    hát ja ezért gondoltam, hogy megkérdezem!
  • petyka2
    Digitális bemenet: n.a.
    Audio bemenet (AUX bemenet): n.a.

Passzolok...
  • BONO
    Kérdés célra?EZ a termék is megfelene erre a célra?
  • BONO
    oks thanx!
  • petyka2
    Meg kell próbálni,de szerintem működnie kell.
  • BONO
    Hát megnéztem itt és az eredmény az lett, hogy van neki Analóg sztereó bemenete amire szükség van ugyebár és igy akkor már csak egy optikai kábel kell és minden fog rajta Dolby Pro Logic II-ben szólni szted? Mert akkor már megyek is beszerezni egyet!
  • petyka2
    Ne felejtsd el a Ps2 menüjében aktiválni a digit kimenetet.
  • petyka2
    Ha van a hmozin bemenet akkor jónak kéne lenni...
  • petyka2
    Csak akkor fog sikerülni,ha van azon a házimozin digitális bemenet-optikai,vagy coax-ezért neked a két kábel valamelyike kell.
  • BONO
    Gondolom egy Toshlink Optikai kábel megfelel mondjuk nem
  • BONO
    Mi szükség van még ahoz, hogy egy JVC TH-A25 kompakt házimozi rendszerre rátudjam rakni a PS2-ömet mert akárhogy probáltam nem ment gondolom kell hozzá vmilyen extra plusz kábel na de milyen?
  • Dzson
    Nekem creative 5500-as volt, és egy nagyszobában is 80%-ban jó hangerőt + minőséget nyújtott. van optikai, koax digi és jack analóg bemenete (mert adnak vele dolby plII dekódert - ami viszont nem tud DTS-t). Nem tudom, hogy nagyobb (7xxx-es) creative-t érdemes-e venni, mivel annak az árából már kapsz rádiós erősítőt + hangfalakat.
  • BONO
    Sziasztok volna egy kérdésem! Régebben mikor még desktop PC-m volt otthon és azon játszottam vettem hozzá egy Fujitsu Siemens 5.1-es hangrendszert ami nagyon faszán müködött csak az asztali PC-met eladtam helyette vettem egy Macintosh laptopot amben nem volt 5.1-es hangkártya ezért rásem tudtam kötni ezt az 5.1-es cuccost! De mivel most már nem számítógépen hanem PS2-ön játszom ezért szeretném ezt a cuccost rákötni a PS-re de kérdés, hogy az eredetileg PC-hez vett hangcuccom jó e vajon PS2-re? Hogy tudnám ezt megnézni? Segitsetek kérlek!
  • NormalisEmber
    hangzáskép 1 pvel
  • NormalisEmber
    Tehát mindkét esetben kb 50e-ből lehet kijönni.(még 1 plusz a ddts javára:a dts neo6 hangzásképp, ami a dimarsonéknál szintén nincs meg.Ez hasonló mint a prologic2 azaz,bármilyen forrásból sokcsatornás hangot csinál.Ennél jobb márcsak a nagyon drága erősítőkben levő logic7)
  • NormalisEmber
    Az általam felsorolt márkákból egyébként a klipsch és altec lansign ki is ejthető, mert ezek általában kicsit túlárazottak(egy klipsch multimediás 5.1-es hangfalszett 100e felett van, az altec egy kicsit olcsóbb), viszont a creative-nak vannak egész jó szettjei 20ezer körül
    ha ehhez hozzáadod a dekóder árát,akkor nem is állunk nagyon messze a dimarsonéktól(~50e),és minőségre még lehet hogy jobb is(mert ugye a dimarson szett általában már dvd játékost is magában rejt, a hangfalak meg mindkét esetben egy utasak)
  • NormalisEmber
    Én ha jól emlékszem a ddts dekódert 30körül vettem, emiatt egy olcsóbb házimozi szett-el jobban lehet járni(összehasonlításképpen:a dekóderem ~30+40 a hangfalszett=70, míg egy dimarson féle házimozi kb.50körül lehet.A ddts előnye az a dts-es és ddex(6.1-es rendszerek) támogatása,amik az alap házimozi szetteknél nincs meg.

Az meg sajnos igaz, hogy dd5.1-es hangzás csak a doboznál van,ps2-nél és gamecube-nál marad az analóg prologic2(a dts-es játékok se valódi dts-ben szólnak csak 4.0-ban),ami nem feltétlenül rossz.Viszont ha a ps2 optikaival van összekötve az erősítővel, akkor legalább nem kell analóggal is összekötni, mert az optikai kábelen az is átjön.
  • zaki
    nem, ps2-n csak játszom majd (csak dvd-s játékokkal)
  • Afe
    Azt nem tom, hogy a tv-den keresztül kikeveri-e a prologic2-t a hm úgy mint ha direktbe lenne kötve optikaival, de dts-es PS2-es gamek(GTA:vc, SSX3) azokhoz kell.
    Mindenesetre ha DVD filmet akarsz 5.1-ben halgatni PS2-n, akkor kell az opt.
  • ZoL AMD
    Mennyiért vetted a ddts100-as dekódert? Melyik megoldás olcsóbb, a külső dekóder, vagy az erősítővel egybeépített? Tudom hogy hülyeségeket kérdezek, de ebben a témában kezdő vagyok.
  • Afe
    Ez teljesen így van,csak ugye érdemes több helyen körbenézni, hogy a lehető legolcsóbban a lehető legjobb minőséget kapjuk.
  • zaki
    ezek szerint, ha optikai kábellel összekötöm a ps2-t a házimozimmal, akkor az nem fog úgy 5.1-ben szólni, mint pl a dvdknél? mert akkor feleslegesen nem veszem meg a kábelt, mivel a tv hangja (is) rá van kötve a házimozihoz.
  • Tufa16
    najó, de ha mindig csak vár a következő szettre, soha nem lesz neki jó cucca :) Mindig lesznek ujjítások, a fejlődés soha nem áll meg... ;)
  • Fefe
    Az biztos,hogy marha nagyot dob a játék élményen egy házimozi rendszer. Én egy Sony STRDB-790 6x100 W + sony 5.1 hangfal rendszerrel küldöm de valami eszméletes játék élményt ad az egész
  • NormalisEmber
    Szerintem nagyot dob egy 5.1-es rendszer a játékélményen, legyen szó ps2-ről, vagy bármilyen más konzolról. Én egyébként egy creative ddts100-as dekódert használok előfoknak és a megmaradt hangfalaimat erőlködőknek(egy yamaha aktív 2.0-as,egy samsung sztereó minihifi és egy kenwood stereo erősítő egy pár phonar hangfallal).Ha csak ps2zésre lenne, akkor szerintem bőven elég egy alsó-közepkategóriájú hangfalszett(creative,altec lansign,klipsch,genius vagy ilyen dimarson féle olcsóbb házimozi szettek) és hozzá egy ilyen dekóder(feltéve ha a hangfalszett nem tartalmazza.Ez fontos, mert nem mindegyik hangfalszettnél van olyan funkció hogy a sztereó hangot felkeveri 5,6,7.1-be)

Optikai bemenet pedig nem annyira szükséges, mert a ps2 csak prologic2-es hangzást támogat (dd5.1-es csak az átvezető jelenetek alatt van, pl. mgs2,xenosaga2,final fantasy x,x-2).De ha ilyen dimarson és hasonló alap házimozi szetteket fogsz venni, azokban szerintem alap az ilyen tipusú bemenet.

• Afe
    Én vettem anno egy THOMSON DPL570HT rádios hm.erölködőt 50000ft kb, mert azon van optikai bemenet meg szól rendesen(300W). 1 hónapra rá kijött a 670-es amiben már volt prologic2 is, amit ugye PS2-es játékok nagyrésze támogat, és mellesleg már 600W-os a kicsike szinte uanyi árban.
    Csak azt akarom mondani , hogy ne kapkodd el a dolgot.
  • Devla
    Szvsz inkább vegyél egy jó fejhallgatót. Ugyanolyan minőséget kb. 3-4x annyi pénzért kapsz hangfalakban, mint fejhallgatókkal.
  • ZoL AMD
    Ki milyen erősítőt használ/ajánl PS2 höz? Egyáltalán megéri venni egy optikai bemenetes erősítőt?