81
  • trabant
    Szerinted miért nem gyártanak mást? Mert senkinek nem kéne, nem lehetne elpasszolni. A játék mindig is az életre való nevelés volt régen is, most is az. Ilyen a világ. Lehet homokba dugni a fejed mint a strucc, de attól semmi nem változik.
  • trabant
    Gondolom Adolf is a Doom 3 hatására döntött úgy hogy ezentúl lengeti a karját, meg eltüzel pár millió zsidót... Ennek a Jörg gyereknek kicsi a pöcse, vagy vmi hasonló, azért ilyen frusztrált.
  • trabant
    "nem ártana az sem, ha a szülők tudnák milyen játékot is vesznek a csemetéiknek"

Hát tessék vele jáccani, és megtudják! :-)
  • arty
    nem, a filmeket is főleg németben cenzurázzák ... ehez képest az USA nudli :)
  • _Atti_
    sztem nem kéne ez a korhatáros dolog..
    istenem lesokkolja a gyereket max egy cseppet aztán tuti hozzá se nyul..
    még kicsi voltam tesóm hozott vmi horrorjátékot aztán mondta mindig hogy nem nekem való stb..ugyhogy amikor nem volt otthon senki megnéztem aztán vmi fejbeállitott baltás képtől leblokkoltam, a kazettájától is féltem utána:D

perze ez csak ugy müködik ha a gyerek komunikál,megbeszéli a gondolatait másokkal stb..

a legvisszahuzodobb, legnyugisabb emberekből lesznek az elszánt tömeggyilkosok,ámokfutók...

persze ha betiltják az is megoldás de akkor betilthatják a tévét, az ujságot,elzérhatják az embereket a hirektől és visszamehetnek az erdőbe bogyótszedni.

• Robeast
    Aki tud angolul, annak figyelmébe ajánlanám
    ezt az oldalt.
    Az amcsi diákok esete van itt, időpoontokra lebontva...
    Amit kiemelnék belőle: Tudták a srácok előre, hogy a játékokat meg a filmeket fogják okolni, ezért meghagyták, ha jól emlékszem a naplójukban, hogy ne is fogja a világ ezekre amit tettek.
  • archkoven
    Elég végignézni az elmúlt századokon vagy megnézni a jelen pillanatban hol követik el a legtöbb gyilkosságot vagy éppen mészárlást világban. Nem Németországban és nem is az USA-ban, sokkal inkább Afrikában és a közelkeleten. Ők pedig garantáltan nem TV-ből és monitorról tanulnak ölni.
    Azt lehet mondani, hogy éppen azok az országok a legbiztonságosabbak ahol a gyerekek számítógéppel játszanak szabadidejükben.
    Én nem hiszem, hogy az ember viselkedésére különösebb hatással lenne a TV-n vagy a monitoron látott agresszió. Az agressziójuk oka sokkal inkább a demokrácia hiánya, a létbizonytalanság és közeg amiben élnek.
  • Tetsuo
    Nem azért (h kötekedjek), de eddig is betiltottak egy rakás gémet meg zöldítették a vért..
    Mindenki tudja hogy játékot No-ból nem illik szerezni, ahogy filmet sem USÁból (ők meg azt cenzúrázzák).
  • The Termentor
    benedecko! en egy szoval se mondtam hogy koze nincs a rakhoz! hanem azt hogy pl franciaorszagban nagy volt a siras a baleset miatt es gondolkodas nelkul volt mire fogni a rakos megbeteegedeseket. persze nem tudni hogy mennyi koze volt hozza valoban. ezert hoztam peldanak a fenti cikkhez. tehat nem biztos hogy x azer meszarol mer postalozott. azt is erdemes figyelembe venni hogy a sz jatekok azt az agykozpontot ingerlik az agyban amit a drogok. (legyen legal vagy illegal) gondolom hallotatok mar a jatekszenvedelyrol.
    es mint drog, ez is egy ido utan nagyobb mennyiseg "bevitelet" ingerli a jatekosban. persze ez nem biztos hogy igy van. de nem kell 24/24 gtazni es akkor nem tesszuk ki magunkat ennek a veszelynek.(legalabbis csokkentjuk az eselyet.)
  • Benedekco
    nembaj a halálbüntetés ne mannyira erőszakos mint ezek a játékok, vagy mégis????? azért nem ártana picit elgondolkozni ezen is...
  • Benedekco
    nem a játék neveli agyereket ,hanem a szülő, ha neveletlen akkor arról csakis a szülő tehet! mert vagy nem, foglalkozik vele eleget, vagy rosszúl foglalkozik vele... ennyi
  • Benedekco
    van aki élvezi azt is... én is élvezek olyanokat, de most az is igaz hogy a hl2 köt le a legjobban
  • Benedekco
    gondolom a németeknél több a legal mint a warez... gondolom.. de majd lesz warez ott is :D (lehet hogy azt akarják, ki tudja?)
  • Benedekco
    erre rábasztál mert van1-2 ismerősöm akik cserno miatt szopják a dákót! az is igaz hogy sok idióta (a primiítvebbek) a jó kis gyilok game után begorombúl! de akkor sem szabadna még gondolni sem arra hogy betiltság ezeket a cuccokat
  • Skynet
    felőlem azt tiltanak a németek meg esetleg mi is amit akarunk...Úgyse boltba veszem a játékokat és főleg nem német verziót...:)
    Amik a neten vannak vagy UK vagy US verziók....Szevasz:)
  • warchief
    The Termentor: A témákhoz való ozzászólásaid alapján nem lehetsz túl művelt ember.
  • Killgore
    Teljesen egyetértek veled!
  • Adam II
    És akkor mivel játsszunk?
    A konfliktusoktól érdekes a világ. Milyen lenne egy olyan játék amiben nem lehet ölni ,ütni ,gyorshajtani vagy egyéb törvénybe ütköző dolgokat végrehajtani. A válasz: UNALMAS. A tinédszerek és a felnőttek már nem élvezik a Micimackós játékokat amiben megtanulhatunk számolni mialatt megismerkedünk a barátság rejtelmeivel. Ép eszű ember fel tudja fogni mi a különbség a valós és a szimulált dolgok között. Attól ,hogy egy kissebségi komplesszusban szenvedő besavanyodott srác kinyírta az őt szekáló osztálytársait és véletlenül játszott valami "erőszakos játékkal" nem jelenti azt ,hogy mindenkiből dühöngő őrült lesz aki CSzik, RainbowSixezik stb.
    Én sokféle öldöklős ,lopkodós játékkal játszom de még soha nem öltem embert és soha nem loptam semmit mert tisztában vagyok vele ,hogy hol a határ a valóság és a képzelet között.
  • Killgore
    "Egyébként nem kell parázni. A TV-re is felkerültek a szines karikák különféle számokkal."

És szerinted ez ér valamit? A gyerek akkor fogja megnézni, amikor nincs otthon senki. Így van a játékkal is. akkor játszik, ha nem látja senki. nem lehet mindíg a nap 24 órájában rendőrt állítani a gyerek mellé. ha valamit akar, úgyis el fogja érni.
  • Killgore
    És akkor mi lesz, ha be lesznek tiltva? Ne legyél olyan naiv, hogy azt hidd, hogy az egész világon be lesznek tiltva. és ha valahol nem lesz, ott forgalmazni fogják, és hála a jó öreg internetnek, ugyan úgy meg lehet szerezni, mintha nem lenne betiltva.
  • Glutamin
    Egyébként nem kell parázni. A TV-re is felkerültek a szines karikák különféle számokkal. Szépen be is lesznek lassan tiltva ezek a gyönyörű játékok, ha így haladunk.
  • Glutamin
    Egyetértek a cikkel. Elképesztően neveletlenek már így is a mai fiatalok. Más témájú játékokat kellene kreálni. Aki ilyeneken nevelkedik... A játékok többségében sjna tényleg a mészárlás a legkényelmesebb út. Jó lenne, ha lenne más alternatíva is, de ne úgy, hogy az legyen a nehezebb.
  • Jimmyke
    Végül is a sok marha meg is tenné :)
  • Sityi
    Tiltsuk be a kést, hisze még az operákban is azzal öldökölnek!
    Tiltsuk be az autókat is, hiszen Elődke is azzal ölt!
    Tiltsuk be az áramot, hiszen a gyereknek az is eszébe juthat, hogy egy konnektorba dugott tápkábelt ejt a kádba olyankor, amikor a nővére fürdik! Sőt, tiltsuk be emiatt a fürdőkádat is!
    ... és még sorolhatnám...
  • Killgore
    Akármennyire tiltják, meg büntetik, aki igazán akar ilyen játékokkal játszani, az úgyis meg fogja szerezni. vagy fájlcserélőkön, vagy elkéri a haverjától tökmindegy. és ha a szülők nem engedik, hogy játszon veel, majd játszik akkor ha egyedül lesz. Szóval szvsz a betiltással, szigorítással nem fognak elérni semmit. Minnél jobban tiltanak valamit, annál jobban fűti a gyereket a vágy, hogy játszon vele. Szal erről kár beszélni.
  • Sityi
    "[...] nem ártana az sem, ha a szülők tudnák milyen játékot is vesznek a csemetéiknek."
    Ez a lényeg. Nem zöld vérrel meg droidokkal kellene idétlenkedni, hanem szépen leülni a csemetével, és megbeszélni vele ezeket a dolgokat. Nem kell, hogy a szülő értsen a számítógéphez, elég, ha elmondja a kölöknek, hogy ez a korhatárosdi tulajdonképpen miért is van kitalálva. A kiadók honlapján minden címnél fel van tüntetve a korhatár.
    Minden ilyen "bekattant a gyerek a Manhunttól"-ökörséget először onnan kéne vizsgálni, hogy vajon a szülők megfelelően foglalkoztak-e a gyerekkel, és csak sokadikként felhozni ezt a "vesszenek az erőszakos játékok"-demagógiát. Ha tényleg minden erőszakot be akarnának tiltani, nem maradna a természetfilm-csatornákon kívül gyakorlatilag semmi, és még azt is keményen cenzúráznák, mert hát micsoda dolog azt nézni egy 10 éves gyereknek, ahogy az oroszlán felfalja a zebrát...
  • takraj
    Egyáltalán mire jó a zöld vér? Már a Carmageddon 2000 Európai változatában is zöld volt... Szerintem még rondább, mint az igazi.... Meghát oda is zombikat tettek....tiszta horror.... :D
  • Shadow_THH
    Én ugy hiszem, hogy nem (kizárólag) a játékok felelősek ezekért ez esetekért. Hiszen ez mindd Amerikában vagy Németországban történt. Érdekes nálunk nem cenzúráznak és még mindig nem mészároltunk le senkit édesapánk a gardróp felső polcára "rejtett" önvédelmi shotgunjával.
    És teljesen mindegy hogy zöld-e a vére, vagy vér hejett a nyála folyik csak ki az ellenségnek:
    ha a gyereknek már ennyire eltorzult lelki világa (amin ugye lehetne még simán változtatni, csak ahoz oda kéne figyelni a gyerekre, ami ugye időigényes, igy egyszerübb mindig mást hibáztatni) akkor is ugyanugy megteheti (ugyis csak a nyála jön ki ha ütöm, jéé lehet hogy neki zöld a vére).
    Persze tényleg erős személyiség romboló hatása van sok játéknak (és ugye külön élmény lehet németországban anyukának, hogy a fia épp egy náci ezredet mészárol le wolfeinsteinben :) ) de a legtöbb tv műsor (nem kell hogy psziho triller legyen) ilyen nagy dózisban sokkal károsabb. Szerintem. Mert ugye ha minden nap 2db "gyilkos virussal megfertőzött méheket üldöző vulkánkitörés elől menekül a havasokban egy amerikai futva és lefutja a mögötte lévő tornádót" filmet néz meg akkor a végén még jó hogy elhiszi, főleg ilyen magas oktatási szinvonal mellett mint arra felé.

Szerintem elég lenne kicsivel jobban odafigyelni a gyerekekre, és felvilágositani arról, hogy milyen is az élet... Illetve remélem, hogy lehet ilyen egyszerű.
  • rolika
    kíváncsi vagyok, mit tiltanak be, miután rájöttek, hogy a játékoknak közük nincsen a valós erőszakhoz
  • khamwass
    Áz, zöld vér. Minden német gyerek felvágja utána az ereit, hogy lássa hogy neki is zöld-e a vére :DD
  • Robeast
    " A miniszter úgy véli, tanulmányok tömkelege bizonyítja, hogy napjainkban nagyon durvák és véresek a számítógépes játékok."
    Vajon hány ember kellhet egy ilyen tanulmány megállapításához?!
    Biztos az iraki/arab terroristák is azért ilyen állatok, mert sokat Atariztak kis korukban...
  • AS
    Felháboritó!
    Németek nagyon jo játékokat adnak ki. és szerencsétlenek a kénytelnek butitani a sebzésmodelt stb...
    Az a lényeg hogy nálunk ilyen nincs,, (még)
  • hornbali
    Inkább a játékokban mészárolgatok én is mint a valáságban.
  • The Termentor
    jaccatok szimszt gecik es forduljatok be!! en inkabb meszarolok tovabb kepernyon es nem valosagban lopom el a szomszed kocsijat es gazolom halalra a nyugdijast meg a terhes anyut.
    amugy meg az honnan veszik hogy:"ennek pedig egyenes következménye, hogy a fiatalok között világszerte nő az erőszakos bűncselekmények száma."
    ez is olyan Hogy rakos lettem csernobil miatt. nem tudni mer nagyon sok tenyezo van.
  • Pakosz
    Zold ver... akkor meg az lessz a baj hogy a gyerekek felvagjak az ereiket hogy megnezzek telleg zold e mert bioszon nem azt tanultak..
  • Punkerwork
    zöld vér szerintem még durvább mint a rendes :)
  • bitubo
    zöld vér ekkora baromságot
  • AS
    Hülyek ezek mind!
    Doom3-at! is zöld vérezni akkarták! DE IDE nem hagyta!
    És beintet a németeknek!
  • hornbali
    Azért a Microsoftos hír melett ez se kutya.