145
  • Rafaelo
    holoszoba?
  • DVDMester
    Elég már a holohisztiből.
  • ChevyG #63
  • winnie
    a film igényes, de unalmas, ellenben könyvhű.

ha valaki szép képeket akar látni, akkor érdemes megnézni.
  • Heydrich
    biztos hogy xar a film, inkább nézzétek a Bukás cimü filmet:P
  • AnuluWork #60
    Solomon bosszúja
  • AnuluWork #59
    Hozzátehették volna: tudják, ahol Medgyessyné rágyújtott. :)
  • Eye-scream
    Előrebocsátom: Nem tetszett a könyv mert unalmasnak találtam.
    Ettől függetlenül, és akármennyi hasonló könyv és film is készült már a témáról szerintem szükség van rá, mivel még mindig vannak sokan, akik azt hiszik, hogy a koncentrációs táborok, meg az antiszemitizmus "fasza" dolgok voltak. Ellenben a "mostaztánmindenkidicsőíccsezerrel" propaganda nekem sem tetszik, csak hát ma már minden kicsit is híres mű így jár.
    Más: A témáról szóló könyvek közül szerintem Robert Merle: Mesterségem a halál című műve az etalon.
  • BADE
    Mindenkinek nem,csak a zsidóknak:)
  • Bandee1987
    azért a nobel-díjat nem osztogatják oda csak úgy mindenkinek...ahhoz le is kell tenni vmit az asztalra...
  • nemcsakfeel
    zsidóként büszke lennék rá énis
  • QuippeR
    überlol
  • Bucser
    Nem tudom ki látta a Hídembert... Szerintem valami borzalom volt:D
  • Bucser
    elolvastad a Sorstalanságot??? Én elolvastam... Szerintem baromi jó könyv.. (és nem ez az első nobel díjas könyv amit olvastam Gabriel Garcia Marquezt is olvastam már , Sartre-t és Boris Pasternak-ot is) NEkem nagyon tetszett... Nem a sajnáltatásról van benne szó abszolute.. Arról szól, hogy gyerek fejjel ő hogyan élte meg a mindennapi borzalmakat...) Úgyhogy csak ennyit erről, hogy sokan azt hiszik ez a magyar irodalom... A Baj azvolt, hogy kötelezővé tették az elolvasását és osztogatták mindenhol.... Hogy hűha ez a mi fiunk könyve és nobel díjas lett.. (ennyi erővel magyar fizikusok/ biológusok/ orvosok életműveit és tanulmányait is osztogathatnák az iskolákban).. A sorstalanság maga egy nagyon jó könyv.. a Hype ami körülötte volt az vizsont rossz.. És szerintem a filmkészítés sem egy jó ötlet.. (Bár bízom benne, hogy Koltai vissza tudja adni azt a képi világot amit a könyv alapján elképzeltem...)
  • AnuluWork #51
    Egy kis Kertész.

Imádom ezeket a hatalmas összefüggésgyártókat!
  • Devla
    A színházépítés dícséretes. A filmeket támogatni szerintem pénzkidobás, főleg az olyan szennyeket támogatni, ami a magyar filmipar 90%a.

És egy magyar Nobel-díjasra büszke is lennék.
  • I.C.ram
    Nemzetközi felmérések szerint a magyarok olvasnak az egyik legtöbbet a világon. :) Szóval nem hinném, hogy ezt így kinézik belölünk, min csúcs.

Egyszerűen arról van szó, hogy az ilyen sajnáltatós könyvek mindig nagysikerek. Amerikában is tonnaszám jönnek ki szept11-es könyvek, és veszik mint a cukrot. Közben tele van ferdítésekkel meg minden kutyaszarral.
  • St
    "Tetszik tudni, ezért kapott Nobel-díjat, ha valakinek nem rémlik. Magyarként erre is büszkének kéne lenni..."

- kurvára büszke vagyok, hogy most a világ azt hiszi, ez a magyar irodalom csúcsa. Mostantól kezdve a magyar irodalom ettől a sztoritól híres. Vicc.

• nagykispeter
    Ez nem biztos mert ha nem a könyv szerint csinálják akkor lehet jó film!
  • I.C.ram
    Jó ez a visszavonósgatósdi :)
  • Garfield
    Ha ezekről készítenek és pénzt adnak ki rá, akkor ugyanúgy...

- az utcán hajléktalanok fagynak meg
    - életmentő műtétek maradnak el
    - vidéki kisiskolások éheznek, mert az iskola pénzhiány miatt bezárta a menzát, stb, stb, stb...

Idézet tőled. Vagy tévednék?

Hagyjuk már ezt az "én úgyis mondok olyasmit, amire okosabban el lehetett volna költeni" dolgot. Ilyet is kell csinálni. Ilyen alapon akkor pénzkidobás mindenféle filmfinanszírozás, a Nemzeti Színház építése, meg úgy általában a kultúra támogatása, mert ugye milyen sok lélegeztetőgépet lehetne venni az ilyen, "ablakon kidobott" lóvéból.

U.i.: Feltehetőleg nem azért készül belőle film, mert már nem elég erős a zsidó propaganda, hanem mert Nobel-díjas író elismert művéről van szó. Tetszik tudni, ezért kapott Nobel-díjat, ha valakinek nem rémlik. Magyarként erre is büszkének kéne lenni...
  • I.C.ram
    Magyar filmek 70-80% állami támogatást élvezi. Sok esetben fontosabb a kultúra támogatása, mint a bizonyos szociális intézkedések.
  • I.C.ram
    Tök mindegy mi, csak a zsidók szenvedése legyen benne, sajnos erről szól az összes nem háború-s (maga az akció) IIVH-s film.
  • I.C.ram
    Könyv is szar volt ,ez is szar lesz, szvsz :/ Nem is értem, hogy kaphatott valaki egy ilyen esetlen "mű"ért Nobel-t.

és mint tudjuk szarból nem lehet homokvárat építeni.
  • cyrus #41
    mindenesetre valszeg neked lehet igazad, mert én ezt az FHMben olvastam, ami nem egy hiteles hírforrás :D
  • cyrus #40
    pedig eskü ezt olvastam....
  • Bandee1987
    ha ez igaz lenne, akkor nem ültettek volna fát érte a zsidók az igazak útján Izraelben
  • a.carkey
    A Bánk Bán nem volt bukás. Max. csak annak tetszett, aki szereti az operát.
  • a.carkey
    A hajléktalanok beköltöztek a Móriczon az aluljáróba és össze-vissza pisilik azt. Mire odaér a Metro, élve senki sem fog onnan feljönni a bűz miatt ...
    A bűz meg nehezen megy ki. Max. ha újból arréb felépírtik.
  • dikki*yysw
    Persze ez nem volt most kérdés.
  • cyrus #35
    a többiekről meg azért nincs film, mert ha belegondolsz a zsidók sokkal könnyebben össze tudnak maguknak hozni akármit, de ezt most hadd ne taglaljam miért, maradjunk a témánál...

Ma ki szorgalmazná az Aradi vértanúkról szóló film készítsét ? Senki.. vagy max egy kis közösség... pénzt még ők se tudnának adni... :(
  • cyrus #34
    a magyar filmek 90%-a megbukik, de van ami siker lesz.

Nézd pl az Argót.... Egy kis hülye médiajuppi gány filmje, látszik rajta már az első megnézéskor hogy a 80%-a másolt más filmekből, de engem, és osk más nézőt mégis lekötött, és tetszett is, mert a színészek egymástól függgetlenül hozták a formájukat, és nagyot alkottak.

(ugyanez vonatkozik kb a Valami Amerikára)
  • cyrus #33
    jah, Schindler listája nagyon jó volt, bá r avége itt is happy end, mer szegény Schindler a végén rájön, hogy miért nem mentett meg többet és jaj és szegény és brühühüü.

Olvastam valami nyilatkozatát a feleségének, aki azt mondta hogy Schindler abszolút nem ilyen ember volt, távol állt tőle a zsidók megmentése... egy hithű náci volt, soha ilyen eszébe nem jutott volna...

Kérdem én, hogy akkor miért nem a 2. Vh. igazi hőseiről csinálnak filmet ?
  • Horned Reaper
    Azok tényleg jó filmek, a holocaust azonban mára üzletté vált. Üzlet napirenden tartani, mert valakiknek megéri. Ez a 2 kiváló film is csak ennek a businessnek a termékei.
  • Bandee1987
    Nos, a Schindler listája és a Zongorista kíváló film, attól függetlenül, hogy zsidók sorsáról szól...
  • dikki*yysw
    Inkább nem húzom fel magam rajtuk. Amit St elmondott, meg ezernyi más történt ebben az országban, de ők azok akiket egyedül sérelem ért. Én sem zsidózok, csak dédnagypapám Donnál halt meg, és a családja lószart nem kapott. Másik dédnagypapám 3 évig volt munkatáborban, elvették a család teljes vagyonát, róluk miért nincs film? És miért van Schindler listája, Sorstalanság, Zongorista (bár azt nem láttam, de mintha az is ilyen lenne) meg még ezernyi film..
    Meg egy szar SZ** nevű törpepárt, amely kezében tartja a fél országot...
  • Panzermeyer
    Sok igazság van abban, amit mondasz!
    Szerintem csak azért nem, mert félnek a bukástól. Pl.: Bánk bán, A Hídember. A bukás azért következett be, mert unalmas forgatókönyvet adtak béna rendező kezébe. Jó forgatókönyv + jó rendező + jó színészek = mozisiker
  • Bandee1987
    Nah, a doni pusztulás tényleg érdekes film lehetne. Vagy akár lehetne azokról az emberekről is, akiket elhurcoltak a gulag-ra.
  • St
    Nem érdekel a zsidó/náci/holokauszt téma ebben az esetben, itt csak állami pazarlás bosszant.

Miért nem készül 2 és félmilliárdos film a
    - a 2. Magyar Hadsereg doni pusztulásáról
    - cigányholokausztról
    - svábok háború utáni kitelepítéséről
    - 1947-es kékcédulás választási csalásról
    - Aradi vértanúkról
    - Tatárjáráról, Mohácsi csatáról, Nándorfehérvári diadalról, törökök kiűzérésről, Dózsa Györgyről, Mátyás királyról, Bocskairól, Bethelemről, Rákócziról stb, stb, stb, oldalakon keresztül sorolhatnám az érdekesebb és autentikusabb témákat.

Tényleg nem a zsidósággal van a bajom, tisztelem a kultúrájukat, szoktam kóser boltokban is vásárolni, de másokkal is történtek tragédiák ebben az országban, mások is voltak hősök, mások is voltak áldozatok, róluk senki sem fog megemlékezni sok pénzből készült, egész estés mozifilmen keresztül.
  • nagykispeter
    Jah,a könyv az irgalmatlan nagy baromság.Többször lebukott a fejem olvasás közben!Ha nem a zsidókrol szol biztos nem kap Nobel-díjjat még 10 ft-ért sem lehetett volna eladni.A film első látásra jónak tünik remélem jóis nem csak az a fél perc amit kiragadtak belőlle!Megnizni majd megakarom aztán majd látjuk!