Kétprocesszoros grafikus kártyát dob piacra a Gigabyte

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És szerinted egy 6600GT 30W-ot fogyaszt alapjáraton, és 40-et full terhelésen? (Ennyivel több a 2db-os konfig összfogyasztás az 1db-oshoz képest.)

Mert ez az egész rendszer fogyasztása.
Nem a videókátyáké.
De ez oda is van írva: ("A teljes rendszer teljesítménye (W)")

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

többet (miért nem tudok editálni?)

OK, alapjáraton. Teljes terhelésen már 2-300W, amibõl talán lehet 150W 2db 6600GT.

link - érdekes, hogy 2 kártya max. 40W-tal fogyaszt töttet, mint 1.

Ez különben is PCI-E, nem AGP.

Nem tuti... A 150W, meg a hasonló számok az egész gép összfogyasztását jelentik a tesztekben. Oda is van írva.

DragonRK
Fejlõdünk gyerekek, fejlõdünk.:)

Falconer
De õ ezt általánosságban mondta
Én sem half lifeozok, meg ilyenek, de Pl a CoD UO, maxon a durvábbb részeknél szaggat rendesen
A szar NFSU2 is néhol beszaggat, és akkor még antialiassing, meg anizotrópszûrés, meg truform, meg ilyenek még sehol sincsenek

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

grebber
Most érted mindenki ugy játszik a gépn ahogy akar és lehet hogy neki nem is teszenek az ilyen gamek.
Ha neki untig elég akor az ugy is van.

Nekem sem elég a 9600-asom le is cserélem mert csomot játszok.

Next PC upgrade: 2022

Falconer
Te most viccelsz ugye?
Egy Fx5600 az egy kalap szar
Van egy 9600XTm, és még azt sem nevezném közel sem untig elégnek, pedig HL2t meg Doom3at azt még csak fényképrõl láttam!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

grebber
Most igy utólag belegondoltam ha tudnák ezt a megoldást továbbcsiszolni és nem kéne neki adott alaplap hanem mondjuk akármilyen PCI Expreszes alaplapba belemenne és valahogy levinnák a költésgeket és a fogyaztást egy ilyen VGA két darab X800XT-vel esetleg két 6800Ultrával.

<És ekkor logott a bilibe a kezem és felébredtem>

Ha jol emlexem, az agp specifikacioja szerint tapcsati nelkul 75 w-ig kepes kiszolgalni videokartyakat. Ket 6600gt chip terheles alatt megeszik 150 w-ot, ez tuti.
grebber
Hát akkor kell a ráknak.

Kisebb helyet foglal, fõleg, ha kettõ kellett a szokásos Molexbõl.

Most mondom, hogy nemrég áttértek erre a 3x2-es típusra grafkártyáknál.

Akkor áruld már el nekem is, mert én sem találom így elsõre <#rinya> csak nem az a kis fekete a jobb felsõ sarkában ? Bár azt kétlem. Nem szabványos tápcsati dugasz.

NA és akkor két ilyen kártyát beletuszkolni 1 SLI-s alaplapba <#nyes> Az már 4 grafikus proci lenne.
Mindenesetre kezd az ügy 3DFX-re hasonlítani. A Voodoo 5500-on nem 4(vagy 5?)GPU-volt ?

s1lkforrent
1.Kell neki SLI alaplap
2.Gigabyte(!!!) SLI alaplap kell neki
Nem! technológiai okból, hanem a marketing miatt...

\"aki nem hiszi az bekaphatja a nyalókát. én profi vagyok\"-kbupdate \"Egy informatikus intelt használ.\"-CyrSyS \"állítom én windowshoz is jobban értek mint itt bárki a linuxhoz\"-kbupdate

grebber
Hát az XGI is hasonlót csinált sima alaplapba de ki tudja majd kiderül.

Hát sokkal jobb lenne, ha nem kellene neki SLI alaplap. De elképzelhetõ, hogy mégis kell esetleg, mert a chipsetben is van valamiféle külön támogatás az SLI-hez. Nem biztos, hogy ezt ki lehet váltani valahogy, csak mert egy slotban van a két GPU.

grebber
Ja látom néd má a kis kaméleont. :)

Van rajta. Mostanában a jobb felsõ sarokban látható 3x2-es a divat. De kit érdekel? Lehet, hogy nem is kötelezõ használni (csak pl. olyan alaplappal, ami nem elég stabil tápot ad a kártyának alapból).

grebber
Ja és én nem látok rajta tápcsatit.

grebber
Ja útolag megjegyzem ez nem sikerült az XGI-nak.

a megadott kritériumok kivételével szted miért nem jo egy fx 5600?
SinClaiR
he?

Ex UT-s, ex BF\'42-es, ex WoW-os Most Lotros, UT3 as. A64x2 6k+, 4Gb Geil DDR2, 1Tb Hdd, HiS HD2900XT, GA M56S-S3

grebber
Ez nagyon király ne alaplappal eggyütt adják.
Külön adják és óccsóért.
De tuti amilyen hülyék külön nem fogják adni vagy igen ,remélem ja.

Ezt miböl gondolod h egy fx 5600 untig elég?:))
Szoktál játszani?:)

Felesleges még ilyen kártyákba gondolkodni 2 eset kivételével. Grafikus emberkének illetve akik játékgépnek hivják a számitógépet és örömét lelik a half life 2-be. Amugy maximum egy gef fx 5600 untig elég
Omegared
"Az eddig napvilágot látott információkból az sem derült ki, hogy vajon az SLI alaplapok mindegyike támogatja-e majd az új kártyát."
Ez egy sima PCI-Exp. kártya... miért kéne neki SLI-s alaplap... szimplán a kártyán csinálták meg az sli-t... LOL SG!!!!
amúgy ez már kb 1 hetes cikk

hát az ára szvsz valahol a 6800 ultra körül lesz, viszont ezesetben meg jobb vétel lesz :)

Punkerwork
gondolom külön táp is kell neki :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.