Jönnek a viselhetõ nappanelek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
Nem tudom vajon hány magyarországi háztartásnak van erre 4 millió forintja. És ha lenne is, lehetne számolni, hogy 36 forintjával mikor térül meg...
A cikkel kapcsolatban ez a wattonkénti egy euró tényleg fantasztikus. Egy teljesen hétköznapi szenes erõmûblokkot is kb. 1 euró/watt ár teljesítmény viszonnyal lehet felhúzni, de ahhoz még kell egy bánya is, és az állandó kitermelés!!! Ezt pedig csak ki kell tenni a napra! Kérdés csak az, mennyi a cella élettartalma???
szuper !!
Arról nem is beszélve, hogy mivel a tervezésnél nem vették figyelembe a természetet, pont egy olyan helyre telepítették az erõmûveket, ahol madarak vonulnak át... így szép nagy vérfürdõ lett a vége...
HUmanEmber41st: kocsikon elég jól bírja, sõt a háztetõn is, már kiforrot annyira a technológia, hogy idõjárás álló legyen.
nebancsa: igen, ez Magyarország sajnos. Németországban a visszatápált áraom köteles átvenni a szolgáltató. Itt ilyen, olyan engedély kell mindenhez, elveszik az ember kedvét attól, hogy bármit csináljon. Legyen szó akár szélkerékrõl akár napelemrõl...
-A napelemek télen is termelnek áramot, csak kevesebbet.
-Otthonra a napkollektor olcsóbb (még ennél is) s Mo-n már több ezer épületben használják. Haverom (asszem 800e-ért vette) azt használja, a melegvíz (télen-nyáron) arról megy.
-A hõszivattyú is nagyon hasznos (kb 2-3 milla) nyáron hût-télen fût, nagyon tartós rendszer.
Csakhát az Unióban talán egyedül Mo-n nincs állami támogatás az ilyen berendezésekre..
viszont a napelemes-ventilátoros sapka nyáron biztos rulez volna..
szép fehér néhány tíz méter magas,nem tájidegen(de lefestheted zöldre ha gondolod) egy modenr,szolid szélmalom,és mitöl hangos? szerintem semmitöl:o)
sok kell? ha minden mûsodik családban lenne(nálunk nem lesz tudom) akkor már külföldre is termelhet az ország , fõleg ha szeles hónapot zárnak:o)
Amúgy kulturáltabban is társaloghatnál.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Meg ha több ilyen ötlet lenne az sokat segítene.
Elõbb megfigyelik ki mit szól hozzá.
Ennek egyik elõnye hogy hajlékony és olcsó, így tõbb helyen alkalmazható.
ez a napelem olcsó. (kiemelve, háromszor aláhúzva).
Ráadásul mivel tualjdonságai megengedik, sok helyen, és könnyen alkalmazható.
Következmény: sokkal jobban el fog, el tud terjedni, mint a mostanában használatosak.
csak mert nekem nincs.
nem mondható éppen tucatautónak...
a cikkbõl meg kifelejtették, hogy a napelemek legjobb hatásfokon felhõs idõben mûködnek :)
- Mercedes E-class
- Mercedes S-class
- Maybach
A kocsi álló helyzetben kikapcsolt motorral is hideg marad a napon, közsönhetõen annak, hogy a napelem a klímát járatja az áltla elõállított energiából.
http://lolscript.uw.hu , mIRC script, IRC tipp ... Nem vagyok agresszív, letépem a fejed! Tévedni emberi dolog. Másra kenni még emberibb...
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
otthon is biztos lehet vmi használható dolgot rákötni,csak aksi kell oda is,ha abbol is lesz elérhetõ áron kellõ teljesítményû szerintem nagyon hasznos lehet egy ilyen
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
ráadásul ezeknek nem nagy karbantartás kell
"
Hát, lehet hogy nemsokára az is meglesz <#papakacsint>#papakacsint>
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Nem vitatkozom, csak igazam van. (Dunning-Kruger)
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
hát a rohatt anyjukat.
*hihi ** *