37
  • HUmanEmber41st
    #37
    "Hidegfúziót" a NÉPnek !!!!!!
  • Tetsuo
    #36
    A kisembernek soha nem éri meg, s ha mégis, akkor majd lejjebb viszik a vételárat..
  • [HUN]PAStheLoD
    #35
    Hu ez mekkora biznisz .. veszek ilyen tekerős szobabiciklit és akkor legalább edzek is meg pénzt is keresek ^.^
  • pipaxy
    #34
    Itthon is köteles az áramszolgáltató a normál villamos energiaárnál jóval drágábban megvásárolni tőled az áramot. Ha jól emlékszem talán 36Ft. csúcsidőben, vagy valahol e körül. Meglehet, hogy rengeteg engedély kell nálunk egy kis házi erőmű létrehozásához, de szerintem nem ez az oka annak, hogy nincs minden második háztartásban ilyen. Hogy legyen egy 3-4 kilowattos erőműved, be kell ruháznod vagy 2 millió forintot. Ez után venni kell még egy megfelelő minőségű és teljesítményi invertert kb. ugyanennyiért, hogy az áramszolgáltató egyáltalán szóba álljon veled.

    Nem tudom vajon hány magyarországi háztartásnak van erre 4 millió forintja. És ha lenne is, lehetne számolni, hogy 36 forintjával mikor térül meg...

    A cikkel kapcsolatban ez a wattonkénti egy euró tényleg fantasztikus. Egy teljesen hétköznapi szenes erőműblokkot is kb. 1 euró/watt ár teljesítmény viszonnyal lehet felhúzni, de ahhoz még kell egy bánya is, és az állandó kitermelés!!! Ezt pedig csak ki kell tenni a napra! Kérdés csak az, mennyi a cella élettartalma???
  • Tetsuo
    #33
    Sopronban pl néhány parkolójegy-automatán is van napelem már jópár éve..
  • HUmanEmber41st
    #32
    kocsikon elég jól bírja, sőt a háztetőn is, már kiforrot annyira a technológia, hogy időjárás álló legyen.
    szuper !!
  • Supergamer_real
    #31
    Cat: sajnos a forgólapátok is elég hangosak, ott ahol ezt a megoldást tömegesen alkalmazzák, pl Angliában a tengeren.

    Arról nem is beszélve, hogy mivel a tervezésnél nem vették figyelembe a természetet, pont egy olyan helyre telepítették az erőműveket, ahol madarak vonulnak át... így szép nagy vérfürdő lett a vége...
  • Supergamer_real
    #30
    A kérdés nem az volt, hogy van-e pénzed ilyenre vagy nincs... hanem arról, hogy az ötlet már meg van valósítva... nem kell venni ha nem tetszik vagy nincs rá pénz. De már elérhető.

    HUmanEmber41st: kocsikon elég jól bírja, sőt a háztetőn is, már kiforrot annyira a technológia, hogy időjárás álló legyen.

    nebancsa: igen, ez Magyarország sajnos. Németországban a visszatápált áraom köteles átvenni a szolgáltató. Itt ilyen, olyan engedély kell mindenhez, elveszik az ember kedvét attól, hogy bármit csináljon. Legyen szó akár szélkerékről akár napelemről...
  • HUmanEmber41st
    #29
    Na majd veszek ilyen napelem-filmet, kiteszem a tetőre, és majd megnézem, hogy bírja a jégesőt, meg a havat..
  • nebancsa
    #28
    Sőt nem hogy állami támogatás nincs de külön büntető adót kell fizetned hogy ha napelemet akarsz felrakni a házadra...
  • Tetsuo
    #27
    -A forgólapátok infrahangot keltenek, amik lehet hogy károsak.
    -A napelemek télen is termelnek áramot, csak kevesebbet.
    -Otthonra a napkollektor olcsóbb (még ennél is) s Mo-n már több ezer épületben használják. Haverom (asszem 800e-ért vette) azt használja, a melegvíz (télen-nyáron) arról megy.
    -A hőszivattyú is nagyon hasznos (kb 2-3 milla) nyáron hűt-télen fűt, nagyon tartós rendszer.
    Csakhát az Unióban talán egyedül Mo-n nincs állami támogatás az ilyen berendezésekre..
  • Cat #26
    nem a forgólapátok zajosak, hanem a generátor, ami termeli az áramot
  • Freddy TNT
    #25
    Létezik. Kb 10 éve volt egy baseball sapkám, amin volt egy napelem és egy kis ventillátor. (állítólag homloklebeny-gyulladást okoz vagy mit)
  • HUmanEmber41st
    #24
    Az a baj, hogy télen nálunk nem nagyon süt a nap..
    viszont a napelemes-ventilátoros sapka nyáron biztos rulez volna..
  • HUmanEmber41st
    #23
    A szélerőmű csak tényleg szeles vidéken (tengerpart főleg) jó, és az el nem fogyasztott energiát meg csak akkumulátorban lehet tárolni, annak meg nem valami környezetkímélő az előállítása legalábbis én úgy tudom..bár akkor lehet valami mini vízbontót üzemeltetni, az így (durranógáz) formájában eltárolt energia már környezetkímélőbb..
  • citkar
    #22
    egy szélerőmű mint írtam sok áramot tud termelni,ahol én láttam,eyg farmon vmi gazdának volt,hitelre építette s 10 év mulva lejár a hitel törlesztés,csak hozza a pénzt

    szép fehér néhány tíz méter magas,nem tájidegen(de lefestheted zöldre ha gondolod) egy modenr,szolid szélmalom,és mitöl hangos? szerintem semmitöl:o)

    sok kell? ha minden műsodik családban lenne(nálunk nem lesz tudom) akkor már külföldre is termelhet az ország , főleg ha szeles hónapot zárnak:o)
  • TeszteloPontHu
    #21
    Igen, csak baromira tájidegenek, zajosak, sok kell belőlük és drágán állítják elő az áramot. Más bajuk nincs :)
    Amúgy kulturáltabban is társaloghatnál.
  • zpe
    #20
    Ez szerintem is rendkívül nagy dobás! Elsősorban nem az a lényege,hogy 7%-os a hatásfoka, hanem,hogy a ár/teljesítmény aránya nagyon jó valamint,hogy hajlékony és könnyű. Nekem annyira tetszik,hogy a háztartásban amint lehet használni is fogom ! Sőt, autóban magaddal viszel föltekercselve mondjuk 4 négyzetméternyit az már kb 120W-ot tud produkálni ami pl. nyáron hűtőtáska működtetéshez szerintem ideális dolog.
  • Scape
    #19
    Ez talán lépés a környezetvédelem felé. Nem a végső állapotot írták, hanem ez az ötlet és hogy miminderre jó. Írták is hogy cél a 10% elérése.
    Meg ha több ilyen ötlet lenne az sokat segítene.
    Előbb megfigyelik ki mit szól hozzá.
    Ennek egyik előnye hogy hajlékony és olcsó, így tőbb helyen alkalmazható.
  • Coornail
    #18
    En baromi jo otletnek tartom, es ha tehetnem mindenhova raknek ilyet. Ee en kifejezetten orulok, hogy az eu ilyen fejlesztesekre kolt, 1 pont nekik...
  • jeec
    #17
    A hír lényege:
    ez a napelem olcsó. (kiemelve, háromszor aláhúzva).
    Ráadásul mivel tualjdonságai megengedik, sok helyen, és könnyen alkalmazható.

    Következmény: sokkal jobban el fog, el tud terjedni, mint a mostanában használatosak.
  • WiLDoR
    #16
    ah, ez jól is hangzik, de neked vannak millióid egy ilyen mercire.
    csak mert nekem nincs.
    nem mondható éppen tucatautónak...

    a cikkből meg kifelejtették, hogy a napelemek legjobb hatásfokon felhős időben működnek :)
  • p00h
    #15
    már bocs de jóhülye vagy, mert a szélerőművek qrvafontosak, és egyre fontosabbak lesznek a jövőben, szal ne ugass olyanról amiről nem is tudsz semmit (éncsak tudom mert tanultam :D)
  • Supergamer_real
    #14
    Az ötlet jó, de kétségkívül NEM eredeti. 2002 óta rendelhető a következő autókhoz:

    - Mercedes E-class
    - Mercedes S-class
    - Maybach

    A kocsi álló helyzetben kikapcsolt motorral is hideg marad a napon, közsönhetően annak, hogy a napelem a klímát járatja az áltla előállított energiából.
  • dduma
    #13
    Hehe
  • The Termentor
    #12
    inkabb fizetek x penzt es nem a "sajat godromet asom" mint ahogy ezt 6 milliard ember teszi! jaruljunk hoza egy kicsivel is ahhoz hogy a gyerekeinknek ne egy pusztulo vilagba kelljen felnoni. jo ez mar igy is pusztul de ennel nem kene jobban.
  • citkar
    #11
    én látok benne fantáziát,nem fogja megmenteni a világot,de pl egy sátorozásnál,jó feltölti a telót vagy az éjjelilámpa aksiját
    otthon is biztos lehet vmi használható dolgot rákötni,csak aksi kell oda is,ha abbol is lesz elérhető áron kellő teljesítményű szerintem nagyon hasznos lehet egy ilyen
  • bunny
    #10
    Azért a sok felmerülő kérdés ellenére jó dolog, hogy ilyenre is költ az EU, szívesebben olvasnék több ilyen jó ötlet felkarolásáról.
  • Chappy
    #9
    mi is veszünk egyet-kettőt!
  • citkar
    #8
    egyes északi államokban lehet szélerőművet építettni kölcsönre s annyi áramot termel hem hogy nem kell fizess de van maradék,amit az áramszolgálltató megvesz tőled,miután a kölcsönt visszafizetted,ingyen áramod lesz s fossa a pénzt
    ráadásul ezeknek nem nagy karbantartás kell
  • valaé valaé ná
    #7
    "ahoz, hogy megfelelően feltöltsön pl. egy mobil telefont ez a szerkentyű, ahoz olyan erős napsugárzás kéne, hogy ahoz már én ezt fel nem venném mert megsülnk benne!!!
    "

    Hát, lehet hogy nemsokára az is meglesz
  • Berber
    #6
    Lehet ezt mosni? Bírja a gyürődést? Azt hallottam, hogy a processzor lapka készítés, és a napelem silicium közös elven nyugvó dolog. Most állítólag olcsóbbá vált a tiszta silicium gyártás. Van a kettőnek köze egymáshoz? Nagy buli lessz ha rengeteg pici naperömüvet fogunk használni, nagy és büdös vegy, és atom erőmüvek helyett!
  • Glutamin
    #5
    Szerintem sem rossz az ötlet. MAjd kiderül, h ténylegesen mennyi kakót bír leadni. Pl jól jöhetne az autók tetejére is. Nyáron besegítene a légkondinak hajtásába. Ha elég olcsó lesz, tuti befutó.
  • Cat #4
    kabáton pl sztm sincs értelme, de sátrakon, melegházi fóliákon, napvédő ernyőn és egyéb nagy felületü használati tárgyakon sztm semmi akadálya, mindegyiknél kihasználható
  • akyyy
    #3
    ahoz, hogy megfelelően feltöltsön pl. egy mobil telefont ez a szerkentyű, ahoz olyan erős napsugárzás kéne, hogy ahoz már én ezt fel nem venném mert megsülnk benne!!!
  • kidintwo3
    #2
    Az emberek ruhát akarnak hordani nem egy aggregátort. Nem sok jövőt látok ennek
  • nemcsakfeel
    #1
    nem hiszem hogy azzal a pár század milli amperrel bármire is mennek.. ez csak jó reklám, de semmi haszna nincs. legalább annyira hatékony, mint hogy építsünk szélerőművet, mert az környezet barát alapon.
    hát a rohatt anyjukat.