17
  • pemga
    #17
    Ok, ok, de volt bármi hatása is annak, h. ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek? Mondjuk a sales-es mutatókban érzékelhető volt, vagy felmutatott valamit a nyomozás? (A kanálon kívül :)).

    Másrészt szerintem túl sokat feltételezel a cégek biztonságáról, nem feltétlenül kell azt szó szerint ellopni: pl. Gézuka designer, laptopján dolgozik, hazamegy a gépével, otthonról felcsatlakozik, oprencere valamiért helyből megnyitja a foldereket v. belekerül a shared-jei közé valamelyik share-elő hálózaton, és máris kint van. Voilá. Pár hete volt is egy ilyen cikk, hogy a cégek fel sem ismerik, mekkora probléma ez. Ezek után analizálhatsz logokat :).
  • BiroAndras
    #16
    Olyan is van, hogy BMV : Busz, Metró, Villamos.
  • dez
    #15
    A képek nem a semmiből jelennek meg a neten, azokat vagy IRL lopják el, illetve használják fel illetéktelenül (IRL nyomozás), vagy elektronikusan lopják el, aminek szintén maradhat nyoma (logok, stb.).

    Ja, és is rosszul írtam, BMW.
  • pemga
    #14
    Volt hatása? Mármint a BMV-s dolognak? Akár sales, akár rendőrségi vonalon? Nem vagyok egy virológus, de megtalálni a forrást, pláne egy olyan nagyon és kusza helyen, mint a net; hát nem egy könnyű feladat.
  • dez
    #13
    Nem hiszem. Ez így csak egy kósza hírecske, ezért nem érné meg. Sokkal nagyobb ereje van a meglepetésnek.

    Ilyen esetben az ismeretlen tettes elleni feljelentés a megszokott, mert a rendőrség dolga kideríteni a tettes személyét, és még nekik sem mindíg sikerül hozzájutni pl. fórumlátogatók adataihoz, stb. Épp a nyáron volt egyébként egy olyan botrány, kiszivárogtak a BMV (ha jól emlékszem) új autójának képei, és a cég vezetői a plafonon voltak miatta. (Ők is ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést.)
  • dez
    #12
    Más a találgatás, és más a titkos információk kiadása. Itt az utóbbiról van szó.
  • pemga
    #11
    Szerintem ez PR-fogás. Most őszintén _ismeretlen tettes ellen_ feljelentést tenni, mert idő előtt kikerülnek publicity fotók meg ilyesmik. Külső embernek pl. rendőrség esélye nincs ez alapján megtalálni bárkit is. Viszont cikkeznek róla az újságok, "annyira újak vagyunk és annyira szeretnek minket, hogy idő előtt meg akarnak tudni mindent a cuccainkról..."

    Érdekes módon az autógyártók is kezelik a kérdést valahogy, de ilyet, hogy ismeretlen tettes ellen, még nem hallottam.
  • arty
    #10
    pedig látod, van rá "joguk" :) ipodot minden fa alá!
  • rolika
    #9
    én is ideges lennék, ha azt hinném, a jól fizetett mérnökeim/dizájnereim kitaláltak valami überf.sza dolgot, és közben ugyanerre jut 1-2 csórikám a netes fórumokban...
    csak éppen nem a rajongókat próbálnám bebüntetni ;-D
  • [HUN]PAStheLoD
    #8
    Persze .. ne gondolkozz, csak fogyassz/vásárolj! ^.^
  • arty
    #7
    ha találgatok, beletrafálok, akkor mehetek a biroságra? ;)
  • FTeR
    #6
    Alma gépet csak képről láttam, de ha jól tudom ezek az i programok az os telepítésekor felkerülnek a gépre és ikon formájában megjelennek azon az indító menün. Ebben a szoftvercsomagban van minden jó, média lejátszó, mindenféle szerkesztő progi, stb. Csak úgy mint az M$-nél, a különbség az, hogy az M$-t perelik ezért...
  • dez
    #5
    Pl. egy FlashGet-tel a here.htm file kihagyható az ügyletből. (És talán az "azonnali töltés" helyett a "feldolgozás" kiválasztásával a másik texteditoros ügylet is. Ez nem mindíg működik.)
  • zozo2001hu
    #4
    Megtaláltam rendkívül furfangos megoldás, itt a link:

    How to download trailers from apple.com
  • zozo2001hu
    #3
    Hát én így is quicktime alternative és real alternative progikat használok, ezek nem tesznek fel annyi szart és nem indítanak el automatában egy csomó vackot:)
  • Cat #2
    ugytudom csak a pro val lehet menteni
  • zozo2001hu
    #1
    Üdv Mindenkinek!

    Nem teljesen ide tartozik, de hátha tudtok segíteni:)
    Szóval hogyan lehet olyan quicktime moviet lementeni aminél a save as funkció be van szürkülve. Pl. az apple weboldaláról letöltök egy mozifilm előzetest, windows alatt a dokumentum könyvtár alatt lévő temp könyvtárba letöltődik a file amit át kellene nevezni és átmásolni valahová, de zárolva van a file és ha bezárom a böngészőt törlődik a temp könyvtárból a file.

    Van valakinek megoldása erre?