35
The Thing: A Dolog cimü film
-
kisaba #35 Sziasztok
Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan tudnám beszerezni DVD-n a filmet? -
LSG #34 Nekem megvan a full OST. Ha tudsz egy helyet szívesen feltöltöm. Egyébként nálam is alapmű. Bármikor meg tudom nézni. És igen valóban Morricone írta a zenéjét. :)
Nekem kimondottan tetszik, hogy valahogy végig olyan sejtelmes és valahogy kellemesen lassú a film. Utánozhatatlan hangulata van. -
UnnameD #33 A téma zenének nem tudjátok a címét? Elvileg Ennio Morricone alkotta azt is. téma
fantasztikus ez az egyszerű zene. -
#32 most néztem meg megint , ez az egyik kedvenc filmem.
a speciális effektek még ma is látványosak és a film végig izgalmas marad -
Daniel19 #31 Én egy pár éve láttam ezt a filmet még fiatalabban, és akkor nagy csalódás volt, mert olyan filmre számítottam, amely pörgős és nagyon ijesztő.
Egy pár évvel később, érettebben és Carpentert már jobban ismerve, újra megnéztem a filmet és elkezdtem értékelni. Carpenter filmjei mindig lassan indulnak és felfelé építkeznek, de a film végére bepörögnek.
A film nem az a ma ismert ijesztgetős horror típus, hanem az a lélektanilag ható, sötét, nyomasztó, bezártság érzetű film.
Valóban alapmű, nagyszerű technikai megoldásokkal melyek tényleg ma is megállják a helyüket, és elmondható, hogy sok mai film erre a filmre építkezik.
Érdekes egyébként, hogy a filmnek Ennio Morricone lett a zeneszerzője, hisz Carpenter mindig maga írta filmjeinek muzsikáit. Kíváncsi lennék, hogy hogyan került Morricone a képbe, illetve, hogy Carpenter hogyan egyezett bele, hisz mint ismeretes, Carpenter nagyon akaratos és nem képes kompromisszumokra.
Néhány kép a filmből:
-
Lee732 #30 Én csak most tudtam meg, hogy a The Thing elődje az 1951-es The Thing From Another World volt. Kiskoromban láttam a filmet, arra emlékszem csak, hogy egy olyan lény jön a Földre, aminek a bolygóján a növények és nem az állatok fejlődtek inteligenssé. Szerintem nagyon egyedi ötlet. Ráadásul akkor nagyon izgultam rajta. Sok film szedett innen ötleteket, pl. Alien.
Nem tudja valaki, hol lehet ezt megszerezni? -
#29 Vegulis Carpenter ur minden filmjenek olyan a vege, hogy lehetne folytatni... :) -
#28 A játékban folytatták is. És ha láttad a végét akkor tudhatod hogy...... -
kowajano #27 ha egy kicsit jobban belegondoltok simán lehetne folytatni ezt a filmet. Végülis a film végén nem derül ki hogy tényleg megölték e azt a valamit simán bele lehetne költöztetni a Kurt Russel be vagy a másik manuszba ezt a " lényt" és folytatodhatna jobb technikai háttérrel az ujabb borzongás akár egy másik helyszinen -
#26 a Psycho egy teljesen más kategóriába tartozó horror film,szerintem...
-
flashX #25 itt -
flashX #24 A thing a világ 22.ik legjobb horrorfilmje -
flashX #23 én ugyan még nem láttam...micsoda szágyen.. -
flashX #22 Nekem tetszett, de azé nem a világ legjobb horrorfilmje
Az ez -
#21 jol szoltál brother! -
#20 A Carpenter filmek közül nekem a The Thing és a Vámpírok rulez, a többi is nézhetQ, de ez a két alkotás kifejezetten jó és sok horror mai elb@szott horror alapja lehetne... -
#19 Igen a Carpenter félére gondoltam! :P -
#18 Hmmm... Meglepodtem, hogy most nyilt egy ilyen topic. Meg kell mondanom, jomagam nagy Carpenter rajongo vagyok, es ugyan a kritikusok tenyleg lehuzzak a filmjeit, nekem nagyon tetszettek. Lehet, hogy elfogult vagyok mondjuk. Szerintem is nagyon jo volt a Mars szelleme, meg a Vampirok is nagyon bejott nekem. MTV1 (M1) szokott leadni Carpenter filmeket, nyomtam is videora, amikor voltak a regi klasszikusokat. A köd egy nagyon nagy favoritom, ez elerheto mar DVD-n vagy ripben, vagy barmiben? Meg sosem lattam DC-n. Arrol tudok, hogy a kozelmulban megjelent az Elpusztithatatlanok, es a Sotetseg fejedelme, A Dolog is megjelent?
Es meg kell mondjam, nekem meg az "ujabb" filmjei kozul nagyon tetszett Az Orulet torkaban cimu alkotasa is. A mai napig az jut rogton eszembe, ha ejszaka biciklistat latok az orszaguton :) -
#17 én láttam az 1951-es eredetit is a TCM-en. Jujj de félelmetes(en gagyi)volt :) -
winnie #16 nekem a kedvencem pedig nem mai darab (1982)!
olyannyira nem mai darab, hogy 1951-es. ha te a carpenter-verzióra gondolsz, akkor az csak egy feldolgozás. -
neuro #15 Nekem a Christine, a Menekülés New York-ból, a The Thing, a Támadás a 13-as rendőrőrs ellen, A Köd és persze az örök klasszikus Sötétség Hercege tetszett a legjobban. Ezeket mindet a 80-as években csinálta :) -
#14 Nekem a Mars szelleme teszett, bár sokan lehúzták...Régiekből a They Live! az etalon. Máig fogós hangulatú/elgondolkodtató film. -
neuro #13 Kár hogy John Carpenter mostanában (elmult 10 év) már csak szar filmeket csinál :( -
Gyusz #12 Nekem is az egyik kedvenc filmem. A kora ellenére nagyon jól meg van csinálva. Állandóan feszültségben tartja az embert, sosem tudod ki van megfertőződve. Nekem a játék is bejött, PS2-portoláshoz képest nem olyan rossz. -
#11 -
#10 -
#9 -
#8 én szeretem a régi filmeket...mi a kedvenc filmed topikba be is írtam egy csomót!:) -
#7 ez is! -
#6 sajnos!
a játék nem lett ugyan olyan hangulatos mint a film! -
#5 Itt egy link hozzá! -
#4 a játék szvsz kicsit ellaposodott egy idő után, az alapsztoriból többet is ki lehetett volna hozni.
amúgy jó film! -
#3 nekem a kedvencem pedig nem mai darab (1982)!
a trükkökben ma is megállja a helyét! -
#2 nem láttam még,csak a játékkal játszottam,pedig a filmre is kíváncsi vagyok!:))) -
#1 Yeah végre sikerült ezt a nagy klasszikust DVD-n is megszereznem!
A legjobb horror!