44
Jön az Armageddon? (:op)
-
Vlala #44 :-) -
#43 papjancsi... "én azt hiszem iszom még egy pohárral" :)))) -
Vlala #42 mindenkinek hinnie kell valamiben...
nah iszom még egy pohárral :-) -
#41 Annyira nevetséges ez a Nostradamus sztori.
Anno 2000-es év előtt mekkora hájpot csináltak belőle.
Minenki vette a könyveket és olvasott a világvégéről.
Aztán csak nem jött be semmi sem...
De persze ha most kiadnának egy új nyomtatást, abban már feketén-fehéren szó lenne a 2. sivatagi viharról is, és bush újraválasztásáról szintén...
BROÁF -
#40 pontosították a pályaadatokat
ennyit a világvégéről :o) -
Vlala #39 fene tudja... szvsz ha a világvégét érintő helyek bármelyikén esik, akkor elmarad... nem tudok Nostradamusul... -
#38 és hol kell esnie az esőnek? és melyik időzóna plusz időszámítás szerint? :) -
Vlala #37 Ma is lesz világvége.
Nostradamus megjövendölte, hogy lesz, csak a dátumot néztük el. Ugyanis: ha a kétezerre "tervezett" világvégéjéhez hozzáadjuk a szökőévek +1 napjait, az aktuális kamatokkal számolva, akkor pont ma lesz a Nagy Világégés.
Ja, és Nostradamus apró betűs jegyzetet is írt: eső esetén szombaton rendezik meg. -
#36 viszont jól lehet vele hisztit kelteni :) tényleg az eddigi legnagyobb valószínűség, de azért van még mit gyúrni... -
TheZsenyka #35 Már megint jön a világvége :)
Idézet a szenzációhajhász cikkből:
"Elmondása szerint a 2004 MN4-et valószínűleg szikla alkotja, mint a legtöbb aszteroidát. Ezt azt jelenti, hogy a légkörben nagy része elégne. Ha viszont vas alkotja, szinte sértetlenül jutna el a felszínig, ahol a mérete alapján 100-150 hidrogénbomba erejével pusztítana, jelentette ki Floyd."
Tessék mondani, mit jelent az, hogy "100-150 hidrogénbomba erejével"? Mégis, mekkora H-bombára kell gondolni? :) 100db 1Mt vagy 150db 50Mt? Fazon azt sem tudja, hogy mit beszél. -
#34 nem nézek tévét, olvasok helyette
-
Vlala #33 Szép, új világ.
Ne nézz annyi tévét :-) -
#32 ma lehet, hogy semmibe, de az unokád lehet, hogy majd egy sima náthába....
-
Vlala #31 Sziasztok, MA mibe fogunk belehalni? -
#30 :))
De amugy tipikus amerikai izé lesz. Direkt igy csinálták. Ünnepeljük a függetlenség napját + lőjjünk bele egy meteorba! :D -
Vlala #29 szegény... -
#28 ez meg a másik, meg ott az infláció is... -
#27 tudom, de vlaszeg véletlen egybeesés. Ha vélévvel korábban indul akkor dec24 re ér oda :P -
#26 amúgy is belecsapódunk a napba, szal nem tom mit aggódtok -
#25 Amikor a Jani ujra akarta inditani szoltam neki hogy kesz a rantotta erre meg hulyeje ott hagyta az meg elszalt magatol...ki tudgya hol van most :( -
#24 Nem arra gondoltam.
Július 4 = Függetlenség napja :)) -
#23 aaaaarggghhh -
Ben C #22 Mike nem tud válaszolni, mert agyoncspta egy meteor.
Jön a világvége :o) -
Vlala #21 Azt hiszem, maximálisan kihasználom. Éppen ezért nincs időm azon gondolkozni, hogy hogyan és mikor fogok elpusztulni. Tudod, Carpe diem vagy mifene... -
#20 Ahh ilyet mar mi is csinaltunk a Jani-val oszt nem volt nagy szam :D -
#19 a Föld így is, úgy is előbb utóbb elpusztul, rólad nem is beszélve, szal használd ki amíg lehet :) -
#18 csak hülyéskedek ám :) -
#17 mert k. messze van az üstökös! -
#16 Vajon miért pont július 4.-ére? :)) -
#15 de volt, tök feleslegesen az utolsó bekezdés erről szól. amúgy tényleg egy érdekes, jó misszió lesz - és fél év múlva már célhoz is ér :) -
#14 a cikkben sehol nemírtak világvégét, vagy de? o.O
tudomanyos kutatasrol van benne szo :P -
#13 régebben is mindig megvoltak az adott kor apokalipszis-legendái. bármelyik szentkönyvben megtalálod, és a "majd eljön"-t sokszor társították a következő évvel, bármelyik nap- vagy holdfogyatkozással, a következő kerek újévvel (a legjobb, hiszen egy többé-kevésbé hasraütésszerű számozást vesznek alapul), bolygók együttállásával, és amit még el tudsz képzelni.
a másik meg, hogy a mai kultúrában már egyre kevesebb szenvednivaló jut a jóléti társadalmakban, és így valamilyen formáját kell találni a rossz-érzésnek (lásd világvége, depresszió-divat, öngyilkosságok) - és emellett valami mást is, ami segít helyreállítani a szükséges egyensúlyt -> emiatt vált divattá is a mai korban az ősi keleti filozófiai irányzatok megismerése (természetesen leginkább a szükségesen nyugati stílusra gyúrt változata), és a transzcendentális/megmagyarázhatatlanba vetett hit: mikor rájönnek az emberek, hogy a pénz, a teljes munkába merülés és egyáltalán ez az anyagi nem tesz boldoggá, akkor valahova menekülni kell. és most ez néhány ilyen divatos menekülési ág. az apokalipszis-legendák pedig itt jönnek a képbe, mert "zuhanó repülőn nincs ateista ember" - könnyebb úgy hinni, ha lezárjuk a horizontot. -
Vlala #12 lehet... na mindegy, már elkeveredtem a sok világvége között.
Mítosz? A mítoszok (legendák) valami jót szoktak hordozni, pl. görögöknél Herkules, Római Birodalomból most nem jut eszembe senki (bad sectoros a fejem),aztán Robin Hood, Sobri Jóska, Batman, meg a többi papírhős. Most hogy jött ki ez a "Mindennap világvége" akció?
-
#11 a napfogyatkozás 99 augusztusában volt :)
amúgy meg mítoszok minden korszaknak kellenek, ma a tudomány korában meg "tudományosan megalapozott" mítoszok vannak, legalább valami 'modern', amiben lehet hinni, akinek erre van igénye :) -
Vlala #10 Mike: az elsőtől (2000) még féltem, szép sorban el is búcsúztam mindenkitől. Mi lett belőle?: Napfogyatkozás, jó kis késéssel, erre az okosok bejelentik, hogy Nostinak igaza volt, tényleg elsötétült a világ. Éljen. Aztán jött a második, a "jaj, meteorral ütközünk" azon már picit mosolyogtam.
Most ez a jégkorszak, amikor mindenki a globális felmelegedésről beszél, meg bejött a Terminátor-sztori és a Mátrix-kultusz, ami szerint már nem is létezünk, csak egy böhöm nagy memóriában, kezdem kicsit unni a világvégéket, túl sok van belőlük. -
#9 igyekezz inkabb kihasznalni a maradek par napot -
Vlala #8 haggyátok mán ezt a világvége-dumát, kezd az agyamra menni a sok önjelölt Nostradamuska... sok hüle depressziós, Jaj, jön a világvége! szintű beszólásokkal, meg mileszvelünkökkel. Végül is, ha minden napra jósolnak egyet, valamikor csak bejön, nem?
-
#7 jó film volt -
#6 zseni vagy. hogy ez eddig nem jutott eszembe? -
#5 rákerestem nem találtam