18
excel makró készítése
-
#18 Szervusztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e a problémámmal, de próba szerencse.
A feladat az lenne, hogy vélhetően 16 táblázatot kell feltöltenie és karbantartania 16 személynek, és ezek az adatok egy közös táblázatban kell, hogy egyesüljenek, amelyből különböző feltételek szerinti lekérdezéseket kell elkövetni.
Pl.
Van 16 város, melyek mindegyikében van egy-egy gyáregység, melyekben adatokat töltenek fel gyártmányokról. A gyártmányok száma változhat, a gyáregységekben nem csak ugyanazok a termékek gyártódnak, de a szükséges adatok (megnevezés, tételszám, ráfordított idő, etc.) azonosak.
A kérdés az, hogy hogyan tudom megoldani:
- minden gyáregység csak a saját adatait lássa, és karbantarthassa,
- a gyáregységeknél szereplő sorok számának változása az összes adatot tartalmazó táblázatban is követve legyen - elsősorban a bővülés aktualizálása lenne lényeges.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
McHat #17 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, ha lehet. Személy törzsben a lakcímet (házszámonként) szét kellene válogatni páros illetve páratlan oldalra. Egyik oszlopba a páros házszám, a másik oszlopba a páratlanok. Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm! -
miragehun #16 Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani, hogy egy random darab sornak első 4 oszlop értéke van és utólag akarok még 2 oszlop értéket berakni soronként ( az érték ugyanaz 1-1 képlet), autofillel kehetne , de nem tudom hogy a Range-et lehet-e paraméterezni pl: Range("b6:d8") és a d8-at kellene paraméterezni?
Segítséget előre is köszönöm. -
Szisz67 #15 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A MAX függvénnyel meg szeretném oldani, hogy 5 adat közül, ha 3 is eléri az adott értéket, azt is jelezze, valamint, hogy tudom az előtte lévő szöveget az értékkel együtt tárolni.
Fő oszlop:”BETŰK”
Al oszlop: „A;B,C”
PL.: max érték 5
Betűk
A 5
B 5
C 5
Előre is köszönök mindn segítséget, vagy jó ötletet -
erich85 #14
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Nem tudom, hogy mennyire nehéz megvalósítani, de ha esetleg van valakinek valami ötlete, esetleg kész megoldása a problémámra azt szívesen fogadnám. A kérdésem excel makro programozása témakörhöz kapcsolódik.
Van két oszlop, az első oszlopban nevek vannak a másodikban meg a névhez tartozó adatok. Valahogy így:
név - adat
a - x
a - y
a - z
b - q
b - w
b - p
b - q
Ezen táblázatot úgy szeretném transzponálni, hogy a név (egy adott sorban) csak egyszer szerepeljen, és az adatok a sorokból, egymás mellé kerüljenek oszlopokba. Így:
a - x - y - z
b - q - w - p - q
Több problémát is meg kellene így oldani a kódolásban:
- a kódnak figyelnie kell az azonos neveket, mivel valamelyik névhez lehet másik névhez meg akár 200 adat is tartozhat.
- ennek megfelelően az egymás mellé kerülő oszlopok száma is változik
- át kell rendeznie a táblázatot,a fenti formának megfelelően stb stb.
Ha valakinek van erre ötlete, hogy miképpen lássak neki, esetleg kész kódja van ehhez azt megköszönném.
Erik -
Coooca #13 Sziasztok!
Egy excel munkalapról kellene átmásolnom a szövegeket egy másik munkalapra, de ehelyett az összes adatott átmásolna úgy ahogy van. Pl.: mindkét munkalapon úgyanugy van megformáza az összes cella, de nekem csak a szövegre lenne szükségem. -
Riel #12 Sziasztok
A kérdésem a következő, melyhez szakit keresek:
Egy adott mappába rendszeresen kapok excel file-okat, melyek nevei a küldő nevét és a küldés időpontját tartalmazza. Eeket egy állandó, központi excel file-ból meg akarom megnyitni, minddel műveleteket végezni majd amelyik feldolgozásra került, azt áthelyezni egy másik mappában. Tudjátok, hogyan lehet ezt makróval gyorsan megcsinálni (a mappában lévő összes file megnyitása illetve a végén áthelyezés)?
Ezt találtam:
Sub Open_My_Files()
Dim MyFile As String
MyPath = "D:\Data\"
MyFile = Dir(MyPath)
Do While MyFile <> ""
If MyFile Like "*.xls" Then
Workbooks.Open MyPath & MyFile
Sheets(1).Select
'Paste Code here
ActiveWorkbook.Close True
End If
MyFile = Dir
Loop
End Sub
Az hibázik, hogy minden file-ból át kell mennem egy másikba, adatot átmásolni, majd visszajöbbi ebbe és bezárni. Ez a visszajövés nem megy. -
Riel #11 hát, még mindig nem elég tiszta, mit is akarsz. szerintem próbáld meg egészen részletesen, akkor lehet tudok segíteni -
obozso #10 vagyis egymás alatt levő cellákat egymás mellé helyezni,majd a különböző táblázatok értékeit egymás alá.Bízom benne hogy érthetően írtam és tudtok nekem segíteni.Előre is köszönöm a segítséget -
obozso #9 Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni makró készítésben.Nem vagyok egy nagy szakértője,de szeretnék több megnyitott táblázatból ugyanazon cellákat(pl.B1-B3) egymás mellé helyezve(pl.:b1-d1)és a különböző táblákat egymás alá helyezni(pl.b2-d2) -
#8 Private Sub CommandButton1_Click()
Cells.Value = "lol"
End Sub
-
#7 hogyan tudok olyan makrót csinálni, amit lefuttatva, egy megadott fülön lévő téglalapot kijelölve kinyomtatja ?
hogy lehet ezt több fájlra automatizálni? -
#6 Makrót kellene készítenem excelbe.
Kérdés: Hogyan tudom rávenni, hogy amikor a végén bezár egy fájlt, ne kötekedjen, hogy mit csináljon vele, csak zárja be, illetve hogyan tudnám az excel sablont pl névtelen1.xls-ként megnyitni? -
#5 LLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL
llllllllllllllooooooooooooollllllllllllllllllkk gg -
#4 nemtán nfo óra volt a schoolban???????? -
#3 -
#2 MS Press - Step By Step MS Office Excel 2003
Elfért volna ez a kérdés a másik két excel topicban. -
vernyul #1 Sziasztok!
Kéne nekem egy e-book pdf file vagy doksi, amiben excel makrók írásáról találok leírást ,esetleg példaprogramokról webhelyet. Köszi!