24200
Chelsea Fan Club
  • Jagumo
    asfával mivan mostanság?? nemlátni :D
  • Jagumo
    nézegetem 2008/09 meccseket 2008.09.20.-án lesz a MAN Utd ellen hazai meccsünk :P
  • Jagumo

Ma dõl el Ivanovic sorsa

A Milannak eddig nagyon rosszul sikerül a felkészülési idõszak: egy hete szombaton a Chelsea-tõl kaptak egy ötöst, majd a Manchester City ellen is vereséget szenvedtek.

A piros-feketéket semmihez nem hasonlítható sérülés-sorozat gyötri. Különösen a védelmet alkotó játékosok hiányoznak, köztük Alessandro Nesta is. Ennek tudatában a Milan két védõért is harcba szállt. Elsõként a Chelsea szerb bekkjéért, Branislav Ivanovic-ért, majd a Sao Paulo braziljáért, Alex Silva-ért jelentkeztek be.

Ám a hétvégén kiderült, Carlo Ancelotti, a milánóiak vezetõedzõje elárulta, hogy egyik játékos megszerzéséért sem lelkesedik.

"Hogy kit szeretnék leginkább a csapatomban látni? Ivanovic-ot, vagy Alex Silva-t? Igazából egyikõjüket sem!" - mondta Ancelotti.

Ezen szavak ellenére a Gazetta dello Sport szerint a Milan ma megállapodik a Chelsea-vel, így kölcsönveszik a januárban érkezett Ivanovic-ot.

A legújabb hírek alapján a Milan alelnöke, Adriano Galliani ma Londonba repül, hogy a legapróbb dolgokat is tisztázza a Kékek vezetõivel.

Ivanovic még januárban, 13 millió font ellenében költözött a Stamford Bridge-re, ám azóta mintha elfelejtette Avram Grant, mert egészen júliusig, Scolari érkezéséig kellet várni a debütálására.

A szerb védõnek nagyon nehéz volt a csapatba kerülés, hiszen John Terry-vel, Ricardo Carvalho-val, illetve Alex-xel kellett ádáz csatát vívnia a kezdõ 11-be kerülésért. Úgy látszik, hogy míg a Milanban lesz, addig biztos helye lesz az olaszok elsõ csapatában.

Forrás : ChelseaFanatics
  • Jagumo
    de én csak betettem :D:D
  • Jagumo
    kössz :)
  • sygmaBlueJersey
    Jah és grat a cikkhez jo lett!
  • sygmaBlueJersey
    benne van ez is a hírben de azért nem írtam bele,mert ugy nyilatkozott az ugynoke,h azt visszautasítják,és inkább eladják,mivel a chelsea-nek nem kell.
  • Jagumo
    Én ChelseaFanatics-on ez olvastam, na most akkor mi az igaz?? sok szar pletyka... :/ mondjuk Chelseafanatics-on a forrás: www.mirror.co.uk :) nemnaon ismerem
  • Jagumo
    Szép kis hír lett :) Na a lényeg , hogy HAJRÁ CHELSEA 2008/09-ben!
  • Jagumo

Kezdõdik a 2008/09-es szezon!

Új edzõ, új remények: a hétvégén megkezdõdik a Premier League új szezonja. A SkySports készített egy elõrejelzést, most ezt itt is elolvashatjátok!

A Chelsea nagy reményekkel kezdi meg az új idényt. A Chelsea szurkolók szerint Luiz Felipe Scolari újra olyan sikereket érhet el a klubbal, mint José Mourinho. Mourinho 3 év alatt 3 trófeát nyert a Chelsea-vel, egyedül a Bajnokok Ligája serleg hiányzik már csak a vitrinbõl.

Az elõzõ szezonban Mourinho-val gyengén kezdett a Chelsea, de meglepõ módon Avram Grant irányítása alatt a klub visszakapaszkodott a Manchester United mögé, és csak az utolsó fordulóban dõlt el a bajnoki cím sorsa. A Bajnokok Ligája döntõjében szintén a manchesteri csapat verte meg a Chelsea-t, a Ligakupában a Tottenham, míg az FA-kupában a másodosztályú Barnsley tört borsót a Kékek orra alá.

A szezon végére már a szurkolók is elfogadták Avram Grant-ot, de az várható volt, hogy a Chelsea vezetõsége egy nagyobb nevet fog leültetni a kispadra. A választás a korábbi portugál-válogatott menedzserre, Luiz Felipe Scolari-ra esett. A brazil mester Chelsea elõtt, 7éven keresztül nem dolgozott klubcsapatnál, de õ az a menedzser, aki nem csak ezüstérmeket tud majd szállítani Londonba.

Scolari már az elsõ sajtótájékozatón elmondta, hogy õ nem fog Mourinho-hoz hasonlítani, és nem fog a rivális csapatok menedzsereivel verbális csatát vívni. Továbbá azt is elmondta, hogy a keretet nagyon jónak találja, de szeretné egy kicsit leszûkíteni, így jó pár játékostól meg fog válni, és a hiányposztokra igazolni fog.

Csapatépítés

A Chelsea leggyengébb pontja a jobbhátvéd poszt volt. Az elmúlt években Paulo Ferreira, Juliano Belletti, Lassana Diarra és Khalid Boulahrouz sem nyújtott megfelelõ teljesítményt, így sokszor elõfordult, hogy Michael Essien játszott azon a poszton.

A problémát végül José Bosingwa leigazolásával oldotta meg. A portugál válogatott 16.2 millióért érkezett az FC Porto-tól. Jó elõjel számára, hogy a 2008-as EB-n beválasztották a kontinensviadal legjobb csapatába.

A következõ nagy fogás az FC Barcelona kegyvesztett irányítója, Deco volt. A szakértõk szerint a Chelsea-nek már régóta szükség volt egy ilyen típusú irányítóra, hiszen Frank Lampard és Michael Ballack sem tipikusan irányító.

A technikás játékos érkezése óta folyamatos téma, hogy hogy fog felállni a Chelsea középpályája a következõ idényben. Sokak szerint Deco És Lampard fog biztosan kezdeni és a többiek fognak nagy harcot vívni a csapatba kerülésért.

Arra, hogy Deco, Lampard és Ballack is egyszerre legyen a pályán igen kevés az esély. Azonban, ha Scolari egy 4-4-2-t vagy egy 4-5-1-et fog játszatni a Chelsea-vel még ez is elképzelhetõ.

Claude Makelele távozása után az õ szerepét nagy valószínûséggel John Obi Mikel veheti át. Ám az õ csapatba kerülése is igen csak kérdéses. Mivel a Chelsea már évek óta egy védekezõ középpályással játszik, ezért Michael Essien mögött csak néha kaphat majd szerepet a kezdõcsapatban.

A legfontosabb kulcs a Chelsea csapatában egyértelmûen Didier Drogba. Mivel a londoni csapatban sikerült megtartania a támadót, így csatárposzton nem lehet gond.

A szakértõk szerint ebben az évben, már Nicolas Anelkával is számolni kell. Tavaly Avram Grant alatt a balszélre kikerülõ francia támadó elég felejthetõ teljesítményt nyújtott, de Drogbával a csatársorban a Premier League egyik, ha nem a leggólerõsebb csatárpárosát alkothatják.

A taktika

Az elõbb említettek ellenére, az is elképzelhetõ, hogy a Chelsea a már jól meg szokott két szélsõs játékot fogja játszani. Scolari a válogatottnál is ezt a felállást alkalmazta.

Ebben az esetben a Joe Cole és Salomon Kalou kettõs lehet a kezdõcsapatban. Azonban Scolari elmondása szerint Shaun Wright-Phillips-re is számít, valamint azt szeretné, hogy Florent Malouda is végre úgy teljesítsen, ahogy azt a Lyon-ban megszoktuk tõle. Scolari elég nagy taktikus ahhoz, hogy mind a 4 játékos sok lehetõséget kapjon, hiszen rengeteg meccset kell játszani egy szezonban.

A csapatkapitány Scolari alatt is John Terry lesz, aki Ricardo Carvalho-val alkothatja a védelem tengelyét, csak úgy, mint az elmúlt 4 esztendõben.

A balhátvéd poszt is egyértelmûnek tûnik, hiszen Ashley Cole az elõzõ idényben már elfogadható teljesítmény nyújtott, és a másik oldalon José Bosingwa-val a támadásokat is gyakran segíthetik.

Abramovich ebben az évben már egy minden eddiginél szebb játékot mutató Chelsea-t láthat majd, annak ellenére, hogy egyelõre még sem Kaka-t, sem pedig Robinho-t nem tudta megszerezni a Chelsea.

A legtöbb szurkoló szerint inkább a trófeát a fontosak nem pedig a szép játék, és Scolari az az ember, aki véget vethet a Manchester United két éve tartó uralkodásának, és végre nem csak Anglia, hanem Európa csúcsára vezetheti a Chelsea-t!

[center]

Forrás: ChelseaFanatics
  • sygmaBlueJersey
    Hull City bejelentkezett C.Pizarro-ért

Az argentín River Plate is próbálkozott megszerezni a perui kegyeit,de ügynöke elmondta,h európában szeretné folytatni pályafutását a 29 éves játékos.
    A Hull edzője, Phil Brown elmondta, hogy tudják, hogy ez nem lesz egy olcsó üzlet, de már kapcsolatban vannak Pizarro-val.
  • Jagumo
    ja, demost már mindjárt eltünik :)
  • sygmaBlueJersey
    Most nézem, azért ez itt felül nem néz ki szarul,h AC Milan 0 - 5 Chelsea:D
  • sygmaBlueJersey
    Tényleg ez a legélénkebb,meg talán az Inter topikja. Én nem vettem észre,h többen szeretnék a chelsea-t a bl döntő óta,max sajnálták Terry-t,sokan meg abból csináltak viccet ugye,ahogy elcsúszott.
  • chelseafan
    A BL-döntő óta azért többen megkedvelték a Chelsea-t, legalább az vígasztalt valamennyire utána...:D
  • Jagumo
    Nekem 2 haverom Chelsea-s :))

Topikokban is látszik, Real Madrid Fan Club 30000+ üzenet, itt meg 13000 durván... de ez a topik a legélénkebb szerintem :DD bár nemnagyon nézem a többit :)
  • sygmaBlueJersey
    heh,én azt vettem észre,h sokan nem szeretik a chelsea-t.. van egy csomo ismerősöm,és 1db chelsea-ist ismerek magamon kívül:)
  • sygmaBlueJersey
    sztem pzzarot eladják még az idén,asszem a betis akarja
  • Jagumo
    Ja ofőm. utálja az egész Chelsea-t ahogy van , és tesitanár mindig ott basztat, de csak viccből ,de is mindig basztatom a Roma-val. :D

Ilyleneket mond: Chelsea!? ott az inpontens játék a nyerő, meg most átigazolt Kanálka vagyis anelka bocsi... :D:D

Egybként énse nagyon birom Anelkát, de biztos fog játszani, Pizzaro most sérült meg tökömsetudja mikorépülfel, de neki nincs nagy pályafutás már itt... és nemislessz szerintem...
  • sygmaBlueJersey
    robinho-val együtt remélem!:) És anelkának is adnék esélyt jol ment neki a felkszülés alatt,pedig én nagyon nem bírom:S
  • Jagumo
    csak legyen jó szezonja
  • sygmaBlueJersey
    jah és Skysports a forrás:D
  • sygmaBlueJersey
    Drogba marad!

Volt szó,h elhadja a Chelsea-t,de most azt nyilatkozta:
    "Mindig mondtam,h nagyon boldog vagyok a chelseanél" mondta a France Footballnak. "Ez egy nagyszerű csapat,nagyszerű játékosokkal,és egy nagyszerű edzővel" Drogbát 2010-ig köti szerződés a kékekhez,és nem kizárt,hogy meghosszabítják még augusztusban.
  • sygmaBlueJersey
    jah nem kevés pénzt kapnak a reklámokért,és hát a neten könnyű bizonyítani,h mekkora a "nézettség" clickek alapján:)
  • Jagumo
    Tudod platykálnak midenfélét , valahogy elkell adni az ujságokat is, meg nézetséggse jönrosszul az oldalaknak :DDDDDDD
  • Jagumo
    Igen...A AC Milan most pénzügyileg nemáll a legjobban. Kiváncsi vagyok, de nekem van egy olyan érzésem Ronaldinho nemfog nagyont alkotni ott , depersze majd elválik :)
  • sygmaBlueJersey
    jahjah:) akkor én is lefogom,h itt meglegyenek:) már ha bíztok abban:D
  • Jagumo
    én csak azért adom meg forrásnek CFnatatics-ot mert én onann szedem , és mégisccsak őkfordítják le... :)
  • sygmaBlueJersey
    baszki tényleg kint van sky-on:o lehet h ezt előre így tervezték,h ronaldinho helyettesíti majd?:S lehet h ennyire kell a pénz nekik?
  • Jagumo
    chelseafanatics forrásnak a www.skysports.comwww.skysports.com-ot adta meg, szal igaz lehet , de kb 99% biztos vok benne h nemjön át... nem is kellszetem!
  • sygmaBlueJersey
    kamakama:D én már nem hiszek ezeknek
  • Jagumo
    Most mivel Ronaldinho Milanba ment kétlem h Kakát elengednék... :)
  • Jagumo

Tárgyalások Kaka-val?!

A Chelsea állítólag 100 millió Eurót (78 millió font) adna a brazil válogatott játékosért. Bár a Milan már többször is kijelentette, hogy a játékos nem eladó, elképzelhetõ, hogy még ezen a nyáron létrejön a transzfersz.

Kaka-nak 2012-ig szóló szerzõdése van a milánói klubbal, de nagyon megharagudott amiatt, hogy nem engedték el a pekingi olimpiára.

Diogo Kotscho a játékos ügyvéde szerint a két klub között jelenleg is folynak a tárgyalások.

"Tegnap beszéltem Kaka-val. Õ is és én is tudom, hogy a két klub jelenleg is tárgyal egymással, de megállapodás természetesen még nincs. Úgy gondolom, hogy augusztusba még lesz lehetõség arra, hogy Kaka a Chelsea-vel is tárgyaljon."

"Most egy szerzõdésre vár, hogy végre elkezdhessen a Chelsea-vel tárgyalni. A Milan nem természetesen nem szeretné eladni a legjobb játékosát, de szerintem, ha a játékos távozni akar, akkor el kell fogadniuk a döntését. Most várakozunk, és majd meglátjuk, hogy mi történik." - mondta Kotscho az The Observer-nek.

Forrás : ChelseaFanatics
  • sygmaBlueJersey
    Francba olimpia miatt hírzárlat van vagy mi?
  • sygmaBlueJersey
    Jaja,meg Németh-nek is!
  • Jagumo
    végülis is magyarok vagyunk ennek csak örölünk! :)
  • Bulykin
    sry az offért, de...
    Fulham - Torino 2:2
    2.gól szerzője Gera Zoltán^^
  • sygmaBlueJersey
    riválisunk* bocsánat:)
  • sygmaBlueJersey
    Tudom,h riválisünk,de azért ennek örülök! Hivatalosan is az első csapatba került Németh Krisztián a Liverpoolban: a 29-es mezszámot kapta
  • sygmaBlueJersey
    ezt a chelseafanatics-ot törölni kéne a f*szba... mekkora képük van,hihetetlen azt hiszik,h beveszi valaki,h előbb kapnak hírt egy PL-es csapatról,mint maguk az angol lapok? röhej...

Azt hittem bosingwa 4-es lesz:) nah az,h 9-est kapta di Santo,még egy jel,h komolyan számol vele majd Scolari:) dejó! viszont azt hittem,h Robinho-é lesz a 9-es,érdekes,ha jön miben fog játszani:D