15
-
#15 szerintem azért ne féltsétek a Fotex csoportot -
#14 keravill kis cég, hahaha -
#13 pff -
pemga #12 Most a Lidl-t nyomják áron aluli értékesítés miatt, szóval nem kifejezetten a magyarokkal kicseszés a cél :). Elektro World-öt meg pl. úgy próbálják most szorongatni, hogy ha nem a magyarországi disztribútoron keresztül hozza be a cuccot (és így az nem teszi rá a hasznát, tehát olcsóbb tud lenni a vége ezáltal), akkor az nem vállalja be garanciálisan. Szóval ez a "multit nem nyomorgat, csak a magyart" szerintem nem teljesen igaz... -
DW #11 Sajnos tényleg nincs mit tenni. Szívás ez ahogy van. Viszont ami a keravillban 8 rugó volt, az az auchanban balról közelítette a 6-ot. -
#10 a magyar cég itthagyja a profitot a külföldi kiviszi, ez nagyon nem mind1 -
ZUL #9 áron alul = beszerzési áron alul -
ZUL #8 már ne haragudj, de hogy jönnek ide az adófizetők?
szerinted a kis vállalkozásokat/cégeket mikor támogat az állam?
mikor kap egy induló vállalkozás adókedvezményt akár csak 1 évre is?
a multik meg alapból kapják 5 évre + nem ellenőrzik hogy áron alul adnak termékeket
ha ugyan ezt teszi egy magyar vállalkozás/cég akkor egyből megbünteti az apeh
szóval ha ez a kapitalizmus akkor én ezt nem szeretem -
Cat #7 még mindig jobb mint az adófizetők pénzéből fenntartani a veszteséges cégeket
ezt hivják kapitalizmusnak
megszünnek cégek, alakulnak ujak - az embereknek rugalmasaknak kell lenniük, tudod, "életen át tartó tanulás"
ilyen világban élünk ha tetszik ha nem (ha nem, lehet menni pl. kubába vagy kínába, senki nem akadályoz meg) -
ZUL #6 nos nyilván nem saját sony terméket árultak :-)
viszont ha nyílik egy "multi", akkor ott 5-10-20 km-es körben bezár jó pár üzlet
és nem azt kell nézni, hogy fú milyen olcsó, meg hogy milyen sok munkahelyet teremt
hanem hogy sok embernek munkahelyet kell váltani
be kell zárni a kis vállalkozását, mert nem tud a multival versenyezni
persze ez már offtopic...
és attól, hogy valaki nem szereti a multik terjedését - holott én is oda járok a legtöbb esetben - attól még nem rossz ember -
#5 Valamit kell mondania a kő kemény "hungaristának" egy ilyen cikkre, hiába oktatod ki, ő ezt így fogja továbbra is gondolni... -
Cat #4 a keravill se itthon gyártotta a termékeket, hanem ugyanugy megvette külföldről, tehát ugyanugy nem magyar munkaerő állította elő
és tudtommal az elektroworldben és a media marktban is magyarok dolgoznak... szóval szvsz tökmind1 mi van a bolt cégérére irva
-
ZUL #3 ez az!
jöjjenek csak a multik és tegyen tönkre sok "magyar" kiscéget, hogy aztán legyen sok munkanélküli
-
quentit #2 Ez az! Hulljon a férgese!
Semmi értelme egy drága és igénytelen üzletláncnak (fújj!) -