37
  • fonak
    Annyira azért nem hülyeség szerintem. A design kicsit bizarr/sci-fis (de a japóknak az ilyen tetszik) de kinézhet másképp is, nem ez a lényeg. És nem is kifejezetten az autófétisiszta magyar vagy amerikai társadalomnak találták ki (ahol a hímnemű autótulajdonosok nagy része a verdáját a férfiassága egyfajta kiterjesztéseként fogja fel), hanem a japók zsúfolt nagyvárosaiba, ahol sokat számít a helyfoglalás, meg a kis energiafogyasztás... ha mondjuk 40 kmh a végsebessége az sem sokat számít, városi dugókban... Nyilván nálunk nem lenne esélye már az ára miatt sem, de a segwaynél azért egy fokkal értelmesebb ötlet. :)
  • Troll
    Tegyük fel nem túl gyorsak (40 km/h). Kettő ilyen összecsattan frontálisan, ott csak pozdorja marad, meg húspép.
    Persze lehet, hogy wireless lekommunikálják egymás között, hogy ki hol van, de akkor már megint ott tartunk, hogy ha áram nincs, semmi sincs.
    Én a kerékpárra szavazok.
  • HUmanEmber41st
    Ha egy ilyen ára 500e-1milla között lenne, divatőrület fog kitörni.
    Szorozd meg 10 el az árát légyszi... Aki autót vesz, az nem fog ilyen kerekes székkel közlekedni..nagyon beteg dolog ez ...
  • Güzüke
    Nos akkor én egy szép pozitív véleményt fogok írni:
    Nekem k..ra tetszik, és őszintén szólva, ahogy reggelente szívom a buszmegállóban állva a sok autós kipufogóját, akik többnyire egyedül ülnek egy 5 személyes autóban...nos én már holnap vennék ilyet. Arról nem is beszélve, hogy hány idős ember mozgásszabadsága nőne meg vele. Ha egy ilyen ára 500e-1milla között lenne, divatőrület fog kitörni. Mivel fedett, elektromos, kapásból kiváltja a kiskocsikat, motorokat.
    Szóval nagyon szuper, ide vele!
  • NEXUS6
    "A zanyukám asszonda hogy a za hülye aki mongya!"
    Forest Gump

Gondolom a koncepció jármű azér van, hogy lemérjék milyen visszhangot vált ki. Ha "+" a visszhang akkor megcsinálják valamilyen formában.

A "-" visszhang esetén, meg jól újra gondolják.

Na most itt egy jó adag "-" visszahangot tapasztalhatsz, magyarul hülye koncepcióra, hülye választ.

Min vagy ezen kiakadva?

• kidintwo3
    Emberek itt mindenki ilyen hülye? Ez egy "KONCEPCIÓ" jármű. Az ilyen koncepció biszbaszokat nem azér csinálják, hogy holnap már mindenki ilyennel menjen be munkába. Eeehh...
  • Janek81
    A videkről nem szólt senki. Valaki letöltötte egyáltalán? :) Vagy a kép elég volt?
    Ezek se lesznek már hülyébbek ... remélhetőleg. :)
  • Esrohnoil
    Eddig mindenkinek negatív a véleménye. Vajon miért?
    Sztem babakocsi helyett jó lesz. :)
  • Slartibartfast
    Kanyargom, nincs már épp elég parkolási probléma? Most vezessük be a dugókat a járdán is? Mi az isten volt ezzel a céljuk, mert hogy se nem praktikus, se nem menö, az biztos...
  • Jimmyke
    "Amúgy ez tud kanyarodni, mert nem úgy látszik"

Gondolom négykerékmeghajtású.
  • zzebi
    "harmonizálni akaranak a társadalommal és a természettel"

???

Mi köze ennek a társadalomhoz és a természethez? A társadalomban legfeljebb undort vált ki, a természetben meg talán valamelyik féreg lárvájára hasonlít...
  • kidintwo3
    Hát te gondolom nem magyar utakra tervezték őket
  • Freddy TNT
    Ezek a micsodák undorítóak.

Arról nem is beszélve, hogy a legkissebb gödörbe hajtva rögtön felülne. Nézzétek meg egyes modellek sárhányóját.(vagy milyét) szinte a földig ér.
  • Cat #24
    Az valószínűleg Segway volt. Meglepő hogy ilyen van már magyarországon is, három év kellett hozzá :>
  • citkar
    bezzeg USB portra köthető hűtőt és micrót nem nagyon látok, vagy vmi kajakészítő cuccost a házba beépítve:o))
  • barret
    Az árát nem láttad igaz? :)
  • Sadist
    Azokba giroszkóp van építve, azért nem dől el.
  • Mr.Macho
    ém pár napja két hapit láttam a villamosról a Gellért téren, akik egy-egy kétkerekű gépen gurultak, elég fura volt. Olyan volt mint valami roller, amin keresztbe állnak és úgy kapaszkodnak a motor-szerű kormányba és oldalt a két kerék persze nagyobb volt, mint a rolleren. Nem is értem hogy tudtak rajta egyensúlyozni a pirosnál, illetve hogy hogyan kanyarodtak. Az is valami akkus szerkezet volt.
  • Kensin
    - Sétálni egésségesebb, mert ha ezt "gyalogútra" használjuk, akkor a lábizmok lassan elgyengülnek. Ráadásul ha mással "sétálunk", az egész abszurdan néz ki, főleg ha be van zárva a kapszula.
    - Ha már kis jármű kell, mér nem jó a motor? Esetleg vannak, akik eldőlnek a motoron segédkerék nélkül? :) A motoron meg még hátsóülés is van.
    - Váltható jármű és emberi mozgás között... minek számít akkor a kreszben? És ki fog útközben váltani? Elmegy az úton valahova, aztán vált, és a járdán megy egy épülethez? Parkolás után az a séta talán nem szokott megerőltető lenni, de ezt is előbb-utóbb le kéne valahova parkolni.
    - Nos, egészséges ember ilyet nem használna, max akik nem tudnak járni, de arra már találtak ki tolókocsit, meg idősebbeknek egy kis járgányt.
  • GreKom
    Szakadó hóval vagy esővel szemben menjtek vele légyszi azzal a nyitott izével
    Amúgy ez tud kanyarodni, mert nem úgy látszik
    A jármű színe igazodik, van szürke, meg láttam szürkét is, meg a végén egy szürke van
  • HUmanEmber41st
    És mi az ott a tetején?? Valami hajszárító búra??
    mozgó fodrásszék...vagy mi...
  • HUmanEmber41st
    Ezek a japók holnap már tényleg szerelnek a bilire féket...
    amikor hanyatt dől a cucc, mi lehet az a "nagy sebesség??" 40 km/h ???
    ehhh
  • Zocsi
    A másik meg az, hogy én inkább sétálok vagy használok kerékpárt, ha el akarok menni a sarki boltba. Szvsz egészségesebb, meg szórakoztatóbb is.
  • Zocsi
    Hát ez nagggyon gáz. Mint valami alacsony költségvetéső '90-es évek elején készült sci-fi díszlet. Ekkora undormányt már rég láttam, és még pénzt is akarnak érte. Persze ha a japánok szemszögéből nézzük, akkor teljesen érthető: Ezek nem normálisok. Túl sokan vannak azon a szigeten és már egymás agyára mennek. Belegondolni is rossz, milyen hozzáállásuk lesz mondjuk 20 év múlva.
    A másik meg az, hogy +nézném ezt a micsodát akkor, amikor beleül egy 190 cm-es ember... lol
  • rolika
    a cím alapján shadowrun-os rigókat vártam... :)
  • papabear
    "A Toyota I-Unitja azonban az egészségesek számára lett kitalálva."

Na ezt kétlem.
    Aki ilyet vesz az vagy rászoruló, vagy nem épelméjű.
  • BlackRose
    Hát nem tudom ti mit szóltok hozzá, de én egy Harleyt nem adnák érte, vagy esetleg aki jobban kedveli a gyors Japán bájkokat, akkor mondjuk egy Hayabusát (Suzuki...) nem adnák érte, persze én jobban kedvelem a Harleyt a csodálatos motorzenéjével...
  • Atomreaktor
    Help! Vissza akarok menni az 1800-as évekbe!
  • citkar
    címböl azt hittem mozgássérülteknek lesz vmi hogy könnyebben irányítsák a tolószékhez hasonló járművet,nagyobb akadályon si átmehessenek,de kicsit amerikai vackot éreztem ezen...minek ez?!?!

vki nagyon unatkozott,volt pénze h megcsinálja ezeket a számomra undorító leveles vackokat...
    jó hogy a LoTR ben az elfek nem ilyenekkel közlekedtek:o))
  • NEXUS6
    Tiszta Aliens design az egész.

A szolídabb verzió is a Bogyó neve halálból a "Szú rakó" nevű zűrhajó hibernációs fülkéjének fílingjét árasztja.

Brrr....
  • 12346
    bakker de undorító.
    (vényóc foreva)
  • Ombika
    Ezek a japok soha nem birnak magukkal munkamanisasak! :)
  • riska1982
    Ez úgy néz ki, mint a Terminator 3-ba a robotok! Vajon még is lesz gépek lázadása? :-)
  • NEXUS6
    Öööö, izé....

Most akkor a Toyota feltalálta az elektromos kerekesszéket?

Szerintem az minden csak nem a nagyobb szabadság jelképe!

Azér a multik reklám-gagyiságai között nálam még mindíg a "szörfdeszka LCD kijelzővel" a nyerő;))))
  • floatr
    A legnagyobb pozitívuma, hogy világít a kereke:)
    Mellesleg megnézném robotpilótát, ahogy a Budafoki úton a gödrök között navigál esetleg holmi GPS adatok alapján
  • Yv@n
    Az első gondolatom a cím alapján az volt, hogy nem szeretném, ha a seggemből kipuffogócső lógna ki :)
  • 3DAY
    Űrgammák :)