19
Far Cry 2
  • Cvd
    #19
    Szerintem (eddig legalábbis) nem nagyon volt nyoma a "csak az egyik gyártó kártyáján megy jól" dolognak. nVidián általában jól megy minden, hála a TWMTB programnak. Ami lassú volt az a kártya gyengeségének tudható be (pl. az FX szériának). Ami ATI-n volt lassú az meg köszönhető annak hogy az ATI nem tömi pénzzel a cégeket a rendes optimalizáció érdekében, vagy gyengébbek a kártyák (pl. OGL, az most mindegy hogy hardwer vagy driver oldalról). Van náluk is kezdeményezés, de egyenlőre nem látni a hatását. De az igazi nagyágyúk mennek mindkettőn, hiába készült a játék valamelyik cég "keze alatt", mint a Doom3, Far Cry (nVidia), vagy a HL2 (ATI).
    De hogy a topicnál maradjunk, kis buherálással az nV40-eseken is használható a 3Dc textúratömörítés, úgyhogy semmiről se marad le az nVidia oldal, legalábbis itt.
  • ibrik
    #18
    Szerintem te nem tudod, miről van szó.
    Ha két vagy több cég összeáll, hogy a versenytársakat "letudják" a versenyből az tröszt...
    Ezen jelenség ellen tröszt-ellenes törvényeket szoktak hozni és a versenyhivatal indítja az eljárásokat a "résztvevő" cégek ellen.

    Konkrét példa:
    Pár évvel ezelőtt az összes autópályaépítéssel foglalkozó cég összeült és felosztották maguk közt Magyarországot, hogy melyik cég hol akarja megszerezni az autópályaépítési tendert és így is adták be az állam bácsihoz a pályázatokat, hogy ne zavarják a többi résztvevő cég érdekeit, akik bennevoltak ebben a "megegyezésben" - itt megjegyezném, hogy egyetlenegy vállalat kimaradt ebből a megegyezésből.

    Mindez kábé 2 évvel ezelőtt derült ki és a versenyhivatal "tröszt-vétség" miatt eljárást indított ezek a cégek ellen és idén nyáron döntés is született róla, hogy tényleg bebűnöztek ezek a vállalatok. A büntetésük igazából az lett volna, hogy egyrészt pénzbüntetésként azt a milliárdos összeget kell megfizetniük, amekkora összegű üzletet nyertek el annakidején az államtól, plusz x időre kizárták volna őket a további állami építési tenderekből.
    Na és akkor itt jön a faramuci helyzet.. A versenyhivatal rájött, hogy az utóbbi büntetés - a kizárás - nem járható út, mert akkor csak egy cég maradna, amelyik ezután pályázhatna - az, amelyik annakidején kimaradt ebből a trösztből -, így monopolhelyzetbe kerülne - ami köztudott, hogy szintén törvénybe ütköző...
    A kizárás elmaradt...
    A pénzbüntetésről nem is beszélve, amit a legtöbb cég csikzsebből kifizet...
  • XeeN
    #17
    Hmm. Mégiscsak elindult normálisan Stalker kártyáján? Lemaradtam vmiről?
  • PyRex
    #16
    Ja még azt elfelejtettem, hogy simán elképzelhető az (ha Crytekék nagyon puszipajtások lesznek az ATival), hogy a készülő game tényleg nem támogatja majd a Shader Model 3-at.

    Ezt csak abból gondolom, mert míg pl. a "The Project"-et futtatva akár egy 9800PRO-n is (de szerintem akár 9600-on is) beállítható a HDR, addig Far Cry-ban kizárólag az nVidia kártyáin SM3.0-val tehető ez meg. Pedig az ATi is tudja a HDR-t már elég régóta. De mégsem rakták bele még az 1.3-as patch-be sem... Tán nem véletlenül, eddig ugyanis csak az nVidia kártyáira lett optimalizálva állandóan a game.

    Most meg az ATi kártyákra lesz az új game... :)
  • PyRex
    #15
    Srácok nem igazán vagytok tisztában a dolgokkal :)

    Először is, eléggé valószínű, hogy Far Cry néven a CryTek NEM fog több játékot készíteni, mivel már nem az Ubisoft-nak fejleszt, hanem az EA-nak, de a Far Cry név az Ubisofté!

    Másodszor a "The Project" a Far Cry előzményeit mutatja be (tudni kellene, mi a Far Cry története...), de szó sincs benne Far Cry-ról. Tehát NEM "Far Cry: The Project", hanem simán csak "The Project" - nem véletlenül! Mégegyszer mondom: a Cryteknek NINCS JOGA, hogy használja a Far Cry nevet (sajnos). Emiatt lett más színű Jack Carver haja, emiatt más a neve a hajónak és emiatt néz ki Doyle (vagy Krieger?) a videón másképp.

    Harmadszor: nyitottam már neki topicot egy hete.

    Negyedszer: rohadtul nem az a lényege, hogy ki hogy néz ki és mi a készülő game neve. Egy tuti: el fog készülni a második rész - de lehet, hogy nem Far Cry (2) lesz a neve, de ez kit érdekel? Vissza akarok már menni a Polinéziai kis szigetvilágba egy újabb öldöklésre... :)))
  • karikusz
    #14
    Miért ne lehetne?..mint a trailerből látható gyártanak egy ilyen szörnyellát ami "láthatatlanná" tud válni...no ennek az előállítása a project.....csak ez a project visszafele sül el...mármint fagyi vissza nyal.:)))
  • Stalker
    #13
    Látom nem vagy tisztában a piaci verseny, ill. a tröszt fogalmaival.
  • ibrik
    #12
    Ha "mögéolvasol", amit leírtam, akkor értetted volna, hogy pont arról írtam, hogy "EZ NEM PIACI VERSENY".

    Vagy ha így jobban érted: ha két cég összeáll az nem verseny, hanem tröszt (többek közt)...
  • dikki*yysw
    #11
    HL2 ugyanúgy megy mind2 kártyán, FC is simán fog. Sőt, tuti hogy lesz benne SM3.0 meg HDR támogatás, ez meg egyelőre az nvidiának még jobb is (lesz majd atiban is mire elkészül a játék) szal nehéz lenne megcsinálni bármi hendikeppet is bármelyik kártyának.
  • Kori
    #10
    pontosan
  • Stalker
    #9
    LoL, ezt piaci versenynek hívják.
  • ibrik
    #8
    Hát ehhez a trailerhez is csak ugyanazt tudom mondani, mint a Half-Life 2-nél.
    Szemét játékfejlesztők miatt kerül monopolhelyzetbe az ATI - hatalmas ATI reklám két helyen is a filmben (a jetsky-n és a végén a stáblistában).

    Most ne értsetek félre, ezt nem úgy értettem, hogy miért nem az nVidia-t támogatja.
    Szó sincs róla.
    Csak csinálhatnának már egy olyan játékot, ami jól (ugyanúgy) működik mindkét fajta grafikus kártyán és nem kényszeríti "hátrányos" helyzetbe a másfajta VGA-val rendelkezőket ill. ne legyen az, hogy lassan már odajutunk, hogyha maximálisan ki akarjuk aknázni minden játék minden grafikus lehetőségeit, akkor azt csak úgy lehet, ha veszünk egy ATI és egy nVidia kártyát is és minden egyes játékhoz az optimálisat teszük be...
    Dehát ez a plusz pénzkiadás miatt úgysem járható út...
  • Stalker
    #7
    És szted ez már hivatalosan Far Cry: The Project? Mert sztem nem.
  • karikusz
    #6
    Mert ez nem ugyan az a játék, hanem egy másik része.
  • karikusz
    #5
    az a topic a grafmotorról szól, és nem a játékról magáról
  • Stalker
    #4
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1100954573
  • rezsofiz
    #3
    Mert ha ez egy folytatás akkor sztem hülyeség lenne az első rész topigjába írni.
  • RelakS
    #2
    Ezt miért nem lehetett a FarCry topik-ban?
    Egyébként is a The Project ha jól megnézted a FC előtt játszódik, pont az előzmények lenne. Napersze most arról a kis szösszenetről beszélek, amit le lehet tölteni :D
  • karikusz
    #1
    A játék trailerje :

    Far Cry: The Project Trailer