Nő a játékok sávszélesség-igénye

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

datango
ez nemjo :=(

áhh , sose lessz vége a másolásnak 😛

mondok durvábbat: gondolom ismeritek a mobimouse fordítóprogramot. Használata annyi, hogy ráviszed az egeret a képernyõn bármilyen angol (vagy más) szóra, és kiirja egy sárga buborékban a magyar jelentéseket. Nemrég megjelent a MobiCat (http://www.mobicat.hu), ennél meg se kapod a programot, csak fizetés ellenében jogot kapsz, hogy online rácsatlakozz az adatbázisukra. A szoftverek ebbe az irányba haladnak - másolásnak annyi.

A UPC-nél most kivételesen szerintem nem érheti szó a ház elejét, idén kétszer emelték a duplájára a sávszélességet ugyanazért a pénzért, végre ezt is megéltük, 200k/sec a letöltés <#idiota>

Az új játékok (pl. Half Life 2) streamen keresztül indíthatóak, patchelhetõek, szerintem ez lesz a fejlõdési irány. Ezzel megoldódik a másolják-nem másolják probléma is, ha egy szerverre nem tudok felmenni a másolt játékommal, muszály lesz megvegyem eredetiben. Én a Battlefield Vietnamot vettem meg emiatt elõször. <#vigyor>

"UPC meg is mondta, õ nem akar nagyfogyasztókkal szórakozni, azok menjenek csak a konkurrenciához."
Ezzel nem is lenne gond, ha lenne konkurencia. Sajnos sok helyen csak 1 szolgáltató van (vagy annyi se), így hiába jobb a konkurencia.
Vicces, hogy az Ukrán határ mellett, a puszta közepén van ADSL, de Budapesten a belvárosban is vannak fehér foltok.

labda kimaradt 😊

A Ping-Pong meg egy kaucsuk szerû muanyagból készült ütõvel asztalon játszott sport játék 2 és /vagy 4 fõ részvételével. 😊

Bucser
Nem tanítok én senkit semmire:9 Tanulják meg maguk õk a programozók😊 Nem én. Ez ad1.: Én élvezhetõ játékot akarok és akkor veszem mega Game-t ha élvezhetõ a játék. ez eddig tiszta sor.. (lsd. MMORPG-k valahogy jobb netkóddal rendelkznek mint az alkalmi netes játékkal rendelkezõk, pedig azokat is csak programozók írják)

A Lag meg nem csak ping függõ, hanem csomagvesztés függõ is.. lehet 30-as pinged közben 40%--os packet lossod.. webezni mailezni letölteni lehet olyan nettel is, de szar lesz és lassú meg gyökér az egész (mellesleg elkezdõdik a warphullám)😊 Azt meg ne mondja nekem senki, hogy HA már képes megoldani a két gép közti kommunikációt akkor azt nem képes gyorsítani... Mindent lehet gyorsítani és jobbá tenni... A Lusta ember az aki azt mondja, hogy nem lehet. Hiszek a technikai fejlõdésben de nem moindig csak a mennyiségre kéne gyúrni, hanem néha a minõségre is...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

khamwass
KOCKÁAK!!!!

,, Ne mondj semmit, ne gondolkodj tovább. Ez a karma hatalma! Isteni színjáték, hát tartsd a szád. Fogd be a pofád!\"

1. szerintem ha valaki 10 ezer forintot fizet a netért, azt ne korlátozzák semmiben. Akár legális akár illegális dolgot mûvel, azt nem az õ tisztük eldönteni, hogy mehet e vagy sem (nemrég lekorlátoztak a 411-es portot, ami közismerten a DC++-hoz tartozik. Azóta a hubok szétszéledtek, és ez a módszer hatástalanná vált. 😊 ki is vették)
2. manapság egyre divatosabbá válhatnaa streaming media (InternetTV, InternetRádio). Egy TV mondjuk 300kbit/s-es, amivel 15 GB 7 óra alatt megvan. (Szerencsére már emelték, de mit szólnátok ahhoz, ha a TV szolgáltató havi 14 órában korlátozná a TVzést? Utánna csak hang lenne. 😄)
3. Nekem nem volt ilyen gondom, hogy nem ment volna jó szerverrõl maxxal a letöltés. Tehát nem tudom mire gondoltok 😊
Kensin
bort iszik, zöldet hány <#banplz>
UPC meg is mondta, õ nem akar nagyfogyasztókkal szórakozni, azok menjenek csak a konkurrenciához. Ez teljesen érthetõ lehet üzleti szempontból (amennyiben van alternatíva), csak nem egyezik az image-el amit magukról akarnak kialakítani, ld. ami megjelenik reklámaiban. Bor, víz és prédikálás esete...
[HUN]PAStheLoD
a kép nagyonkomoly , el se éri az egy megabájtot / 8 megabitet .. és már sipákol a netszolg ... halo2-nek nemhiszem hogy olyan csapnivaló netkódja lenne..

a programozók sara _is_ de mondjuk mikor a szerencsétlen gép örül hogy van elég ideje kiszámolni hogy hogy röpülnek szét a hullák a fizika törvényszerûségei alapján ,akkor lehet hogy nem ér rá foglalkozni a hálókártyából ömlõ adatokkal ...

Másrész pedig elég "érdekesnek" tartom azt az üzleti hozzáállást amit pl. chello/upc tanusít .. ill. mondhatnám bármelyik másik céget is.

Azaz hogy õ úgy számol, hogy mondjuk 10-bõl 2-3 ügyfél fogja csak maxon használni a netjét, és akkor elég 1,5 megabites netekbõl 10nek a 15megabit helyettt 5-öt adni .. aztán majd aki sokat tölt azt jól lekorlátozzuk ,hogy ne foglalja a sávot a böngészõk elõl ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Akkor van gond mikor telepingja'k a szobat 😄DDD

ja, rosszul fogalmaztam, javítva:
"A játék közbeni szakadozás inkább ping, nem pedig sávszélességfüggõ"

Kensin
Naná, hogy pingfüggõ.
A lag maga a ping <#idiota>

kolyabban, a lag az adat késése, a ping pedig a késés ideje
Az a baj a jó netes játékokkal hogy fizetõs, vagy eredetibe kell megvenni. Nem rég néztem az újságot és kiszámoltam, hogy kb 2 heti kaja ára egy játék...

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

ja, a lag inkább pingfüggõ
persze ha sokan használják a hálózatot (sokan töltenek) akkor bizony felmehet a ping

általában nem azért laggos mert kevés neki a sávszél

\"Life is around you and in you.\"

"kevés hálózati erõforrást ésszerûen felhasználó játékok is akkor lesznek elérhetõek , ha megszûnik a végtelen sávszélbõvítési lehetõség."

Pl. Marsjáró 😊. rohadt nagy a ping, gyenge a sávszél... Muszáj önállóan döntenie szerencsétlennek. Ellenben a hadsereg pl. távolról irányítható fegyvereket gyárt, amihez sávszél és gyorsreagálás kell. Õk még nem tartanak ott 😊.
Nálunk is léptek a szolgáltatók a sebesség növelés terén, csak egy konkurens kellett hozzá.

Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak&#8230;

Szerintem neked kéne megtanítani a programozókat programot írni mert nem értenek hozzá a hülyéi, te viszont nagyon ott vagy a szeren.

Bucser
Az igazi problém a inkább ott van, hogy a programozókat nem tanítják meg rendesen netódot írni, hanem a hálózatot bõvíttetik ami nem rossz, de hatékonyságában fejlõdés csak akkor alakul ki, ha elfogy a sávszélesség. Azóta jelentek mega keveset fogyasztó autók is, hogy olajválság van (mert van) kevés hálózati erõforrást ésszerûen felhasználó játékok is akkor lesznek elérhetõek , ha megszûnik a végtelen sávszélbõvítési lehetõség. (vegyük alapul Dél Koreát ahol a 4,5 megabit már átlagos elérés) Amíg van hova bõvíteni addig nem fordítanak idõt a jó netkódra és ez így is fog maradni... Furcsa régen lag nélkül cs-ztem meg Mechwarriorozt5am és IL-2ztem egy 56 K-s modemmel.. manapság már néha az 512-es DSL sem elég mert "lagos..."

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A probléma akár lehet valós is, a játékok fejlõdése egyre inkább arra mutat, hogy pár év múlva csak mutatóban lesznek offline játékok. Magam is szinte kizárólag (90%) online játékokkal játszom mióta van otthon szélessávú elérés. Az online játékok által nyújtott játékélmény nagyságrendekkel nagyobb mint az offline játékoké. Battlefield forever! <#idiota>

Mindazonáltal ahogy én tudom, az online játékok viszonylag kevés adatot cserélnek a szerverekkel, mivel a játék az én gépemen fut, így a legújabbak (pl. EverQuest2) sem hiszem hogy túlterhelnék a netet. Persze ez Magyarország, lehet ha itthon is olyan lenne a háztartások gép/netellátottsága, valamint a társadalom anyagi helyzete, mint az Egyesült Államokban, itthon is megjelenne ez a probléma.