20
  • TeszteloPontHu
    Már amelyiknél. Pl. a DVDcenter lemezein soha nem volt reklám.
  • strogg
    Péntek :és tudod miért pottyantanak a fejünkre mint fogyasztó? Mert a legtöbb fogyasztó így is megveszi, ezen az áron. Ha ezen az áron egyetlen fogyasztó sem venné meg, lejebb kell vinni az árat, ha a fene fenét eszik is. És akkor kelendöbb lesz. Ekkor pedig el kell ismerni, hogy nem a kalózkodás mint olyan szivatja meg öket, hanem önmagukat szivatják.:)
    Mert ak alózkodás létezö dolog. De kurvára nem olyan méretekben, mint amilyenben beállítják. csak névtelen sötét figurákkal könnyebb magyarázni a bizonyítványt.:) Én nektek is mondom. Húzzatok egy határt. És afölött ne vegyetek audo CD-t. (nálam audi CD max: 3 DVD max 4 ezer. Ez a legnagyobb összeg, amit hajlandó vagyok kaidni, de akkor már nagyon jó film kell legyen rajta.)
  • Sityi
    Még valami: igyenebéd nincs a természetben: valami módon mindenképp fizetünk. Nem azt mondom, hogy holnaptól legyen minden ingyen, mert ez marhaság, hanem azt, hogy racionalizálják egy kicsit a piacot. Mert így csak sárdobálás van mindkét fél részéről...
  • Sityi
    Én inkább úgy érzem, hogy a filmipar már kezd átmenni kínálati piacba, és ez nem tetszik a kiadóknak, azért hőbörögnek.
    Amúgy meg a gyártó van a fogyasztóért, és nem fordítva. Legalábbis én ennek megfelelően gondolkodom.
  • Péntek
    Amit te javasoltál az a fogyasztó szerinti kiút :)
    Ha olcsóbb lenne, még olcsóbbat akarnánk, végül már ingyen szeretnénk mindent.

A gyártók szerint ez nem így van. Valószínűleg olyan stratégiára rendezkedtek be, hogy viszonylag kevés terméket értékesítnek, de azt magas haszonkulccsal.
    Nekik megéri...ha nem érné meg, akkor váltanának. Az pedig, hogy mi jó nekünk, az kb. senkit sem érdekel.
  • Sityi
    Nincs így jól. Ott is probléma a warez. Amit én javasoltam, egy lehetséges kiút, amivel talán javítható a helyzet. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az ottaniak úgy gondolkoznak, hogy letöltik a filmet, megnézik, és ha tetszik, akkor elsétálnak megvenni.
    Amúgy meg tényleg drága, és most nem a fizetésekhez viszonyítva. Azt hiszem, az index.hu egyszer lehozott egy cikket, amiben egy standard audioCD árát nézték meg, hogy kinek mennyi jut (ÁFA, nyersanyag, szállítás, stb.). Igen talulságos volt...
  • Péntek
    Válasz © Sityi #9-es üzenetére :)
  • Péntek
    Ők meg ott élnek, az ottani árral számolnak. Ez így van jól.
    Viszont nem azért kell pampogni, mert drága, hanem azért, mert alacsony a fizu. Nagy különbség.
  • DOT
    Nem vágom pontosan miért pampognak ezen, hisz ez a cucc nem sokszorosítja a dévédét, csak egy másolatot készít róla. Összesen egyet. Ugyanúgy, mintha lenne egy 160-as dévédé-táram, csak picit jobb.
  • Sityi
    Ha jól tudom, minden ilyen DVD-filmmellékletes magazinnál ilyen. A távirányítót meg elfelejtheted: ezek a reklámok túlnyomhatatlanok...
  • pemga
    Szerintem van ilyen. A POPSI Colás DVD-k nem ilyenek? Az elején van valami reklám-izé, amit mindenképp meg kell bambulnod (hacsak nem ismered a távirányítót), és utána megy a film, mindez nyomottabb áron (konkrét számot sajnos most nem tudok).
  • Sityi
    Mivel itt élek, persze, hogy itteni árszínvonalon gondolkodom. Majd ha EU-s fizetése lesz itt is mindenkinek, akkor persze módosítani fogom a "miért mennyit adnék ki"-gondolataimat.
    A 2. verziónál nincs nyersanyagköltség, nincs csomagolási-szállítási költség, a keresked sem rakja rá a maga kis rablóvámját, miért ne érné meg?
  • Péntek
    2-es verziónál egyszerűen nem érné meg szerintem a szinkronizálás...

Az ötlet amúgy nem olyan rossz, viszont az árakkal el vagy szállva. Egy dolod, hogy itt Magyarországon mit tartassz elfogadható árunak, és más az, amit EU más országaiban, vagy az USA-ban.
    Átszámítva a 3-as verziódat 8-10-12 Euronak megfelelő összeget kapunk... ez ugye röhelyes összeg az ottani (mondjuk németországi) fizetésekhez képest.
  • Sityi
    Én meg olyan kultuszfilmeket szeretnék szinkronosan és legálisan látni a gyűjteményemben, mint az eredeti Csillagok háborúja-trilógia vagy a Keresztapa-trilógia. Fura, hogy ezek pl. csak warezként férhetőek hozzá szinkronosan, mert vannak olyan jótét lelkek, akik nem sajnálják az időt és energiát és legalább egy sztereó megyar hangsávot rákevernek az eredeti hang + feliratok mellé.
  • strogg
    Nem lenne hülyeség ami mondasz.
    Az biztons, hogy én elvárom, hogy 3000 forintért vett DVD-m lemásolhassam. Föleg ha olyan kultusz film eredetijét nem akarom karcosan látni, mint a lotr, vagy a matrix.
    Amíg ez a két feltételem nem teljesül felölem ezek azt vartyognak amit akarnak. Egy büdös vasat nem adok nekik.:)
  • Sityi
    Ja, és utána még írtam valami oylasmit is, hogy ha a kiadók annyira pénzt akarnak a free változaból is csinálni, egy kis scrollozó reklámcsík lehetne a kép alján és/vagy tetején, amit aztán értékesíthetnek.
    Amúgy arra kíváncsi lennék, hogy illetékes elvtársak szoktak-e ilyen fórumokat olvasni, és vajon mennyire szívlelik meg az ott leírtakat...
  • Sityi
    Egy másik fórumon írtam:
    Előzmény: warezhelyzet (mi más? :) ), ment a vita konkrétan a DVD-kről. Belekeveredett a "szinkron kell-e"-kérdés is, és ennek kapcsán merült fel egy olyan hozzászólás, hogy pl. a LucasFilm nem fog Magyarországon szinkronos DVD-t kiadni, mert neki kicsi a piac. A piac meg nem fog bővülni pont amiatt, mert nincs szinkronos DVD, és nem tud mindenki angolul & nem szeret a film 98%-ban a képernyő alján olvasgatni.
    "Én komolyan elgondolkodtam egy olyan rendszeren, ami legálisan használná a letöltést, méghozzá a következőképp: Adott egy film, ami négy változatban érhető el:
    1.) Egy nézhető, de rossz minőségű free változat (kb. olyasmi, mint pl. a Freddy vs. Jason screenerje - sokszor átmegy fekete-fehérbe, böszme felirat a képernyő alján), ezt bárki szabadon letöltheti, megnézheti, ha nem tetszik, letörli.
    2.) Jó minőségben letölthető változat, DVD-ISO formátumban (4,7 GB-os méretben), kiírható állapotban. Ezért már lehetne némi pénzt kérni, olyan 1000-1500-2000 Ft körül szerintem. Extrák nélküli változat, csak az eredeti hanggal és szinkronnal + eredeti nyelvű és lefordított felirat (gondolom, minden kiadónak van minden országban valami "kirendeltsége", ezért ez valószínűleg könnyen megoldható, és így a magyar szinkronos amcsi filmeket a kiadó magyar szerveréről lehetne lehúzni).
    3.) A mai átlagnak megfelelő DVD (extrák, szép borító, stb.) olyan 2000-2500-3000 Ft-os árkategóriában. De ez is csak egylemezes legyen, mert ott a 4. változat, ...
    4.) ... ami nem más, mint a fullestrás, 16 lemezes, díszdobozos példány, amely 5000-10000 Ft között mozoghatna árban, persze minőség-menyiség tekintetben.
    Én azt hiszem, ezzel a rendszerrel mindenki jól járna: meg lehet nézni ingyen a filmet, és ez alapján el lehet dönteni, hogy jó-e a film annyira, hogy megvegye az illető. Sokan nem ragaszkodnak az extrákhoz meg a színes borítóhoz, nekik ott volna a fizetős letöltési lehetőség, akár úgy is, mint ahogy az smsweb működik. A fanatikusoknak, gyűjtőknek, letöltéstől irtózóknak meg ott a maradék 2 változat. Mit szólnának egy ilyen felálláshoz vajon az illetékesek? Elvégre továbbra is a helyükön maradnának, és talán egészen véletlenül még jobban is járnának, mint a mostani állapotokkal...
    Dehát álmodozás az élet megrontója..."
  • strogg
    A hülyeségre nincs mentség. Pláne ha ez párosul a mohósággal, és az aljas harácsolással.:)
    Világ másolói egyesüljetek. Másoljatok, másoljatok,másoljatok. Tanítsátok móresre ezeket a becstelen hiénákat. Én amondó vagyok, hogy amíg a júzer veszi a DVD 6 ezerért, addig nem fog lejebb menni az ár. És amíg a világ eltűri ezeket a hiénákat, csak számat tépem, de semmi fejlödés. Álljon le mindneki az audio Cd, és DVD vásárlással. Észhez fognak térni a hiénák higgyétek el.
  • pemga
    Az "vicces" volt, amikor egy egyetemistát bepereltek, mert közzétette a neten az egyik másolásvédelem "feltörését", nevezetesen a shift gomb lenyomását az autoplay elkerüléséért...

Lássam be, túl sok pénzről van szó?
  • juhand
    Most erre mit mondjak. A szerzői jogok védelmezői jelentősen hátráltatják az innovációt a média szektorban a saját érdekeik miatt. Le kéne velük számolni végleg.