32
Biztonsági kamera (egyszerűen/olcsón)
  • Trichie
    #32
    Sziasztok!
    Külterületre szeretnénk vásárolni mozgásérzékelő kamerát, internet nincs, áram van, hordozható whinchesteres vagy SD mentéses rendszert vásárolnánk. Milyen megoldást kínáltok? Sürgősen kellene mert a szomszéd telek részeges gazdája nem beszámítható és irigységében gyújtogatással fenyegetőzik. Konkrét terméklinkek is jól jönnének, a keret amit max rá tudunk költeni 50-60e Forint, 2 vagy 4 kamerás rendszer kell megbízható márkában és éles képpel.
  • Lineelectronic
    #31
    Biztonsági kamera árak, leirások!
  • Lineelectronic
    #30
    Vállalkozásunk 1996 óta foglalkozik Kamera, biztonsági kamera, kamerarendszer, kamerarendszerek telepítésével, forgalmazásával.Fõtevékenységünk a biztonságtechnikai megoldások kidolgozása és megvalósítása ügyfeleink részére, védendõ értékarányos megoldások alkalmazásával, piacképes árképzéssel. A cég vezetõi és munkatársai tízéves, szakmában eltöltött elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal szolgálják ügyfeleik érdekeit a vagyonvédelmi rendszerek telepítése és forgalmazása terén, legyen az Kamera, biztonsági kamera, kamerarendszer, kamerarendszerek. Szolgáltatásainkat igénybevehetik az egész ország területén, rejtett költségek, felár és apróbetûs rész nélkül!
  • otthonbiztonsag
    #29
    Ma már mindenképpen stand alone dvr-t azaz asztali videó rögzítőt érdemes biztonsági kamera képének rögzítésére alkalmazni, a célgép volta és a kis fogyasztása révén is hozzájárul a legkiválóbb ár/érték arányú videós megfigyelő rendszer kialakításához. Amennyiben biztonsági kamera rendszert szakemberrel szereltetne, javaslom az Otthonbiztonság.Hu -biztonsági kamera szerelés oldalt, ahol, extra garanciákat kaphat a rendszer mellé.
  • Desiderata #28
    Zone Trigger
  • Dj Faustus #27
    "ami nem mozgóképet készít, hanem csak egy pillanatképet akkor amikor valaki a látómezőbe kerül"
    Néhány ingyenes alkalmazás, amelyben van mozgásészlelés:



  • kisviku
    #26
    Még az alkalmazás esetleg megvan hozzá, de szerintem kell egy detektor, ami mozgásra bekapcsol/működésbe hoz valamit.
    A biztonsági kameráknál van olyan opció, hogy mozgás/esemény "történésénél" bekapcsol a felvétel.
  • Wolfsnack
    #25
    Sokszor kilopják az újságot a postaládából, ha a postás bedobja a kertbe, akkor bemásznak érte(!)
    mást is loptak már, de volt olyan is hogy az utcában az összes szemetest felborították, sok gyanús alakot lehet látni mostanában...

    van egy digitális kamerám, és digitális fényképezőm is, egy olyan programot keresek valamelyikhez ami nem mozgóképet készít, hanem csak egy pillanatképet akkor amikor valaki a látómezőbe kerül
    létezik erre a célra való?
    eddig én nem találtam ilyen alkalmazást, de mivel a gépem 90%-ban működik, ezért ez kényelmesebb lenne mint a videókazetta visszanézése
  • Frank99
    #24
    sztem vegyél bele kormányzárat, meg pedálzárat (mechanikus védelem), és építess bele egy kapcsolót, amit csak te tudsz hol van, és a gyujtásra (akksi) van kotve.

    mire azt megtalálja, addig leérsz bőven, és szétvered a hülye fejét....

    és a kapcsolós dolog komoly, a legjobb védelem....
  • vadaszg
    #23
    sztem veszel egy asztali dvd irot, bele nagy winyoval, vagy eleg a winyo nelkuli is, arra fer 8 ora EP modban, a winyosra vagy 200 ora :)
    csak gyozze azt barki vissza nezni...
  • R9
    #22
    Lehetséges olyan hogy videokamera+video+monitor?
  • Marcell
    #21
    30mp alatt ott vagyok az autonal, annyi ido alatt meg nem lehet az osszes vedelmet kiiktatni. (Remelem!)
    Az autoban tobb cucc is van (immo is).
    Nyilvan, ha nagyon akarjak elviszik (mondjuk fejbe lonek egy piros lampanal), de mindent meg akarok tenni, hogy kudarcba fulladjon az osszes kiserlet ellene.
  • fifi
    #20
    Nem tudom milyen kocsid van/gondolom nem A8/, milyen berendezéseket használsz, de ha vki odamegy a kocsihoz hogy el akarja lopni éjjel az el is fogja. Jelez a telefonod kikászálódsz az ágyból szb.....Simán elviszi. Inkább Immobiliserre költs szvsz.

    [ő is gáz környéken lakik]
  • Rafaelo
    #19
    olyan volt a kapcsolat c. filmeben a judi fosternak 5000 óra felvételére alkalmas csippes kamera :D
  • hen-tes
    #18
    ezt jó tudni :)
    megyek autót lopni
  • Marcell
    #17
    Na asszem veszek egy ilyen szines, ejjel is lato kamerat 13.990Ft-ert, ezt pedig radugom a videomra, ami long play modban 8 orat siman lerogzit.
  • Marcell
    #16
    240 ora uzemidot
  • Marcell
    #15
    Koszi a linket, ezt az oldalt mar ismerem. Tulajdonkeppen a hagyomanyos kis kamerak nem olyan dragak, de a rogzitesuk ezeknek eleg maceras. Nem tudtok valami jo rogizot ajanlani? Mondjuk az is jo, ha felvesz napi 8 orat, aztan masnap raveszek, ha nem volt semmi esemeny. Csak birnia kell a havi
  • Marcell
    #14
    A kornyekunkon sajnos egyre tobb az autofeltores es a lopas. A rendorseg nem tesz semmit, alig latok errefele fakabatot. Siman kihelyezhetnenek csali autokat, kamerakat, 100x ennyi jarort (bar 0x100=0 :)
    Mondjuk akkor sem lenne garancia arra, hogy reggel ugy ebredek, hogy megvan az autom, de legalabb latnam, hogy csinalnak valamit es biztos vagyok benne, hogy el is kapnanak jo par rohadekot.

    Bar buntetni ugyse tudjak, hisz autolopas tul. keppen nincs is, csak valami "ideiglenes kolcsonvetel" vagy hogy van megfogalmazva jogilag. Amiert nem kaphat semmit az illeto. Max. ha rabizonyitjak, hogy ertekesiteni akarta, de erre 0 esely van. Szoval 1 het mulva ugyanugy probalkozhat ujra a gennylada.

    Aki nem akar hoppon maradni, sajat kezebe kell vegye a vagyonanak vedelmet.
  • cSuwwi
    #13
    http://minirc.hu/

    vannak kamerák, csak ugye tv-re/videora viszi a cuccost.
    csak egy sima tunerkártya kell, de ha nem akarod a géped egész éjjel járatni, videóval is lehetne próbálkozni, vagy más rögzítési eljárással, csak van valami megoldás.
  • hen-tes
    #12
    Ez teljes mértékben a te dolgod.. én csak megjegyeztem, hogy szaruljársz :D
  • Marcell
    #11
    Ha valakit tetten ernek azon, hogy megprobalja ellopni azt, ami nem az ove, vagyis az en automat, szivem szerint szemrebbenes nelkul fejbe lonem, vagy levagnam egy baltaval a kezet, HA! ezert nem jarna buntetes. De sajnos a jog a bunozoket vedi!
    De alighanem ez nem jutna eszembe, amikor valakit rajtakapnek, es ha nem is brutalis modszerekkel, de elvennem a kedvet a probalkozastol.
  • hen-tes
    #10
    ejj, épp most van szó drága pici városkánkban a kamerákról
    fel akarnak szerelni egy csomó kamerát, csak nincs aki figyelje, mert felvenni nem szabad! csak akkor lehet a felvételt rögzíteni, ha azon a bűncselekmény látható
  • Marcell
    #9
    Amugy ha kiallok az ablakba es most folveszem a kozteruletet, akkor torvenybe utkozot cselekszem? Ehhez is kulon engedely kellene? Szerintem nem, max. ha valamire (publikalas) felhasznalnam az anyagot, illetve ha szemelyek lathatok a felvetelen. De csak sajat celra tortenne a rogzites! De mondom ez az ami a legkevesbe izgat. A technikai megvalositas erdekel, tehat akinek nem tetszik a hozzaallasom, annak mondom: "Az elobb nem voltam oszinte. Noverem csaladi hazanak kertjebe szeretnek egy biztonsagi kamerat, ami a garazst figyeli". :))
  • hen-tes
    #8
    úgy jársz, mint tomcat D:
  • Marcell
    #7
    Az ilyen gyerek-figyelos kamerakkal az a baj, hogy nem rogzitenek, csak valahova kepet sugaroznak. Ehhez nem kell gyakorlatilag semmi, csak egy 10k-s kamera es egy (15k-s) monitor. A nagyobb macera az ejjeli ROGZITES-nel van, foleg az aktiv rogzitesnel, vagyis, hogy folyamatosan felulirja az adatokat a rendszer, ne alljon le a video 180 perc utan, mert megtelt a VHS :) vagy a vinyo.
  • Marcell
    #6
    Sajnos garazsom nincsen, sot meg kertem sem, szoval valoban kozteruletet videoznek, de igazabol nem erdekel, hogy kell-e engedely vagy sem. Senki meg nem mondana, hogy az 1000 ablakbol az egyikben egy pici kamera figyel ejjelente az automra fokuszalva. De ha valaki feljelentene (bar eleg kicsi erre az esely, mert eldugnam a kamerat :) az sem izgatna tulsagosan.

    Az autoradiomat nem igazan lehet lopni, gyarilag bepitett (szet kell bontani az egesz muszerfalat hozza) es egyedi kodolasu. Sajnos az autot probaljak meg vinni, marpedig azt semmikepp nem hagyom. Elhataroztam, hogy MINDEN eszkozt bevetve megvedem az automat (ha mar a rendorseg nem teszi meg!), legyen szo legalis, vagy nem legalis vedelmi (tetten eres eseten akar fegyver is) eszkozokrol.
    Rohadt vilag ez, nem hagyom, hogy valaki 5 perc alatt elvegye, amiert mas eveket gurizett.
  • The Garrett
    #5
    1 ismerosunk foglalkozott regen ilyen gyerekfigyelős kamerákkal, ha jólemlékszem ~4-500k ba került telepíteni a rendszert, az számítógéppel működött :)

    ennel szvsz olcsobb ha ellopjak a radiot a kocsibol :D (tudom ez nemmegoldas)
  • The Garrett
    #4
    jah tenyleg a masikj ami eszembe jut, kocsid hol állt? Mert lehet közterületre külön engedély nélkül fel se szerelhetsz ilyesmit, pláne nem vehetsz fel vele.
    Persze ha garázsodban törték fel az mástészta.
  • Marcell
    #3
    Nekem vegulis az is jo, csak gondoltam egy mai okos (dragabb fajta) webcam mar tudhat ilyet es konnyu beuzemelni.

    Nezegettem a http://www.kamera.startolj.hu cimet is, ahol sok jo "szerszam" talalhato (sok ejjellato is van), csak szerintem ezek a kamerak nem csatlakoztathatok kozvetlenul a PC-re (USB-n vagy Fireware-en), hanem sima analog (vagy s-video) bemenetuk van. Ahhoz meg mar kell egy jo fajta TV tuner is...

    Valami hasznos megoldast keresek...
  • The Garrett
    #2
    hat szerintem az ilyen webcamet nemnagyon lehet kapni. olyan kamerák amik viszonylag kicsik, és sötétben is használható képet adnak eggyel magasabb árkategória...

  • Marcell
    #1
    Szeretnek biztonsagi kamerat beuzemelni itthon, ami az automat figyeli. Az Actice Webcam program szerintem tokeletes megoldas a rogzitesre, be lehet allitani, hogy hany perces anyagot rogzitsen le a merevlemezre. Mondjuk 30 percet mindig folvesz, aztan ha nem allitom le a felvetelt, rogton felul is irja 30 perc elso percet. Vagyis, ha megszolal a riaszto (illetve jelez a telefonomon is!) es felkelek, lemegyek az autohoz (esetleg tetten erek egy tolvajt), a kamera mindent folvett, ami az autom korul tortent. Ezutan talan konnyebb beazonositani a tolvajt, illetve ha esetleges balhe van, mindenrol van bizonyitekom.
    Na most, hogy ezt mind leirtam mar csak egy olyan webkamerat kell beszereznem, ami ejjel is jol lathato kepet keszit. (Persze legalabb 640x480, de inkabb nagyobb). Tudtok ajanlani ilyet? A legfontosabb, hogy minel jobban lasson a sotetben.

    Sajnos par napja feltortek az automat, es bar a riaszto megszolalasara villamgyorsan odaugrottam az ablakhoz es felhuztam a redonyt, az ajtot ekkora mar feltorte az illeto. Legalabb annyira sikerult megzavarnom a tettest, hogy nyulcipot huzzon. Maskor lehet elobb rohanok az autohoz felfegyverkezve (mint hogy kinezek), es jol tetten erem a rohadekot. Minden esetre szeretnek mindent jol lathatoan rogziteni.