9
LAN - sebesség probléma
  • Csaklito
    Nekem lenne 1 olyan problémám hogy sehogyse birom beállítani a pc és xbox hálokártyán kersztüli átvitelt be állítani total commanderbe az(FTP kapcsolat)-ba probálkozom van 1 ilyen /kapcsolodás (kiszolgálo vagy URL) nem vágom hogy mit kell ide be irni +nem tudom hogy ez most be van-e állítva az xbox-on az IP-cimet már + találtam. ha vki tud ebbe segiteni akkor irj elöre is kössz
  • Laalee
    qos nak semmi köze sincs ehhez, letiltásával csak annyit érsz el hogy 1 program rátelepedhet az egész sávszélre, más programok hátrányára.
  • nemcsakfeel
    tipp: hogyha az XP ben a QoS-t letiltod?
  • nemcsakfeel
    akkor legalább próbáld meg ne realtekessel is. pl. 3com, vagy hasonló.
  • kukac78
    Kipróbáltam Realtek chip-es Edimax hálókártyával is, a szitu ua. mint az nForce-os alaplapival...

PC -> XBox : 100% prociterhelés, kb. 3Mbyte/sec adatátviteli sebesség...

XBox -> PC: 45% prociterhelés, full sebesség (10-11Mbyte/s)...

• kukac78
    Az Xbox-nak tudja a 100 Mbit-et, mert havernál viszi a max sebességet...
    A ping értékek jók...

devla: DMA engedve van, a vinyó az SATA-s, mással nincs sebességprobléma... (pl. vinyóról-vinyóra másoláskor)

Megpróbálom majd egy másik hálókártyával, mert szvsz ez a retek nForce-os alaplapi szutyok csinálja a hülyeséget...

Ha még valakinek esetle van valami ötlete, és azt leírná, megköszönném...
  • Devla
    DMA engedelyezve van? Elvileg annak a lenyege, hogy a proci kikerulesevel tudnak a hattertarolok irni a memoriaba.
  • nemcsakfeel
    Sajnos nem tudom hogy egy Xbox mit tud, milyen parancsai vannak stb..
    ping-elés oda vissza hány ms a válaszidő?
    tudsz az xboxon parancsokat futtatni?
    nem lehet hogy az Xbox nem akarja / tudja gyorsabban írni az adatokat mint 3 MiB ?
  • kukac78
    Hi all.

Adott egy PC és egy Xbox, a kettő között 100MBit-es hálókábel, crosslink bekötéssel.
    A PC-n SP2-es Winfos van, nForce integrált hálókártya.
    A probléma az, hogy ha az XBox-ról másolok a PC-re, akkor megy full sebességgel (10-11Mbyte/s), de ha fordítva próbálom (PC-ről XBox-ra), akkor csak 3Mbyte/s-el.
    Először azt gondoltam hogy rossz a kábel, de megcseréltem a végeket és akkor is lassan másolt az Xbox-ra.
    Ebből arra következtetek, hogy a Winfosnál lehet valami gebasz, csak azt nemtom hogy mi?
    Esetleg járt már így valaki két PC közötti összeköttetésnél? (Mondjuk az Xbox is majdnem PC)

Számszerűen:

PC -> XBox : 100% prociterhelés, kb. 3Mbyte/sec adatátviteli sebesség...

XBox -> PC: 45% prociterhelés, full sebesség (10-11Mbyte/s)...

Miért van 100%-os CPU terhelés egy egyszerű hálós másolásnál?

PLEASE HELP!!!