9
Az IRC nem csak beszélgetésre lehet jó ... :)
  • PetruZ
    #9
    Szerinted mit használok ritka dolgokra (is)? :) Bár azért az öszvér sem 100%-os siker, a gépidőm 99%-ban folyamatosan megy. :)

    Az irc még egy területen van nagyon ott: képregények és ebook-ok.
  • _Vegeta_
    #8
    Ritka dolgokra ott az emule. Nem a legmegbizhatobb ez teny, de mar nem az elso focimeccsemet szettem le vele. ;)

    Szerk:
    Ja es hogy ne flemeljek sztem is lecsengett mar az xdccnek, attol fuggetlenul h sok ismerosom az egekig magasztalja.
  • PetruZ
    #7
    Ritka, nem populáris cuccokra (azaz nem filmek, játékok, alkalmazások, hanem pl. könyvek, dokumentációk, reprodukációk, extra különleges és ritka filmek, stb.) a BT használhatatlan, ugyanis ezekből sehol sem lehet találni forrást. Ezek még p2p-n is igen ritkán bukkannak fel, így csak a célirányos dc és irc kutatás segít - de az az esetek 80%-ban mindig.
  • Harder
    #6
    Abban egyetértünk, hogy torrent (és én mellé tenném a DC-t is) jelenleg a legjobb, nekem technológiára/elvre is az tetszik a legjobban. Csak arról már kismilliónyi leírás és lap volt (12500 magyar találat), az IRC-es megoldás meg itthon vhogy soha nem terjedt el igazán (62 magyar találat).
  • Iori
    #5
    régen ilyem módszerrel szedtem le a legujabb Xmen Evolution részeket :), egyes TV-rippek ide kerülnek fel leghamarabb.
  • Devla
    #4
    Nem flamenek szantam, csak szerintem mostansag ez a leghasznalhatobb. Mindegyik filecserelonek volt egy korszaka amikor az volt a legnepszerubb, de aztan mindig jott egy jobb.

    Mindenesetre koszi a leirast, biztos sok embernek segitesz vele.
  • Harder
    #3
    Köszi a hozzászólást, de nem szeretnék flame-t. A irc-es letöltés, a DC, a torrent stb.. mind csak egy lehetőség, jól megférnek egymás mellett és nem kell kizárólag csak az egyikre vagy csak a másikra támaszkodni.
  • Devla
    #2
    IRCn kinszenvedes a kereses meg varni az 500as varolistakra. Ez a modszer mar elegge lecsengett, a bittorrent sokkal egyszerubb, gyorsabb, kenyelmesebb.
  • Harder
    #1
    "Az IRC-ről talán sokan nem is tudják, hogy nem csak beszélgetésre lehet használni, hanem fájlok letöltésére is alkalmas. Talán itthon nem annyira elterjedt mint külföldön, épp ezért érdemes egy kicsit nagyító alá venni. A dolog lényege nagyon egyszerűen megfogalmazva annyi, hogy vannak olyan IRC progamok - pl. Visual IRC, Polaris stb ... -, melyek szerverként is képesek működni amellett, hogy tudják mindazt, melyet egy hagyományos IRC kliens képes nyújtani. Ezeket a programokat használva fájlokat tudunk megosztani olyan emberekkel, melyek velünk azonos csatin tartózkodnak."

    Remélem van akinek a címben jelzett téma még újdonság, és hasznosnak találja majd a leírást. :)
    A cikket itt lehet elolvasni: tutorial.hu > Programok > szerverek és kliensek > Fserver, XDCC és TDCC szerverek használata

    Ha van olyan infó amit kihagytam, írjatok és kipótolom a cikket, legyen minnél teljesebb. :)