38
Az egyik legjobb vígjátéksorozat
  • winnie
    #38
    őket arra, hogy ne kapcsoljanak el máshova?

    még egyszer mondom, hogy ezek csak érdekességek, az amerikaiak meg zombik (tényleg abszurdnak hat, hogy ha valaki szeret egy műsort, akkor nem nézi, ha gyengébb sorozat után van) - ha egy műsor sikeres, akkor az utána következő is sokkal jobban teljesít (érdekes dolog a programszerkesztés na - lehet, hogy csak nekem, de én geek vagyok:)
  • Microtus
    #37
    Nem kell feltétlen a poénokat elemezgetni, elég béna dolog is lenne, vagy jön belülről magától az indítatás a jókedvre vagy nem, főleg miután a mosolytól a hahotahatárig mindenkinek máshol vannak a humor-intervallumai. Nekem speciel gyakran elég pl. egy hosszú kínos csend, egy gesztus vagy egy ajtófélfának menés vagy Karen "szivi"-je:), nem kell mindenáron verbálisan brillirozni, pláne nem kinosan összehasonlítgatni az eredeti szövegkönnyvel. Nagyon nem térhet el a fordítás a történet miatt sem és olyankor más oka is lehet annak a "magyar szinkronszakma fordítói oldalon történő hígulásá"-tól. Ezt a gépi "olykor tök értelmetlenül jön a nevetés"-t pedig végképp nem a rajongók szemére kellene hányni. Ez gondolom olyan csoportterápia szerűség, ha társaságban nézed végig ugyanazt a filmet vagy hallgatod ugyanazt a viccet a többiek jókedvéből, nevetéséből a tiéd is kamatozhat ill. felerősödhet. Bizonyára valahol ezt lenne hivatott szolgálni ez is, vagy tévedek? De tudom, hogy más sorozatokból, amiket én sem preferálok annyira, hogy ez tud idegesítő és érthetetlen is lenni. Ja, a Szeretünk Raymondért én se rajongok különösen.
    Az meg azért sem érdekel, hogy egyesek szerint odakinnt a Jóbarátok miatt ért CSAK (ígyjó?:)) el sikereket, mert elég fura, ki kényszerítette őket arra, hogy ne kapcsoljanak el máshova? ennyire lusták, vagy nem volt miből választani? Szal addig nagyon is szerették...egy másik sorozat után vetítve meg rájöttek, hogy mégse kedvelik annyira. Biztos így van a számokkal nem lehet vitatkozni mindenesetre nekem ez magas:) Itt meg "csak" a Viasat nyomja,.. Vágó Pistával egyidőben...most akkor verjem a fejem a falba? ennyire azért nem vagyok fanatikus:)
  • Phat Smoker
    #36
    ..jaéste ezt hívod köpködésnek?...akkor jó! :-)
    ami meg a helyezéseket illeti egy sorozat kapcsán, hát az engem rohadtul hidegen hagy,nem az alapján fogom eldönteni, hogy tetszik e vagy sem!
    Továbbá írtóra nem izgat, hogy a Will & Grace mitől lett sikeres vagy mitől nem, nekem bejön a sorozat és kész! a többi habratyolás és száraz tény amiket leírtál ezzel kapcsolatban, nem tudott meghatni bocsi! :-(
    A szinkron meg úgy jó ahogy van!
  • winnie
    #35
    te mondtad, hogy nemtetszésemnek adok hangot:)
  • Phat Smoker
    #34
    "..ígérem nem köpködök tovább.." eddigi ténykedésed köpködésnek minősíted ?
  • winnie
    #33
    "akkor kevés sorozatot láttál" ezt a következtetést miből vontad le ?

    a megállapításodból:) akkor így mondom, hogy jóval kevesebbet láttál, mint én (ez nem kérkedés, bármennyire annak tűnik:) - és gondoltam, hogy nyilván 10-15 alatt van a szám. (viszonyításképpen csak idén amerikában majdnem 70 sorozatot mutattak be - ez az utóbbi 5 évre visszatekintve több mint 300)

    kapcsolj át gyorsan egy másik topicra..öö vagyis sorozatra! :D

    hagy ne:) ígérem nem köpködök tovább.
  • winnie
    #32
    megaztán misem bizonyítja jobban a sorozat sikerét, minthogy kint már a 7. évadnál tartanak..hmm..talán nem is olyan rossz ?

    nanna! nézzük a teljes képet.

    a sorozat CSAKIS azért volt sikeres,mert a jóbarátok után ment. ez nyilván nem vita tárgya, hisz idén, amikor a jóval gyengább nézettségű joey megy a WG előtt, már kábé feleakkora csak a nézettsége a sorozatnak - vagyis önerőből sosem volt képes a sorozat bekerülni a legnézettebb sitcomok közé (viszont tény, hogy a jóbarátok nézői nagyon is kedvelték a műsort és nem kapcsoltak el a friends után) (hasonló történt a scrubs-szal is pölö, a friends után sikeres volt, keddi napon vetítve senki sem nézi)

    jelenleg a WG a 11. legnézettebb sitcom (szituációs komédia) a joey-val holtversenyben (és minden valószínűség szerint a 8. évaddal befejeződik), többek között az rtl-en vasárnap délutánonként adott jim belushi-s 'papás-mamás' is nézettebb - más kérdés, hogy magasan a legnézettebb sitcom a szeretünk raymond, amiért ugyancsak nem rajongok:)

    még egyszer mondom, hogy ezek a tények semmit sem vonnak le a sorozat népszerűségéből.
  • winnie
    #31
    Párszor már kinyilvánítottad nemtetszésed, hidd el értékeljük hogy megpróbáltad, de ha nem megy, ne erőltesd.. van ilyen..:)

    akkor sem értem:) vagyis értem, sőt megértem, hogy ennyien szeretik, kisebbségben vagyok nem vitás, de isten látja lelkemet, hogy direkt megnéztem több részt is meg minden:) (sőt) magyarul én nyitott voltam ezerrel, de majd megnézek egy részt ma vagy holnap és beírok ide egy poént és elemzést kérek (nekem az a furcsa, (lehet, hogy ez is a fordításból adódik) hogy olykor tök értelmetlenül jön a nevetés, vagyis poén nélkül.

    A szinkronnal szerintem az égvilágon semmi gond nincs, az meg, hogy borzasztó lenne - a véleményed maximálisan tiszteletben tartva - szerintem, egyenesen baromság.

    félrerthető voltam. nem a szinkronnal, hanem a fordítással vannak gondok. (az más kérdés, hogy az eredeti hangokat nem lehet visszaadni, de szerencsére jack esetében elég jól sikerült saját hangot teremteni) - a fordítás sajnos (személyes tapasztalat) egyrészt nagyon dilettáns, vagyis sok helyen félre van fordítva a szöveg (megjegyzem nem olyan szinten borzasztó, mint a jóbarátok vagy mondjuk az elnök emberei) - másrészt meg bizony ez is az a sorozat, amelynél a szerzők szívesen operálnak lefordíthatatlan szójátékokkal (ld. carrot-carat, stb), vagy musical és dal-idézetekkel, amikről a fordítónak fogalma sincs, hogy idézetek... (sajnos az, hogy olykor plusz dolgot is becsempésznek, nem gyógyír a keserűségre:)

    (amúgy ez természetesen nem WG-jelenség, hanem a magyar szinkronszakma fordítói oldalon történő hígulásának az egyenes következménye)
  • winnie
    #30
    6-nak.

    csak a legfrissebbet nem adta a viasat
  • Microtus
    #29
    7.? Amit a Viasat eddig lenyomott és most ismétli, az hány évadnyinak felel meg itt?
  • Phat Smoker
    #28
    megaztán misem bizonyítja jobban a sorozat sikerét, minthogy kint már a 7. évadnál tartanak..hmm..talán nem is olyan rossz ?
  • Phat Smoker
    #27
    "akkor kevés sorozatot láttál" ezt a következtetést miből vontad le ?
    "én továbbra sem tartom nézhetőnek" már egyszer hangot adtál nemtetszésednek a sorozatot illetően..az hogy számodra nézhetetlen, maradjon továbbra is a te magánvéleményed és kapcsolj át gyorsan egy másik topicra..öö vagyis sorozatra! :D
  • Microtus
    #26
    Igen, ezt tudjuk :)Párszor már kinyilvánítottad nemtetszésed, hidd el értékeljük hogy megpróbáltad, de ha nem megy, ne erőltesd.. van ilyen..:)
    A szinkronnal szerintem az égvilágon semmi gond nincs, az meg, hogy borzasztó lenne - a véleményed maximálisan tiszteletben tartva - szerintem, egyenesen baromság. Mint ahogy általában a magyar szinkronnal sincs, pont, hogy nagyon sok esetben +hozzátesz a hangulathoz (persze vannak kivételek). Sok szófordulatot nem is lenne értelme pont úgy átültetni a magyarba ahogyan az "eredeti" célközönségnek címezték . Viszont rengeteg olyan helyzetet, szóviccet ..stb tud teremteni a magyar nyelv adta lehetőség aminél egy amcsi csak forgatná a fejét, hogy mi van? miközben mi meg .
    A hangok csupán megszokás kérdése, Karen "mikiegér" hangját valszeg a vodkától elkorcsosult mutáns hangszálainak köszönheti, ezek már ott helyben elkezdik lebontani az alkoholt, hogy minél előbb a fejébe szállhasson:)
    Közben rájöttem, hogy a Jóbarátokkal pont az a gond, hogy túl normálisak:), idéz em a témaindítót : "Az idétlen, és idegbeteg embereket bemutató sorozatok mindig viccesek :)". Ilyenkor, miközben jót szórakozunk ezeken a szánalmasnak tűnő karaktereken, még jól meg is nyugszunk és egyfajta elégedettséggel tölt el, hogy mi aztán mennyivel különbek vagyunk náluk. Ezért is etalon nálam a Rém rendes család . a macskabarát Alf (igaz ő nem ember de azért elég idétlen:), vagy Mabel és Ivy a You Rang M'Lord?-ból. Ja, és persze Karenék:)
    Na, csak kihúztam kezdésig:)...
  • winnie
    #25
    :) akkor kevés sorozatot láttál:)

    én továbbra sem tartom nézhetőnek, amit a borzasztó magyar szinkron még tovább ront
  • Phat Smoker
    #24
    a legjobb sorozat a jóbarátok után!
  • Microtus
    #23
    Rosario tényleg büntet, kár hogy viszonylag kevés szerepet kap a többiekhez képest... de akkor aztán :). Elfogadnám bejárónőnek, bár csak Karen tudja úgy alázni őt folyamatosan, hogy attól lefordulok az ágyról a röhögéstől, mégis az életét adná érte:) ....talán csak a Csengetett Mylordban Mabel a vén mosogató-nyanya múlja felül:)
    Jack-től viszont a hideg futkározott a hátamon sokáig, azonban az előitéleteken túl már a vicces kategóriába is besorolható figura...amit Cher-el művelt a minap hát az aztán:).
    A címszereplőkkel sincs semmi gond...két szerencsétlen, akiknek esélyük nincs hosszabb távon normális magánéletre, humoruk általában nem olyan harsányan kirívó, már-már az idétlenség határait súruló mint Jack-é vagy Karen-é mégis sokszor azért beleviszik őket a hülyeségbe. De jól kiegészítik egymást és ezértsem unalmas a sorozat, még így az ismétlést nézve sem :)
    Kiváncsi volnék azért Stan fejére, mert eddig csak a lábát mutatták egyszer asszem, attól meg még Al Bundy is elsírná magát:), meg Karen gyerekeikére:)
  • Rafaelo
    #22
    csak az a baj hogy túl sokat beszélnek a melegekről meg a zsidókról
    mostanában elkezdtem nézni de ha bejönnek a szüleim elkapcsolom mert még azt hiszik buzi vagyok ami meg nem igaz :)

    rosário jó benne :D
  • winnie
    #21
    nálam továbbra is a nézhetetlen kategória:)
  • Mich
    #20
    A sorozat nekem is tetszik. Minidg megmosolyogtat.
  • b-type
    #19
    Boldog Szülnap! :)
  • iko
    #18
    sztem nagyon rendben van ez a sorozat. :)
  • Tatyla
    #17
    Tényleg ez a legjobb ,és leg nézhetöbb!
  • SoDI---
    #16
    A mostani részekbe visznek bele egy kis szappanpera-jelleget, mert ők is rájöttek, hogy ha nincs történet, akkor unalmas.

    Ez így elég érdekes.
    Vígjátéki helyzet rövid drámai megszakításokkal, hogy legyen történet is. Most például összevesztek a mai részben---

    Furcsa forgatókönyvi megoldás, de nekem tetszik.
  • Rafaelo
    #15
    egy kaptafa
  • SoDI---
    #14
    meg nekem nem akkora poén a lányos humor... nincs bajom a melegekkel,

    Az idétlen, és idegbeteg embereket bemutató sorozatok mindig viccesek :)

    nem kapcsolom el görcsösen, ellentétben a Famillia Kft-vel.

    Ez ismerős :)
  • b-type
    #13
    nem akkorának mint amit a beharangozó("Jobb mint a Jóbarátok") alapján gondoltam.
    szal akár vehetném kellemes csalódásnak is.
    meg nekem nem akkora poén a lányos humor...nincs bajom a melegekkel, bár az zavar (de nem őszülök miatta), hogy 'trendi' :D lett.
    azért szoktam hallgatni(nézni nem nagyon mert csak megy a tv, de mást csinálok),
    pl. nem kapcsolom el görcsösen, ellentétben a Famillia Kft-vel. :)
  • SoDI---
    #12
    Itt mindenki ennyire szarnak találja ezt? hmmm...
  • Rafaelo
    #11
  • b-type
    #10
    te jó ég!
    ég és föld.
    sztem a Cheers-t bün itt emlegetni, mint ahogy a Waczak szálló-t, vagy egyéb ténylegesen jó sorozatokat. :)
  • Rafaelo
    #9
    a cheers jobb
  • winnie
    #8
    próbálkoztam, de nem ment - általában angolul néztem, és mentségére szóljon a sorozatnak, hogy rengeteg benne a szóvicc, ami nem jön át a magyarba. ha valamiért, akkor viszont karen hangja miatt érdemes megnézni eredetiben egyszer. én ilyen brutális mikiegér hangot még nem hallottam:) nemtom, hogy ez e az eredeti hangja, de nem irigylem, ha igen
  • SoDI---
    #7
    Sírjááááááál, te liba! :)
  • SoDI---
    #6
    Ja, ja, Karen király :)
    Már csak miatta is érdemes megnézni minden nap...
  • SoDI---
    #5
    olykor belenézek, hátha velem van a hiba, mert nagyon nem értem, ha mondanak valami nagyon nem vicceset, akkor miért van olyan brutális röhögés

    Mert van egy csomó poén (rengeteg), ami csak akkor érthető, ha ismered az előzményeket. Folyamatosan nézni kell, ki kell ismerni a karakterek sajátosságait, és kb. egy hét múltán rá fogsz jönni, hogy nem hogy nem a leghomortalanabb, hanem az egyik leghumorosabb sorozat :)
  • winnie
    #4
    imho minden idők egyik leghumortalanabb sorozata. olykor belenézek, hátha velem van a hiba, mert nagyon nem értem, ha mondanak valami nagyon nem vicceset, akkor miért van olyan brutális röhögés. szerencsére ízlések és pofonok, örülök, hogy másnak tetszik.
  • b-type
    #3
    sztem:
    a csajt aki 'szivizik' az üt, egy jobb sorozatban is megállná a helyét, szórakoztató.
    ellentétben az összes többi szereplővel.
    még talán meg lehetne szokni a harsány, és túlzó stilust,
    de vhogy odakeveredett Woody Harrelson...és hát ez nem volt egy ötletbajnok, mert világít mint reflektor a többiek mellett.
    kivéve a szivi csajt, az ok. :)
  • SoDI---
    #2
    - Én tényleg értékelem, amit Grace tesz értem, szivi, de valahogy észre kéne téríteni.
    - Jól tarkón kéne vágni.
    - Ó, az nem túl nőies.
    - Nyitott tenyérrel gondoltam.
    - Jóóó kislááány :)


    ...

    8 éves kora óta mással iratja meg a házi feladatát. Jogi diplomáját vélhetően hatalmas nyelvcsapások közepette szerezte.

    stb...
  • SoDI---
    #1
    El sem hiszem, hogy pont erről nincs még topik, kedvenc sorozatom...