A Maxtor is emeli a garancia időtartamát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként régebben is voltak a seagate-nek jobb napjai, mert van a közelemben egy 1 Gigás SG vinyó, ami nyolc(!) éve napi 16 órát megy és semmi baja.
Egyébként meg lehet nyugodtan kérdezni a boltost vinyóvásárláskor, hogy mibõl hozzák vissza a legkevesebbet, mert a visszahozott vinyók miatt nekik is van káruk rendesen, úgyhogy érdekükben áll megmondani.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Szerintem a legtöbb Maxtor túlmelegedés miatt pusztul meg. Ha nincsennek hûtve, felmehetnek akár 70 fokra is, a specifikációban meg az van, hogy max. 55 fokig szabad használni. Viszont egy 8 centis hûtõ drasztikusan képes csökkenteni a hõmérsékletüket. Több gépben is kipróbáltam, alapjáraton 25-30 fokosak, és folyamatosan hajtva se érik el a 40-et. Biztos vagyok benne, hogy ez erõsen befolyásolja az élettartamukat is. Rackben sajnos így nem lehet hûteni, úgyhogy mobil vinyónak érdemes kevésbbé melegedõset venni.
Ha meg vinyó élettartamban versenyzünk, nekem vannak még mûködõképes 500 és 800 megás vinyóim. De lehet, hogy regebbik is vannak valahol, mert annakidején 20 megással kezdtünk. A legrégebbi üzemben lévõ vinyóm egy 2 gigás quantum fireball. Abból is elpusztult egy régebben.
Egyébként a gépemben megforult már rengeteg vinyó (jelenleg 5db csücsül a gépben vegyesen) és az op.rendszer ráadásul egy régi Quantum Fireball-on van. Ja, és szinte 24 órán keresztül megy. A tapasztalatom, ha rendesen karbantartja az ember és nem rugdalja a gépet ha ideges, akkor sokáig bírják a vinyók.
A szállítási idõ nem veszélyes, én egy IBM vinyót küldem vissza (többek között) kb 7 munkanap volt. Sima ajánlott küldeményként küldtem vissza tavaj októberben, 4 nap volt oda az út 2 vissza (UPS csomagküldõ hozta 😊 ).
Szóval ajánlott minenkinek.
Pás!
Omegared
Kb egy éve vettem (kicsivel több) az én 80 gigás Diamond9-es Maxtor vinyómat, és szerencsére semmi baj nem volt még vele. Aki az elmúlt fél évben vette, az mind panaszkodik rá, hogy szar és tönkremegy.
Szal aki egy évnél régebben vette annak jól mûködik, de az újak megdöglenek.
Amikor pedig valaki vinyót akar venni, az nem biztos, hogy egy éves használat vesz, hanem inkább boltból veszi...ott meg sajna az új hibás széria várja.
Átlag minden 4-ik Diammond 9 megdöglik 2 hónapon belül ...
És nem "vettem egy darabot X éve és tök jól megy" vélemény alapján, hanem szervizes statisztika szerint.
Nekem nem melegszik.
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Egyébként megnéztem a maxtor honlapján és az új vincsim 2007.11.01 ig garos . Namost ezt kishazánkban hogyan lehet érvényesíteni (az 1év feletti idõt?)
Pont ezért mondom, hogy a szériák számítanak. A Maxtor 7200-a iszonyatosan melegszik, mobilrackben bezárva hamarabb megdöglik.
A 7200-as Seagetek, meg nagyon jól sikerültek szvsz.
"
Na akkor én meg ezt tapasztalhattam meg anno. Behalt 2 db 3GB-os Seagete-em is pár éve, és semmi nem ismerte fel. Gondoltam hogy rossz típus (egyformák voltak). Aztán egy 20GB-osról kiderült hogy csak akkor ata100-as ha nem rajta van az oprendszer, mert ha ilyenkor engedélyeztem rá az udma-t akkor kékhalállal indult a win.
Ezért aztán hanyagoltam õket azóta és Maxtorokat vettem: Quantum 30GB(3,5 éves), Maxtor 40GB(1,5 éves), Maxtor 160GB (fél éves). Ezekkel még nemnagyon volt gond, szóval maxtorral én is szerencsés vagyok. Persze a Seagate is jól megy mobilrackben.
Hmm. Tiszta sor, értem a helyzetet: 5400-asat kell venni, picit lassabb, de tovább él, és ez számít a legtöbbet:-)
De mostanában azt kell mondjam, hogy a Seagatek sokkal megbízhatóbbak. Nekem pl. az elmúlt 2,5 év alatt 3 db 7200-es Maxtorom ment tönkre. És a kis kópék a 3 esetbõl 2x 1-3 hónappal a garanciaidõn túl tették ezt. Ezért én nem vásárolok egy ideje Maxtort. De nem utálom, mert tudom hogy 5-6 éve a Seagetek voltak pont ugyanilyen szarok.
Különben legegyszerûbb egy nagyforgalmú kereskedõt megkérdezni, hogy jelenleg hányat visznek vissza a különbözõ fajtákból.
Egy winyó legfontosabb tulajdonsága a megbízhatóság! (sebesség,hõmérséklet,zaj csak másodlagos)
Seagate megbízható, csendes, viszonylg gyors(nem a leg gyorsabb de nem is lassú) nekem melegszik 😞 de egy csendes hûtõ megoldotta a "problémát"
Egyesek meg a Samsungra mondják, hogy lassú...na most akkor kinek higgyek?😄
Seagate rulla😄
Azt pedig nem allitanam, hogy a Maxtor gyors. Mostanaban a Samsung-ot preferalom, ami latvanyosan gyorsabb (es halkabb), kozel sem melegszik annyira, pedig nem is tartozik az elvonalba...
Nem csak a 80-as van elszarva, hanem még a 120-160-as szériûban is van sok rossz darab.
Persze õk ezt biztos nem tudják, mert szerintem õk sem MAxtort használnak, csak nem vallják be. Egy szól Maxtor mellett: gyors.
Kérlek ird le pontosan hogy a Maxtor weblapján melyik opció az ahol le lehet ellenõrizni hogy van e még garancia a termékre, mert nekem most ment tönkre egy Maxtorom és nem volt még 1 éves sem! Elöre is köszi!
De ha valaki más is tudja irja be ide a forumba!
Köszi
Retteketet
Ti. október elején vettem egy 160 csigásat ...
Retteketet