Hearts of Iron 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

olyan város nincs!:S
távval lesz a gond afrikába próbálunk bejutni Szaud-Arábia felõl...😞
Auric
A magas infrastruktúrájú területeken gyorsabban szervezõdnek az egységek újra; nincs igazából mit csinálni, ha esetleg van a közelben egy ilyen terület és nem tart sokáig odaérni - és nélkülözhetõek az egységek -, akkor érdemes átnézni oda. Egyébként ez függ a fõvárostól való távolságtól és a partizánok aktivitásától is. A doktrínák kutatása + a logisztikai fejlesztések is elengedhetetlenek.

GRUNGE IS DEAD

üdv egy kérdés a katonák szervezetét(kis zöld csík) hogy lehet vhogy megnõvelni gyorsan?
egy két harc után hihetetlen alacsony... sokáig...:S
Most egy ideje szüneteltem a játékot.
I.C.ram
Átlagban napi hány játékot kezdesz el?
Ki lehet törölni azt az eventet amiben vichy-franciaország vissza kéri a területeit ha van ilyen hol lehet kitörölni?
Van rá event azt hiszem 37 nyarán.
A japánokkal vagyok végre most elõször, és már erõsen 1936 nyara van, viszont nem tudom, hogy a japánok eventtel támadják e meg a kínaiakat, vagy maguktól? Mert ha van event, akkor kivárom, ha meg nincs, akkor most azonnal támadnék már.

In gém ném: MaxWell125

Hogy lehet be állitani hogy kezdésbõl hány egységem legyen? Amúgy felraktam a Progsser modot. És elég jó mert részletes és magyar minden. Tõk jó
Hát most létre kellett hozni egy új szabályt, hogy mikortól blokkolja. Legalább is asszem. lehet hogy azt kellett beírni hogy mikor engedje. Beírtam hogy 23-órától 23 óra 1 percig legyen. Majd kiderül megy-e. Még nem köszönöm meg a segítséged, mert lehet hogy még kell 😛

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Igen kb így.
Csak a Scheduling rule ne Always blocking legyen, hanem never blocking vagy always enable vagy ilyesmi, tehát hogy mindig engedje.
Így gondoltad: http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=73226 ?

De ide kell szerintem.

Add PC, aztán:
Description: mindegy pl. HOI Multi
Client IP address: a géped IP címe, amit kioszt neki a router. Az a legjobb ha fix IP-t oszt ki, tehát mindig ugyanazt. Ha változót, akkor írd be azt a tartományt, ahonnan IP-t oszt. Pl. 192.168.0.100-192.168.0.200

Port, most nem tudom TCP vagy UDP kell, nálam mindkettõ engedve van, az a biztos.
Port rangere meg írd be azt a 3 tartományt amit lentebb írtam.
Ja és a blocking ne legyen bepipálva.
Aztán save.
Ha rá megyek, ezt látom: http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=73197
HA az Add PC-re bökök, akkor ez jön be: http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=73199

Ott alul vannak oylan port range-ek, nem oda kellene beirkálni ezeket? Vagy ez nem idevaló? <#help><#rinya>

Hogy lehet a dissentet csökkenteni?
matthias92
ha jól értelmezem, te direkt viszed fel a dissentet? (vélemény)?
ha eléri a 100%-ot, akkor megszûnik a termelésed, és lázadók fogják felütni a fejüket az országodban. tartsd szépen 0 körül!

Találtam egy linket, lehet ez is segít.
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Pirelli/DRG-A225G/
Igen. Ha megvan a full intervention, akkor már 1 Bellel támadható bárki.
És ezt akár úgyis el lehet érni, hogy kémeket küld az ember, majd global manipulation, ekkor megnõ a Bellje 2-re talán, tehát lehet dowolni😊)

Igaz demokráciával elég sok dissentbe kerül...
Access Control almenürõl tudsz mutatni képet, mi van benne?

A 3 port tartomány, amit engedni kell:
- 2300-2400
- 28800-29000
- 47400-47700

Mutatok egy képet nálam hogy néz ki egy ilyen beállítás.
http://users.atw.hu/tiger20/kepek//RouterHOI.jpg

A pirossal bekeretezett IP címhez a belsõ IP-t kell megadni, amit a router oszt ki a gépednek DHCP-vel.(nálam ez 192.168.0.101
Az armageddon-ban be lehet állitani hogy demokratikus ország is ûzenhet hadat.
A kép rendes méretben: http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=72350

Kezdek megõrülni. Még mindig nem tudok multiban játszani. Most találtam egy leírást a router beállításához, de nem igazán értem.<#rinya> Valaki értelmezné nekem? http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=187623.
Csináltam egy képet a modem menürõl is, talán segít:
http://kep.ivpicture.hu/72350.jpg
Érzem hogy ez a gond, és kezdek beleõrülni hogy hnem tudom megoldni, mikor a megoldás itt van elõttem. HELP!! <#help>

kösz a segítséget 😊
mutatok is egy képet az állásról:
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=72311&mode18o=set

4 helyen nyitva a front igaz afrikainak talán 2 hónapja van vissza és kiverik onnan a szövetséges olaszokat...:S
én görögökkel vagyok(tengelyhatalmak közt) szovjet határon állomásoznak a hadosztályaim és már moszkva közelébe járunk szóval aprítjuk a népet... 😄

habár most most majd lesz egy két érdekes dolog spanyolok és az USA beálltak az szövetségesek mellé így a nygati front is nagyon necces lesz...:S de majd kiderül meddig bírja az öreg Hitler xD
ja. tudom.
Igaz, elnéztem.
Egyébként minden nemzet tud hadat üzenni, ha a Beavatkozás felé megy, és elég Ellenséges magatartása van a megtámadni kívánt országnak.

Csak az önkényuralom a fasiszta a nemzeti szocialkista és a kommunisták tudnak hadat üzenni.
igen, bulgária önkényuralom. de õ a görögökkel van az meg szociál-konzervatív...
Nem demokrácia, Önkényuralom, be is karikázta...
Nincs vele megnemtámadási szerzõdésed? Lehet hogy az a gond. Itt pont nem látni a felugró magyarázat miatt.

nálam egy érdekes felállás volt tomboló módban. 36-ban az Usa-val hadat üzentem Dániának. erre németek nekem. franciák, angolok, németeknek. 1 hónap múlva oroszok is háborúban voltak a németek ellen. erre lengyelek, finnek, mi, osztrákok, bulgárok, görögök, románok, spanyolok hadat üzentek az oroszoknak. 2 hónap után oroszok berlin alatt voltak és Németországot felosztották. ezután hadat üzentem az oroszoknak,szövetséggre léptem az angolokkal és partra szálltam a balkánon. román bulgár határnál patthelyzet alakult ki. innen fogalmam sincs hogy folytassam..
el kéne olvasni amit kiír neked...
demokratikus ország vagy, nem tudsz hadat üzenni...
http://www.ivpicture.hu/pic.php?id=71719

mért nem tudok hadatüzenni?😞
A gép egyre jobban muzsikál. Visszatöltöttem egy korábbi állást, mert az azért mégsem járja hogy 38-ban vége legyen a játéknak 😛 Itt szépen el is jutottam 39 tavaszáig. Ekkor a németek partra szálltak Leningrádnál, és behívták a finneket is a szövetségbe. Az oroszok gyorsan átvittek oda pár divit, így meggyengült a lengyel front, és ekkor támadtunk innen. Az eredmény kecsegtetõ, már elértük a Bugot, Varsó is szabad. Délen Erdély is felszabadult, csak az a gáz hogy a jugók szállták meg :S Bulgáriát Románia annektálta. A hülye lengyelek meg csak felkelõket gyártanak, így nem igazán tudok hatékony lenni velük.
Normálon játszok, csak a nehézség van Nehézen.

Auric
Agressive-on játszol? Mert lehetséges, hogy a lengyelek a "b*szogatós AI-t" töltötték be és a sok területi követelés következtében megromlott viszony miatt bedurvult a Szovjetúnió. Láttam már ilyenre példát.

GRUNGE IS DEAD

NA, most jól megszívtuk. Északon a német-lengyel erõk már Minszknél, jártak, de egy határozott orosz ellencsapás bekerítette az egész hóbelebancot. 23 divi veszett oda, meg is rendült az északi arcvonal, már Danzignál húzódik a front. A Kis-Antant is felbomlott, Jugoszlávi is belépett hozzánk, de nem sok változott ettõl.

Érdekes ez az Ai dolog. Határozottan javult az új patchcsel, bár nem mindig és minden országnál. Pl. 1940-ben a franciáknál maradt minden a régiben, nagy erõket hagynak a Maginot-vonalban miközben máshol meg elvéreznek, de pl. az amerikaiak és az angolok egyértelmûen bevállalósabbak lettek, sokkal bátrabban szállnak partra 1942 után, Afrikában, de volt, hogy Portugáliában és egy magyar mentésemben Norvégiában is megpróbálták. A szovjeteknél is javult az AI, ha a tengely megtámadja õket, valóban átcsoportosítanak, ellenlökéseket indítanak, megpróbálják-olykor sikerrel-bekeríteni a német támadó ékeket. Szal összességben izgalmasabb lett.
Ez is érdekes, mert elvileg a Kis-Antant még létezik, mert a csehek és a jugók szövetségesek, de nem állnak hadban senkivel se, sõt Romániával se szövetségesek. A háború lényegében 37-ben tört ki, amikor az oroszok megtámadták a lengyeleket(!). Erre bevadult az AI, és fél Európa hadat üzent az Oroszoknak. Az a baj, hogy nem igazán tudok hogy ez hogy zajlott le, mert csak a hadüzenetre figyeltem fel, addig éltem a magam kis életét. Nyugaton még béke van, Ibériában meg Franco elbukott, így onnan nem számíthatunk segítségre.
Am meg sokat változott az AI ezzel az új patch-csel. Most a németek segítséget küldenek, és elég jól viselkedik az AI is. Az oroszok átcsoportosítanak, helyi offenzívákat indítanak, nem csak mennek elõre mint eddig.

Én nem tudom az összes modern scearhy 2 fálj letölteni. Egyedõl a preinster-t
BariHUN
Az szép 😄 Nekem volt egy furcsa multkor. Megcsináltam Nagy Magyarországot, beléptm a tengelybe, amiben Németország, Ausztria, Jugoszlávia és én voltunk. Ekkor a Szovjetek hadat üzentek nekünk. De az AI meghülyült és Jugoszlávia hadat üzent az Olaszoknak 😄 Ebbõl ugye az lett, hogy románok beálltak a szovjetekhez, és mivel az én hadseregem erõteljesen az osztrák-olasz határon állomásozott, mire eszméltem hogy hopáá, a románok is ellenem vannak, már Aradnál jártak. Kis jugó segítséggel sikerült õket visszaverni 2-3 tartományt, de ekkor megérkeztek az oroszok. Közben a németek is fogyni kezdtek, mert a franciák hadat üzentek. Persze én voltam a legszarab helyen, mer már északról, keletrõl, és nyugatról is baszott az AI 😄 Közben a németek bedarálták az olaszokat, létrehoztak egy bábállamot, az olaszok betörtem marseille környékén franciaországba. Ekkor a spanyolok csatlakoztak hozzánk, és a franciákat elkezték darálni. Az angolok nem tudom hogy miért, de nem támadták meg a spanyolokat, pedi gibraltárnál mehettek vna. Az olaszok a spanyolokkal és kis német segítséggel visszaszorították a franciákat elég mélyen, de közben már az oroszok közel jártak berlinhez. Ekkor a németek és az osztrákok elkezdték visszaszorítani az oroszokat, amiben jött még 1 segítség. A bolgárok. Velük és ajugókkal bedaráltuk romániát, és elfoglaltuk a krím félszigetet, de addigra a németek is már bõven elõl jártak, és én vissza is tudtam szerzni, sõt még plussz területeket is tudtam szerezni. Nem tudom ez hogy jött össze, de tényleg szokott csinálni fura dolgokat az AI.

Auric
Ha túl korán lép hadba a két fél akkor vannak ilyen hülye helyzetek, velem is elõfordult már. A bolgárokkal egyébként vigyázni kell, mert amint a románokat bábállammá teszik az oroszok (amiért nem kell sokat tenniük...), majdnem rögtön átállnak az oroszok oldalára... Milyen jó, hogy van nekünk Dunánk meg Tiszánk, nem? 😊 Ha beásod magad az osztrákokkal a folyó mögé, akkor nem kell aggódnod, az oroszok megfognak kerülni és végül úgyis Berlin felé indulnak, ha látják, hogy nem megy nekik. Csehszlovákia megvan még? Vagy felosztották veled a németek?

GRUNGE IS DEAD

Na most egy nagyon érdekes helyzet állt elõ. '38 januárjában vagyok. A Szovjetunió hadban áll a Tengellyel, amibe Németország, Lengyelország, Ausztria, Olaszország Magyarország(én) és Portugália tartozik. A fornt most a Bugnál húzódik, és nem igazán állunk jól 😛 Én eddig Aradot és Szatmárnémetit vettem vissza, de itt megállított az orosz túlerõ(Románia valahogy Oroszország bábja lett. Ne kérdezd hogy, én se értem.)Most jött egy kis néemt erõsítés, és idehoztam az osztrák diviket is, de még így is túlerõben vannak. Északon most a németek megindítottak egy offenzívát, Litvániáig visszanyomták az oroszokat. Középen az egyesített lengyel-német-osztrák erõk hõsiesen tartják magukat, itt tûrhetõ a helyzet. Bulgáriának már vége, és félek ha onnan átcsoportosít a gép, akkor simán el fog söpörni. Izgi 😛

Auric
Az biztos is, csak csodálkoztam, mert eddig nem volt ilyenre példa.😊 Lejátszottam már egy török és egy görög kampányt is (kolumbián kívül), ott szinkiang külön államként szerepelt, a szovjetek nem ugráltak ki-be. Hülye egy mechanizmus... 😊

GRUNGE IS DEAD

Gondlom ez azért van, mert Szinkiangot alapból szövetséges azokkal a hülye nevû országokkal, és hogy orosz bábbá tetted, evidens hogy Oroszország is szövetségbe került a bábja szövetségeseivel. De hogy miért lépett ki a Kominternbõl arról dunsztom sincs 😛

BariHUN
Srácok! Olyan eventekre lenne nekem szükségem, amik felülvizsgálják Trianont de a MODERN DAY SCENARIO 2-ben.

Itt az enyém. Ezen mi a rossz? Mert nem tölti be, azt írja hogy nem megfelelõ a death date ott ahol magyar kormány kéréssel fordul az ENSZ-hez.
Esetleg valaki tudna nekem egy ilyet írni, vagy küldeni?

##############################################
# Trianon felülvizsgálása

event = {
id = 29000
random = no
country = HUN

trigger = {
exists = ROM UKR SER
NOT = {
war = { country = HUN country = ROM UKR SER}
}
}

name = "Trianon felülvizsgálása"
desc = "1920 Június 4-én feldarabolták Magyarországot. Ennek eredményeképpen a Felvidék és Kárpátalja az akkor alakult Csehszlovákiához, Erdély az újjáalakuló Romániához, a Délvidék, Horvátország és a Muravidék az ugyancsak akkor alakuló Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz majd késõbbi Jugoszláviához került. Az Õrvidék pedig Ausztriához. Magyarország elveszítette területének 70%-t, egy tengeri kikötõt Horvátországban, lakosságának több mint a felét. 2003 Április 3-án a Magyar kormány kéréssel fordult az ENSZ-hez, hogy vizsglják felül a trianoni "békeszerzõdést". "
picture = "trianon"
style = 0

date = { day = 3 month = april year = 2003 }
offset = 0
deathdate = { day = 30 month = december year = 2019 }

action_a = {
name = "Igen, vizsgálják felül trianont!"
ai_chance = 99
command = { type = clrflag which = rusmerge }
}
action_b = {
name = "Nem, sajnos még a saját országunkat sem tudjuk rendbentartani."
ai_chance = 1
command = { type = dissent value = 60 }
}
}
#Az ENSZ felszólította Romániát, Ukrajnát és Szerbiát hogy kezdjenek tárgyalni a hátármódosításokról.

event = {
id = 29001
random = no
country = HUN

name = "A 3 ország nagy nyomásra elfogadta a határmódosítást."
desc = "Visszatér Kárpátalja, Észak-Erdély, és a Délvidék!"
picture = "trianon"
style = 0

action_a = {
name = "A hazáért mindhalálig!!!"
command = { type = inherit which = ROM UKR SER }
command = { type = manpowerpool value = 100 }
command = { type = addcore which = 496 }
command = { type = addcore which = 498 }
command = { type = addcore which = 428 }
command = { type = addcore which = 429 }
command = { type = addcore which = 493 }
command = { type = addcore which = 494 }
command = { type = addcore which = 499 }

}
}
# A 3 ország nem tárgyal!

event = {
id = 29002
random = no
country = HUN

name = "A 3 ország elutasítja a határmódosítást!"
desc = "1920 Június 4-én feldarabolták Magyarországot. Ennek eredményeképpen a Felvidék és Kárpátalja az akkor alakult Csehszlovákiához, Erdély az újjáalakuló Romániához, a Délvidék, Horvátország és a Muravidék az ugyancsak akkor alakuló Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz majd késõbbi Jugoszláviához került. Az Õrvidék pedig Ausztriához. Magyarország elveszítette területének 70%-t, egy tngeri kikötõt Horvátországban, lakosságának több mint a felét, illetve rengeteg ásványikincset, vasutat, stb. 2003 Április 3-án a Magyar kormány kéréssel fordult az ENSZ-hez, hogy vizsglják felül a trianoni "békeszerzõdést"
picture = "trianon"
style = 0

action_a = {
name = "Declare war"
ai_chance = 20
command = { type = war which = ROM UKR SER }
command = { type = addcore which = 496 }
command = { type = addcore which = 498 }
command = { type = addcore which = 428 }
command = { type = addcore which = 429 }
command = { type = addcore which = 493 }
command = { type = addcore which = 494 }
command = { type = addcore which = 499 }
}
action_b = {
name = "Nem tehetünk semmit..."
ai_chance = 80
command = { type = dissent value = 40 }
}
}

Auric
Igazán nincs mit. 😊

GRUNGE IS DEAD

Auric
Egy kicsit finomítottam a szovjet fél kezdõpozícióján - és lám mi lett az eredmény:

Mindez azért, mert Szinkiangot szovjet bábállammá tettem... Érdekes egyébként, - amellett hogy a gép semmilyen üzenetet nem dobott fel, arról hogy a Szovjetúnió belépett volna a kínaiak szövetségébe - hogy a szovjetek nem állnak háborúban a japánokkal. Egyébként is hogy a fenébe léptek ki a komminternbõl??? - (fõleg, hogy a mongóloknál és tuvánál még mindig azt jelzi, hogy szövetségben állnak. Most írogathatok eventeket át... Tökjó. 😊

GRUNGE IS DEAD

köszi szépen sikerült!
Auric

GRUNGE IS DEAD

Auric
Ha már háborúban állsz Németországgal, akkor nem. Még kikönyörögni sem lehet tõlük a békét... Rendezkedj be a hegyekben. Ott vannak a Pireneusok, csak két átjárót kell védeni összvissz, a német AI nem sûrûn próbálkozik partraszállással, a digók viszont... Védekezz minden áron, vagy acceptall; ennél jobbat nemtudok.

GRUNGE IS DEAD

Auric
Be kell vonulni a Rajna-vidékre. Küldj egy egységet Kölnbe (Cologne).

A fájlt illetõleg: Valószínû nem lett megfelelõen elmentve (a gép néha csinál ilyet) az állás, vagy nem jól töltötte be. Valószínû módosítani kellene a mentésfájlt (ami még kereséssel is elég fájdalmas a 100.000+ írott soraival), bár lehet ez sem oldaná meg a problémát.

GRUNGE IS DEAD

Meg hogy lehet hogy a wersaillesi eggyezményt meglehessen szegni van egy ilyen event ,de nem minig jön föl erre van-e taktika.(Mert utána nincs háborús demonstrácio)és nem veszik le az IC-t.