19
  • dez
    Az pontosan megabyte... Ha megabit lenne, akkor az csak 16.6 megabyte lenne, ami régen kevés lenne.
  • dez
    Te nem látod a különbséget az eredeti DVD és az xvid DVDrip között? Vagy nem láttad még soha az eredeti DVD-t? És eredeti tömörítetlen anyagot láttál-e már? Mert még aközött és a DVD között is van különbség, nem is kicsi. (Sok videos szaki várja, hogy elterjedjen valami jobb, mint az mpeg2-es DVD, és nem csak felbontásban.)
  • vax
    Szerintem meg ez lesz az utolsó vagy utolsó előtti "pörgős" mozgó mechnikát tartalmazó szerkezet erre a célra.
  • SuspiciousC
    Nna most jobbat hirtelen nem találtam, de:
    "b, B
    Use little b for bit, big B for Byte. Spell these out where necessary to avoid ambiguity."

forrás: http://www.poynton.com/notes/units/
  • Orgi-CRPD
    Kicsit almos voltam es elcsesztem a linket:
    http://www.pearl.de/p/PE3004-S-ATA-auf-ULTRA-ATA-Controller.html
  • Orgi-CRPD
    "725 MB-os xvid sosem lesz olyan, mint a 9 gigas DVD, megcsak meg sem kozeliti."
    Nem fogalmaztam eleg pontosan, a 725 Megabytes-ot 1 orara vetitve ertettem.
    Pl. a 2 oras Star Wars 4. epizod DVD verzioja 6007.1 MegaBytes. Ez az en 1200Kbit-es peldamban, 1450 Megabytes. A Te 9 gigas peldad az en elgondolasommal 2175 Megabytes lenne.

A 13-as hozzaszolasom, felrement. Vers-nek cimeztem volna!

A B nem mindig MegaBytes! http://www.globalspec.com/specifications/spechelpall?name=RAID_Disk_Arrays&comp=4101
    Innen egyertelmuen kiderul, hogy amit az ATA vezerloknel irnak 133MB/s (ultra ata) az valojaban 133 Megabit, pedig mindenhol nagy 'B'-vel irjak! :-D
    "ATA/133 that supports transfer rates of up to 133 MBps."
    -Orgi-
  • Orgi-CRPD
    1. Nincs neten xvid-es dvd rippem.
    2. Van jo xvid-es dvd rip, max. Te meg nem lattal olyat.
    3. Nem a tv-rol beszeltem, hanem a logikatlansagrol, hogy csak 8 ora film fer el rajta, mikor tobbet is rapaszirozhatnank jobb, fejlettebb tomoritovel.
  • Orgi-CRPD
    mpeg2 is tomorit
  • SuspiciousC
    Nem kell ket meter atmeroju teve ahhoz, hogy az ember lassa, hogy hogyan van tomoritve! Eleg egy jo 60-70 centis is, ha jofajta.
    725 MB-os xvid sosem lesz olyan, mint a 9 gigas DVD, megcsak meg sem kozeliti.
  • Vers
    az xvides filmjeidtöl néha okádni tudnék
    kell az a hdtv már, 50 éve ezt a szart nézzük
  • tehen_m
    Egy két méter átmérőjű tv-n számít az hogy tömöritve van e vagy nem.
    (nagy B =bájt(byte))
  • Orgi-CRPD
    "A BD médiumok először maximálisan 50 GB-os verziókban lesznek elérhetők, ami akár 26 órányi televíziós adás, vagy 8 órányi HDTV adat rögzítését teszi majd lehetővé"

Szereny szamitasaim szerint 725 Mbytes-bol ki lehet hozni egy kozel dvd minosegu xvid-vel kodolt filmet hat csatronas ac3 hanggal. (1200Kbit video + 448Kbit audio) A DVD-nek 720*576-os felbontasa van. (414.720 pixel) A HDTV-nek meg 1920x1080 (2.073.600 pixel) (http://en.wikipedia.org/wiki/HDTV) Ez pont az otszorose. Tehat HDTV-hez kozli minoseghez kb 6000Kbit-es tomorites kell Xvid-et hasznalva. (Meg nem probaltam, de logikailag ennyinek eleg kell lennie, de lehet h kevesebbel is beeri az Xvid)
    (6000Kbit Video + 448Kbit Audio) * 3600 mp-vel / 8*1024 -vel, hogy megkapjuk Mbyte-ban az 1 orara juto adatmennyiseget. Ez 2834Mbytes. A cikkbol sajnos nem derul ki, hogy az '50GB' az GigaBit vagy GigaBytes, de feltetelezem, hogy 50 Gbytes. Tehat 1 BlueDisk-re kb 18 ora filmet lehet rapaszirozni kozel HDTV minosegben Xvid + ac3-as parossal. Ez kicsit tobb, mint 8 ora mpeg2-vel.

u.i.: Szerintem boven sok 6000Kbit Xvid-vel a hdtv-hez, de meg ezzel szamolva is bekaphatjak a 8 orajukat!
    -Orgi-
  • Emmegki
    Minek pakolja a TDK tokba a lemezét, ha van karcolhatatlan műanyaguk?
  • arty
    hm, kezdetnek 50gb? nem rossz ... anno 25gb ről volt szo ... :) bár elsikkadna a hddvd, mint a dvdram ... :)
  • Borg
    Nem, az BD-RE.
  • FTeR
    a második csoportban lévő képek a HD DVD?
    ---
    "a BD-RE pedig az újraírható lemez." az a RE gondolom RW akart lenni.
  • Sub
    és ezután majd jön a királyfoszöld vagy mittomén milyen lézer (ami rövidebb hullámhosszú mint a kék) és ezek is mehetnek a kukába...
    most beharangozzák, hogy ez qrva nagy fejlődés közben (szerintem) már kész a következő sőt talán azutáni technológia is. csakhát nem lenne nyereséges egyből a legjobbat adni több pénzt hoz a fokozatosság...(a cégeknek) előlre terveznek ezek az tuti
  • BlackRose
    Miért? Nekem a DVD-vel semmi bajom, plus/minus... tök mindegy, a Pioneer mindent nyel...
  • Lang
    Csak aztán nehogy az legyen a vége mint a dvd-nek...

Lesz ilyen is meg olyan is és a végén meg csak mi szívjuk meg vele