VMD: Újabb utód a DVD-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hangkártyákat eleinte szoftveresen tették nagyjából kompatibilissé. Magyarul nem kellett amiatt túl sokat aggódni, hogy vajon az új játékok mennek-e majd a régi kártyával.
A videokártyáknál is hasonló megoldások voltak eleinte. Aztán szabványosítva lett a 2D megjelenítés (VESA), és késõbb a 3D (DirecX) is. Emlékeim szerint mindkét szabvány hatalmas lendületet adott az iparágnak.
A prociknál szintén látszik a hatás. Az egymással kompatibilis cuccok (Intel P4, AMD, VIA) úgy fogynak, hogy alig gyõzik növelni a gyártókapacitást.
Az inkompatibilis 64 bites Itanium igen gyéren fogy, míg a kompatibilis Athlon64 és Opteron pillanatok alatt vezetõ pozícióba rántotta az AMD-t, pedig korábban sokan már temették.
A Rambus rövid úton belehalt az inkompatibilitásba.
És még egy halom technológiát lehetne felsorolni, ami sose terjedt el, mert nem volt kompatibilis.
A technológiát zene rögzítésére fejlesztették ki és tkp. azóta változatlan. Szerintem már soha nem lesz ennyire egységes rendszer. Már a DVD-k piacán sem 1 szabvány létezik ugyanarra a feladatra, a flashmemóriákról nem is beszélve...<#rinya>#rinya>
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Mert azt még megtanulom lesz@rni, hogy veszek egy inkompatibilis valamit, amit nem játszik le az inkompatibilis lejátszóm, de mi lenne, ha egyszer lejátszaná a kompatibilist is egy év után?
De hogy csatlakozzam az elõttem szólóhoz: pénz beszél...
Igazából kaszálni szerintem egy olyan meghajtóval lehet majd, ami kétszer akkora helyet foglal majd, mint a mostaniak, de cseréli a fejét, és mind a 200 technológiát lejátsza. És nem 80x lesz, hanem 4x-es és mûködik az idõk végezetéig. 😊
Bilibe lóg a kezem 😄
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Mert azt még megtanulom lesz@rni, hogy veszek egy inkompatibilis valamit, amit nem játszik le az inkompatibilis lejátszóm, de mi lenne, ha egyszer lejátszaná a kompatibilist is egy év után?
De hogy csatlakozzam az elõttem szólóhoz: pénz beszél...
Igazából kaszálni szerintem egy olyan meghajtóval lehet majd, ami kétszer akkora helyet foglal majd, mint a mostaniak, de cseréli a fejét, és mind a 200 technológiát lejátsza. És nem 80x lesz, hanem 4x-es és mûködik az idõk végezetéig. 😊
Bilibe lóg a kezem 😄
A DVD 3 formátummal indított. Az eredmény gyenge kezdés után erõs visszaesés. Hosszú évekig nem mertünk írót venni, mert nem lehetett tudni, hogy melyik formátum az igazi. A gyári DVD-k helyett meg már rippelve érkeztek hozzánk. Így aztán az én DVD olvasóm évekig gyakorlatilag csak CD-t látott. Csak kb. 1-1.5 éve jelentek meg a több formátumot ismerõ írók, amiket már bátran meg lehetett venni (miután az ember kivárta, hogy elég sok tapasztalat összegyûljön róluk).
Szóval, ez alapján én azt jósolom, hogy a köv. verziónál vagy megegyeznek a gyártók egy formátumban (ez lehetetlen), vagy megint várnunk kell 4-5 évet, mire használhatók lesznek.
Különben nem bánom, legyenek különbözõ formátumok, de aztán ne kelljen hatféle lejátszót vennie az embernek! Magyarul valamennyire legyenek kompatibilisek egymással.
Amikor a mar evek ota kint levo dvd irok,olvasok,lemezek jelentos resze inkompatibilis egymassal.A lemezek jo esetben ha 1 evig kepesek megorizni az informaciot.Mi lesz itt meg,ha mondjuk tenyleg megjelenik az 6-8 fele formatum amit igergetnek ?
<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Egységes szabvány, lol, minek az? A végén még egyszerû lenne mikor a boltban egy VMD - HDDVD - Blueray írót/olvasót kérsz.
\"There is no respawn or load game in real life!\"
jolenne, ha ezek is becsõdölnének, mnameg a hddvd csapat is 😄
BR legyen és kész ...
Forza.
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
A flahmemóriás kártyák ma még sokkal drágábbak, mint egy optikai lemez, és ez még így lesz néhány évig. Addig meg lesz kereslet a lemezekre.
A memória kártyáké a jövõ, mind hordozás mind fix adattárolás terén.
Inkább ebbe kéne invesztálni az energiákat és a tudást...
Nem a lényeg, hanem a fontos!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját