39
-
dez #39 Késő... :( Úgy tűnik, már meggyógyúlt. :D -
#38 Menny L dokihoz. -
dez #37 A másik fülemmel nincs ilyesmi, tehát nem fülzsír. (És határozottan tudom, hogy a "baleset" óta van ez, illetve először nagyon erősen jelentkezett, és lassan múlik "elfele".)
-
fonak #36 Elég debil feje van apucinak is:) -
#35 10-11éves koromban talán játék közben, nem tudom. Az orvos újságolta egy vizsgálat során hogy nincs dobhártyám és azért hallok rosszul, nem pedig gyulladás.. sztán megműtötték (saját izomból vékony hártyát beillesztettek, ami fél év múlva jó lett, több évre rá már majdnem tökéletes) Picit magasabb ezen a fülemen a minimum dB a teljes spektrumon és 16kHz fölött abszolút csend. Fejest nem szeretek ugrani ill 2m mélyen már szar a fülemnek, de amúgy okés.
A térpozícionálás, a zajból kiválasztás, a zenei hallás mégis jobban megy mint ismerőseimnek..[szerény] :)
Bár a fül ill a hallás alkalmazkodik az erős hanghoz (kvázi lehalkítja), a hangos zene, ill a zajban dolgozás nagyon káros! Csökkenthető a károsodás ha a zajhatás után legalább annyi időre csend van, a legjobb megoldás persze az egyedi füldugó. A recsegés lehet fülzsírtól is! :) -
HUmanEmber41st #34 Aztán mire jutottak a nagy tudós bácsik a sok CT meg MRI vizsgálatokkal?
A lényeget (a zsenialitást)nem az agy formája határozza meg..szerintem -
dez #33 Sok volt a dB? ;)
Egyébként ez miben jelentkezett? Mert nekem is "vacakol" az egyik fülem, mióta egy kissé túlvezérelt állat magassugárzó belecsicserget. Ha hangosan hallgatok zenét, néha minta a "felső bitek" eltűnnének, "recseg". :) -
Dinosaur #32 Ja, igaz! -
#31 Nekem is! Pont a fülem miatt: szétszakadt az 1ik dobhártyám, de már rendben.. engem is MRIvel vizsgáltak -
dez #30 (Az "I" is kell oda, mint Imaging (képalkotás), azaz MRI a teljes "neve"; a mágneses rezonancia az alapja, nem maga az eljárás.) -
Dinosaur #29 CT = Computer Tomográf
MR = Mágneses Rezonancia
És az utóbbi 250 millió ftos gép. Ja és a vizsgálat az újabb gépeknél 15 perc.
Én onnan tudom hogy nekem a fülemmel volt probléma és ezért volt szerencsém megismerni mindkettőt.
A régi MR gépnél pedig 45 percen keresztűl van az emberen egy ólomlap és nem is vakarozhatsz meg ilyesmi, ez most már csak 15 perc , de nem kívánom senkinek. -
dez #28 Depresszió jele is lehet. -
#27 Ne vicceld már el!!! :) Vagy lehet hogy ez természetes? Hogy az ember sok dologhoz hülyének érzi magát. -
dez #26 Egyesek szerint az alkoholnak lehetnek ilyen mellékhatásai... ;) -
#25 Nem vicc volt, erre reagáltam: "- az ember 20-as éveiben (ez utóbbi álltalában a "súlyos" autizmus." És lassan 20 leszek, és leépülést tapasztalok magamon, bár lehet, csak az alkohol teszi. És ez most megint nem poén... -
dez #24 De, a súlyos autista egyszerűen mentálisan "vak" bizonyos dolgokra. (Egyes elméletek szerinte nem alakultak ki azok a kapcsolatok, amik azoknak a dolgoknak a megértéséhez kellenének.) -
dez #23 Én azt olvastam (és simán hihető), hogy nem úgy működik ez a dolog, hogy vannak a tökéletesen egészségesek, és az autisták. Hanem két szélsőség (tökéletes autizmus-mentesség és súlyos autizmus) határolta skálán van valahol - bár általában közel az elsőhöz - az "népesség". Gyakori dolog, hogy valaki 1-2 dologhoz nagyon komolyan ért, miközben más fontos dolgokban igen gyengus (pl. szociális érzék). (Ilyenkor van lehetőség a fejlődésre, általában külső segítséggel.) -
dez #22 Röviddel utána javítottam, hogy nem MRI, hanem CT. Illendő az ilyesmit figyelembe venni.
Van abban valami, amit írsz, de talán ők sem olyan hülyék, hogy ne gondoltak volna erre? (Vagy mégis? Vagy mégis, csak gondolták, hogy attól még jó kis bulvár-publikáció lesz belőle? El tudom képzelni..) Mondjuk akkor nem csak a CT esetén jönnének ilyesmivel, hanem MRI esetén is, mivel vélhetően azt is többet használják olyankor, ha problémát/lehetséges problémát kell felderíteni. Bár az MRI-t kutatásokban is alkalmazzák, egészséges emberek részrételével is. -
#21 én azé sajnálom őket annyi barom van a világban akik hülyének nézik a beteg embereket -
#20 igen , én is így tudom, de ez nem azt jelenti hogy nincs véleménye a dolgokról , magáról , másokról , a cselekedeteiről etc... és azt sem jelenti szükségszerűen, hogy nem képes dönteni az őt érintő kérdésekben... -
#19 Szerintem ezzel nem kene viccelodni .thx.
-
#18 sz4bolcs dehogy lehetsz, olvass utána a betegségnek -
#17 Mi van?
A CT röntgensugárzással működik. Az pedig káros minden élő szervezetre, a dózisok összeadódnak.. sok kicsi sokra megy, persze néha elkerülhetetlen, de gyakran túlzásba viszik az orvosok. -
#16 Akkor még lehetek autista????!! -
Xantia #15 Eszembe jutt egy másik gondolat menet:
Minél többet tanulunk, annál többet tudunk. Minél többet tudunk, annál többet felejtünk. MInél többet felejtünk, annál kevesebbet tudunk.
Itt van az extrém példa:
Ha mindent tud, akkor mindent elfelejt. Ha mindent elfelejt, akkor semmit sem tud.
Én a másik véglet vagyok:
Semmit sem tanulok, semmit sem tudok, semmit sem felejtek, tehát minden tudok... -
#14 Az autisták tudtommal korlátozottan képesek csak a normális életre, de min 1 dologban kítűnek a normális emberek közül, pl. gyorsabban fejszámol mint akárki más stb. Vagy kisgyermekkorban alakul ki, vagy a tinédzser kor végén - az ember 20-as éveiben (ez utóbbi álltalában a "súlyos" autizmus. -
Xantia #13 Az ilyen "gyakori MRI vizsgálatok negatívan hatottak bizonyos agyi funkciókra" kijelentéseket elég skeptikusan fogadom, amig le nem írják, hogy pontosan hogyan szűrték és korrigálták az adatokat.
Mert miről van szó: a gyerek fejjel leesik a játszótéren, és az aggódó szülő megvizsgálja CT-vel. Aztán öt év múlva, kimutatható, hogy a gyerek kicsit másként fejlődik. Kérdés, hogy a CT-től volt ez, vagy a fejre eséstől.
Amúgy egészséges gyerekeket ritkán szoktak CT-zni. Ha meg beteg a feje, akkor szerintem nem a CT-től lett olyan.
Ha mondjuk azt mutatnák ki, hogy CT vizsgálattól gyomorrák alakul ki, azt jobban elhinném.
-
SuspiciousC #12 attol nem lesz baja, mert egyszer meg MR-ezik.
kulonben meg az MR nem rontgen es nem is CT -
dez #11 (Van a cikkben CT is.) -
dez #10 (Egy későbbi hír számolt be róla, hogy amcsiban korlátozásokat vezettek be.) -
dez #9 Jaj, párdon, nem az MRI, hanem a CT: http://index.hu/tech/tudomany/ctbuta040105/ -
#8 Etetnek és öltöztetnek? :-) -
#7 Kiiskooroombaan neekeem 2 MRI-iit csiinááltaak. Szeeriintem neekeem seemmii baajoom. :) -
Slartibartfast #6 Ez a típusú autizmus tök ritka. Az autisták hatalmas többsége, szellemileg zokni. De örülök, hogy a köztudatba azt építik be, hogy mind zseni, mert így talán jobban tolerálja öket a társadalom, és talán támogatásokat is kapnak majd.
A másik ami tök ritka, hogy hagyja, hogy kezet fogjanak vele, stb. Meg hogy megengedi, hogy felöltöztessék. Meg hogy nem agresszív. Ez egy kivételes ember, az a baj, hogy ha meg is vizsgálják, semmi általánosat nem lehetne belQle levonni. -
dez #5 Megfigyelték, hogy gyakori MRI vizsgálatok negatívan hatottak bizonyos agyi funkciókra, így pl. az USÁ-ban gyerekeknél csak alapos okkal használható, korlátozott számmal. (Komoly zűr volt belőle kb. egy éve.) -
Cat #4 http://www.wisconsinmedicalsociety.org/savant/kimpeek.cfm
http://www.wisconsinmedicalsociety.org/savant/rainman.cfm -
Cat #3 A törvények pontosan leirják, hogy a korlátozottan cselekvőképes személyek milyen jogaikat gyakorolhatják és milyeneket nem. Nyilván a szülei ott vannak mellette, és nem akar neki senki semmi rosszat. Az MRI vizsgálat egy sima röntgen, megvan 1 óra alatt. -
#2 Nem hülye , autista. A lényegtelen dolgokkal nem foglalkozik (evés, felöltözés ...) -
Nyiri #1 Es a fazont megkerdeztek errol? Akarja, hogy folyton vizsgalgassak? Egyaltalan tudja mi folyik korulotte?