Rejtélyes energianövekedés az Opportunity-n
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
OPPORTUNITY UPDATE: Opportunity Gains Energy and Hits Four-Mile Mark - sol 641-648, Nov 18, 2005:
Opportunity is healthy. The solar array was apparently cleaned again on sol 638. Average solar array energy is around 720 watt-hours after the cleaning event!
Opportunity is healthy. The solar array was apparently cleaned again on sol 638. Average solar array energy is around 720 watt-hours after the cleaning event!
nincs itt senki?<#ijedt>#ijedt>
nincs itt senki?<#ijedt>#ijedt>
Mikor jutunk el a bolygók kolonizálásáig? Ha ilyen léptékkel haladunk, akkor soha, vagy legfeljebb 3 ezer év múlva. Végre olyan rakétameghajtás kellene, ami töredékére csökkenti az utazás idejét, ezen kívül hatalmas méretû gépgyártás és nyersanyagkitermelés, amely a költségeket csökkentené drasztikusan. Elõbb fog kitörni egy újabb világháború, mint ember jutna a Marsra.:-(
Én is tudatlan vagyok, ezért elõbb olvasok..aztán kérdezek (vagy fordítva )<#wink>#wink><#wink>#wink>
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A Marsnak van ám vmi. légköre, nem? 😊
Szerinted Oppy a világûrben van? No comment...
Biztos hulyeseget kerdezek, de hogyan fujhat szel a vilagurben? <#confused>#confused> <#lama>#lama>
RobotWarst játszanak 😊
Nem egészen értettél meg. Én arra is gondoltam ez alatt,hogy ha esetleg már a 2. napon valami homokvihar vagy ilyesmi belepi porral a rovereket.Akkor jól jönne egy ilyen. Persze tudom, hogy súly/dollár ,de talán nem ártana.
hát, pár fékmotor meg aktuátor már megadta magát mindkét masinán, néhány kerék alkalmanként beragad, az energiatároló cellák közül nem mindegyik mûködik hibátlanul... szóval azért kezdenek elöregedni a roverek 😊
de több, mint 50.000 fotót és rengeteg egyéb finomságot küldtek haza, a fenti porlepte kalibráló-napóra pont a jubileumi ötvenezredik kép 😊
Freddy: az a fél kiló amit a pamacsra elhasználnak, az pont fél kiló felesleges teher, ami mûszerektõl viszi el a helyet.
Car: oké, párszáz métert egy ember könnyen megtesz :o) viszont egy ember nehezen fúr felszerelés nélkül több tucat lyukat néhány sziklába, nincs rászerelve spektrométer meg sok egyéb cucc 😄D amúgy a Spirit 3641 az Opportunity pedig 1664 métert gurigázott össze (nem pontos értékek, mert a hegy/kráteroldalakra érve mindketten megcsúsztak párszor)
de több, mint 50.000 fotót és rengeteg egyéb finomságot küldtek haza, a fenti porlepte kalibráló-napóra pont a jubileumi ötvenezredik kép 😊
Freddy: az a fél kiló amit a pamacsra elhasználnak, az pont fél kiló felesleges teher, ami mûszerektõl viszi el a helyet.
Car: oké, párszáz métert egy ember könnyen megtesz :o) viszont egy ember nehezen fúr felszerelés nélkül több tucat lyukat néhány sziklába, nincs rászerelve spektrométer meg sok egyéb cucc 😄D amúgy a Spirit 3641 az Opportunity pedig 1664 métert gurigázott össze (nem pontos értékek, mert a hegy/kráteroldalakra érve mindketten megcsúsztak párszor)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Te lennél az az ember akit 90 nap üzemidõvel odaküldenek és ha jól spórolsz a levegõddel még pár napig programon kívül is nézegetheted a tökegyforma sziklákat? <#idiota>#idiota>
ugyanazt amit eddig
járkálnak, fotózgatnak, nézegetik az utbaesõ sziklákat meg kõdarabokat
egyébként ezt a párszáz méteres szakaszt elnézve egy ember egy nap alatt többre jut, mint a rover 9 honap alatt 😊 Persze nyilván az ár/technikai lehetõségek más lapra tartoznak
járkálnak, fotózgatnak, nézegetik az utbaesõ sziklákat meg kõdarabokat
egyébként ezt a párszáz méteres szakaszt elnézve egy ember egy nap alatt többre jut, mint a rover 9 honap alatt 😊 Persze nyilván az ár/technikai lehetõségek más lapra tartoznak
Egyébként ha túllõttek a határidõn, akkor most mit csinálnak velük? A két Rover ródeózik a marsi sivatagban vagy mi? (mostanában nem figyeltem a híreket)
Szerintem egy pamacs egy villanymotorra szerelve meg mondjuk egy kar, ami körbejár a panelok felett.Talán még fél kiló sincs az egész. Viszont mi lett volna akkor, ha valami éppen ráfújja a port.Talán már a második nap <#wink>#wink> Igaz ez nem történt meg.
tehettek volna rá valami "sûrített marsi levegõt" fúvó berendezést, ami tisztán tartja a napelemeket<#nemtudom>#nemtudom><#nemtudom>#nemtudom>
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
a hõmérséklet -80 - -100 celsiusfok
90 napos üzemidõre tervezték - hosszabb idõtartam nemcsak szükségtelen, hanem akkor a napelemek tisztitásán kivül csomo egyéb alkatrészt is túl kellene tervezni
marhanagy mázli hogy még nem krepált be valamely más alkatrész
marhanagy mázli hogy még nem krepált be valamely más alkatrész
Most nézem csak mi van az eszközre írva...
Két világ, egy nap?!
Két világ, egy nap?!
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
izé ha a sivatagban elkezd fujni a szél akkor nem csak több kosz fúj rá? o.O
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Ebbõl is látszik, hogy minek mosakodni, a harmadik hónap után a kosz is kopik...
"Feltevésünk szerint a por valamilyen okból eltávozott a panelrõl és ez növelte meg a napfény elektromossággá alakításának hatékonyságát."
Esett az esõ, csak <#buck>#buck>
Esett az esõ, csak <#buck>#buck>
Szerintem összeállt a por, és egy zökkenõnél egyben levált (persze lehet, hogy több nagyobb darabban).
Dettó ez volt az elsõ gondolatom 😊
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
ja szinte látom amint mennek seprüvel meg viasszal kisautók felé...😊
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
elég lett volna egy sima ablakmosó az autóról...meg egy kis ablakmosó folyadék😊
Nem birtak egy torlot meg a foldon raszerelni?
Jo cucc eza opportunity. 😊
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Jöttek a marslakók és leporolták. <#beka2>#beka2>
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni