A BitTorrent egymaga felemészti az internet forgalmának egyharmadát

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv. mindenkinek!
Látom jó téma került az asztalra. Sokatok panaszkodik, hogy lassú a letöltést... Hm. Talán, ha ti is megosztanátok valamit, akkor nektek is gyorsabban jönne. A p2p-ek azért léteznek, mert megosztunk, de ha mindenki elkezd g*ciskedni, akkor naná, hogy senkinek sem megy. Akinek pedig nem tetszik, az menjen KaZaA-zni, ahol minden 10.-ik mp3 igazi és nem csend, vagy Dc++-zni, hogy állandóan kickeljenek hülye kis fájlokért.
Ha pedig ez sem tetszik akkor vegyétek meg jogtisztán. 😛 Ilyen egyszerû. Úgy biztosan nem kell majd feltöltelni és sorban állni.
A legális mp3 letöltésekrõl pedig annyit, hogy az aztán a kib*szás a köbön.

\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html

a suprnova-n talán csak 20 percenként frissítik a seed/peer kiírást, valahol sokkal gyorsabban.

ha valaki az aktuálisra kíváncsi, akkor húzza bele a torrentet ebbe a kis programba - torrentspy a neve
imádom ezt a bit torrentét😊))))
Két (különbözõ szolgáltatójú) internet csatlakozáson tudtam kipróbálni a Bittorrentet (Bittornado). A tapasztalatom szerint az egyik kapcsolat hosszabb (kb. 6 óra) futtatás után csak a töredék sreeder/peer mennyiséget vette fel, mint a másik. Általában a fórumokon közlik a hozzávetõleges seeder/peer számokat, ez alapján láthatjátok, hogy hogyan megy. Persze itt ne a Supernova-ra gondoljatok, mert az vmi összesített és nem 'pillanatnyi' állást mutat.
Szerintem, egy hosszabb próba után, ha nem megy a rendszer, akkor ne is erõltessétek.
Persze a rosszabb szituációban is van esélye a jó letöltési sebességnek, de sok kudarc is ér minket...<#vigyor2>
Vorpal
Csellóó.....pfff

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

poX3ll
Most lezs a cselló (sima) 768-ról 1532-re felgyorsítva a bit torenttel az a baj leszedsz egy 1.5 Gb-os játékot 3 GB-nak számolja
Mivel a cselló 30 GB-ot enged itthon is meg fog nõni a bit torent leztöltések száma.
Ha ajánlhatok 1 programot:Azeurus downloader<#wink>

Practice makes perfect.

Pharaoh
Mikormar nalunk is Mbit-es ADSL lesz mindjart mindenhol, kulfoldon meg meg gyorsabb nem nagzon szamit, foleg ha egyszerre par 100-tol szedel.

Pharaoh
En bittorrentel eddig szinte mindig max sebesseggel tudtam letolteni, akinek nem megy az azert van ,mert vagy nem tolti azt mar senki, vagy mert pl tuzfal rosszul van beallitva es az fogja vissza, nekem pl az 5.-os ZA-val nem ment rendesen. Vagy pl haver kolijaban olyan a net hogy max 8 szalon tud szedni a BT.

Persze, mert a kliens nem fogja az elso masodpercben raereszteni a netetekre a tobbszaz felhasznalot, mert meg is halna rogton.

aokat számít az is, hogy a hiavatalos torrentek, mint pl. a tévésorozatok, az iso játékoks, vagy a dvdrip filmek - szóval ezeket szervezetten terítik, azaz a nagyon friss cuccokat a kezdetben pár 2-10 Mb-es seed hosztolja, ezért ha valaki a megjelenés pillanatában csatlakozik, akkor burtális sebességet kap az arcába. a nem hivatalos torrenteknél persze nincs ilyen szervezett terítés
Mert amit mar letoltottel egy filebol azt mar adja is tovabb a tobbi peernek, pont ez a dolog lenyege. A feltoltesed altalaban nem zavarja a letoltesed, szoval nem fogsz belehalni, ha te is adsz valamit. Sot, ha valaki superseedel akkor annak adja eloszor a csomagokat, akinek nagyobb a feltoltese, tehat meg jobban is jarsz mert elobb befejezodik a letoltesed.
Es ha ennyire felbosszant, hogy 6kval fel kell toltened, akkor menj vissza smswebezni, jobb lesz mindenkinek...

Nem nyert. Abbol 5 727 945 seed van, es persze a peerek is hozzajarulnak a feltoltesukkel.

Sokan irtak, hogy igy lassu meg ugy. Persze, mert a kliens nem fogja az elso masodpercben raereszteni a netetekre a tobbszaz felhasznalot, mert meg is halna rogton. Van is egy ilyen opcio a legtobb BT kliensben, alapbol bekapcsolva.

ezt nem értem. ha beállítod, hogy ne jöjjön 6-8-cal, csak 3-mal, akkor 3-mal fog jönni. és ha 60-nal töltesz, akkor 20-szor annyit töltesz. (az más kérdés, hogy úgy tartható életben a rendszer, ha anníit terít az ember, amennyit tölt, so letöltés érdemes nyitva hagyni a torrentet. (ha meg valami csak 20-szal jön, akkor egyszerre több cuccot kell nyilván tölteni. 3*20)
Volt szerencsém a bittorrenthez és az volt a bajom vele, hogy minimum 2szer annyi anyag ment felfelé, mint lefel, még akkor is, ha nem osztottam meg semmit. Álítottam be mindenféle limitet is, de minek. Ha jött le valami 2K-val, akkor 6-8al ment fölfelé, és azt sem tudom mi. Hát zívjanak ki.
😊 ugyanaz, mint lent. olyan torrentet érdemes tölteni, aminek értelmes a megosztási aránya. ha elmész a suprnovára vagy a a tvtorrents-re, akkor látod, hogy mennyi seed és peer van, azaz, hányan osztják a cuccot, és hányan töltik. ha egy 1/10-es töltesz, akkor lassú lesz, de ha mondjuk egy 64/5-öset, akkor max-szal jön.

(mezei adsl-lel simán lehet hozni folyamatos 60 feletti letöltéssel a napi 4 giga letöltést)

a torrentnek is, a dc-nek is megvan a maga elõnye. a torrentnél nem kell sorbaállni, több embertõl tudod húzni a _friss_ dolgokat. a dc-nek viszont bõséges az archívja, vannak régi cuccok, stb.

(aki viszont egy pár órája vetített tévésorozatot, vagy egy frissen megjelent játékot, vagy egy friss dvdripet, esetleg egy éppen moziba került filmet, már a megjelenés napján le akar szedni (mondjuk a pénteken bemutatott új pixar-film), annak felesleges megvárni, míg szép lassan elterjed dc-n - húzhatja azonnal több száz forrásbol a torrenten)

nyilván mindenki azt használja, ami neki tetszik.
dikki*yysw
1-2 nappal? hû. torrenten perceken belül fenn van minden, gyakran elõbb tölthetõ valami, mint ahogy a MO-i smswebes szarokra felér.

a torrent a p2p csúcsa, ez nem vitás, a dc elbújhat mellette. rendezetlennek tûnik a BT?

könyörgöm, dc-n keressen valaki rá mondjuk egy madonna albumra. nem fog két olyan embert találni, akinek ugyanaz van meg. más bitráta, fájlnév, nincs nfo és sfv, semmi. egy nap, mire összeszedhetõ egy ritka album, mert mindenki kilépked/megszakít, vagy 1k-val tölt fel. és átnevezgetem a fájlokat úgy hogy nekem tetszen. idv3 tagokat meg majd én töltöm ki, hm?

regisztrációval járó oldalak egyszerûen a fájlcserélés fellegvárai. kérdés, hogy meddig.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!&#8482; ::

az mp3portálról le lehet tölteni pár jó klienst (bittornado, azureus, abc) - nem a kliens miatt lassú egy letöltés, hanem azért, mert kevesen osztják és töltik le. nyilván, ha az összsebesség 20k, és azon 10-en osztoznak, akkor nem fogja az ember hamar lehúzni.
tény. arra célzok, hogy van, ami a megjelenés pillanatában kijön torrenten, viszont dc-n nagyon lassan terjed el. (pl. tévésorozatok(
Egy szer egy 8 megás ViceCity modot egy fél délután töltöttem.

Én akárhányszor akartam tölteni a Tprrent Topiával, egyszerûen, ilyen 1,2 kb/s-os sebességet írt ki, mondjuk egy 2,5 gigás SIMS 2-nél, és becsült hátralévõ idõnek 27 napot. Na köszönöm nem kérem, mert alapból 4 gigát letöltök egy éjjel

Én is így gondolom, ha valami kellett a kiadás után 1-2 nappal már elég sok felhasználónak megvolt dc-n.
A BitTorrenttel egyszer próbálkoztam, nekem akkor nem tetszett, de lehet, hogy csak valami régebbi verzió volt, mert közel se tûnt olyan faszának mint amilyennek itt egyesek leírják.
Honnan lehet a tuti BitTorrentet letölteni srácok?

Szerintem DC-n is elég hamar megjelennek az új dolgok.
A DC felhasználókat nem üldözik hatóságilag. Még nem. Persze ez is csak idõ kérdése...
lck
Az hogy "biztonságosabb" mit jelent nálad ?
nyilván az használja a bittorrentet, aki nem akar várni, hogy a dc-n elterjedjen a cucc, hanem rögtön szedni akarja.
A szokásos dilettáns cikk az SG-n. Könyörgöm, hogy lehet forgalmat felemészteni??? Talán a forgalom 1/3-át teszi ki a Bittorrent által generált forgalom.

Én nem szeretem a Bittorrentet, valahogy nem jön be.
A DC jobb, és "biztonságosabb" is mert kevésbé elterjedt.

lck
Te szerencsétlen.... elõbb talán adagolj be neki egy linket...
riska1982
Sziasztok! Elmondaná valaki, hogy hogy kel beconfigoloni a programot? Fel lett telepítve és mikor megpróbálom elindítani egy raklap hibát ír ki. Mindegyik hiba végén egy <arg> kódvégzõdés van. Tud valaki segíteni?

A világ nem lesz jobb, ha csak nem leszel rosszabb!

Ezt a statisztikát nyilván látják a RIAA/MPAA/stb.AA szervezetek is. Mikor jönnek vajon rá, hogy ebbõl olyan üzletet is lehetne összehozni, amivel mindenki jól jár, és nemcsak a "BOSZORKÁNY!!! ÉGESSÜK MEG!!!"-filozófiát követik a Gyaloggaloppból.

ja de még mindig jobb (nekik ofc), mint emberi árakon adni a szoftvert (emberi ár = magyar ár ^^)

zzz

zoozoo
Érdekes. Vajon a világ mely országaiban folyik ez a cserélgetés? Vagy milyen arányban? Ha ezt tudjuk, akkor érdemes összevetni a keresetet a termékek árával. Ha a köcsög mozgókép kalózellenes majmai felfognák, hogy miért másolak mindent, akkor talán jó irányba indulna el a fejlõdés. Amíg játszák a hülyét, addig nem fog változni semmi. Kit érdekel, hogy ez, vagy az a fájlcserélõ a legnépszerûbb? Ez átok, mert az bukik meg a leghamarabb. Aztán? Lesz helyette 3 másik. Ezt nem fogják tudni megakadályozni soha.

[HUN]PAStheLoD
hát ez akkor is elég harmatos statisztika .. 1 gigabit alatt van a kettõ még 1ütt is , kivéve a csúcsoknál ...

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

"Letöltési grafikon: a CacheLogic adatai szerint az internetszolgáltatók forgalmának 80%-át a fájlcserélõ programok teszik ki"

megis mi tenne ki, a bongeszes? 😄
ttt ttt
Még az is kérdés, ha sikerül "megfékezni" e forgalmat kia franc fog fizetni egy árva petákot is a szolgáltatóknak? Akkor majd õk fognak sírni...
Az is érdekes, hogy sokukban az "üldözõk" pénze is fekszik...

Nameg, ha nem a bt portjan megy a forgalom, akkor felguhatjak maguknak a statisztikajukat is...

How About A Nice Cup Of Shut The Fuck Up?

Ja ahol is legális filmletöltéseket fognak reklámozni

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Az emailnek pedig a 99%-at a spam fogja alkotni 😛

\"The oldest and strongest emotion of mankind is fear. And the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.\" /Howard Phillips Lovecraft/

Abbol kb 11 millio csak letolto. Az osszes adsl-es (es mas hasonlo kapcsolattal rendelkezo) ott van, mert az elit helyekrol kihullanak a feltoltesi sebesseguk miatt... A nova meg ezek miatt q lassu tud lenni.

How About A Nice Cup Of Shut The Fuck Up?

Majd jön az efbiáj, aztán jól lecsuknak mindenkit, aki használja..majd meglátjátok...aztán nem lesz semmi, csak e-mail forgalom..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

lck
Eddig nekem a tartalommal kapcsolatosan szinte csak jó tapasztalataim vannak. Szépen ott van a fájl meg minden ami még kell hozzá. :-)) 1-szer szívtam csak valami lengyel nyelvû játékprogrammal, valami szerepjáték volt. Kicsit durva volt 4-5 mássalhangzó egymás mellett...
formatuq
en is igy voltam, majd rajottem.
kocsog dc adminok, meg kocsogebb szabalyok, ilyen elotag, most olyan, most ezt lehet, most azt.....
Nem beszelve a slot-tokrol, feltoltes korlatozokrol, stb.
Bit-ten nincs ilyen, tobbet acc tobbet kapsz (gyorsabban)
es uj dolgok elobb vannak fent.

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

12346
ez meleg... nekem spec még soha nem volt igényem torrentre. max akkor használnám, ha már vmit nagyon nem találok.
dc-t én is jobban szeretem. torrent cuccok nekem picit olyan szedett-vedettnek tûnnek.

Hanyan is vannak egy atlagos DC serveren? Parezer ember? Suprnova mostani statisztikaja: 11 619 806 peers

az other p2pbe beolvasztva van a dc. tobbet nem is erdemel 😊

<#nemtudom> mit tehetnénk , valamit használnunk kell, nem?

És hol van a jó öreg DC++?

← ElőzőOldal 2 / 2