97
  • Luminas
    1. A Bittorrent és a DC különböző. BT-n én nem is keresnék olyat, ami mondjuk már 1 éves cucc, mert az esély szinte zéró, hogy megtalálom. Erre jön be a DC++
    2. A BT a tökéletes megoldás arra, hogy egy fájlt gyorsan elterjesszenek. Ha az emberek csak DCt használnának, fél hónap lenne, amíg te itthon a DCddel elkezdhetsz tölteni mondjuk egy sorozatot.
    3. A sok "köcsög op" nélkül a DC használhatatlan lenne. Én nem vagyok OP, de egyszer kétszer nézzétek már meg mondjug a tagét egyes embereknek. A srác 50 HUBon van fenn, 2 slotot ad, és be van nyomva, hogy T3as a kapcsolata... Vagy 56K-s, csak érdekes módon 20Kval szedi a cuccot tőled. Ilyenkor jönnek be a "köcsög" OPok, akik megszabadítanak a hasonló férgektől - mert hogy azok, FTP-nek hiszik a p2p-t!
    4. A BTn szerintem mintaszerűek a torrentek tényleg minden ott van, aminek lennie kell - nem úgy, mint azoknak, akik a DC-sek alját képezik, és felháborodnak, hogy "Köcsög OP, miért bannoltál azért, mert megosztok egy 15364.TMP fájlt?! Jah, hogy mellesleg 2 GB? Az kit zavar?"...
    5. A BT bonyolúltságát tekintve? Használta valaki közületek az eredeti, original BitTorrentet? Futtatod a torrentet, megkérdezi hova mentse, és ennyi. Lehet hogy én vagyok korlátolt, de ennél egyszerűbbet nem tudok elképzelni.
    6. Nem tom a chellósok mennyit vettek észre belőle, de pár nappal ezelőtt - szerencsére csak egy rövid időszakra, mindössze 3-4 napra - nem tudtak csatlakozni a legtöbb HUBhoz. Ennek az a prózai oka volt, hogy a szolgáltató korlátozta a 411-es port sebességét. A DC nem is annyira rejtett, mint gondolnánk, ugye?
    Üdv: Luminas
    Jah, és a végére hubreklám :D
    SGC Abydoss Gate
  • muerte2
    Nem az a baj, hogy 6K meg yfel, hanem amikor 0.25-el jön le és 35-el fel az bassza az agyamat. Még ha 1/1-ban nyomná azzal semmi bajom nem lenne, de számold már ki! Egyébként ki mondta, hogy smsweb-ezek? Az rühellem, ha az engedélyem és +kérdezésem nélkül csinál valami valamit a gépen.
  • arty
    najah, hiszen a dc++ az adminok lhama hatalomélvezetéről szol :D addig nem terjed az agyacska, h vajh miért is kéne vmilyen szinten a korlát uploadra.... :(

torrent rulez, akinek nem elég gyors, az az ezerenyi FAQ ellenére sem képes néhány alapdolgot felfogni - ami valószinübb, h cseszik rá, jo neki a dc++ :D eddig terjed az átlagagy ...
  • HoTDoG
    Nem, nem ezt mondom.
  • Pharaoh
    Cfos foleg arra van hogy a feltoltes ne lassitsa be a letoltest, ez foleg DC-ben jo, csak a legtobb helyen tiltjak,mert upload limit is van benne.
  • AnarchoiD
    szal aszondod ezzel a proggival a gigabites letoltesem gyorsul ? hany szazalekkal ? 40mega/sec helyett 80lessz ? :)
  • HoTDoG
    Ha megengeditek, h ajánljak 1 tutkó kis progit:
    cFos Speed.
    Nekem növelte a letöltési sebességet, és feltöltéskor egyáltalán nem csökkent a letöltési sebesség. Mindössze ennyire jó.

INNEN
  • HoTDoG
    Azért jó az a cset a DC-be...
    Ha bármilyen problémám van, hamar segítenek, nem kell órákat várnom, h valaki visszaírjon a fórumon.
    Nem mintha DC++ fan lennék. Használom ezt is azt is.
    DC++ mostmár csak kisebb fájlok letöltésére ideális sztem...
  • intrex
    A bittorrent igazi windows alkalmazás: már annyi klienst és egyéb szart töltöttem le hozzá, hogy most már 100% hogy tele van lyukakkal a szardózom :)
    Egyébként a DC javára írandó, hogy fényévekkel egyszerűbb a használata.
  • dikki*yysw
    1részről megértem, hogy vki nem fog 384/64 kbites kapcsolattal visszaosztani egy letöltött dvd-isot, mert beleőszülne. de a regisztrációs oldalak pontosan az olyanok ellen vannak, akik "g*ciskednek", így ilyen helyekről nagyon jól lehet tölteni (1 MB/sec eddig az egyéni rekord..)
    A dc-ből ha kivennék a chatet, ahol nagyon sok, nagyon buta ember kérdez nagyon sok kérdőjellel megtoldott kérdéseket, és nem lennének buta adminok, akkor talán használnám :)
    slajos: sztem érdemes a port átállításával kezdeni a frissen installált bt beállítását, lévén sok szolgáltató blokkolja az alap portot.
  • Déta
    Üdv. mindenkinek!
    Látom jó téma került az asztalra. Sokatok panaszkodik, hogy lassú a letöltést... Hm. Talán, ha ti is megosztanátok valamit, akkor nektek is gyorsabban jönne. A p2p-ek azért léteznek, mert megosztunk, de ha mindenki elkezd g*ciskedni, akkor naná, hogy senkinek sem megy. Akinek pedig nem tetszik, az menjen KaZaA-zni, ahol minden 10.-ik mp3 igazi és nem csend, vagy Dc++-zni, hogy állandóan kickeljenek hülye kis fájlokért.
    Ha pedig ez sem tetszik akkor vegyétek meg jogtisztán. :P Ilyen egyszerű. Úgy biztosan nem kell majd feltöltelni és sorban állni.
    A legális mp3 letöltésekről pedig annyit, hogy az aztán a kib*szás a köbön.
  • winnie
    a suprnova-n talán csak 20 percenként frissítik a seed/peer kiírást, valahol sokkal gyorsabban.

ha valaki az aktuálisra kíváncsi, akkor húzza bele a torrentet ebbe a kis programba - torrentspy a neve
  • gabello
    imádom ezt a bit torrentét:)))))
  • slajos
    Két (különböző szolgáltatójú) internet csatlakozáson tudtam kipróbálni a Bittorrentet (Bittornado). A tapasztalatom szerint az egyik kapcsolat hosszabb (kb. 6 óra) futtatás után csak a töredék sreeder/peer mennyiséget vette fel, mint a másik. Általában a fórumokon közlik a hozzávetőleges seeder/peer számokat, ez alapján láthatjátok, hogy hogyan megy. Persze itt ne a Supernova-ra gondoljatok, mert az vmi összesített és nem 'pillanatnyi' állást mutat.
    Szerintem, egy hosszabb próba után, ha nem megy a rendszer, akkor ne is erőltessétek.
    Persze a rosszabb szituációban is van esélye a jó letöltési sebességnek, de sok kudarc is ér minket...
  • Vorpal
    Csellóó.....pfff
  • poX3ll
    Most lezs a cselló (sima) 768-ról 1532-re felgyorsítva a bit torenttel az a baj leszedsz egy 1.5 Gb-os játékot 3 GB-nak számolja
    Mivel a cselló 30 GB-ot enged itthon is meg fog nőni a bit torent leztöltések száma.
    Ha ajánlhatok 1 programot:Azeurus downloader
  • Pharaoh
    Mikormar nalunk is Mbit-es ADSL lesz mindjart mindenhol, kulfoldon meg meg gyorsabb nem nagzon szamit, foleg ha egyszerre par 100-tol szedel.
  • Pharaoh
    En bittorrentel eddig szinte mindig max sebesseggel tudtam letolteni, akinek nem megy az azert van ,mert vagy nem tolti azt mar senki, vagy mert pl tuzfal rosszul van beallitva es az fogja vissza, nekem pl az 5.-os ZA-val nem ment rendesen. Vagy pl haver kolijaban olyan a net hogy max 8 szalon tud szedni a BT.
  • winnie
    Persze, mert a kliens nem fogja az elso masodpercben raereszteni a netetekre a tobbszaz felhasznalot, mert meg is halna rogton.

aokat számít az is, hogy a hiavatalos torrentek, mint pl. a tévésorozatok, az iso játékoks, vagy a dvdrip filmek - szóval ezeket szervezetten terítik, azaz a nagyon friss cuccokat a kezdetben pár 2-10 Mb-es seed hosztolja, ezért ha valaki a megjelenés pillanatában csatlakozik, akkor burtális sebességet kap az arcába. a nem hivatalos torrenteknél persze nincs ilyen szervezett terítés
  • Devla
    Mert amit mar letoltottel egy filebol azt mar adja is tovabb a tobbi peernek, pont ez a dolog lenyege. A feltoltesed altalaban nem zavarja a letoltesed, szoval nem fogsz belehalni, ha te is adsz valamit. Sot, ha valaki superseedel akkor annak adja eloszor a csomagokat, akinek nagyobb a feltoltese, tehat meg jobban is jarsz mert elobb befejezodik a letoltesed.
    Es ha ennyire felbosszant, hogy 6kval fel kell toltened, akkor menj vissza smswebezni, jobb lesz mindenkinek...
  • Devla
    Nem nyert. Abbol 5 727 945 seed van, es persze a peerek is hozzajarulnak a feltoltesukkel.

Sokan irtak, hogy igy lassu meg ugy. Persze, mert a kliens nem fogja az elso masodpercben raereszteni a netetekre a tobbszaz felhasznalot, mert meg is halna rogton. Van is egy ilyen opcio a legtobb BT kliensben, alapbol bekapcsolva.
  • winnie
    ezt nem értem. ha beállítod, hogy ne jöjjön 6-8-cal, csak 3-mal, akkor 3-mal fog jönni. és ha 60-nal töltesz, akkor 20-szor annyit töltesz. (az más kérdés, hogy úgy tartható életben a rendszer, ha anníit terít az ember, amennyit tölt, so letöltés érdemes nyitva hagyni a torrentet. (ha meg valami csak 20-szal jön, akkor egyszerre több cuccot kell nyilván tölteni. 3*20)
  • muerte2
    Volt szerencsém a bittorrenthez és az volt a bajom vele, hogy minimum 2szer annyi anyag ment felfelé, mint lefel, még akkor is, ha nem osztottam meg semmit. Álítottam be mindenféle limitet is, de minek. Ha jött le valami 2K-val, akkor 6-8al ment fölfelé, és azt sem tudom mi. Hát zívjanak ki.
  • davos80
    www.filelist.org
  • winnie
    :) ugyanaz, mint lent. olyan torrentet érdemes tölteni, aminek értelmes a megosztási aránya. ha elmész a suprnovára vagy a a tvtorrents-re, akkor látod, hogy mennyi seed és peer van, azaz, hányan osztják a cuccot, és hányan töltik. ha egy 1/10-es töltesz, akkor lassú lesz, de ha mondjuk egy 64/5-öset, akkor max-szal jön.

(mezei adsl-lel simán lehet hozni folyamatos 60 feletti letöltéssel a napi 4 giga letöltést)

a torrentnek is, a dc-nek is megvan a maga előnye. a torrentnél nem kell sorbaállni, több embertől tudod húzni a _friss_ dolgokat. a dc-nek viszont bőséges az archívja, vannak régi cuccok, stb.

(aki viszont egy pár órája vetített tévésorozatot, vagy egy frissen megjelent játékot, vagy egy friss dvdripet, esetleg egy éppen moziba került filmet, már a megjelenés napján le akar szedni (mondjuk a pénteken bemutatott új pixar-film), annak felesleges megvárni, míg szép lassan elterjed dc-n - húzhatja azonnal több száz forrásbol a torrenten)

nyilván mindenki azt használja, ami neki tetszik.
  • dikki*yysw
    1-2 nappal? hű. torrenten perceken belül fenn van minden, gyakran előbb tölthető valami, mint ahogy a MO-i smswebes szarokra felér.

a torrent a p2p csúcsa, ez nem vitás, a dc elbújhat mellette. rendezetlennek tűnik a BT?

könyörgöm, dc-n keressen valaki rá mondjuk egy madonna albumra. nem fog két olyan embert találni, akinek ugyanaz van meg. más bitráta, fájlnév, nincs nfo és sfv, semmi. egy nap, mire összeszedhető egy ritka album, mert mindenki kilépked/megszakít, vagy 1k-val tölt fel. és átnevezgetem a fájlokat úgy hogy nekem tetszen. idv3 tagokat meg majd én töltöm ki, hm?

regisztrációval járó oldalak egyszerűen a fájlcserélés fellegvárai. kérdés, hogy meddig.
  • winnie
    az mp3portálról le lehet tölteni pár jó klienst (bittornado, azureus, abc) - nem a kliens miatt lassú egy letöltés, hanem azért, mert kevesen osztják és töltik le. nyilván, ha az összsebesség 20k, és azon 10-en osztoznak, akkor nem fogja az ember hamar lehúzni.
  • winnie
    tény. arra célzok, hogy van, ami a megjelenés pillanatában kijön torrenten, viszont dc-n nagyon lassan terjed el. (pl. tévésorozatok(
  • pepe003
    Egy szer egy 8 megás ViceCity modot egy fél délután töltöttem.
  • pepe003
    Én akárhányszor akartam tölteni a Tprrent Topiával, egyszerűen, ilyen 1,2 kb/s-os sebességet írt ki, mondjuk egy 2,5 gigás SIMS 2-nél, és becsült hátralévő időnek 27 napot. Na köszönöm nem kérem, mert alapból 4 gigát letöltök egy éjjel
  • archkoven
    Én is így gondolom, ha valami kellett a kiadás után 1-2 nappal már elég sok felhasználónak megvolt dc-n.
    A BitTorrenttel egyszer próbálkoztam, nekem akkor nem tetszett, de lehet, hogy csak valami régebbi verzió volt, mert közel se tűnt olyan faszának mint amilyennek itt egyesek leírják.
    Honnan lehet a tuti BitTorrentet letölteni srácok?
  • Razgon
    Szerintem DC-n is elég hamar megjelennek az új dolgok.
  • Razgon
    A DC felhasználókat nem üldözik hatóságilag. Még nem. Persze ez is csak idő kérdése...
  • lck
    Az hogy "biztonságosabb" mit jelent nálad ?
  • winnie
    nyilván az használja a bittorrentet, aki nem akar várni, hogy a dc-n elterjedjen a cucc, hanem rögtön szedni akarja.
  • Razgon
    A szokásos dilettáns cikk az SG-n. Könyörgöm, hogy lehet forgalmat felemészteni??? Talán a forgalom 1/3-át teszi ki a Bittorrent által generált forgalom.

Én nem szeretem a Bittorrentet, valahogy nem jön be.
    A DC jobb, és "biztonságosabb" is mert kevésbé elterjedt.

• lck
    GYIK
  • hungi
    Te szerencsétlen.... előbb talán adagolj be neki egy linket...
  • riska1982
    Sziasztok! Elmondaná valaki, hogy hogy kel beconfigoloni a programot? Fel lett telepítve és mikor megpróbálom elindítani egy raklap hibát ír ki. Mindegyik hiba végén egy <arg> kódvégződés van. Tud valaki segíteni?
  • Sityi
    Ezt a statisztikát nyilván látják a RIAA/MPAA/stb.AA szervezetek is. Mikor jönnek vajon rá, hogy ebből olyan üzletet is lehetne összehozni, amivel mindenki jól jár, és nemcsak a "BOSZORKÁNY!!! ÉGESSÜK MEG!!!"-filozófiát követik a Gyaloggaloppból.