264
  • Bokafix2
    #264
    Nem kell ebből problémát csinálni. Ha a modik úgy gondolják, hogy ez zavaró, mert megtöri a véleménysorozatot, akkor törlik 259-től azt a pár darab kommentet. Ennyire egyszerű korrigálni ezt. Bár amilyen döglött már ez a topik sok év óta, nem valószínű, hogy annyi komment fog születni ide a témával kapcsolatban. Ha meg úgy alakulna, hogy az én offos beszólásom indítja be újra a diskurzust Buffy-ról, akkor meg valahol megérte, nem?
  • dregnarr1 #261
    Gondolj bele, 10 év múlva, amikor már születik pár új hozzászólás, ez a beszélgetés töri majd meg a véleménysorozatot. Visszatekintéskor senki nem nézi, hogy ki-mikor írt, csak a beszélgetés folyamát figyeli, amit most megtörtünk mindannyian. :)
  • Bokafix2
    #261
    Mit kellett direkt átnézni? Az már egyből látszik, hogy régóta inaktív a topik, hiszen elég csak egyetlen pillantást vetni a közvetlenül előtte lévő hozzászólás időpontjára, innentől fogva pedig további kemény 5 másodperc volt "utánanézni", hogy mi is van. De hogy a szociális problémát ebből hogy vezetted le, az rejtély. Most végeztél fotelpszichológiából?

    Egyébként csak érdekelt, hogy miért válaszolgatnak egyes felhasználók ilyen régi kommentekre meg ilyen régóta inaktív emberekre, hiszen jó eséllyel soha nem fogják elolvasni az üzenetét. És amúgy miért köszöngeted az "érdektelen statisztikát"? A kutya sem szólt hozzád. Ez az "érdektelen statisztika" nem neked szólt, hanem annak, akinek a kommentjére válaszoltam.
  • Zsolti-kun
    #260
    Az pedig eléggé durva szociális problémára utal, hogy ezeket direkt átnézted és belekötöttél. De csak azt bizonyítottad, hogy valaki látni fogja. Én is most futottam bele, mert most nézem újra 19 év után. Nem én vagyok a leggyengébb láncszem. Én nem lettem ettől nedves, de köszi az érdektelen statisztikát.
    Utoljára szerkesztette: Zsolti-kun, 2023.05.02. 13:13:16
  • Bokafix2
    #259
    Amúgy milyen érzés egy 7 éve inaktív topikban egy 17 éves kommentre válaszolni, akinek az írója 4 éve be sem lépett az oldalra?
  • CsepeLee fiú #258
    Ez pont egy olyan dolog, amit érteni kell a sorozatból. A feltámasztástól kissé megborult az elméje, de el is magyarázza. Nem hiába csak a 6. szezon ismétlését tette át 16-os korhatárba a Viasat és nem tudta értelmesen megvágni. (Utána jól átugrotta a vágott ötös és hetes szezonok között.) Mert önmagában az értelmét nem lehet kivágni.
  • Darthmushroom
    #257
    bárcsak ilyen fiatal lenne még mindig SMG
  • Amiga
    #256
    Most darálom a sorozatot, és az Angel 'I Will Remember You' részét láttuk... Huhh... Korábban írta valaki, hogy ennek a sorozatnak (Buffy+Angel) mélysége van, amit érzelmi intelligenciával lehet igazán követni. Hát ebben a részben nagyon kijött. Ilyen erős érzelmi töltést ezerből egyszer ha láttam. A Buffyverse az egyik legerőteljesebb érzelmi háttértel felépített világ.

  • SMGBAS
    #255
    Valaki írja meg légyszi, hogy honnan tudnám leszedni a full sorozatot.
    [email protected]
    Előre is thx! (:
  • Challanger
    #254
    Sajnos elég lassan haladok a sorozat nézésével, egyéb elfoglaltságok miatt.
    Ma néztem a 6. évad 7-es részét. Hát valami baromi hangulatos volt. Ez volt az a bizonyos musicales rész. Telitalálat volt. Kíváncsiságból megnéztem IMDb-n, hogy a sorozat epizódjai közül hanyadik lett pontozás alapján...és bizony első helyen van :)
  • gazdagszandi
    #253
    én is már vagy 4x végignéztem a Buffyt és még mindig érdekes :D am az Angel annyira nem köt le igazán csak az 5. évad tetszik, az is csak azért mert Spike visz bele egy kis humort :D (L)
  • Challanger
    #252
    Én most nézem a sorozatot, és nagyon szórakoztató. Maximálisan leköt. Régebben soha nem láttam, mert mindig olyan csatornán adták ami nekünk nem volt.
    Amúgy ahhoz képest, hogy 11 éves TV sorozat elég jól megvannak csinálva a trükkök meg a maszkok.
    Most járok a 3. évad közepénél, napi 2 részt nézek. A 4 évadtól meg úgy fogom, hogy napi 1 Buffy, 1 Angel epizód.

    Ebben az évadban mintha kissé háttérbe szorulna a humor, azt sajnáltam picit (meg hogy Xander magyar hangja megváltozott. Szerintem a 2. évadbeli Kaszás Gergő illett hozzá a legjobban).
  • Casillas
    #251
    nem tudom favban van-e még bárkinek a topik, csak most így kicsit unatkoztam, és wikipedián olvastam, hogy a Buffy-univerzum szerint volt magyar vadász is :)

    plusz alul van még egy névtelen magyar
  • wasp93
    #250
    Helo!
    Ha valaki tudja honnan tudnám letölteni a Buffy 5. 6. és 7. szezonját (nem FSX.hu-n, mert nekem az nem működik) az kérem írjon erre az e-mailre!
    [email protected]

    előre is kösz!!![#lookaround
  • Broafka
    #249
    az angel a Buffy-nak a barátja ha jól emlékszem, vannak olyan részek amikor a két sorozatot összehozzák, szal ahhoz van köze egy nagyon kicsit
  • ricsa008
    #248
    ez a sori mihez hasonlítható van olyan jó mint az angel vagyaz odaát?
  • mrzed001
    #247
    Most hogy darálgatom egyszerűen nem tudom letenni ... lejött tegnap 24, Heroes új része (előtte meg a csüt+péntek termése: supernatural, smallville, numbers...), piszkosul vártam, de akkorse tudtam megszakítani a Buffyzást ... megszállott-e lettem :)

    A B5 darálás volt talán ami ennyire odakötött a TV-hez, de mivel az eléggé gondolkodtató (IQ_High), ott kellett néha egy kis szünetet tartani ...

    Az asszony már egész Voyagerőrült lett (vasárnap B5-öt mindig néztük a Viasaton, aztán zombiztunk ... pedig hogy utálta előtte Hetest :)) ), most lehet beteszek neki 1-2 Buffy részt, lássuk mennyire kattan be rá :)))
  • mrzed001
    #246
    OK, lesz egy kis időm összedobok egy apró kritikát .. talán az outer limits-ről se ártana :) (persze ott a B5 is, sőt még a KungFu is ami megérne egy misét ... örök klasszikusok)

    Valahogy ezek totál ismeretlen sorozatok kishazánkban. Érdekes, de én még PRO7-en láttam mind (valamikor réges régen ...), és ott főműsoridőben ment le az összes (ha jól emnlékszem buffy, angel kedd 20-21, Outer utána 22, szerda/csüt 21 Kungfu, vas. 18 B5), tehát igencsak lehetett nézettsége vagy valami

    Egyébként a Buffyban az a durva, hogy már az első széria első része is hozza az utolsó széria szinvonalát (sok sorozat elején gagyi, aztán beerősödik), szóval az aki fikázza az ziher, hogy pölö a legelső részt életében nem látta

    Az Angel pedig, nos az a hegedűszólam a főcímben még most is a fülembe cseng. Nagyon találó, hiszen az egész sorozat Angel "szenvedéséről" (100 éves bűntudat 100 év bűneiért) szól (nem semmi színészi képességei vannak Boreanaznak, hogy ezt el tudta játszani, a Bones ehhez képest színészileg 0 kihívás neki, ez látszik is a sorozaton ezért is jó)

    Valahogy nem is tudom, de a kötelező olvasmányok rendszere sztem elavult. Én kötelező (?) sorozatnézésre itélném inkább a fiatalokat, mert a köt.olvasmányok nagyon régre nyúlnak vissza, és már nincs nevelő értékük. Ellenben egy Buffyt ha megnéz egy promqueen azért egy kissé talán magáraismer és nagyobb eséllyel gondolkodik el a látottakon, mintha elolvassa Kafkának az átváltozását ...
    A morális nevelésről már nem is szólva (na ezért támogatom én az IQ_High sorozatokat)
  • winnie
    #245
    mrzed001: jöhet, ha gondolod. mindent hanyagolt sorozatról szívesen várjuk a kritikát.

    hát, igen. van ebben egy nagy adag igazság. nekem a sorozattal kapcsolatban abszolút az van meg, hogy ha valaki f*kázza, az szinte instans f*kát szór. prekoncepció és esélye sincs az embernek, hogy megértesse vele, hogy a buffy messze nem csak tini-redős bőrű vámpíros sorozat...

    amúgy nekem a buffy mellett/után kifejezetten az tetszett, hogy angel el tudott menni még komorabb irányba (már amilyen képek vannak a főcímben is, megadja az alaphangot, plusz a zene, stb.)

    hátha egyszer majd helyére kerül a sori:)
  • Lyan Kyj
    #244
    nekem a mai napig a kedvenceim közé tartozik. Egyszerűen megunhatatlan, és nem is emléxem olyan karakterre, akire azt mondanám, hogy unalmas volt. Másrészt, egyetlen sorozat, amit anyám(!!!) is darált!! Volt, mikor bevitte munkahelyére, és ott nézte a munkatársaival:DDD

    A részek pedig ott figyelnek eredetiben a polcomon, mind a 42 darab lemez
  • mrzed001
    #243
    Sokan egyszerűen "nem értik" a Buffy sorozatot. Persze ezek főleg az IQ és EQ lite emberek (sztem, azaz inkább EQ_Lite-ak). Ugyan inteligencia nem különösebben kell a sorozat nézéséhez, de nem árt, ami viszont nagyon sokakból hiányzik az empátia, hogy szó szerint beleélje magát egy-egy szereplő helyébe.
    Nos nagydarab szőrös enyhén macsó ipse létemre (magas EQ tán?) nekem nem okoz különösebb gondot (pölö a kis butuska szöszi Buffy helyébe képzelni magam), és ez piszkosul megnöveli a sorozat élményszintjét.
    Ott volt az első szériában, amikor Buffy (elsőnek) meghal, aztán a második végén amikor az újra jó Angel-t kell megölnie, hogy megmentse a világot, ... és még sorolhatnám, amit egy EQ_lite egyén egyszerűen nem fog fel (mint amikor egy merdzsósnak magyarázod, hogy alig lehet kijönni a havi pízből ... egyszerűen nem érti, mint ahogy te sem őnekie azt az igencsak erős problémáját, hogy a haverja merdzsójában a bőrkárpit két árnyalattal sötétebb, és hogy mennyire kibasztak vele a kereskedők ....)

    Ja, és mégvalami. A Buffy-Angel sorozat sötét, ez iszonyat ritka. Nem az a mindennapi undorító nyál, pedig szappan is van benne, tinidráma/tinikonfliktusok meg hasonlók amitől a legtöbb esetben enyhén öklendezésbe mennék át, de itt a sötét környezet, a bármelyik nap lehet a végső, és a hősiesség keveréke oly érdekes eszenciává kovácsolja, amitől csak még érdekesebb lesz az egész.
    Ja igen, hősiesség. Nem is tudom volt-e még egy olyan sorozat, ahol be merték azt mutatni, hogy a hősiesség nem abból fakad, hogy vered a melled az egész világ előtt, hogy már megint megmentetted, hanem megmented, és titokban tartod (volt az Outer Limits-nek is egy ilyen része .... nos nagyon tanulságos és JELLEMFORMÁLÓ !!!
    És itt persze akár vissza is térhetnénk a régi évődésünkre, hogy egy sorozat csak szórakoztató kell-e, hogy legyen, vagy legyen oktató is mellette (tanulság, jellemformálás, elgondolkodtatás, ...). Szerintem igen, és erre egy nagyon jó példa volt az Angel-Buffy páros

    Egyébként gondoltam rá, hogy a sorozatjunkie-ra küldök neked egy kis elemzést erről a két sorozatról, úgy láttam még nincs ;)
  • winnie
    #242
    szerintem simán dátumban egyeztetve érdemes az angelt "tenni", vagyis a 4x01-hez.

    párhuzamosan nézni szerintem fun, mert az oda-visszautalások az, hogy willow elmegy a buffy részből los angelesbe és megjelenik az angle éppen akutális részében, jó mókák.

    viszont, ha már buffy, akkor érdekes lenne elmélkedni azon, hogy mi ez a nagy kettősség. egyértelműen überkult a sorozat - mégis hihetetlen sokan csak a gagyit látják benne. (általában a kult (lejáratott szó, de mindegy) sorozatokat nem gagyizzák, max azt mondják a firefly-re, hogy nem tetszett, unics, izémizé, de a buffy-t egyenesen nevetségesnek tartják, pedig...)
  • mrzed001
    #241
    Elkezdtem első résztől bedarálni a Buffy részeket (láttam már párszor német, magyar első fele, na most végignézem az angolt), és azt kell mondanom hogy ez így darálva talán mégjobb ... a szálakat ott folytatják ahol abbahagyták, és az eredeti hang azért még mindig az igaz :))
    Már a 3. szezonnál járok, és ha így folytatom hétvégére végignézem ... de piszkosul fogom sajnálni. Azóta sem volt ilyen sötét hangvételű maradandó sorozat sajnos :(

    Tényleg, Angel első része az hova tehető kb, Buffy melyik részéhez? (gondolkodtam párhuzamos nézésen is, de inkább külön)
  • Broafka
    #240
    jah, a Willow is jó, de ez az Anja, ez kőkemény :D
  • Lyan Kyj
    #239
    Én úgy a 4. évad felé már nem is foglalkoztam vele, gáz karakter lett, maradtam kedvencemnél, Willownál:)
  • Broafka
    #238
    amúgy én nem nagyon értem ezt a Buffyt (és kezd néha idegesíteni már ezzel) egyszer erotikusan ke*él a Spykkal egyszer meg úgy bánik vele mint egy kis piszokkal, egy rohadék "vámpírral" :P
    de basszus, még ha vámpír is, és szereti... akkor miért kell úgy bánnija vele? :-/
  • Broafka
    #237
    szerintem az is szép amit a Spyke énekel :)
    de mondom vannak jó számok, az a rész egyszerűen KELLLLLL :D
  • Lyan Kyj
    #236
    Hát igen, soha nem fogom elfelejteni az egyetlen rock-számot, mely a nyuszikról szól!:)
  • Broafka
    #235
    jah, sajnos... mármint úgy értem, hogy az tök király rész volt :D
    azt valaki küldje már el nekem pls!
    az a rész nekem kell!!
    vannak benne egész király számok :)
  • Lyan Kyj
    #234
    Volt már az éneklős rész?:))
  • Broafka
    #233
    valahogy sejtem mi van azokban a hamburgerekben :-/
    ez a rész, a reklám előtt, ez rttenetesen komoly(talan) volt :D
    megjelenik Zendör előtt egy démon:
    -most megcsonkítalak, meghalsz, hány darabban akarod?
    megjelenik Nadja:
    -áááá, hát te itt, nem mostanra idéztelek meg, az esküvőnk napjára, nem azért idéztelek meg hogy megöld Zandört!
    -jaaaj, ne haragudj, tudod hogy van ez? van úgy hogy rossz embert csinkítok meg
    :DD
    komolyan az egész sorozatban ez a Nadja a legnagyobb :D
  • Lyan Kyj
    #232
    :) Egyébként egyre keményebb beszólásai lesznek, aztán majd jön még 1 gag-mester^^
  • Broafka
    #231
    jaj, most kösél belém :D
    gondolom Zendör se így írja a nevét...
  • thiefpaper
    #230
    Nadja=Anya
  • Broafka
    #229
    láthatatlan lett a buffy! és egy pár tárgy is köztük egy bólya, a bólya meg szétmállott, (Nadja és Zendör):
    -Fúúúj, ez milyen puding (a bólyába nyúlt)
    -Talán szólni kéne Buffynak
    -Nem hiszem hogy Buffyt érdekelné a Bólya (:D)
    -Nadja! Ha nem találjuk meg gyorsan Buffyt, akkor belőle is...
    -...puding lesz?

    :DD
    ez az exdémon csaj ez nagyon komoly, annyira szőke hogy az már fáj! :)
  • Broafka
    #228
    de durva a mai rész, mindenki elfelejtett mindent, ebből hogy másznak ki? :-/
  • winnie
    #227
    persze. az angel a buffy spinoffja. vannak crossover részek is.
  • Broafka
    #226
    ez az Angel ugyanaz az Angel mint az a sorozat ami vasárnaponként vagy mikor van?
    mert most volt olyan rész hogy felhívta a Buffyt valami Angel
  • 50cent
    #225
  • winnie
    #224
    ezek az archív sorozatok épp hogy nem olcsók (nem mindegyik) - a régi cuccok nagy része igazi kult. az angyalbőrben vagy a linda (és most a twin peaks) is nagyon durva nézettséget ért el - épp a fiatalok körében

    + nyilván nem halál olcsók az amerikai nézettségi lista első 10 helyén székelő 3 sorozat, ami megy a viasaton.

    dehát a lényeg, hogy sok csatorna van, mindenki azt néz, amit akar. a viasat a sorozatokban mindig is erős volt, de szerencsére itthon olyan jó a helyzet, hogy szinte minden amerikai sorozat, ami számít, megtalálható valamelyik csatornán