44
  • [HUN]PAStheLoD
    szuper szuper üsd ahol éred .. szuper szuper ..
  • AtisH
    Hurrá! 5-10 év múlva majd karcmentes, de bemattosodott korongokat fogunk a szemétbe dobni.
    Szal jól hangzanak az ilyen jellegű újítások, de a multiknak (értsd: lemezkiadók) nem az a céljuk, hogy örökké tartó, tönkretehetetlen médiát dobjanak a piacra...
  • Mice
    lol de azért mi (azaz az adófizetők) pénzéből ugye tébé (TB) :) címen nem vettél el pénzt tőlünk? :D

már csak mert én két ököllel szoktam önalázni magam :)
  • Mice
    "Ne terjeszd a hülyeséget kérlek. A DVD a CD-hez hasonlatosan vörös lézert használ, ahogyan a HDDVD is azt fog."

emiatt volt arról szó
    de látom más is követi a thread-eket...
  • Mice
    hd-dvdről de mindegy...
  • Mice
    bírom amikor az okosak megszólalásakor a kevésbé magabiztosak is leordítják mások fejét :)
  • Mice
    lol miért nem már ütvefúró:D
  • Mice
    azt értem ez nekünk mire jó de nekik mire jó?

már csak abból kiindulva hogy mindig a nagyobb eladásokat hajkurásszák
  • arty
    gondolom 2 rétegben ... álá hddvd, 30at az is két rétegben fog ... lesz itt káosz rendesen :(
  • Omegared
    A BluRay jelenleg csupán "25Gb-os"

"There are also plans for higher capacity discs that are expected to hold up to 50GB of data."
    Ez a www.bluray.com-ról van
  • arty
    2005 a dual layer éve lesz, a hddvdre sokat kell még várni, ha a DL lemezek most vannak 2-4 ezerért ...

amugy mivel a hddvd csak 30gb, a BR pedig 50, így én is ez utóbbinak szurkolok ...
  • L3oN
    Blue ray-t nagyon várom. nem is veszek dual layeres dvd írót mert már a HD-DVD is jobb lesz és 2005-ben elérhető áron fogják szorni! tehát gyorsan fejlödünk.
  • Wilddog
    írhattak volna hentesbárdot is.
  • savior
    azert durva hogy a svajci bicskak eladasat ilyen modon probaljak novelni
  • RelakS
    "magabiztos hülyeség"

Ez teccik :D
  • arty
    "A Toshiba újdonságában egy új fejlesztésnek számító optikai rendszer kapott helyet, mely vörös lézerrel olvassa a jelenlegi DVD-ket, kékkel pedig az új HD-DVD lemezeket."

Na, ime magam ellen a bizonyiték :) Még csak messze se kellett mennem.

( http://www.sg.hu/cikk.php?cid=30518 )
  • arty
    Ajjaj, azt hiszem önalázás jön :D

Szal megkövetlek GABOR16, treasure, teljes prohardver stáb: NAGYON csunyán melléfogtam, a leirásokban elmerülve reailzálnom kellett: a hd-dvd is kék lézert használ ....

Bocsánat a magabiztos hülyeségért.
  • arty
    a pofáraesős "fellenhgzős" duma treasure-nek szolt, nem gabor16-nak, természetesen! sry
  • arty
    pofáraesés jön...

Gabor16:

hddvd.org - ez autentikusabb forras, a prohardveren a cikk téved. Pontosan a vörös lézer használata miatt reklámozták a hddvdt azzal, h baromi eccerü lesz gyártani, stb. HA emlékszel ... én igen ;)
  • Freddy TNT
    jó-jó, de mikor kerül forgalomba ?
  • dez
    Elhisszük, sőt, szinte köztudott, de sima DVD-ről volt szó.
  • dez
    "A New Scientist riporterének a kezébe adtak egy drótkefét és egy alkohol filcet"

Várjunk csak! Nem drótkefe volt az! Egy másik cikk szerint edények súrolásához való kefeféle volt. Namost, pár éve sok helyen lehetett kapni, külföldön talán most is lehet, egy olyan cuccot, aminek pont az volt a különlegessége, hogy mindent, ami hirtelen kiemelkedést okozott (azaz szennyeződés) leszedett a felületről, de nem karcolta meg azt... :)
  • treasure
    Poén, hogy hogy tudnak okoskodni egyesek, miután hasonló butaságot írnak... :)
  • Scooter21
    Hát igen TDK!
  • GABOR16
    Mihelyt még elkezd valaki velem kötekedni, bizonyítom állításomat.

Nem találtam technikai adatokat (ami kimondottan csak a technológia ismertetésével foglalkozik), de azért ez a cikk is megfogja tenni.

Link
  • GABOR16
    A HDDVD is kék lézert használ, ugyan úgy mint a Blue Ray.
  • Murdoc
    Ki tudja milyen drága lesz? A szilicium is "csak homokból" készül, és mégis nem dodják utánam a boltban! :) Az a kérdés, hogy ez a folyamat maga mennyiben van, mert ez sem az anyagköltségen fog múlni. "Az első réteg gyanánt 50 mikrométer vastagságban szilikonrészecskéket visznek fel némi fluorintartalommal, amihez a tárgyat nyolcezres percenkénti fordulaton pörgetik. Amikor ebből a második réteg is megszáradt, még egy speciális fluorintartalmú, acetofenon-kezelésnek vetik alá UV-fény társaságában."
  • arty
    ok, látom közben sikerült ;) sry
  • Zsoldos
    Beleneztel a meghajtoba? :)
  • arty
    Ne terjeszd a hülyeséget kérlek. A DVD a CD-hez hasonlatosan vörös lézert használ, ahogyan a HDDVD is azt fog.

A Blue Ray (kék sugár) fog kék lézert használni. Használhatnád is az agyacskádat néha ...
  • Emmegki
    #12: Igaz. Utánanéztem.
  • HUN Tick
    Az anyag sokkal ellenállóbb minden eddigi bevonatnál, ráadásul nem csak a DVD-hez szükséges vörös lézert, de a látható fény teljes spektrumát átengedi HA ILYEN BAROM VAGY NE OKOSKODJ A NAGYOK DOLGÁBA BELE ... :-)
  • Csatti
    A DVD vörös lézerrel működik. A Blu-ray működik kék lézerrel.
  • Sadist
    Elég betenni a mikroba is egy pár perce
  • Sadist
    Hát nálam normál használatkor is bicska közelébe kerül :)
    [svájcibicskája vagy zsebben, ha otthon van akkor pedig asztalán]
  • Csudri #9
    A két "barmoló-eszköz" amit említesz még a golyóálló mellényen is átmegy, úgyhogy ez nem jó példa. Olyan dolgoknak kellene alávetni, amik a mindenapokban is megtörténnek. Pl. megkaparintja a CD/DVD-t egy gyerek és nekiesik a Lego-val! Ha azoknak a műanyag elemeknek faszán ellenáll, akkor már letettek valamit az asztalra.
  • Borg
    Ebben remélem biztos vagy.
  • janos666 #7
    De miért svájci bicskaél? Ha nekem adták volna a kezembe hogy mindegy mivel csak barmoljam szét én a (ipari)gyémántkorongos flex-el mentem volna neki, vagy a heggesztőpisztollyal. Hisz a normál használatkor sem kerül bicska közelébe... Amúgy szerintem biztos hogy még vagy 2 évig is jóval drágább lessz mint a 'sima'!
  • Csudri #6
    Oda kellett volna adni azt a teszt darabot egy 4-5 éves gyereknek! Az tuti, hogy szétbarmolta volna! Nincs olyan cucc ezen a világon, amit ne tudna szétgányolni egy kisgyerek!

(Azt hiszem tavaly volt valamelyik hardver oldalon egy memoriakártya-strapateszt, ott is az volt a gond, hogy felnőtt emberek próbáltak szétgányolni memokarikat és nem adták oda 4-5 éves gyerekeknek. Szívtak is rendesen!)
  • Emmegki
    "nem csak a DVD-hez szükséges vörös lézert" - a DVD kék lézerrel működik...