28
  • vilmoska
    Mondanátok egy olyan telot aminek jobb a pixele mint 1.3?
    ha lehet akkor privibe.
    köcce
  • Cukros
    nem gyenge
  • Gladiator
    vazze, és még telefonálni is lehet vele!
  • Cat #25
    fejlesztenek akkor is, csupán nem dobják piacra, és visszatartják
    illetve ha van idejük (manapság sztm nem sok ilyen van) akkor gyártástechnológiai tökéletesítések vannak, hogy olcsóbban lehessen előállítani
  • Tetsuo
    Az eladás határoz meg minden fejlesztést ha a népek veszik a szart akkor egy darabig nem fejlesztenek, hiszen a legnagyobb haszon akkor van..
  • Tetsuo
    Te nagyon optimista vagy. A 'szem minősége' az óriásposzteres nagyításnál is nagyságrendekkel jobbat kíván..
    Amúgy nem (csak) a megapixeleket kéne növelni hanem az optikai zoomot a CCD minőségét és egyéb dolgokat, de a Mekibejáró Retekklubot néző menőcsávónak az számít ha minél nagyobb a WATT a GIGAHERTZ és most már a MEGAPIXEL is.
  • Tetsuo
    100voltos, 50 és 60Hz-es is van..
    Kiviteli vám a legtöbb cuccra nincs mégis Japánban venni japán elektronikai-terméket nem a legjobb biznisz..
  • RpPRO
    "1. Emlékezzetek vissza. Néhány évtizede még a filmes gépes is csapnivalóak voltak. Ahhoz is idő kellett, mire a fekete-fehér képeknek elfogadható minőségük lett."

Hmmm, Egy jo kis 40 eves full analog Praktikaval vagy Nikonnal 1.8-as obival 100x jobb, elesebb kepet csinalok, mint egy mai kozepkategorias geppel.
  • quentit
    A minőségtől meg nem kell félni, eljön az idő, amikor a mobilokban lévő objektívek megelőzik még a szem minőségét is (noha ez még a normál kategóriában sem történt meg).

1. Emlékezzetek vissza. Néhány évtizede még a filmes gépes is csapnivalóak voltak. Ahhoz is idő kellett, mire a fekete-fehér képeknek elfogadható minőségük lett.

2. Néhány éve még a kézi digitális fényképezőgépek is nagyon silányak voltak. Először a használhatatlan 640x480-asok, majd a nem sokkal jobb 1 megapixelesek, amelyek még mindig gyengék voltak (alig jobbak, mint most egy Sharp GX30)

3. Emlékezzetek vissza: 2004-ben még mindenki félt a telefonok kameráitól, most pár évvel később, 2008-ban meg csak azon vitázunk, hogy a videófelvevő képesség lesz-e valaha jobb. A mobilokban lévő fényképező már tökéletes.

Emlékesztek, amikor 2007-ben a Samsung bejelentette az első 10 Megapixeles kameráját? Volt, hogy azt hittük, ez sosem jelenik meg. No meg amikor 2006-ban elérték a 8x-os optikai zoom-ot? (jó, nem egy tuti minőségben) Egy évvel előtte még a 2x-zoom is szenzációszámba ment.
  • quentit
    qrva jó, végre megindult a fejlődés... És itt nem is annyira a képminőség a lényeg, ezeket nem texturafotózásra, vagy stúdiófényképezésre találták ki, hanem arra, hogy pl. megörökítsd egy kirándulás képeit anélkül, hogy kellene magaddal cipelned egy sokak által dicsőített, ház nagyságú objektívet.

Az meg tök mindegy, hogy fényképezőgépben van a telefon, vagy telefonban a fényképező. A kérdés inkább az, mikor lesz elfogadható minőségű és hosszú videófelvevői képesség.

Nézegettem pl. a Sharp GX30-ast, és már az sem csinál olyan nagyon rossz képeket, kirándulásra már-már elég. (csak fókusz állítás, meg normálisabb fehérjeegyensúly kell még rájuk, de már ezeken is dolgoznak)
  • Z
    No para!

Csak nekünk jó, ha innovatívak a vállalatok, és erőltetik a fejlettebb technológiákat. Erőltethették volna a CD vs DVD esetén is a fejlettebbet.

Az igaz, hogy szerintem sem ér sokat egy mobiltelefon kamerája, viszont nem tűnik annyira téglának ez a telefon...

Gondoljunk csak bele, hogy a japán csajok keze elég kicsi. A felső rész visszatolható, na úgy már nem nagyobb, mint egy 3510i, vagy egy 6210.

Az 5 Mpixel totál felesleges, nem lehet visszanézni a kicsi kijelzőn rendesen, és csak marketing duma. SZVSZ!
  • Troll
    Ez nem telefon, ez LOL.
  • nebancsa
    10 Mpixel mi a szarnak mégh az 5 Mpixel is nagyon nagy szerintem senki se akar posztert nyomtatni amit egy mobiltelefonnal fényképez. szerintem 3,2 bőven elegendő hobbi célr, Profi meg ugyse a mobiljával fog fényképezni...
  • Sliders
    Tud valaki olyan internetes boltot ahol lehet ilyet venni? És hozzánk is szállítanak? Vagy legalábbis olyan boltot ahol olyan telókat nagy tudású PDA-kat árulnak amiket nálunk nem forgalmaznak. Láttam japán site-okat ahol nagyon kira cuccok voltak. Valaki ha tud internetes boltot ahonna lehet ilyeneket megnézni vásárolni, és hozzánk is szállítanak. Nagyon megköszönném. Japánban amugy hány voltos a hálózat?
  • RpPRO
    Kivancsi vagyok, mikor lesz ezekbol tomegtermeles. Tiszta olyan, mint az amd-intel, ki tud nagyobbat, gyorsabbat kipreselni magabol, lehet, h. a hazat el kell adni, h vegyel egy ilyet, de imidzsjavitasra nagyon jo. Pfff. Ezek a telok meg xarok, nem tudjak futtatni a doom3-at.
  • SinClaiR
    Abban azért nem vagyok biztos, hogy leejtem és tönkremegy :) Abban viszont igen, hogy aki ilyet vesz, az meg is érdemli..
    Rongyrázósék a szomszédban..meg #7, nekik való ez a telo..plázamodell.. :)
  • HUN Tick
    fényképezőnek szar, mert kevés a memóriája, telefonnak kib*szott nagy!!! jah, és ha leejted, akkor lenulláztál egy telefont, és 1 fényképezőt
  • bandia
    Ezekkel mindig is gáz lesz. Sztem egy Canon EOS300D árában lehet ez a kütyü, az meg azért fényképezőgép, jó, telefonálni nem lehet vele, de én mindig is külön fogom a két dolgot választani. Márcsak azért is, mert jó ám objektivet cserélni, meg normálisan fényképezni:):)
  • Cat #10
    nagy valószínüséggel igen, 1800 MHzet biztos tud (amcsik használnak 1900at, de ritka a háromsávos teló)
  • Cat #9
    ez egy telefon, nem kell többesszám
  • tehen_m
    Hát igen.. ez egy kis fényképező amivel telefonálni lehet.
    "5 megapixeles" meg parasztvakítás.
    Megnézném hogy egy 3mp olympus-nál mikor csinál szebb képet...
    De ez telefonnak kib**ott nagy.
  • Sliders
    Hol lehet ilyet veni? Tud valaki ilyen internetes üzletet ahonna szállítanak ide is? Nincs japán ebay vagy koreai :) Illetve ezek a telók használhatók itt is? Irja már meg nekem valaki. Ezer köszönet.
  • ThomasTheKoRner
    Tökmindegy hogy hány pixeles...ezekben a telókban is 2 filléres optika van(mondjuk ha majd pentax lesz akkor talán javúl valamellyest)de ami nagyon nem tetszik hogy ez egy féltégla...
  • semi
    Az tetszik bennük, hogy meg tudtak maradni telefonnak!
    Hát nem úgy néz ki, ahogy annak ki kell hogy nézzen! :-)
    Már csak azt lenne jó tudni, hogy az 5 Mpixelt, azt hogy éri el? Interpolálva?
  • Kaplan
    Hát ezek a telefonok már k*rva jók!!
    Csak egy gáz van : AZ ÁRUK!
  • Scooter21
    Háát igen ,nem véletlen ,hogy már a 2. legnagyobb telefongyártó a világon! Nem kell már sok és azt a kaki Nokia-t is megelőzi!
  • FtranX
    OMG hol járnak már ezek az ázsiaiak? És hol van ehhez a Nokia, vagy a Motorola?