17
segíts másnak ha tudsz.
-
Bendegu #17 Sziasztok alábbi gondom lenne:
Van egy táblázat két oszloppal.
Az egyik készülék kódokat tartalmaz a mellette lévőben pedig fájlnevek vannak.
készülékkod1 fájl1
készülékkod2 fájl2
Nah a lényeg hogy létre kell hoznom könyvtárakat az adott készülék kódokkal és bemásolni egy másik könyvtárból a táblázatban mellette szereplő fájlt.(jelenleg most több mint 1000 van)
készülékkod1/pic/fájl1
készülékkod2/pic/fájl2
Ezt valahogy meg lehet oldani bat fájllal vagy hasonlóval vagy egyesével létre kell hoznom és bemásolgatnom?
Hogyan lehetne a leggyorsabban megvalósítani? -
#16 hát igen, ezért "jó" a linux, ott úgyse úszod meg konfig fájl szerkesztés nélkül, azt meg inkább karakteres képernyőn :D -
#15 bár mondjuk szinte már mindenki 100% windowsba dolgozik :( pedig tök élvezet irogatni mint a hülye :D :D :D lol -
#14 mert sokmindent csak onnan lehet/érdemes elérni :) -
Devla #13 Ha mar elindult a windows, akkor minek a parancssor? :) -
Vlala #12 Ott a két pont. Ilyenekre nem is figyeltem... igazad van! -
#11 hát ahol "documents and settings" van ott azért feltételezem, hogy legalább egy w2k vagy xp van alatta, és az már megbírkózik a hosszúfilenevekkel parancssorból :) -
Vlala #10 Újabb dosnál működnek a leírtak, régembbieknél a 8:3-as formátum miatt Dokume~1 a mappa neve, tehát sima c:-ben állva copy Docume~1\PC\Asztal\bodesz\munka1\a.txt docume~1\PC\Asztal\bodesz\munka2 lesz a parancs.
DOSból kérdezzetek nyugodtan, nagyon szerettem! -
#9 a #4 is tökéletesen működik, és elegánsabb -
#8 ez a "" segítet THX -
#7 >help copy
Copies one or more files to another location.
COPY [/D] [/V] [/N] [/Y | /-Y] [/Z] [/A | /B ] source [/A | /B]
[+ source [/A | /B] [+ ...]] [destination [/A | /B]]
source Specifies the file or files to be copied.
/A Indicates an ASCII text file.
/B Indicates a binary file.
/D Allow the destination file to be created decrypted
destination Specifies the directory and/or filename for the new file(s).
/V Verifies that new files are written correctly.
/N Uses short filename, if available, when copying a file with a non-8dot3 name.
/Y Suppresses prompting to confirm you want to overwrite an existing destination file.
/-Y Causes prompting to confirm you want to overwrite an existing destination file.
/Z Copies networked files in restartable mode.
The switch /Y may be preset in the COPYCMD environment variable. This may be overridden with /-Y on the command line. Default is to prompt on overwrites unless COPY command is being executed from within a batch script.
To append files, specify a single file for destination, but multiple files for source (using wildcards or file1+file2+file3 format).
sokat segít ám a help parancs :)) -
#6 amúgy honnan mit hova nem? -
#5 ha meg space van a mappa/filenévben, akkor ""-ek közé kell rakni az elérési utat - vagyis a te lenti próbálkozásod is jó, csak úgy, hogy :
copy "C:\documents and settings\PC\asztal\a.txt" "C:\documents and settings\PC\asztal\bodesz\munka2" -
#4 copy ..\..\a.txt ..\munka2
vagy valami ilyesmi :) -
#3 tudom de nem akar sikerülni sehogy mert itt vhogy visszafelé kell gondolkozni vagy mittom én -
#2 Mintha úgy tanultam volna, hogy
Mit honnan hova?
Ez alapján próbálkozz! -
#1 hi all.azért csináltam ezt a topicot hogy akik nem igaz tudják használni a parancssort azok tudjanak egy picit legalább(én se tudok sokat)
és nekem is lenne 1 kérdésem amin 1 napja rágodok már de nemtudom megcsinálni:
van 1 txt file ami az asztalon van és van 2 könyvtár,az eggyik az amleyikbe vok a másik pedig az ahova karom másolni a txt-t
vhogy így vannak a könyvtárak
pl:
C:\documents and settings\PC\asztal\a.txt
C:\documents and settings\PC\asztal\bodesz\munka1
C:\documents and settings\PC\asztal\bodesz\munka2
tegyük fel hogy a munka 1 be vok és 2 be kell a file.
akkor ezt mien parancsal is kell megcsinálni úgy hogy ne lépjek ki a mappából(munka1-ből).
vmiket eddig próbálgattam úgy hogy copy C:\documents and settings\PC\asztal\a.txt C:\documents and settings\PC\asztal\bodesz\munka2
de nemfogada el a gép :(