21
USB port halál? Help!
  • Daniel928
    #21
    Bocsánat összekevertem nem Asus hanem Foxconn csak most hallottam, hogy a kettö nem ugyanaz...
  • Daniel928
    #20
    Hy! Hasonló problémám van mint szuszunak, minden rendessen működött egszercsak nemreagál semmi próbáltuk direktbe is de semmi és ez az alaplap 1 hónapos Asus nVidia 6100K8MB Foxcon. Pls help!
  • Zadeus
    #19
    Sziasztok! Volna egy nagyon nagy problémám! NF7-es alaplapom van, és van egy pendrive-om, amit nagyon jól felismer az alaplapom. Másolni tudok rá bármit, de visszaolvasni, tehát az usb-ről a gépre másolni egyszerűen nem lehet! Elindítom a másolást, és halál....nem csinál semmit. Aztán jön a szokásos hiba értesítő ablak, hogy a fájl nem olvasható...vagy nem elérhető. Másoknál is kipróbáltam ezt a pen-t, és náluk tökéletesen működött...
    Mi lehet a baj? Tud valaki segíteni?
    Előre is köszi!
  • Gunner
    #18
    Nahh... akkor kár csodálkoznom, ezekszerint alaplapcsere... És ha mondjuk becserélem egy másik alaplapra ami ugyanezt tudja csak nem Asus? Mondjuk egy Abit??? Utánanézek... köszik helpet!
  • nemcsakfeel2sch
    #17
    nekem az a gondom, hogy USB kártya egyszerűen minden más hardwarrel összeakad, nem bírok neki négy szabad irqt találni, mert vagy a lan kártyával, vagya hangkártyával, ützközik. Minek kell neki négy IRQ??
    Driver kéne neki?? Ami, elvileg XP alá nem kell..

    Biosban van ilyen hogy OnBoard USB támogatás bekapcsolása, kikapcsolása.
    Na most ez mire jó???? Mivel integrált USB vezértlő nincsen, ezért nem is értem h minek van ilyen beállítás? Vagy mit támogat, amikor egy PCI kártya van betéve??
  • BaLeeX
    #16
    Nekem is volt két hasonló történetem USB-vel.

    #1: USB-s ISDN modemmel rohadt sokat kellett szarakodni újrainstallnál mire be lehetett lőni, na egyszer valami elszaródott, újra akartam tenni de sehogysem jött össze, sőt utána már fel sem ismerte hiába dugdostam rá bármelyik portra. És más cuccot sem ismert fel...
    Win reinstall kénytelen kelletlen, ez megoldotta a dolgot.

    #2:
    /1: Cégben két új gép van (mindkető ASUS P4P800 alapla csak két különböző verzió) az egyiknek a ház elejére kivezetett USB portjára akartam rádugni egy fényképezőt ahogy hozzáértem elszállt a gép. Nem sikerült életet leheltni bele. A szervízben mondták, hogy elszállt (felpuposodott meg füstölt is valami) a déli híd -> alap csere.

    /2: Másik gépre USB nyomtatót dugtam (előtte mindig rendre működött) eredmény atomfagyás. Reset majd már semmi USB-s kütyüt nem ismert fel. 1 napig szenvedtünk a helyreállítással de ezután már az XP sem akart feltelepülni szóval valószínűleg itt is az alaplapont szállt el valami.

    Sosem volt ASUS alaplapom de most már nem is lesz. :D
    Azt hittem ez egy jó márka erre kettőből kettő alaplap meghal fél év alatt és a boltban mondják, hogy nForce2-es alaplapból szinte egy sem jött vissza P4P800-as ASUSokból viszont már majdnem 10 pedig nem egy régi konstrukció...

    Konklúzió: ha nincsen rengeteg fontos program feltelepítve egy win reinstall próbálkozást megér a cucc, de lehet hogy az alaplapon szállt el az USB verérlő.
  • Gunner
    #15
    Nekem sem működik az USB-m. Tegnap bedugtam a PenDrive-om, esetleg picit ferdén, de semmit sem feszegettem rajta, erre lefagyott az egész rendszerem és azóta semmi nem működik. Az egér led világít, de nem reagál semmit sem. Megnézem, hogy ha én is kifújom, akkor tőrténik-e valami, de most ha egy usb miatt már a többi sem működik, akkor nagyon félek, hogy az alaplapot sikerült kinyírni USB szempontjából :|
    Felraktam már a rendes cd-n lévőnél frisebb alaplapi drivert is. Mivel SP1em van, USB drivert nem kell felraknom, legfrissebb frissítések vannak fenn a Windows-hoz. Ötlet?
  • Punker
    #14
    lehet piszkos volt, nekünk 1x alaplapi lan nem működött sehogyse kifújtam levegővel erre megjavult
  • szuszu
    #13
    megoldódott, bár nem igazán értem, hogy mitől...Csak megpiszkáltam mindent az alaplapon, azóta működik. Mindenesetre mindenkinek köszönöm!
  • Vlala #12
    Elvileg nem, bár az SP2-vel jól megszívtam, telepíthettem újra mindent... szerintem az a biztos, amit az alaplap gyártója ad.
  • Punkerwork
    #11
    ha SP1 /SP2 van fenn akkor nem kell az alaplapi driver
  • Vlala #10
    A kérdés, hogy az FSUSB vagy a hára kivezetett USB játssza ezt. Ha az FS, akkor nincs nagy gond, az nem alaplap. A hátsók viszont az alaplapon vannak...

    Bumm. Most jutot eszembe, hogy ilyet nekem is csinált, az XP szépen rátelepedett az USB portokra, de nem volt hajlandó felismerni bennük semmit. Alaplapi driver reinstall után viszont ment, mint a szél...
    A PCI USBkártyának mennie kellene akkor is, ha alaplaphibás, ott végül is PCI-jeleket kap. A kártyákkal viszont már összevesztem egy párszor, pl. nyomtatót, háttértárat, nagyobb átvitel-igényű perifériát még nem sikerült kártyához csatolni, csak kormányt és egeret.
  • BaLeeX
    #9
    USB kártya...
  • BaLeeX
    #8
    Akkor nálad nem valami sw kavart be.
    Szerintem USD kártyának működnie kell.

    Bár aztért mondd meg a boltban, hogy mia szitu és ha nem műxik vegyék majd vissza...
    Ha vásárlás előtt mondod tuti belemennek.
  • szuszu
    #7
    megpróbáltam a másik vinyómon levő szűz XP-vel. Ugyanezt csinálta...
  • BaLeeX
    #6
    Egyszer nekem is eljátszotta ugyanezt, azóta sem tudom mi kavart be neki, de egy Win reinstall után (miután más megoldás már nem volt) minden működött újra gyönyörűen.
  • szuszu
    #5
    ha kiderült, hogy az alaplap a bibis, akkor hiába veszek alaplapi kiegészítő USB-t, azzal se fog működni? És ha külön USB csatit vennék? (PCI?)
  • Dzsega #4
    próbáld meg az összes portot s ha egyik sem megy akkor kinyúlt valszeg
  • szuszu
    #3
    kábel elvileg jó, mivel más géppel működik. Biost nem piszkáltam, driver egyes eszközökhöz nem kell, a többi frissen lett telepítve pár napja. Szóval nem tudom...
  • Galy
    #2
    check kábel, bios, driverz
  • szuszu
    #1
    Pár napja semmilyen USB-s eszközt nem ismer fel a gépem! Ediig minden rendben működött. Oprendszer: XP, SP1, alaplap: Abit KG7-Lite. Akármit dugok rá (dig. fényképező, mobilteló, dig. kamera) egyszerűen semmit nem reagál a gép. Eszközkezekő szerint az USB port oké. Már próbáltam ugyanezen géppel szűz XP-n is, ott is halott. Lehet hogy elszálltak az USB portjaim? Akkor az eszközkezelőnek nem kellene ezt látnia? Mi lehet a probléma? Aki tud segítsen! Köszi!