2D grafikus megoldás az XGI-tõl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tetsuo
Aszittem már jönnek azok az alaplpok amiben csak SATA és PCI-E van.. ezekszerint csak Japánban :)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

És még hozzátenném, hogy valószínûleg még egy ideig néhány alaplapi periféria (SATA kontroller, stb.) megmarad PCI buszos csatlakozásban.

Megjegyzem, az utolsó mondat utolsó tagmondatában nem vagyok biztos.

Ehh, természetesen ..utóbbi esetén..

(Persze, ha késõbb esetleg minden slot 16-32x-es lesz, akkor akár az is lehet, amit írsz. De ahhoz ugye X*16 busz kell, ami már nagyon komoly sávszélesség igénnyel lép fel a chipset felé. Ez még a jövõ. Az alább leírt dolog viszont már a ma.)

Nem nagyon. Legalábbis a mostani chipsetekben 1-2db 16x-os busz (pontosabban 16db busz egy csoportban) van a grafkártyának (úgy is hívják, hogy PCI-Express Graphic, rövidítve PEG), és jópár 1x-es busz a perifériáknak (PCI-Express Periphery, ezt még nem láttam rövidítve), többek között az 1x-es slotoknak. Normális grafkártyát nem lehet bedugni az 1x-es slotba, mert nem fér bele.

A régi PCI busz már csak azért van jelen (talán már nem is minden chipsetben), hogy rá lehessen tenni még néhány PCI slotot az alaplapra.

Namost, ha megnézted volna a linket, nem kellett volna ezt leírnom... :)

(Egyébként egy nagy különbség a PCI és a PCI-Express között, hogy az elõbbi esetén minden slothoz tartozik 1-1 busz, illetve a PEG-hez 16, miközben a régi PCI slotok egy - amúgy is lassú - buszon osztoztak.)

Bith
Jahh, mrt mire rendesen elterjad, addigra kitalálnak másikat

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

korántsem biztos, ez még a jövõ kérdése

Tetsuo
Ebbõl nem igazán értettem..
Most akkor mi lesz?? A PCI-Express kiváltja az AGPt s a PCIt is nem?? szvsz lesz 8 egyforma slot az alapon s a vidkarit oda rakom ahova akarom nem??

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A PCI-X ha jóltudom a sima PCI 64bitre toldott verziója.
De sajna sokan keverik a PCI-X -et, és a PCI-Express -t.
Talán okosabb lett volna az új technológiát valahogy máshogy hívni.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Akarom mondani, lesznek, de egyelõre pl. a slotok fele még PCI.

??? A PCI portok helyén desktop lapokban 1x-es PCI-Express slotok vannak. Illetve van hénány, amiben a slotok fele még PCI, hogy megkönnyítse az átmenetet. Mondjuk nem láttam még ilyen 1x-es PCI-Express kártyát.

PCI-X nem lesz, hanem már jó rég óta van, de inkább csak szerverekben található, és a felhasználási területe pl. nagyteljesítményû SCSI csatolók, stb.

A PCI Express az AGP leváltására készült, a sima PCI buszokhoz sok köze nem lesz. Azokból max PCI-X lesz.
Elírás... (Idézõjelet már nem is merek tenni. :) Nem vettem észre, pedig esküszöm jeleztem volna priviben.)

Ligend
16 bites PCI busz? Errol meg nem hallottam, felvilagositana valaki...?

"ráadásul a PCI busz miatt nem valószínû, hogy AGP-PCI Express interfész-váltási okokból néhány éven belül cserélni kellene."

Hát, lehet, hogy szerverekben egy darabig PCI(-X) busz lesz még, de elkerülhetetlenül leváltja majd õket is a PCI-Express...