29
  • joci1414
    Császtok!Ha az SLI felakarom nyomni azt h tudom beáálítani vagy mit csináljak h feltudjam nyomni a videókártyám teljesítményét???Ha vki tud segítesen please!!!Előre is thx..
  • dez
    hozzá
  • dez
    Örülök, hogy segíthettelek az információszerzés nagyszerű érzéséhez!
  • Sityi
    Oké. Innentől fogva akkor már ezt is tudom.
  • dez
    (Ez persze főleg tavalyra vonatkozik.)
  • dez
    Azért egy gamer szemmel gyenge kártya még nem használhatatlan. "Igényeseknek" min. 1024x768, max. beállítások, 4xAA+8xAF, stb. kell. De végső esetben azért el lehet játszani alacsonyabb beállításokkal is. És nem csak FPS játékok vannak, amiknek kell az fps. Nálam volt kölcsön GF4MX és FX5200 (kíváncsiságból), valamennyire azért használhatóak voltak. Nem is olyan régen még sokaknak GF2MX volt, ahhoz képest ezek jóval gyorsabbak.

GF4MX != GF2. A 4MX jóval gyorsabb, teljesen új videogyorsítás volt benne, stb. Az 4000-es volt a GF2MX400 "újrahasznosítása".
  • tehen_m
    http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=450
  • Sityi
    Ha egy kicsit logikusabban végiggondoljuk, azért kellenek ilyen - gamer szemmel nézve - gyenge kártyák, mert
    1.) így kevesebb a selejt
    2.) gondolni kell azokra is, akik nem akarnak integrált VGA-t, de játszani sem akarnak, így nekik mindegy, hogy mekkora a 3D teljesítmény - plusz vegyük figyelembe azt is, hogy így egy gyártósort kell csak felépíteni és üzemeltetni.
    Ennek fényében tessék fikázni ezeket a kártyákat.
    (Sőt, szerintem a GeForce4MX-ek is csak arra voltak kitalálva, hogy a sok GeForce2 GPU-t el lehessen adni, ami a nagy nV nyakán maradt.)
  • HUmanEmber41st
    Trio S3-at minden irodába !!!!
    lol lol lol
  • Punkerwork
    mindig dupla árral kezdenek a vga-k és 2-3 hónap alatt lemennek. + ez új technika úgyhogy pofátlanul lehet érte pénzt kérni.
  • pip
    En meg azt nem ertem, hogy lehet egy alap vga-ert elkerni 150 dollart... Valahol 50 dollar kornyeken kellen legyen egy ilyen fos ara. Ugy esetleg mar megalapozott lene az 'alap' jelzo, illetve az integralt vga kivaltasa egy ilyennel.
  • Punkerwork
    ahogy a 9200/9250-nek :)
  • dez
    (Mert ugye minnél hamarabb kell konkurens az X300-nak és X600-nak is, ha nem akar az nVidia lemaradni valamiről.)
  • dez
    Mondjuk szerintem ez nem egy adott kártya lesz, hanem lesznek - akár relatíve jelentős eltérést mutató - változatai (LE/SE, sima, Ultra, stb.).
  • dez
    "Amennyiben a gyártók alkalmazkodnak az Nvidia ajánlásához, az új kártyák 300 MHz-en járatják majd a processzort"

Na ja, de ez most melyik órajel, a 2D vagy a 3D módé? Szerintem a 2D, és a 3D magasabb lesz.
  • dez
    Akkor már az X300 gyengébb... Ez valahol az X600 szintjén lesz.

Ezek azért sokkal jobbak, mint az integrált cuccok.
  • Punkerwork
    miért lol? komolyan mondom nem értelek titeket, miért gondoljátok hogy az alap vga-k játékra vannak? szerintetek a gépek hány százalékát veszik játékra? a gépek 85-90%-án soha nem játszanak, ezért nem is kell bele erős vga, de az integrált vga a ram-ot zabálja ezért szokás bele alap vga-t rakni, PCI-Express kártyák között az nvidia-nak ez lesz a leggyengébb vga-ja (elméletileg) és biztosak lehettek benne hogy ebből fogják a legtöbbet eladni.
  • MerlinW
    "A GeForce 6200 költséghatékony processzor, amely kiváló teljesítményt nyújt az integrált grafikus chipekhez képest, és a legújabb technológiák támogatása révén tartós megoldást nyújt a vásárlók számára"

- integrált grafikus chipekhez képest - LoL... hát igen:)))))))
  • dez
    "Elmondása szerint a GeForce 6200 a korábban bemutatott 6600-as processzor - kódnevén az NV43 - közvetlen leszármazottja, némi korlátozással megtoldva a kedvezőbb ár érdekében."

Kis szerencsével ugyanaz a chip, csak letiltottak 4 pipe-et, amit talán újra lehet aktiválni...
  • dez
    Figyu! Ez egész más eset, mint az FX5200. Az egész FX szériának szánalmasan lassú volt a shader-kezelése, és az 5200 ráadásul eleve alsó kategóriás volt. A 6xxx sorozatnak már nincs shader-gondja, szóval ez a kártya nagyjából egy szinten lesz a ATI 9600-asokkal. És mellesleg ez PCI-E-es, a 9600-as meg AGP.
  • M@TriX
    el is hiszem.
    Én is alig győzöm lebeszélni az embereket ezekről. Nem érnek semmit, csak annyit, hogy elmnondhatod, hogy FX van a gépedbe. Persze irodába jó, de akkor meg vannak olcsóbb karik is...
  • Rockk
    Pont aszt csinaljak amit az 5200-as csinaltak!!!
    Az is tamogadta a directx 9 et, de TUL GYENGE VOLT AZOKAT A DX 9 es jatekokat FUTATNI!
    Na pont ijen lesz ez is...nem eri meg, inkab azert a penzert veszel egy Ati 9600 XT, ami tenyleg repiti a jatekokat.
  • Akuma
    és hol??? privi
  • tehen_m
    Már kapható
  • Punker
    rengeteg 5200-est adunk el, minden irodai gépbe az megy szinte, ugyanarra van ez is kitalálva
  • GABOR16
    A teljesítménye nagyából szerintem a Pro és a sima 9600 as között lehet (szerintem).
  • Cobra.
    Ráadásul az adatokat elnézve nem lehet valami nagy teljesítménye. Mire elterjednek a PCI exp. alaplapok, addigra ennek a teljesítménye kb olyan lesz, mint most az 5200-é.
  • Csudri #2
    Hogy kérhetnek ezért a szarért 150$-t? A sima 6600 is 150$-ba kerül és ott mégis csak 8pipa van!
  • Akuma
    még a 6600 sem kapható boltban...