A digitális adatok elvesztésétől tartanak az archívumok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A neten van ilyen? Meg kéne nézni..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Egyébként szenitem annyiban lehetne maradni, hogy a média valahol az egyes és többes szám között van, és ezzen nem tudnak mit kezdeni... 😊 Kb. olyan, mint a sajtó. Abból sincs sajtók, de mégsem teljesen egyes szám. Olyasmi, mint pl. a köd... 😊
'szinte' teljesen 1et értek dezzel (ebben a témában). (ha vkit érdekel.. 😊
Te pedig próbáltál kikecmeregni egy pici égésbõl oszt nagy lett belõle.. bár gratula h elõhalásztál egy ilyen cikket.
Btw, "polgári értékrendem, mely a helyesség legfõbb kritériumaként a hagyományt ismeri el" - hmm, már értem, miért utálták akkor ott a MaNcs-ban a John Malkovich menetet! (Nem teljesen illeszkedik a filmkészítés hagyományaiba.)

Nem tudom, honnan veszed ezt.
Ajánlom figyelmedbe Nádasdy Ádám (nyelvész!) cikkét: http://index.hu/kultur/klassz/mancsndy/
"Mi baja lehet a „médiák” alakkal? Talán úgy gondolkozik, hogy a média eredetileg a latin medium „eszköz, közeg, közvetítõ” szó többes száma, és ezért a magyar médiák alak logikailag helytelen volna, mert egy többes számú szót még egyszer többesbe tesz. Logika...! – kacag föl a nyelv. Ha elkezdünk logikát keresni, többször is kaphatunk agyérgörcsöt. Itt van például a teljesen azonos képzésû fólia szó, mely nem más, mint a latin folium „levél, lap” többes száma, s így logikátlan azt mondani: „Az üzletben különféle fóliák kaphatók” – inkább úgy kéne: „különbözõ fóliumok kaphatók”. Úton-útfélen vétünk a latin nyelv szabályai ellen, például filozófusnõ, holott a latin -us csakis férfit jelölhet, vagyis mi egy hímnemû végzõdés tetejébe ültetjük a nõnemût. Nem szabadna azt mondanunk, hogy szuggeszció, csakis szuggesztió, a latin grammatika szerint. Sose azt, hogy intelligensen, csakis intelligenter. A legnagyobb ficam az ödipális kapcsolat, melynek ödipodális kapcsolat-nak kellene lennie, hiszen Oidipús, Oidipodos, és a melléknevet a hosszabb tõbõl kellene képezni (lásd margó – margin+ális, nem *marg+ális).
Aki a médiák-at a dupla többes szám alapján kifogásolja – mint, gondolom, ön is –, az „az eredet csapdájába” esik (fallacia etymologica), amikor tehát megtudja egy kifejezés származását, és rá akarja kényszeríteni az idegen nyelv kategóriáit a magyarra. Csakhogy a nyelvek nem így mûködnek, nem mindig tisztelik a máshonnan átvett anyagot, hanem bedarálják a maguk rendszerébe. A magyar nyelv a média szót egyes számnak kezeli (mi másnak kezelné, ha nincs a végén -k, mely a magyarban a többes szám kötelezõ jele?), nincs olyan, hogy *A média lecsaptak a hírre. Összetételekben is így áll: médiakuratórium, médiaszakértõ, média szak stb. – márpedig ilyen helyzetben a magyar csakis egyes számú fõnevet tûr meg, nincs *játékokbolt, *nõkfaló (pedig több nõt fal!), se *levéltárak szak. Ha pedig a média egyes szám, akkor a többes számát az ép magyar nyelvérzék (pl. az enyém) mi másnak alkotná meg, mint médiák-nak?"
/off
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
http://www.reasonunderground.hu - reason portál
De pl. van egy pár hónapos is, egy TDK "Reflex Ultra Matallic", ami egyszercsak totálisan kész lett, pedig az elsõ néhány használat után, múlt hétig nem nyúltam hozzá, a tokjában volt.
De szerintem ha valaki rendes korulmenyek kozott tarolja akkor nemsok baja kene hogy essen es ha valaki azon esetleg biztonsági adatokat tarol akkor azt valoszinuleg nem nagyon fogja hasznalni ill nem a mindennapos hasznalatban lesz nyustolve.
amugy meg nekem hog yoszinte legyek a legolcsobb gurigás filleres cd lemezek jottek be annakidejen a legjobban es azokkal szinte sose volt probémám nem ugy a markas es jo minoségü lemezekkel amikke szinte mindig 10 bol 7 el gondom volt es szinte el is lehetett dobni, arrol nem is beszelv ehogy az ujrairhatobol is a legmarkasabb ment nekem a leghamarabb tonkre (1x se tudtam ra irni).
Szoval nem mindig a legmarkasabb a legjobb😞 de lehet hogy csak nekem volt szerencsem
Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.
Legutóbb még hangrögzítésre szolgált a bakelit. Lemaradtam valamirõl?
Ha viszont azt mondod, hogy mennyivel több adat egy DVD-Audio lemez, mint a bakelit, akkor azt mondom, hogy részben több, részben kevesebb, és hogy a DVD-Audio sem ér utol egy jó bakelit lemezt...
azon gondolkoztatok már, hogy vajon a empire state bilding a magasabb vagy az a torony amit azokból a bakelitekbõl emelhetnénk amin 1 dvd film kalózmásolata van. Vagy, hogy hányszor lehetne körbetekerni a földet ugyan ezt az adatot tartalmazó lyukszalaggal? Szal ennyit ér a tartósságuk.
/off
Az MTA szerint a médiát nem tesszük külön többesszámba, tehát olyan hogy médiák nem létezik.
Errõl ennyit
/on
Ez igaz, csakhogy mi magyarul beszélünk, nem latinul, emiatt a magyar nyelv szabályait alkalmazzuk.
Többes számú magyar alakhoz ugyanis többes számú, egyes számúhoz könyörtelenül egyes számú állítmány dukál: nincs megírták az újság és nincs megírta az újságok. Sokszor ha máshonnan nem is, ebbõl mindig megállapítható a nyelvtani szám. Egyes vagy többes szám-e a telek szó? Egyes számú itt: drága volt a telek; többes számú itt: enyhék voltak a telek. A média szó tehát egész biztos nem többes számú alak, mert nincs ilyen: Megírták a média. Lehetnek nyelvek a világban, ahol a média szó többes számú (s ilyen igét vesz maga mellé); az is lehet, hogy ez a szó azt jelenti: ‘eszközök, közegek’ (a latin történetesen ilyen nyelv). A magyar használat szempontjából azonban érdektelen, hogy a latinban mi a helyzet. Latinul a referendum egyes számú, a korrigenda többes számú; magyarul ettõl teljesen függetlenül az elõbbit egyes számúként um-os formában használjuk és „rendes” -k-val tesszük többesbe; az utóbbi viszont így hangzik: korrigenda–korrigendák. Ez a szó csak a latint ismerõ mûvelt beszélõk számára kapott kétszer többesszámot. Ez csak a látszat: magyarul csak egyszer kapott többes számot.
/on
Amugy tenyleg nem jo ez igy, a bakelit mar bizonyitott, a cederol meg a fene tudja hogy 100 ev mulva milyen lesz...
A regi TDK lemezek adatrogzito retege ugye 2 ev alatt lejott... Belulrol kifele valik lefele : (
Nem lesz 32X-esen írható DVD, mivel a 16X DVD írás a korlátokat feszegeti.
The Garret:
Az olyan adathordozók, mint CF, SD és társaik is elveszíthetik az adatokat egy idõ után. Általában ezeknél az eszközöknél is meg van adva, hogy meddig garantálják adattároló képességüket (magyarul ha rámásolsz vmit, az meddig marad rajta biztonságosan sértetlenül, ha egyáltalán nem használod). Ha minden igaz, akkor ez 5-10év szokott lenni.
Media már eleve többesszám. Latin: medium, media
A médiák kb. olyan, mintha azt mondanád: pingvinekok
De no offense!
/on
Murphy megmondta: ami elromolhat, az el is romlik, és ez az adattárolásra ugyanúgy érvényes. A legtartósabb adattárolási forma szerintem még mindig a lyukszalag, nem? Anyámnak a programjai még mindig megvannak nagyanyámnál, pedig már elmúltak 30 évesek... Csak nem papírból kellene csinálni, mert úgy könnyen meggyullad...
Jaj, mi lesz a másolt xpvel 😞(
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
De a 16x-os DVD írók megint úgy lettek bemutatva mindenhol, mint a megváltó, és így lesznek a 32x-esek is, és így tovább. Persze máris a blue-ray-nak kell kikövezni az utat... Kiváncsi leszek, az nem lesz-e eleve rizikós.
Nekem már jópár CD-m tönkrement (egyszer még jó, egy hónappal késõbb meg read errorok tömkelege), pedig jó írókkal írtam, és nem is 40x-esen. De néha még írják, hogy "100 évig megõrízzük adatait!"... Aha, jó, ha 2 évig. Legközelebb majd jobban feltúrom a netet, mit érdemes venni.

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500
Én abban hiszek amelyik több bizonyítékot, és értékes információkat képes felmutatni.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊