3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
lordjanek #414 nem értek ehhez, csak azért kell mert ts szervert akarnék csinálni, de a routeren kéne valamit csinálni -
lordjanek #413 hogy kell? -
izb #412 a szürkeállományodból...
reseteld le,és írj be újjat. -
lordjanek #411 hi
honnan tudom hogy mi a rooterem jelszava? -
#410 mármint a WL-500g Deluxe -
izb #409 A esély ugyanakkora szerintem.
Max az alap jellerősség magasabb lesz.De ezt a Radio Power szabályozásával is elérhetted volna távolságon belül.
Ha router amit mutattam megnyerte a tetszésedet messengeren keress meg és megmondom hogy hol tudod normális körülmények között megvenni. -
gadna #408 haverok, de szerencsére nem értenek hozzá. Majd ha harmadoljuk a költségeket, akkor megkapják egyenlő részben. :)
Kösz a segítségeteket. -
#407 hát így lényegesen jobbak az esélyeid:)
ha haverok akkor meg tudod velük beszélni, hogy felraksz nekik egy Netlimitert és beállítod, hogy mindenki egyenlő sávszélt kapjon
az Asus WL500G tud sávszélességet szabályozni -
gadna #406 Még egy utsó kérdésem lenne.
Azt tudom szabályozni, hogy a megosztott gépeknek mennyi legyen a sebbeségük?
1 Mbites a hozzásférés -
gadna #405 ok. Megmértem mégegyszer a távolságokat, ami 60 méter, az valójában 25 méter, ami meg 40 méter az 14 méter. Akkor így már van esélyem? -
izb #404 398-as hozzászólásomban írtam linket routerre.
Ha rá fog látni az adó a vevőre,akkor biztos(a két antenna magyarán).Tehát ne legyen légvonalban semmi zavaró tárgy.Fa,macska,nyúl,egér tököm sem tudja.
A linkben található router Radio Power erejét manuálisan lehet állítani.
Alapon 20-as értéken áll.Ez szabályozható,emelhető és csökkenthető.
-
gadna #403 Kösz a megoldást.
És akkor melyik lenne a legmegfelelőbb router hozzá olyan 20e környékén?
És a 3-as számú gép fogja fogni a jelet? -
izb #402 Én így oldanám meg.....
-
#401 javaslat
router a telefon mellé közvetlenül, 1-es gép kábelről kapja a netet, 2-es gép is, (jó esetben 4 falat kellene átvinnie plusz bútorok kutya macska stb. :) az már elég sok, kábelt meg hiphop el lehet vezetni kívül) ha meg a vevőt átrakod a garázs mellé plusz hosszabbító miegymás szerintem drágábban jösz ki
a 3. gépnek meg tényleg rádiós kell -
gadna #400 Na akkor vázolnám a helyzetett.
http://gadna.atw.hu/
-
gadna #399 Na akkor vázolnám a helyzetett.
-
izb #398 pl a nyúl is zavarhatja..hehe (Bár jelen esetben a táv max 60m)
Ha a router látja a vevőt,akkor simán megoldható.
Persze ha a technikai feltételek adottak,és normális routerrel probálkozik az ember.(d-link és társai kizárva)
A rádió jel erössége és fokuszálhatósága a lényeg.
Pl skubizd meg ezt...
specikifációk
Pontosan ezt a részt.
----------
Indoor 130ft (40 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 1000ft (300m) at 11Mbps
Indoor 80ft (25 m), outdoor (LOS, Light-Of-Sight) 260ft (80m) at 54Mbps
The range may vary by different environments
----------
Nekem ilyen routerem van,és az adatok megfelelnek a valóságnak. -
#397 aha ahogy azt a kisnyul elképzelte! 300m az tiszta normál időban ha nem zavarja a jelet semmi (szántóföldön)
zavarhatja nagyon sok minden a jelet! pl magasfeszültségű vezeték, fa, madár, sőt az esős idő! minden féle képpen ajánlom a kábelmegoldást! mi is azzal oldottuk meg 3 házzal arébb lakó barátommal! póznán kábel kifeszítve és minden rendben nálunk 130m van és 8 megával másolok másodpercenként! -
izb #396 Nyílt terepen simán összejön a 300 méteres hatósugár.
Mindenképp a rádiós routert eröltetném.
Mindkét ablakba kell csinálnod egy antenna hosszabítást,és még az a lényeg,hogy a 2db antenna lássa egymást.az adó is és a vevő is
Igy tuti az hogy normális minőségben tudnak kommunikálni egymással. -
#395 Megnézed mondjuk itt.
Melyik szimpatikus, nézd meg azt is, hogy mekkora a hatótávolsága, mert az ok, hogy 60-40 méter légvonalba, de az is számít, hogy hány fal vagy fa van közben.
E szempontból lenne jobb a kábel. -
gadna #394 kicsit pontosabban a rádiós router
-
#393 hát kell egy router :)
ha megoldható a kábelezés akkor inkább azt javaslom, 100m-ig nem kell switch
ha nem akkor rádiós router kell
-
gadna #392 Hali
Szeretném megosztani az internetet két szomszédom között. Családi házak, tőlem kb. 60-40 méterre vannak. Milyen eszköz lenne a megoldás, mennyiből lehetne kihozni? -
#391 Linksys wrt54gc-ről mi a véleményetek? -
#390 nu először is ez egy fórum nem kérünk mailba segítséget!
aztán nem tiszta hogy mi az hogy két gépet akarsz megosztani?
az első kérdésedre meg a válasz az hogy vagy beálítod a routerben a dhcp klienst vagy a gépeken beálítod az ip-t az alhálózati maszkot az alapértelmezett átjárót és az elsődleges dns-t! -
csumma #389 HI!
azt szeretném kérdezni hogy van ugya az adsl kábel az meg a modembe onnan egy routerbe és aztán a két gépbe. Innentől kezdve a gépeken milyen beállításokat kell elvégezni hogy jó legyen minden a két gép között és hogy legyen net mindkettőn???
Ha már itt vagyok akkor szerintetek mia jobb a router vagy a hub??Mármint ha két gépet megakarok osztani???
Előre is kössz!
Ha lehet a választ a [email protected] küldjétek és részletesen lécci!!! -
#388 sikerült odáig eljutnom hogy már semmit nem enged állítani a routerben(reseteltem,kikapcsoltam..)...valamiért mindíg azt mondja hogy csak kapcsolodás nélkül tud vele kommunikálni de ott hiába állítok be akármit akkor meg kapcsolódni akar...nem értem az egészet ...asszem feladom, és a kapott szart kidobom, lecserélem egy D-link routerre....hátha több szerencsém lesz vele...
köszönet a segítségért... -
#387 értem...köszi...kipróbálom -
tomo #386 a server ip cimhez a klienst futtato geped belso halos ip cimet kell ird! ( ne a routered cimet )
ha mindig valtozik a kliens geped ip cime, akkor bizony kenytelen leszel statikus ip cimet adni neki, es kidobni a dhcp szolgaltatast a routerbol ( kikapcsolni )
kliens gep = az a gep amire a portot tovabbitatod, és amin a torrent programod fut
portnak meg jo barmi ( szinte , lehetoleg 1024 feletti legyen , amit beirtal valszeg jo ) -
#385 nos itt van amit ígértem: egy kép a virtual server beállítások menüböl...
ebből én nem sakkoztam ki hogy mit is kéne csinálnom....
amint látod beírtam az IP címet és a port-ot amin szeretnék kommunikálni de ezután sem csinált semmit....biztos én bénázok de mint írtam marhára nem értek hozzá....az IP cím a routeré mert a többi címet ő ossza ki automatikusan a 4 gép között...
nekem csak ennyi van benne....
lehet nem itt kell keresnem??? -
#384 ha hazaértem belinkelem a képet rólá, hátha úgy érthetőbb...
köszi a segítséget -
tomo #383 en nem ismerem ezt a routert , es nincs kedvem leszedni a kezikonyvét.
neked az kell, ahol meg tudod adni, hoyg egy bizonyos bejovo porton erkezo keres melyik belso halozatos gep melyik portjara legyen tovabbitva.
ilyet keress.
sztem ez a virtual szerver lesz a nat menupontban. 99%
a kerdesed meg nem ertem. -
#382 az nem csak a belső hálózathoz kell???
mert csak ip címeket tudok oda beírni... -
tomo #381 a NAT
virtual server kell neked sztem.
-
#380 üdv.
ez nincs valahol leírva Magyarul is?nem erősségem az English...
még ezek a menüpontok vannak....
firewall:
-block wan ping
-client filtering
-mac controll
-dmz
lan:
-lan settings
-virtual server
system és wan beállítások vannak még.... -
#379 hello.
a Nat-nál van az amit belinkeltem(kép) más nincs csak a virtual server beállítások....
NAT:
-special application (kép)
-virtual server
a tűzfalat is kikapcsoltam(a router-ben) hátha az segít de nem csinál semmit...
nem változik a passzív állapot.... -
#378 A NAT-nál kell beállítani. Nem itt. -
tomo #377 keress masik menupontot, ez a port triggereles, neked a port forward kell.
ez ket kulon dolog.
www.portforward.com -
#376 megtörtént....semmi eredmény...ugyanúgy passzív vagyok... -
#375 gondolom az enable résznél a pipát betetted...?
nyisd ki mindkét portot a tcp-t is meg az udp-t is!