27
 • NEXUS6
  #27
  Asszem amit mechorg írt tényleg jobb példa. Pont azért, mert ahogy amikor kapnaknak az emberek egy Asztrába, egy totálisan beintegrált átlagos minőségű hifit "ingyér", akkor azt hiszik hogy ugyan olyan jól járnak, mint a beépített Exploretárral.

  Az ingyen persze itt azt jelenti, hogy az autóhifi mellé a számlára egy nagy büdös kib.szott NULLÁT írnak a kereskedők, miközben azér mivel nekik se a "legyek hordák össze", ezért a hifi árát beleépítik az alapárba.

  A beintegrált hifit meg az isten se fogja kirobbantani a műszerfalból, ha valami ápgrédre gondol már csak az elszeparált díszplé miatt se.

  A robogós példa viszont feltűnőbb, jobban rákattan az ember agya. Bár ugye itt pont az emberek elaltatása a lényeg.
 • NEXUS6
  #26
  Háj Árkóven!

  Mint mondtam utálom az autós példákat, mert az általad is említett okok miatt nem lehet ráhúzni tökéletesen az IT iparra. Persze melyik példát is lehet?

  Köszönöm a pontosítást, de azért sem azt írtam, hogy Dodge, hanem hogy dódzs mert nem konkrétan a Dodge márkára gondoltam, hanem egy akármilyen GM által gyártott márkára, amit nevezhetnénk dódzsnak is, mint ahogy a GM se jelenti az adott példában feltétlenül a valódi GM-et, mert mint írtad, a GM-nek, mint ahogy a legtöbb autó iparban nyomolú cégnek közel sincs akkora profitja/piaci részesedése mint a M$-nek az IT iparban.

  Amúgy gondolod, hogy egy 250 milliós országban egyetlen egy Pól Nyúmen van?

  A sértő megjegyzésedre csak a nagy klasszikustól, Forrest Gump-tól idézett mondattal tudok válaszolni:
  "Az a ... aki mondja!"
 • dez
  #25
  A bíró meg egy jó nagy tockost érdemelne.
 • dez
  #24
  Mond az valamit, hogy "példa"?

  De tényleg jobb, amit mechorg mondott. Tovább pontosítva: inkább egy sima átlagos autó, régi tervezés frissítgetve, ugyanazzal a kasznival, világszerte árulva - és különféle trükkök által már alig van más a piacon, stb. Na és ez a cég adná a saját autóhifijét, gumiját, csomagtartóját, stb. - felár nélkül. Na ebbe már belerokkannának az autóhifi gyártók, stb., mert a legtöbb ember túl igénytelen és lusta, hogy mást, jobbat vegyen, ha már ingyen van valami, ami "megteszi"...
 • archkoven
  #23
  Azért az sem rossz, hogy Paul Newman azért fog Dodge-ot venni, mert a General Motors ajándék robogót ad hozzá.
  Kár hogy a Dodge a DaimlerChrysler-hez tartozik...:)))))
  De ne is foglalkozz vele!
 • archkoven
  #22
  Majd ha a RealNetworks-öt is csődbe kergeti akkor pezsgőt bontok!
 • archkoven
  #21
  Azért nem ártana körülnézned okostojás! A GM-nek már közel sem megy annyira, hogy itt mindenféle robogópiac erőből lagyalulásáról hadoválj.
  Amit állítasz még azért is hülyeség, mivel a világ robogópiacának nagy részét 10 évig nyomott áron kielégíteni óriási veszteséget jelente egy olyan nagy cég számára is mint a GM. Az egész gondolat őrültség, kár is róla beszélni.

  Te egyébként egy annyira nagy arcú fellengzős kis köcsög vagy, hogy kár is veled bármiről beszélni.
 • Laci
  #20
  "...ugyanis a Microsoft a saját termékeit csatolja az oprendszerhez és nem egy másik gyártóét"

  ...Amiket felvásárolt a csődbekergetett cégektől. Amúgy a Windows Media Player valószínű hogy licencvásárlás következtében "reprodukálódott" az m$-nél, hogy ki fejlesztette ki eredetileg azt nem tudom, de ettől már nem áll távol a hasonlat szerinti más gyártó árujának termékhez való csomagolása, sőt a példa szempontjából végülis szinte mindegy is... Meg még a csatolt m$ programok "about"-jában is sokszor lehet olvasni, hogy "A Microsoft számára készítette: ..." Szal ha rossz is lenne a párhuzam, valószynű hogy nem ezért.
 • NEXUS6
  #19
  "Amit mondasz, egyébként még azért is értelmetlen mivel aki robogót akar venni az nem fog hozzá csak azért venni még egy autót is, hogy a robogót ingyen megkapja."

  Édesem, te valamit qrvára félre értesz, remélem nincs semmiféle üzleti érdekeltséged!
  Szal vegyük Pól Nyúmen családapát, gondolkodik:
  Tojota, vagy Dódzs, Tojota, vagy Dódzs, Tojota, vagy Dódzs....!
  Ár ugyan annyi! A Dódzs-hoz meg adnak egy robogót is! Legalább nem kell Viliemnek venni a szülinapjára!

  Szal épp fordítva, nem a robogó vásárlóknak ajánlják a kocsit hanem fordítva, hidd el így is ki lehet nyírni egy piacot.
  Még egy kérdés, gondolod hogy az aki robogót akar venni, hirtelen kapja magát és vesz egy BMW-t? Ajánlom érdeklődj utána az áraknak!

  "Egyébként a GM, ha akar bátran beszállhat a robogógyártásba, ott is nagy a konkurencia. Nem kell félteni a robogógyártókat:))"

  Mennyi is egy robogogyár extraprofitja egy jobb évben? Gondolom kb 10-ed anny mint a GM-nek egy jobb évben. Ergó, ha a GM beszáll a robogó üzletbe 10 évig simán nyomott áron tudja adni a robogóit, mert a másik üzletág fedezi a veszteségeket!!! Melyik robogógyár bír ki 10 év negatív egyenleget?
  De mivel az elérhető extraprofit max 10-ed annyi mint az autógyártásban ezért a GM soha nem fog robogókkal vesződni!
 • mechorg
  #18
  Viszont ha a világ nagy része nem boldugul a manuális váltós kocsikkal, és a piacon lévő egyetlen automataváltós (bár típushibás ) autót csak a cég saját légkondijával, autórádiójával, italhűtőjével vásárolhatod meg, akkor úgy fogod.
 • mechorg
  #17
  Illetve a GM is
 • mechorg
  #16
  A GM sem a sajátjait csatolja a példa szerint.

  Viszont ha már autó, akkor GM, mert az robogót is ad. Ha robogó, akkor nem GM.

  Mondjuk tényleg nem annyira jó a példa, de nem teljesen rossz. Mondjuk erre nehéz is autós példát hozni... : )
 • archkoven
  #15
  Nagyon rossz a példád, ugyanis a Microsoft a saját termékeit csatolja az oprendszerhez és nem egy másik gyártóét.

  Amit mondasz, egyébként még azért is értelmetlen mivel aki robogót akar venni az nem fog hozzá csak azért venni még egy autót is, hogy a robogót ingyen megkapja. Egyébként a GM, ha akar bátran beszállhat a robogógyártásba, ott is nagy a konkurencia. Nem kell félteni a robogógyártókat:))
 • Praetor
  #14
  Ámen.
 • NEXUS6
  #13
  Kedves pro-k, Zedas Macc!

  Mint azt máshol már mondtam, mélységesen utálom azt amikor valaki autós példát hoz az IT-vel kapcsolatban, de közben magam is kezdek egyre jobban belejönni, tehát:

  Szal mit szólnátok ahhoz, ha mondjuk a GM akinek különböző néven jelennek meg autói teljesen ugyan olyan paraméterekkel szerte e világon (opel, Vuxhall stb) eccer csak kitakálná, hogy mától pedig minden egyes autójához, ad egy robogót is tök ingyér? Csak úgy a marketingosság kedvéért!

  Elöször a robogógyártók persze háborognának, hogy ez meg hogyan lehetséges, meg minden. De aztán mivel a GM erősebb mint bármelyik robogógyártó, sőt talán mint a robogógyártók együttvéve, szóval ez okból a rengeteg bírósági per meg ügy meg skandallum ellenére semmi sem változna és egy idő után szépen az összes robogógyártó szép csönben tönkremenne?

  A bíró meg közben néha kijelentené, hogy mivel nem bírja ésszel fölfogni a dolgokat ezért egy kicsit még méláz az ügyön monnyuk 2-3 évig?

  Asszem nem szükséges, hogy válaszoljatok;)))


  Én azt mondom tehát: elő a dikiccsel és metéljük le neki! No nem a testrészeit, hanem csak azokat az üzletágait amik nem az oprendszer készítéssel föggnek össze: offic, multimédia, net, konzolok. Robbancsuk csak széjjel az egészet, csináljunk egy jó kis versenyt.

  Volt már ilyen (AT&T) oszt mégse dűlt össze a világ!!!!
 • dez
  #12
  Az nem csak egy állítás, hogy eljárt felette az idő, hanem tény.
 • Laci
  #11
  Most meg az X-re kattintok hogy bezárjam az IE-t, erre a ding.wav (vagy mi) szólal meg és nem csinál semmit. De szó ne érje a ház elejét, azért magamat is leellenőrzöm, hátha nem úgy kattintottam ahogy kellett volna:))...LOLLER
 • Laci
  #10
  Ó bizony tökéletes ez az IE /LOL/..Csak éppen most akartam vele az SG topikjait megnyitogatni, erre ezeket írja ki (persze véletlenszerűen hol igen, hol nem) a windóz:
  "A program szabálytalan műveletet hajtott végre és le fog állni...stb."

  Azután a Bezárás gombra kattintva pedig:
  "Belső hiba történt, ezért egy használatban lévő ablakot be kell zárni. Érdemes a munkát menteni, a programokat bezárni és újraindítani a számítógépet. Aztán vége...

  Persze sejtem én hogy nem is az IE hanem a windóz ebben most a fő hibás, de a kettő együtt, az tud igazán ütős lenni. Meg azt is tudom hogy a lámer felhasználó :) ugye nem elégszik meg azzal, ha megnyit egy két oldalt, neki csakazért is több topikra kell kattintgatnia:)) Megérdemli igaz?:) Hozzáteszem, a windóz indulása óta ez a második program volt amit RENDELTETÉSSZERŰEN használni akartam... De semmi gond, tényleg.:)
 • strogg
  #9
  A buta ronda nőnek lehetnek előnyei is amellett, hogy csak a helyet foglalja.
 • archkoven
  #8
  Mert te az vagy aki az okos, helyes fiúkat szereti.
 • lola
  #7
  Végül is buta, ronda nőt is szeret valaki, de az nem én vagyok.
 • archkoven
  #6
  Engem egyáltalán nem zavarnak hogy benne vannak, ami nem tetszik az helyett úgy is mást használok, de pl. én az explorerrel nagyon jól ki vagyok békülve, bárki bármennyire is állítja, hogy egy szar, meg hogy eljárt felette az idő. Próbálkoztam a Mozillával, de az explorert jobban szeretem.
 • lola
  #5
  Szerintem mindenképpen el kell ezeket a progikat távolítani, mert potenciális veszélyforrások, ráadásul ezek segítségével árulkodik...
 • fapapi
  #4
  Jo meg nem kerdezni a pornepet nem ? :D

 • Macc
  #3
  egyetertek az elottem szoloval. Eltavolitani hulyeseg barmit is...
 • Zedas
  #2
  Csatlakozom ahhoz az állításhoz, miszerint a jelenlegi döntés baromság.
  Pusztán annyi kellene hogy az installációnál ki-be lehessen checkelni a MediaPlayert, Messengert és az Explódert.

  Ezzel megoldódna minden probléma, aki akarja felrakja, aki meg nem az nem.

  A másik meg az, hogy a RealNetworks lejátszóját akkor se raknám fel ha fegyverrel kényszerítenek...
 • lola
  #1
  Most majd kiderül, hogy a bíró úr tehetséges ember. Rövid időn belül fog tudni meggazdagodni...