7
  • Palleon_home
    Há de minek húzzam. Megy rajta minden, addig meg minek. Amúgy ha húzni akarja az ember, akkor ne Asus lapot vegyen, hanem inkább MSI-t.
  • BiroAndras
    Nekem MSI lapom van nForce3 250 chipsettel 31K-ért.
    Egész jó, csak két gondom van vele:
    - Az IDE kábeleket a szép dizájnos csomagolás miatt gyakorlatilag lehetetlen beszerelni.
    - A RAID vezérlőnek nincs külön PATA csatlakozója, hanem az alap 2-ből vesz le. Nekem viszont 4 PATA133 vinyóm van + 1 DVD olvasó és 1 DVD író. Szóval kénytelen vagyok két vinyót SATA-ra cserélni.

Előtte Gigabyte volt nForce3 150-nel, aminek az említett hibái nem voltak, viszont nem működött az USB portok fele, és az FDD vezérlő.
  • ttt ttt
    A baj az, hogy vadászni kell melyik via-s lapon müx az agp/pci lock. 35-40+ pénzért azért ezt nem kellene.
    Monjuk, ha nem húzod..., de lehetne az aláírásodban 3500+@2200Mhz :-)
  • dez
    ABIT-ot lehet kapni 30 körül, de nekem nem jó, mert 2 normál HW soros port kell, de azon csak egy van (header sincs).
  • dez
    Nekem egy korábbi van, van néhány bugja (amit persze az újabb és újabb 4in1-ok próbálnak javítani, több-kevesebb sikerrel), és olvastam későbbi bugokról is, meg hogy a most kaphatókban nem működik 1-2 funkció, aminek kellene, stb. Mondjuk a SIS-ért még kevésbé vagyok oda. És az igazat megvallva semmilyen (desktop PC) alaplapért nem adnék szívesen 40+ ezret, max. 30-at.
  • Palleon_home
    Mi a bajod a VIA chipsettel? Nekem bevált. Az Athlon64 procim csak úgy duruzsol alatta:D
  • dez
    Szerintem a 64 bites Athlonok elterjedéséhez egy igazán jó chipset kellene még. VIA-s lapot nem szívesen veszek 40 ezerért. Esetleg olcsóbban. De 20 ezerért sem veszek olyat, ami szolgáltatásokban olyan, mint a nem 64 bitesből a 10 ezres. Ne akarjanak már ennyit keresni a lapgyártók, csak mert "64-bites!" - nekik az nem kerül szinte semmibe.

Sokan, ha procit és alaplapot is cserélnek (meg esetleg memóriát is, ha lassú volt a régi), akkor már egyben adják el, és jöhetne, aminek jönnie kell, azaz a PCI-Express, de ilyen lap még nincs is Athlon 64-hez.